Pritožba naslovljena na Informacijskega pooblaščenca

Objavil/a SKO skupina kazenska ovadba, dne 2014-07-17 ob 18:56:18

Tole je naše novo dopisovanje, tokrat naslovljeno na Informacijskega poblaščenca, ker je CSD Maribor zavrnil posredovanje dokumentacije, povezane z odvzemom socialne pomoči S.S. Maribor. Zelo upamo, da skladno z Zakonodajo, dobimo pozitivno odločbo in dosežemo, da se slovenskim državljanom prizna pravica do osnovne hrane, ko država namenoma zamoči pri osnovni človekovi pravici do dela. Preprosto Slovencem jemlje delovna mesta in jih poriva v brutalno revščino!

Informacijski poblaščenec                                                               Lj., 18.7.2014

Zaloška 59

1000  Ljubljana

  

Dne 29.5.2014 smo na CSD Maribor naslovili poziv za pridobitev dokumentacije v nerazumljivem in neetičnem postopku odvzema socialne pomoči osebi S. S., Maribor (skladno z Zakonom o dostopu do informacij  javnega značaja. (Uradni list RS, št. 24-900/2003), vendar smo dobili odgovor, ki je sam sebi namen oziroma služi le kot pridobivanje časa in izogibanju resnega ukrepanja in reševanja primera. Medtem navedena oseba lahko le prosi za ostanki hrane po Mariboru, saj je že pol leta povsem brez denarja. CSD Maribor mu je ukinil socialno pomoč, ker je imel ob ločitvi 50% solastništvo na stanovanju, vrednem 40.000€, ki pa z njim ni mogel razpolagati, ga uporabljati kaj šele prodati. Celo sodišče je izreklo mnenje, da v naravi ni možno razdeliti skupne lastnine. Vendar tudi tako mnenje ni dovolj za CSD Maribor, še več, kot smo že v dopisih navedli (prilagamo obe kopiji) je CSD inštitucija nad Sodiščem. Že iz dopisa o zavrnitvi naše zahteve je očitno, da je CSD Maribor veliko pozornejši na pravno obravnavo in terminologijo posameznih primerov, o svojem poslanstvu, omogočanju socialne pomoči ljudem pod pragom revščine pa razmišljajo le v posebnih primerih.

Zato se obračamo neposredno na Informacijskega pooblaščenca (ne preko CSD Maribor, kot so to v odgovoru zapisali v pravnem pouku), da kot pristojna inštitucija ugotovi upravičenost naše zahteve po pridobitvi dokumentacije iz katere bo razvidno, zakaj so nezakonito odvzeli socialno pomoč S. S. in določilo CSD Maribor, da nam dokumentacijo mora posredovati. Čeprav smo že pred prvim dopisom, povezanim z izjemno tragično in nehumano zgodbo sramotnega odnosa državne inštitucije do posameznika ( teh je v Sloveniji grozljivo čez vse meje razuma) imeli dovoljenje Staša Stergelja, da posredujemo v njegovem primeru ( ko mu osebno brez psihične moči ostajajo le še solze in naklepi, ki so sramota za državo, da sebe v Ustavi imenuje Socialna), vam prilagamo še kopijo njegovega pisnega z roko napisanega pooblastila, da lahko v njegovem imenu pridobimo vse dokumente povezane z njegovim primerom. Tudi tokrat pa bomo v javni objavi, sočasni s pošiljanjem dopisa na vaš naslov, ugodili njegovi želji, da v javnosti objavljenih zapisih uporabimo le kratice imena in priimka, s polnim imenom pa v uradnih dopisih.

Pričakujemo od vas, da boste kljub poletnim počitnicam dosegli od CSD Maribor izpolnitev naše zakonske pravice do vpogleda v zahtevano dokumentacijo. Ob tem je skoraj neverjetno, da ima, po informacijah Staša Stergelja, njegova nekdanja žena brez težav socialno pomoč v drugem Štajerskem kraju, čeprav je solastnica istega stanovanja, torej različna merila iste inštitucije v različnih krajih. Vendar razkrivanje tega podatka ni naš namen, želimo in zahtevamo samo spoštovanja vreden odnos do državljana Slovenije, ki za svoje socialno stanje ni kriv sam.

Da boste razumeli ozadje postopkov, vam prilagamo tudi kopijo našega prvega poziva preko elektronske pošte in javno objavljenega dne 21.5.2014, naslovljenega na Ministrico Anjo Kopač Mrakovo ( sploh ni odgovorila) in CSD Maribor, ki naše zahteve že prvič ni upošteval, zaradi česar je šel še uradni poziv, kot navajamo v začetku tega dopisa, dne 29.5.2014, skupaj s 302 podpisnikoma.

 S spoštovanjem

 Skupina Kazenska ovadba

  

Priloge: Kopija pooblastila S. S.

Kopija elektronskega poziva z dne 21.5.14

Kopija zahteve po dokumentaciji na CSD z dne 29.5.14

V vednost:  CSD Maribor, Zagrebška 72, Maribor

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
4
Zlobni
0
Jan 23, 2015
SKOjevci.
Pogrešam poročila o vašem delovanju, predvsem to, pri katerih stvareh ste že uspeli.
#4
Druga plat
0
Aug 23, 2014
V kolikor premorete dokument o tem, da je bivša partnerka na socialni dajte dokument v javnost, sicer prenehajte s tako abotnimi trditvami. Neresnične navedbe vas namreč lahko privedejo do javnega opravičila, če ne še do česa drugega...
Torej ste javno pozvani, da to svojo trditev dokažete!
Zakon je v razveznem postopku za vse enak v tistem delu, da se ustvarjeno v zakonu deli na pol. To velja za oba zakonca in ne samo za enega! V kolikor vam ta člen ni poznan si ga pa preberite.
Iti se posrednika brez ustrezne podlage in trditi kako vam je dokumentirano poznano stanje SŠ...
DAJTE NO!?
Ali imamo različne papirje; verjemite, da imamo oboji enake, z isto vsebino torej...
#3
SKO skupina kazenska ovadba
0
Aug 21, 2014
Ker dokumentirano poznamo zgodbo Stašota, lahko samo rečemo, da so navedbe v spodnjem komentarju neresnične. Le zakaj bi sodišče napisalo uradno, da ne more razpolagati s polovico stanovanja, če ne živi v njem in je zasedeno, CSD pa to ignorira. Le zakaj sodišče ne upošteva, da so priče za najet kredit 10.000€ izmišljene in jih sploh ne dovoli spraševati oškodovancu? In zakaj partnerica, ki je tudi na socialni, lahko odkupi polovico stanovanja, ki je zarubljeno zaradi lažne izjave o posojilu bivšemu možu? Medsebojni odnosi partnerjev nas sicer ne zanimajo, dokler stvar ne prestopi praga ustanove, ki bi morala biti vzgled socialnega dela, je pa popolno nasprotje. Takrat ne smeš biti več tiho in naj Varuh človekovih pravic tudi grozi, češ, da so pisanja kazniva. Dokler je dokumentacija na dosegu, potem ni laži v našem pisanju. Toliko!
#2
stergeljz Štergelj
0
Jul 24, 2014
ZADEVA: Podpora in vprašanje Za: kazenskaovadba@gmail.com

Spoštovani,
pohvale vreden je vaš cenjeni trud v boju za pravico in pomoč posameznikom.
Osebno pa se mi poraja ob vsem skupaj eno smiselno vprašanje, ki vam ga zastavljam.
Ali pri vašem delu in pomoči vedno prisluhnete samo pomoči potrebnemu ali tudi njegovim ti. "nasprotnikom"?
Življenje nas uči in nam dokazuje, da ima vsaka medalja dve strani...
Ali pomoči potrebnemu pomagate morda tudi v tej smeri, da skušate z njim skupaj najti primerno rešitev zanj???
Vaš včerajšnji članek v zvezi z CSD ima ozadje in sicer dolgo ozadje s strani osebe, ki ji skušate pomagati. Ampak v tem primeru so vaše "grožnje" popolnoma odveč, kajti res je človek morda lačen in brez vsega, za kar mi je res žal, a se je potrebno vprašati tudi po vzroku nastanka take situacije in v koliki meri je sam doprinesel k trenutnemu stanju!?
Verjemite, da obstajamo tudi osebe, ki smo iz iste zadeve prav tako že več let prizadete in nam je že pošteno dovolj, da smo "dežurni" krivci nekomu, ki se mu dogajajo stvari po lastnem scenariju; očitno pa ni realno predvidel do kam in do kakšnega konca lahko tako neodgovorno obnašanje pripelje!?
A ste prepričani, da je res CSD res edini krivec nastali situaciji?
A ste morda vprašali prizadetega ali obstaja še kakšna ovira ali še kakšno premoženje, ki posledično vpliva na to, da mu zaradi tega že po zakonu samem ne pripada den. pomoč???
V tem primeru dopuščate to, da naj zakon ne velja za vse enako???
Ali so res drugi krivi, če oseba že dlje časa odklanja vsako delitev solastnine v naravi in se ne strinja prav z ničemer???
Vam je poznano, da je ta ista oseba zavrnila prevzem drugega, večjega stanovanja, (katerega solastnik je do 1/2) v 100% last v zameno za odstop manjšega; vse je razvidno iz sodnih dokumentov v kolikor vas res zanima prava resnica!?
Povprašajte ga tudi o tem, ali je v začetku leta prejel ponudbo z doplačilom v višini 6,500€, ki bi bil pobot z njegovim dolgom v višini 14,500€ in bi bil "izplačan" na njegovi polovici so lastnega deleža. Pa ni hotel!!! S tem bi v celoti ohranil lastništvo druge polovice (drugega stanovanja), ki ga ima prav tako v so lasti in ga ne omenja. Žal gre ta polovica že na drugo dražbo kljub pozivu njegovih "nasprotnikov", da naj sprejme finančni pobot in ohrani in proda svoj delež na drugi nepremičnini na trgu nepremičnin skupaj z drugim solastnikom. Nič od tega! Kaj vidite v takih napačnih odločitvah posameznika? Trmo, nagajanje, maščevanje....Ne vem, sami presodite...
Vse se da razdeliti, le če je volja in interes!!! Če tega interesa ni in če nekoga vodi predvsem maščevanje se situaciji ne smete čuditi!!!
V kolikor človek samovoljno pusti službo, a je res CSD tisti organ, ki je edini dolžan (po) skrbeti za tako osebo že več let???
Ljudi se da zelo lahko zavesti, še zlasti v primeru, ko posameznik striktno in namerno želi biti žrtev.
Ali lahko človek, ki je v tako veliki finančni stiski (brez zaposlitve in odvisen od pomoči CSD) dovoli sam sebi, da odkloni 6,500€ in si pusti izgubiti cca. 30,000€ in ne ukrene prav nič v tej smeri, da bi rešil in ohranil svoje imetje???
Če imate odgovor na to vprašanje potem ste resnično "zmagali"!?
Mislim, da ste bili v tem primeru zelo zavedeni in ni prav, da se javno izpostavljate z izkrivljeno resnico in jo podpirate celo z grožnjami o ovadbah!
Osebno menim, da ni pošteno soditi samo po eni plati!
Kako pa mislite vi???
Prav in pošteno od vaše skupine (vseh podpornikov in podpisnikov) bi bilo, če bi delovali na ta način, da bi vsako zadevo, ki pride do vas spoznali v celoti in se potem lotili nudit pomoč za katero ste bili zaprošeni.
Če želite res delovati V DOBRO, potem delujte v dobro VSEH!!!

Z vsem spoštovanjem!
Z. Štergelj

p.s.
s tem pisanjem nisem želela v javnost, ker mi tak način iskanje resnice ni niti malo blizu. Pomagajte človeku, če vas prosi za pomoč, seveda. Ampak dajte ga usmerit v pravo smer, ker edino to mu lahko pomaga v pravi meri. Dokumentacija ne laže še zlasti, če ima uradne zaznamke in na voljo so vam v vsakem trenutku v kolikor dvomite v verodostojnost napisanega. Iz napisanega se da razbrati, da zadevo še kako dobro poznam, a žal se v vseh teh letih ni dalo najti skupnega jezika in normalnega zaključka z osebo kateri podporo javno nudite pa čeprav z grožnjo z tožbo...Oseba rabi čisto drugačno pomoč in usmeritev v realno rešitev, ki mu po pripomogla k boljšemu življenju.
Z. Štergelj
#1
SKO skupina kazenska ovadba
SKO skupina kazenska ovadba
Objavil/a 2014-07-17 18:56:18 (Jul 17, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Elen Twrdy tudi nadzornica v Primorskih novicah
ZPS navdušena nad TISA in TTiP, korporacijskim grobarjem!
SKO: Za Slovenijo bo poguben sovražni dolg 28,8 milijarde!
Pritožba naslovljena na Informacijskega pooblaščenca
Je Računsko sodišče uspelo s kazensko ovadbo?
Parlamentarni poslanci in bodoči – dokažite vsaj enkrat vaš odnos do ljudstva!
Židan za kmetijstvo spet ni naredil čisto nič!
Je Boris Dolamič kar sam kupil Rimske Terme?
DVK naj razkrije ozadje volitev za EU parlament!
Senka Pličanića vprašajmo pred EU volitvami
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj