Članek
Polna Luna na osi Devica Ribi ob 19:05
Objavljeno Mar 04, 2015

Znamenje Device je znamenje reda in čistoče. Ker jo zadovolji samo popolnost, je kritična in perfekcionistična. Z urejanjem in kontrolo nad podrobnostmi skuša pomagati drugim in se čutiti koristno. Snažnost in čistoča sta tudi dva pojma, ki jih močno povezujemo z znamenjem Device.

Čiščenje pa lahko poteka na več nivojih, na zunanjem ali na notranjem, duševnem nivoju. Če zunanje čiščenje poteka z namenom, da se prekrije notranja napetost, se proces notranjega duševnega čiščenja ustavi. To privede do duševnega onesnaženja, ki se potem izraža na telesni ravni kot bolezen ali slabo počutje. Devica je zemeljsko znamenje in telo je njeno orodje, skozi katerega se izraža notranja psihična napetost.

Polna Luna posveti na senčne dele naše psihe. Osvetli dele nas, ki smo jih tokom življenja (zaradi nezmožnosti asimiliranja) potisnili v nezavedno. Ob tej polni Luni je Sonce v znamenju Rib v konjunkciji s Kironom. Kiron je astrološki zdravilec, ki nam pomaga ozavestiti in ozdravit ranjene dele sebe. Kateri del osebnosti oziroma področje življenja bo izpostavljen zdravljenju je odvisno od astrološke hiše, v kateri se nahaja polna Luna.

Na splošno se na osi Devica Ribi ponovno obudijo deli notranje primarne narave, ki smo jih izgubili že zgodaj v otroštvu, ko smo se morali prilagoditi družinskim zahtevam po urejenosti, čistosti, disciplini in redu. Deležni smo bili premalo čustvene naklonjenosti oziroma smo jo dobili samo takrat, ko se nismo počutili dobro oziroma smo bili bolni.

V naslednjih 14 dneh bodimo pozorni na »znake našega telesa«, saj bo v notranjosti potekal očiščevalen proces, ki nam bo pomagal do večjega prepoznavanja naše notranje narave.