Nekaj misli o soočenju kandidatov za predsednika države, ki smo ga imeli moč gledati na televiziji PLANET

Objavil/a Romano Rajkov, dne 2017-10-05 ob 18:10:16

Soočenje sem si zelo pozorno ogledal danes in moram priznati, da sem morda malo razočaran nad kandidati, če jih gledam, ko nastopajo skupaj!..., posamične razgovore z njimi pa bi označil tako: (»Opozarjam pa vse, da je to le moje mnenje razmišljanja, ki pa vam ga nikakor ne želim vsiljevati!..., saj se razumemo, kajne?«)

In če se na začetku tega pisanja in mojega opažanja poglobim v besede Pahorja, bi imel reči le to: »Kup enih izgovorov, kaj bo rekla Evropa, kot, da nismo država, temveč hlapčevska dežela, ki moramo delati po direktivi zapadnjakov!« Na koncu soočenj, pa ga je najbolj usračkal, prvič pri nezbranosti in drugič pri njegovi izjavi na temo pomilostitve, kar mu je Popovič lepo zabrusil in to si je dejansko tudi zaslužil!..., po vseh njegovih besedah na soočenju, si G. Pahor nikakor več ne zasluži pridobiti še en mandat za predsednika države!... Njegovo razmišljanje v izjavah nikakor ne sodi v to visoko funkcujo, žal!

Pa, da nadaljujem pri G. Šarcu, skromen, zelo prevdaren, ne ustrašljiv, odločen, brez mencanja in z jasnimi stališči do raznih opredelitev, ki so nujne pri odločitvah take funkcije!... Jasen povdarek na ponašanje politika kot predsednika!...jasen pogled na pristojnosti, ki jih sedanji predsednik zanemarja ali se jim celo izmika z raznimi neutemeljenimi izgovori. Na soočenju, kot je v navadi pri Marjanu!..., biti kratek in jedrnat, ne zavlačevati stvari in čakati na predloge drugih, kar počne sedanji predsednik... Označil ga bom kar za dobrega kandidata in mu tudi zaupal svoj glas, ker si ga dejansko zasluži!..., Marjan je moj kandidat, pa čeprav ni v času soočenj nabral dovolj glasov, me ne moti!

Tretjega pa bi izpostavil G. Popoviča, ki ga tudi osebno poznam!..., človek velikih načrtov, zanesljivih uresničenj pri spremembah in v družbi kot taki!..., zelo sposoben politik, le malček preveč vihrav!..., gre z glavo skozi zid, če je to potrebno in po večini doseže svoj cilj, ki si ga je zadal. Eni ga vidite kot nepoštenjaka, primerjate z Jankovičem!..., pa vas sprašujem?..., kdo za vraga je pa še tako na hudičevo pošten in da tudi na občane ne pozabi, kdo?..., pokažite mi ga!!! Toliko narediti, ustvariti za mesta, kot sta bila pripravljena storiti prav ta dva, G. Popovič in G. Jankovič, jih ni veliko po Sloveniji! Bojimo se takih, kot je tajkun Bavčar in njemu podobni, ki nič ne ustvarjajo, temveč le kradejo, takih se bojte!... Vem da se je Ljubljana razcvetela odkar je županovanje prevzel Jankovič, vem tudi kako je cvetel Mercator vse, dokler ga ni politika G. Ropa odstavila.

Poznam pa zelo dobro tudi delo G. Popoviča, ki je Koper spremenil v turistično oazo. Koper je postalo cvetoče in zelo urejeno turistično mesto… Mnogi ne veste kako je bilo to mesto, predno je prevzel županovanje G. Popović! To vam lahko povem sam, da je bilo zanemarjeno, le industrijsko in ni kazalo znaka po turizmu, kaj, da bi se še kaj obnavljalo, gradilo!... Danes ni v Kopru m2, da ni obnovljen!..., dograjenih mnogo novih stavb, izdelanih in zgrajenih velikih zelo zahtevnih projektov in nihče mi ne more reči, kaki je Popko!... Vedite le nekaj, ne bom glasoval za njega, ker ne bi bil sposoben!..., temveč iz drugih razlogov, o katerih pa na teh straneh ne bom pisal, morda le to, da G. Marjan ne nosi v nahrbtniku ene same stare navlake!...Popović pa je zaslužen in moj drugi najbolj resnih kandidatov, katerega spoštujem in vem, da bi na področju sprememb v državi, naredil največ!... Bil bi najbolj uspešen od vseh kandidatov, tudi pred Marjanom, pa še kom drugim!... Popovič bi naredi v Sloveniji red, zapomnite si!...,vsaj kolikor bi bilo v njegovi moči-pristojnosti in ne bi poslušal nobenega od te stare navlake, politikov da mu solijo pameti, kaj še kake lobije.

Pa, da nadaljujem z kandidatkami: »Gospo Novakovo, Tomčevo in Makovec-Brenčič!«… Prav vse tri pametne, razgledane, dobro situirane, znajo vsaka po nekaj tujih jezikov in jim svetovna politična scena ni tuja. Podkovane na vseh področjih in zelo sposobne za to časti vredno funkcijo… Ali kaj, ker so prav vse preveč opredeljene strankarsko, kar za predsednika države, nikakor ni dobro! Novakova preveč predana RKC-ju, Tomičeva svojemu mafijozotu Janši, ki bi preveč vplival nanjo!..., obe pa še dodatno simpatizerki nemške kanclerke. Imel bi še kaj napisati o njima, pa naj bo to za enkrat dovolj! O gospe Makovec-Brenčič pa le to, da se za njo vleče nekaj malega navlake, kar je pošteno vrnila in naj ne bi smelo imeti velikega vpliva na glasove!..., od vseh treh, še najbolj primerna!... In kot sem napisal že na začetku tega odstavka, veljajo vse te dobre lastnosti tudi zanjo, zato se nimam namena ponavljati.

Kaj pa, ostala mi je še edina iz soočenja in kot ste lahko opazili, je to vsaj z nepremičninami, najbogatejša dama, Gospa Likovič!... In kaj naj povem še zanjo?... Z ENO SAMO BESEDO!..., vse tisto, kar ne sodi v funkcijo predsednika države. Ne bom rekel, da je neumna, pametna pa tudi ne dovolj, da nam postane predsednica!...Naj že končno po vseh letih v javnosti, spregleda, da ni več toliko privlačna in ne zaželjena!..., to opozorilo pa naj velja tudi G. Primcu... Preveč raznorazne navlake iz zgodovinske preteklosti, namišljene prevdarnosti in pretirane skrbi okoli otrok!... in vse preveč ponižanja drugih kandidatov. Kaj lahko iz vsega tega zaključimo?..., da še zdaleč ni primerna za to časti vredno funkcijo in so vse besede odveč. Naj rajši uživa še naprej v zelo dobri penziji, katere ji ne oporekam, si jo je zaslužila ali ne!..., prej si jo je zaslužilo veliko in vse preveč mnogih drugih, ki pa jim je neupravičeno znižana do uboštva.

Za sam zaključek bi imel povedati le še to, da ene kandidatke, katere ni bilo na soočenju, jo tudi ne poznam, zato jo ne bom komentiral!... Ostal je le še Šiško, tudi njega ni bilo na soočenju, ima pa veliko željo in na vsak način si želi prebiti v ospredje pri kandidatih, kar pa mu bo zelo težko uspelo!... Pri vsej navlaki, ki jo težko nosi s sabo, mislim, da ni primeren za predsednika države. Vse preveč je prikapljalo v javnost, kar mu zelo škodi in moral se bo s tem sprijazniti. Kriv ali ne, posledice so preveč obremenjujoče!..., zanj in za državljane, ki ne vedo, komu verjeti. Ne bom govoril, da ne bi bil sposoben, sigurno pa po vsem, ljudje začutijo nezanesljivost…

To bi bilo za enkrat vse, iz mojega videnja in stališča do kandidatov, Vi vsi pa presodite po svoji vesti, za koga se boste odločili in mu dali glas!... Imamo še nekaj dni in odločitev se mam že kristalizira, vseeno pa moramo presoditi pametno-premišljeno, da se ne bomo kasneje vlekli za lase!

Kot zadnja moja pripomba, pa televiziji PLANET, da je izključila dva kandidata za soočenje, ostalim prisotnim kandidatom pa zamerim, da se niso vsi protestno uprli taki odločitvi televizije. Ni fer in izgovori tv. nikakor ne zadostujejo opravičilu!

**********************************************************

http://4d.rtvslo.si/arhiv/predsedniske-volitve-2017/174495007

- sinoči na soočenjih RTV Slovenija, smo imeli možnost slišati tudi G. Šiška, ki se je v besedah in govoru zelo približal in dregnil v sam srž problema, ki ga doživlja naša država. Okrcal je Pahorja do obisti in mu dal misliti!... Všeč mi je bilo njegovo razmišljanje, ni mi pa všeč njegov nastop, pa čeprav po vsej verjetnosti, tudi sam ne bi nastopil nič drugače. In to je čustvena pripadnost ljudstvu!..., bravo Šiško, bravo!... Samo se tukaj tudi vse konča, kar se tiče kandidata, zakaj?..., vse preveč je nastrojen, preveč čustven, tudi dokaj odločen in celo trmast, svojeglav, neučakan, kot borec pa vsaka mu čast! Kaj me moti pri tem človeku?..., le to, da je kot osebnost prepojen in preobremenjen z preteklostjo, ki ni prav rožnata, pa naj bo taka ali drugačna!..., madeži ostajajo, tako pa tudi nezaupanje ljudi... Kandidatka, katero smo končno lako tudi spoznali, ne bi pa mogel kaj veliko napisati o njej, morda le to, da deluje zelo umirjeno, premišljeno!..., za enkat le toliko...

*************************************************************

Predsedniške volitve 2017

ODPRI SRAN IN PRISUHNI KANDIDATOM!...V Studiu ob sedemnajstih so se soočili vsi kandidati in kandidatke za položaj predsednika Republike Slovenije.

**************************************************************

Grega Repovž: " Borut Pahor je zlorabil funkcijo predsednika države!" - YouTube

Odgovorni urednik Mladine o liku in delu predsednika RS. Grega Repovž: " Borut Pahor je zlorabil funkcijo predsednika države,pač zato da se ima "lušten"! To ...

Arbitraža, korupcija, sprava: kakšna so mnenja predsedniških kandidatov? #predsedniskih7 #video #fot

Kaj predsedniški kandidati menijo o slovensko-hrvaših odnosih? Ali bi sami zaostrili boj proti korupciji in kako? In ne nazadnje, kdaj mora predsednik oziroma predsednica izraziti svoje mnenje? Ta in druga vprašanja smo zastavili sedmerici predsedniških kandidatov v soočenju na Planet TV.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
25
čista petka
1
Oct 13, 2017
(srpski) narod treba jebati+ slovenski
https://www.youtube.com/watch?v=sxfXA3avSns
Naša politika smrdi, treba jo prevetrit. Dajmo možnost novim obrazom.
Andreja za predsednika

(srpski) narod treba jebati - YouTube

rezignirani poljoprivrednik na protestu u Srbiji
#25
azra
1
Oct 12, 2017
Se strinjam Romano, ti ki so šli v penzijo v zadnjih letih so v istem "zosu" kot mi.
Kdo bo vračal miljarde? Nihče. Ne pokojninske, ne bančne, ne ukradene, nic ne bo od tega.
Samo mi "butasti narod" plačujemo in vračamo.
Veš Romano, občudujem vsakega posebej, ki ima še energijo da se ubada z politiko in s spremembami.
Eni so že zdavnaj obupali, eni pa nimamo časa za te zadeve.
Mogoče bi se tudi sama pridružila in napisala kakšen prispevek o tem (gradiva imam dovolj), ampak se mi zdi da nimam v svojem življenju niti minute časa več. Pa ne pretiravam, resno se mi sploh ne izide. lp
#24
Romano Rajkov
0
Oct 12, 2017
Azra, saj nisem tako hudo siguren vanj, do nekje me je najbolj prepričal, da misli resno in ne vlači za sabo nobene navlake, kar je zelo pomembno. Poznam ga tudi toliko, da se ne bo dal zavajati tako, kot to počne Pahorček.

Kar pa se tiče upokojencev, govorim o tistih, ki so šli v upokojitev ta zadnja leta in dobijo miloščno, ne penzijo!..., vsi, kateri so šli v upokojitev pred leti, imajo kar dobre penzije, vedi pa, da je bilo v teh nekaj zadnjih let veliko ljudi, ki so bili prisiljeni iti v penzijo, če so hoteli sploh preživeti.

Ni bilo zaposlitve in veliko njih si je uredilo tudi invalidsko, samo da imajo nek mesečen prihodek, s katerim pa danes zelo težko živijo. Da pa ne omenjam vse tiste, ki imajo polne delavne dobe, pa še več od polne, penzije so pa za zjokat Azra!..., poznam kar veliko takih ljudi.

O tej temi sem velko pisal v raznih prispevkih, še posebno v prispevku, ker opozarjam ljudi na peticijo o izropani pokojninski blagajni, država pa nikoli ni vrnila denar- tega naj bi takrat samo sposodila!... Denarja pa je kar LEP ZALOGAJ, kar za nekoliko milijard...
#23
azra
1
Oct 12, 2017
Romano, imaš prav, čista desetka.
Samo nekaj me zanima: kako si tako zelo siguren v tega enega kandidata, da bo pa ta drugačen oz. pošten. Kaj pa če ne bo, kaj pa če bo vse enako ko dobi volitve (tako kot vsi ostali do sedaj) ?
Praviš da upokojenci živijo v bedi. A se zavedaš, da bomo mi živeli v veliko večji bedi kot živijo oni? Mi bomo imeli veliko slabše pokojnine od njih. Jaz imam 33 let delovne dobe, nikoli nisem bila na bolniški (pri zdravniku sem bila 10 x v teh 33 letih- ali še manj). Vse kar sem koristila od te države je bila operacija žolčnih kamnov, pa še takrat nisem vzela dneva bolniške. In pred kratkim sem dobila izračun pokojnine. Za jokati Romano. Najbolj bi bilo, če bi kar zdaj nehala plačevati v to pokojninsko blagajno in v teh sedmih letih bi nekaj nabrala na svojem računu, potem pa bi itak imela starostno pokojnino.
Pa ne bom več jamrala, dokler lahko delamo se da preživeti, ko pa ne bomo mogli več, pa bo velika težava.
Itak pa takšen sistem kot je sedaj nima prihodnosti. Prav dolgo to ne more iti več naprej. lp
#22
azra
1
Oct 12, 2017
Greg, v Sloveniji to ne drži.
Tukaj nekateri že desetletja sedijo na dveh stolih, pa še vedno niso padli.
To je Slovenija, posebna med posebnimi. lp
#21
Romano Rajkov
0
Oct 12, 2017
- ti dam prav ja Azra!... Če vse te kandidate dobro spremljamo-poslušamo to predvolilno potegovanje za stolček, se lahko sprašujemo, kaj zavraga so eni delali do sedaj!..., med njimi je nekaj takih, ki že leta delujejo na področju politike, pa v vseh letih do sedaj, niso naredili veliko, da bi pripeljali do nekih sprememb. Nihče od njih se ne dotakne ni z besedo, stališče do upokojencev, ki veliko njih živi, izpod nivoja človeka vredno življenje.

Tukaj mislim na Tomičevo, Novakovo, za Pahorja. Če bi jim bila res tolika briga za ljudi, bi že zdavnaj podali zahtevek za spremembo volilne zakonodaje, saj vsi dobro vedo, da se po sedanjem zakonu dela krivica volilcem in zato ljudje ne gredo na volitve. O tem pa ne spregovori nihče od njih. Prav zakon je tisti prvi, ki ga je potrebno nujno spremeniti, če želimo, da bodo tudi volitve potekale pravično!..., sedaj žal ne potekajo, zapomnite si in Šiško ima prav!

Ne samo volilni!..., večino zakonov je prirejenih v prid prav tej mafijski struji politike in zato smo državljani brez moči. Zamislite si, kako poteka igra tega umazanega sistema v predvolilnem pogajanju!..., vse stranke, prej vodje strank, so si nastavile svoje kandidate, zakaj?..., to je le v primeru, če ne bi Pahor dobil dovolj podpore in da mu na volitvah lahko spodleti, bodo še vedno imeli več upanja, da se obdrži Pahorja. Njim se ne gre, da zmaga njihov kandidat, gre se za igro da se Šarcu in Šišku zmanjša možnost zmage in da bi še naprej vodili to umazano politiko v enaki umazani strukturi, kot jo sedaj.

Bojijo pa se prav Šiška in Šarca, ker vedo, da bobo z njima težko manipulirati in jih voditi za njuško in žejne čez vodo, kot to lahko počnejo sedaj z sedanjo marioneto... Na potezi imamo le nekaj kandidatov, ki lahko tej državi dajo pečat, da bo šlo na bolje. To pa je vsaj po moje, le en sam kandidat, pa ne bom napisal kateri, vsak sam naj presodi, na koga mislim!
#20
1
Oct 12, 2017
Dva stola, hmmm? Niti ne. Se razmakneta in končaš na ...
#19
azra
1
Oct 11, 2017
Se opravičujem. Haapy yack je predlagal kanto.
Zelo dober predlog. Tudi jaz bi glasovala za tega kandidata.
#18
azra
1
Oct 11, 2017
Greg :) včasih je res najbolje sedeti na dveh stolih, kdor zna.
Lep pozdrav,
Azra
#17
azra
1
Oct 11, 2017
Romano, saj veš da sem se hecala. To ženšče še za kam drugam ni, ne pa za predsednika.
Verjetno pa bi se dobro nasmejali, pa še jokali zraven tega.
A ni nekdo napisal (mislim da Zim Zelen) da nam manjka še en kandidat in to je "kanta" in to bo kar držalo.
Romano, vsak dan znova ugotavljam, da je to naša prelepa država šla v "malorko". Vse je uničeno. Povsod sama nepravica, sama kraja ... kriminal...
Zadnje sekunde nam tečejo, da nekaj ukrenemo, če nismo že vse zamudili. Že dolgo ti govorim, da ne verjamem v spremembe. In res ne verjamem, ker smo mi slovenci čuden narod. Boš se prepričal v nedeljo na volitvah, ko boš videl rezultat.
#16
Romano Rajkov
1
Oct 11, 2017
Zim Zelen in Greg, prav prisrčna sta s svojimi komentarji, zahvaljujem!
#15
Zim Zelen
1
Oct 11, 2017
Gospodinjska logika in vrednote, ki jih zastopa?

Zakaj pa ne, saj je čisto v redu, pa še koga bo poslala v kot klečat, če ne bo priden!
#14
2
Oct 11, 2017
Azra, rešitev je zvezda repatica. Pa na obeh stolih VARNO sediš.
#13
Romano Rajkov
0
Oct 10, 2017
Azra, ga ti mal kronaš, jel? Mal heca nič ne škodi, kjne? Ja, da bi se pa ta koza pridrsala na sam vrh države, nas pa totalka pokoplje!..., še tisto malo, kar je ostalo od te državice in kar še niso uničili drugi. Si lahko samo zamisliš, do koliko enega smeha nas bi pripeljla, pa žalosti in sramote tudi, to bi bil živ šow!
#12
Romano Rajkov
0
Oct 10, 2017
Laščan Zlatorog, na katerega Mirka ti to misliš? heeeee.
#11
azra
4
Oct 09, 2017
Po daljšem premisleku mislim da bo moj favorit Angelca. :)
V sloveniji se bo hitro povečalo število prebivalstva, nobenih splavov več, vsi bomo upoštevali 10 božjih zapovedi, hodili z bogom .... žene bomo postale ljubeče, poslušne ... celo malto bomo mešale...

pa naj kdo reče da ni prava.
#10
Laščan Zlatorog
1
Oct 09, 2017
Rajko,v bistvu bi bil Miro idealen predsednik. Zakaj za vraga se ni prijavil?
#9
Romano Rajkov
0
Oct 08, 2017
- heeee Azra, saj bi ti okoli volitev nekaj svetoval, pa ti ne smem javno! Imej lepo nedeljo...
#8
azra
0
Oct 07, 2017
Hvala Romano,
očitno bom morala do volitev premisliti ali bom hodila z zvezdo ali z bogom :) ali bom našla tretjo pot :)
Lep vikend tudi tebi.
#7
Romano Rajkov
1
Oct 07, 2017
Zim Zelen, kmalu bi te spregledal, glej!..., vsak ima svoja gledanja in razmišljanja na to ceromonijo in na volitve. Če sem čisto odkrit, gre tudi meni na bruhanje vse skupaj, zato me ne presenečaš!
#6
Pokaži več komentarjev
Romano Rajkov
Romano Rajkov
Objavil/a 2017-10-05 18:10:16 (Oct 05, 2017)
Starejša objava Novejša objava
Arbitraža, korupcija, sprava: kakšna so mnenja predsedniških kandidatov? #predsedniskih7 #video #foto - siol.net

Kaj predsedniški kandidati menijo o slovensko-hrvaših odnosih? Ali bi sami zaostrili boj proti korupciji in kako? In ne nazadnje, kdaj mora predsednik oziroma predsednica izraziti svoje mnenje? Ta in druga vprašanja smo zastavili sedmerici predsedniških kandidatov v soočenju na Planet TV.

Volitve 2017

Spremljajte predsedniške volitve na Televiziji Slovenija. Uvodno soočenje kandidatov za predsednika republike na Televiziji Slovenija. Voditelja Manica Janežič Ambrožič in Dejan Ladika.

Nihče od predsedniških kandidatov ne bi pomilostil Igorja Bavčarja | Grem Volit 2017

Predsedniške volitve 2017

Grega Repovž: " Borut Pahor je zlorabil funkcijo predsednika države!" - YouTube

Odgovorni urednik Mladine o liku in delu predsednika RS. Grega Repovž: " Borut Pahor je zlorabil funkcijo predsednika države,pač zato da se ima "lušten"! To ...

ZADNJE OBJAVE
Na tematiko, ki je bila objavljena pred dnevi in o sporazumu, podpisu migrantske deklaracije
Skrajni čas, za izstop iz morilske zveze NATO!..., do kdaj bomo še sodelovali v morijah?
Kako v vlado, biti moraš FAJN POKVARJEN, kriminalec ali obsojenec, le tako se ti lahko uresničijo sanje.
Uničimo barbarstvo neoliberalov, ki ga moramo prenašati največ, preprosti državljani!
Zastrašujoči pogledi na osiromašeno bitjece!..., žal še zdaleč ne osamljeno in da srce zaboli!
V nemških medijih je zaznati prava norišnica!..., izgubila se je Angela Merkel, je morda zbolela?
Dve težko razumni in moteči alineji predloga, ki me motijo pri pogodbi na novo nastale koalicije!
(del najbolj očitnega nasilja 'knjige knjig', 'knjige miru') - Koran
VSI SE ČUDIMO, ZAKAJ SE V NAŠI POLITIKI NIČ NE SPREMENI
TV3 Slovenija o našem heroju Cerarju
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Oglasi

7734.) evropski roman - dušan pirjevec

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 19.99 €

6692.) filozofija umetnosti - hippolyte taine

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5440.) ime rože - umberto eco

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2215.) golobje in jastrebi - grazia deledda

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1520.) kritični spisi - josip stritar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5965.) grad iz peska - iris murdoch

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7171.) črni tulipan 1 in 2 - aleksander dumas

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7390.) spomini na dovje - france voga

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

384.) zgodbice o znanih slovencih  -  igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

714.) janez milčinski - leta za pet drugih

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7581.) zveza mora ostati - neža maurer

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 14.99 €

141.) henri coulonges - bregovi iravadija

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj