Članek
V Bruslju sedem aretacij
Objavljeno Nov 15, 2015

Dva od napadalcev na Pariz francoska državljana, ki sta živela v Bruslju.

Dva od sedmih napadalcev, ki so bili ubiti v petkovih terorističnih napadih v Parizu, sta bila francoska državljana. Živela sta v Bruslju, en od njiju v središču mesta, drugi pa v pretežno muslimanski četrti Molenbeek. 

V Belgiji so doslej aretirali sedem osumljencev. Vsaj en od njih naj bi bil v Parizu v času napada. 

Predel  Molenbeek je bil v preteklosti že večkrat povezan s terorističnimi aktivnostmi. Tam je  nekaj časa živel Mehdi Nemmouche, Francoz alžirskega rodu, ki je maja lani v strelskem napadu na judovski muzej v Bruslju ubil štiri ljudi.

V tem predelu je živel tudi 25-letni Ayoub El Khazzani iz Maroka, ki je avgusta letos na hitrem vlaku na poti od Amsterdama do Pariza poskušal izvesti napad, kar pa so mu preprečili.

V Parizu so pri prizoriščih napadov medtem odkrili tudi dva sumljiva avtomobila z belgijskimi registrskimi tablicami. Eno od vozil so našli pri koncertni dvorani Bataclan, enem od prizorišč napadov, drugo pa pri bližnjem pokopališču Pere Lachaise. Obe vozili so po navedbah belgijskega tožilstva najeli v začetku tedna v Bruslju.

Eno od vozil, sivega golfa 3, ki so ga v petek zvečer opazili pri koncertni dvorani Bataclan, naj bi medtem že v soboto zasegli belgijski policisti.

Beri dalje...