Članek
Nemški minister: Postaviti je treba zgornjo mejo
Objavljeno Nov 26, 2015

Nemški notranji minister za zgornjo mejo števila beguncev, ki bi jih še sprejeli. Francoski premier: Evropa beguncev ne more več sprejemati.

"Evropa bi morala postaviti zgornjo mejo glede števila beguncev, ki jih bo sprejela in poiskati tiste, ki so najbolj upravičeni do zaščite," je izjavil nemški notranji minister Thomas de Maiziere v intervjuju za avstrijski Der Standard.

"Ko bo kvota dosežena, ne bo novih prihodov," razlaga Maiziere. "Poiskati je treba tiste, ki zaščito resnično potrebujo, iz Sirije in Iraka." 

Države EU morajo pristati na premestitve

Maiziere meni, da je potrebno uvesti strožji nadzor na zunanjih evropskih mejah, hkrati pa vse članice EU prepričati, da privolijo v shemo premestitve beguncev. "Številne države premestitvi nasprotujejo, ker niso prepričane, da so tisti, ki prihajajo, res upravičeni do zaščite, hkrati pa se, ker ni določene zgornje meje, bojijo njihovega števila," pravi. 

"Ni bila Francija tista, ki je rekla: pridite!"

"Evropske države so glede begunske krize dosegle svojo zgornjo mejo in ne morejo več pristati na nove Prihode," pravi tudi francoski premier Manuel Valls. "Ni bila Francija tista, ki je rekla: pridite,"dodaja

Beri dalje...