Je Boris Dolamič kar sam kupil Rimske Terme?

Objavil/a SKO skupina kazenska ovadba, dne 2014-06-05 ob 13:08:26

V sodno pošteni državi bi se sodnica prijela za glavo, ko bi preletela spisek Dolamičevih poslovnih mahinacij, sploh pa, ker je kot nagrado prejel 48 stečajev istočasno. V sodno pošteni državi bi že davno ukrepali proti mafiji stečajnih upraviteljev. Ti pri nas pobirajo dogovorjeni ostanek premoženja, ki so jim ga umazani poslovneži pustili kot nagrado, da se s stečajem vse prikrije. Njihova medsebojna povezanost je identična Cosa Nostri!

Boris Dolamič je najprej dobil nalogo prisilnega upravitelja v Rimskih Termah, že 13.3.2013, komaj nekaj mesecev kasneje pa je bil že stečajni upravitelj, kar je  po zakonodaji nemogoče.  Iz treh razlogov:

-         stečajnega upravitelja izbira računalniška programska oprema po sistemu naključja

-         ker naj bi v tem času že vodil 48 stečajnih postopkov, torej že do Rimskih Term svojega dela ni opravljal vestno, še huje, bil je zgolj podpisnik kar so naredili drugi, recimo Simpres d.o.o. Simona Prelogarja

-         ker naj bi pred tem predal premoženje GPG Grosuplje Ciprski družbi Spalting investment ter GPG tako spravil v propad. To nikjer ne more biti referenca za dobrega stečajnega, kaj šele poštenega!

 

Kot stečajni upravitelj je bil Boris Dolamič natančno seznanjen z vrednostjo premoženja stečajnega dolžnika, vključno z vsemi nepremičninami, ki dobesedno sodijo v naravno dediščino ter 30 letnimi koncesijami črpanja naravnega vrelca. Po nekaterih ocenah gre za 90. milijonov vreden zdraviliški kompleks. Ob milijonskih vložkih države (npr. 37 mio € v objekt Rimski dvor ) in pridobljenih nepovratnih sredstvih (13 milijonov leta 2009) ter ob poslovanju z dobičkom, je Boris Dolamič, kot stečajni upravitelj z izjemno bogatimi »izkušnjami«, prodal celotnega stečajnega dolžnika za 8,5 mio € prvemu »interesentu« družbi TERME RESORT d.o.o., ustanovljeni štiri mesece pred javno dražbo, za prodajo premoženja stečajnega dolžnika.

TERME RESORT d.o.o. ob podrobnem pregledu jasno kažejo, da gre za slamnatega vnaprej dogovorjenega kupca. Ustanovitelj tega d.o.o.-ja Arsenij Plus s.r.o., lastnik Valerij Arakelov, ki si v postopku nakupa nikoli ni niti ogledal Rimskih Term, najel je njemu neznano vodstveno osebje, po ustanovitvi Term Resort pa je kar nekajkrat zamenjal naslov firme, dvakrat celo v istem mesecu, kar je zelo značilno za poslovanja Borisa Dolamiča v preteklosti. Še spornejša pa je zamenjava direktorja novoustanovljenih Term Resort, saj je bila na najodgovornejše mesto postavljena neznana sp delavka iz Grosupljega, pred tem zaposlena v GPG Grosuplje v času Borisa Dolamiča. Naključje??

Zelo nazorno potrjujejo domneve o slamnatem kupcu tudi

- zaprosilo za izdajo potnega lista le nekaj dni pred nakupom Rimskih Term,

- različna podpisa iste osebe na slovenskem in češkem sodnem registru,

- pregled bilanc zadnjih treh let firme Arsenij Plus srl, ki so bile oddane zgolj občasno in prikazujejo simbolično poslovanje ter večinoma izgubo.

Zato ne preseneča pripoved anonimnega dobrega poznavalca, da je kupnino za Rimske Terme plačal kar Boris Dolamič osebno z denarjem iz Ciprskih in nizozemskih otoških davčnih oaz. Za hitrost prodaje je Rimskih Term je dokazljiva razlaga tudi grožnja nad razrešitvijo kot stečajnega upravitelja, zato je s  postopki prodaje zaključil v zelo sumljivo kratkem času, pri tem pa je kot kupec ves čas nastopal zgolj en potencialni kupec, kar za biser med evropskimi zdravilišči nikakor ni možno pravno razložiti, seveda pa je med drugimi imel podporo treh nekdanjih predsednikov vlad.

Povzemimo zelo na kratko iz že oddane dokumentacije k naznanilu suma storitve kaznivih dejanj, dne 12.3.2014, potek Dolamičevih transakcij pri stečajih, ki jih je vodil, seveda močno podprt s celotnim slovenskim stečajnim lobijem, na enem primeru. Povzetek prikazuje prodajo parcele 701/18, Semedela, ki so jo kasneje razparcelirali na 701/20 in 701/21, iz teh poslovnih špekulacij pa naj bi izhajala kupnina za Rimske Terme. Prodaja teče takole . MOK proda SERMING, ta proda Primorju Gorica, ta proda ZENA, ta proda TOMCETES in ta proda ciprskemu SPALTING investment, lastniku GPGja. Ena parcela v teh postopkih izgine neznano kam, druga pa ohrani vrednost 1.920€!!!

Hkrati potekajo preprodaje medsebojno povezanih podjetij z namenom prikritja transakcij. Nizozemski notar Baker McKenzie ?? potrdi v Amsterdamu ?? dne 13.8.2007 prodajo firme ZENA, ki ima v lasti  parcelo za gradnjo 273 stanovanj in 560 parkirišč, osnovni kapital 2.100.000 SIT!!, GPG-ju Borisa Dolamiča za 12,5 milijona €, ZENA pa ima še neporavnan dolg na Volksbanki 4 milijone €. Nato sledijo mahinacije v roku manj kot enega leta – GPG proda 100% delež ZENA firmi  GIZMO za samo 10 milijonov€, direktor ZENA pa postane presenetljivo Dolamič. Sledi najemanje kredita pri NLB – 11 milijonov, poroštvo parcela v Semedeli, a se pred poplačilom ZENA že prenese v ARDAR, parcela je zdaj vredna že 13 milijonov. Nato pripojitev ARDARja GPG-ju, katerega lastnik je Boris Dolamič, ki je kot že rečeno vse premoženje GPG prenesel na Ciprsko družbo. A to je samo en primer poslovanja Borisa Dolamiča, saj je kot stečajni upravitelj v sočasno 48 stečajnih postopkih posloval v mnogih davčnih oazah, tja prenakazoval stečajni denar in se preko vedno novo ustanovljenih firm vračal v Slovenijo. V firmah so bili vedno drugi obrazi, ampak neverjetno, naslov teh firm pa je bil vedno isti.

Pa še zaključek – vse firme, ki so sodelovale v finančnih in poslovnih  mahinacijah Borisa Dolamiča so že v stečaju ali izbrisane. In stečaj v Sloveniji pomeni konec iskanja krivcev, kar podpirajo tudi sodišča, ker pač »verjamejo« stečajnemu lobiju! Tudi namerno izgubljenih 50 vloženih milijonov države RS v Rimske Terme nikogar več ne zanima! Spet čudno naključje, kajne?

Tudi naključje, da je ista banka, Sberbank, kreditirala nakup nepremičnin v Semedeli holandski firmi, ki je bila tudi lastnica ZENA in jo je leta  2007 v Amsterdamu kupil Dolamič ter kreditiranje nakupa Rimskih term, ljudem, ki jim logično razmišljanje ni tuje, pove res vse!

Organi pregona so že globoko v tej umazani igri. Upajmo le, da bo razkritje imelo dolgoročne negativne posledice tako za Dolamiča kot ves stečajni lobi, pa tudi udeleženo sodno osebje in politike! Predvsem pa, da bo vrnjenih najmanj 81,5 milijona €, kolikor je v Rimskih Termah izpuhtelo skozi Dolamičeve roke!

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
rovdl
0
Jun 04, 2015
a je še vedno živ? neverjetno!
#2
resonan
1
Jun 06, 2014
Upajmo!!!
Vendar so organi pregona namerno podhranjeni z opremo, kadri in vsem ostalim.
Tudi če dostavijo konkretno obtožnico, staknejo povezani glave in najdejo procesno napakico ali spravijo spis za toliko časa v omaro, da zastara.
Sodstvo je lahko zelo počasno, kadar so toženi ali obdolženi "veliki"
#1
SKO skupina kazenska ovadba
SKO skupina kazenska ovadba
Objavil/a 2014-06-05 13:08:26 (Jun 05, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Elen Twrdy tudi nadzornica v Primorskih novicah
ZPS navdušena nad TISA in TTiP, korporacijskim grobarjem!
SKO: Za Slovenijo bo poguben sovražni dolg 28,8 milijarde!
Pritožba naslovljena na Informacijskega pooblaščenca
Je Računsko sodišče uspelo s kazensko ovadbo?
Parlamentarni poslanci in bodoči – dokažite vsaj enkrat vaš odnos do ljudstva!
Židan za kmetijstvo spet ni naredil čisto nič!
Je Boris Dolamič kar sam kupil Rimske Terme?
DVK naj razkrije ozadje volitev za EU parlament!
Senka Pličanića vprašajmo pred EU volitvami
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
September 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

kupiti nakladalno klančino ausbau-whlr od proizvajalca. nakladalna klančina ausbau-whlr se uporabi ob dvigovanju prikolice do zahtevane višine (na primer, višina skladiščnih nakladalnih vrat). največja višina dviga ke do 300 mm, največja nosilnost je 20.000 kg za par. se dobavi v paru. lahko je opremljena s sponko za pritrditev na tla ali z utori za prevoz z viličarjem. je prekrita z barvo (standardna barva rdeča), preprečuje korozijo. id: z4t71f več o izdelku nakladalna klančina ausbau-whlr na naši spletni strain si6.av-exim.com  

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 662 €

močna stacionarna rampa za kombi ausbau-vr. skladiščna rampa omogoči dostop do tal kombija od ravni skladiščne nakladalne cone. izdelujemo modeli z nosilnostjo od 5 do 8 ton in več. stacionarna rampa je razvita za tovorjenje kombijev na standardnih sodobnih skladiščih. ugodna cena in izjemna kakovost sta glavni prednosti naše družbe in naših izdelkov. id: z4t71f več o izdelku stacionarna rampa za kombi ausbau-vr je na naši spletni strani. si5.av-exim.com  

Kategorija: Nakladalec

Cena: 6850 €

odlična navozna rampa ausbau-dg (vrsta “skladišče – tla”) od prizvajalca. standardni modeli z nosilnostjo od 3 do 10 ton in več. navozna rampa za optimizacijo postopka tovorjenja v skladišču. rampa za nalaganje v celoti izdelana iz jekla, širina vozne površine od 1,5 do 2 m in več. navozna rampa po potrebi se lahko premesti na območju skladišče ali ven. ploščad lahko deluje ob vsakem vremenu, zaradi rešetkaste površine. id: z4t71f več o navozni rampi na naši spletni strani. si4.av-exim.com  

Kategorija: Nakladalec

Cena: 3750 €

nakladalne ploščadi ausbau-plt. se ukvarjamo z izdelavo nakladalnih ploščadi za logistična skladišča. proizvajamo modeli z nosilnostjo od 3 do 12 t in več na zahtevo uporabnika. standardna višina nakladalne ploščadi je 1.200 mm. po potrebi ploščad se lahko pritrdi s sidri. za večjo dinamično stabilnost ima dvojni nosilci pod vsako oporno nogo. id: z4t71f več o izdelku nakladalne ploščadi ausbau-plt na naši spletni strani. si2.av-exim.com  

Kategorija: Dvižna ploščad

Cena: 3800 €

hidravlične nakladalne ploščadi ausbau-dl. od proizvajalca. hidravlične nakladalne ploščadi je hidravlična naprava, ki sestoji iz temelja (okvir), ploščadi in vrtljivega mostička. standardni model zagotavlja dinamično nosilnost 6 ton in statično 10 ton. ploščad je izdelana iz valovite pločevine 5/7 mm. največja dolžina ploščadi je 2.500 mm, širina pa 2.000 mm. hidravlična nakladalna ploščad zmanjšuje uporabo ročnega dela in privarčuje čas tovorjenja. id: z4t71f več informacij lahko poiščete na naši spletni strani. si3.av-exim.com  

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 1999 €

v kolikor ste športni navdušenec in igrate športne stave, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran betsonhand, kjer so vam na voljo največje spletne stavnice na svetu, kot so bet 365, bet at home in william hill. možnost igranja tudi v sloveniji. več: https://www.betsonhand.com/sl/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če se odločite za nakup telefona iphone xr, lahko ob sklenitvi vezave prihranite malenkost več kot 100€ za sam telefon. več o sami ponudbi: https://www.a1.si/telefoni/iphone-xr-64-gb-crna

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

7715.) bistro dete - kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, dr. richard c. woolfson, izdala založba didakta 2001

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

3914.) triinosemdeset stopnic - ladislav črnologar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 17.99 €

5000.) fužinski bluz - andrej skubic

Kategorija: Leposlovje

Cena: 16.99 €

7542.) podatki na dlani - reader"s digest izdan leta 2007

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

vas zanima kateri so pomembni dejavniki, ko se opravlja delo od doma in na kaj morate biti pozorni, da bodo delavci učinkovito opravili svoje delo? več o tem lahko izveste tukaj: https://blog.spica.com/registracija-delovnega-casa/kako-zaposlenim-omogociti-delo-na-domu-in-poskrbeti-da-bo-tudi-uspesno-opravljeno/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj