Članek
NUJNO OBVESTILO VSEM DRŽAVLJANOM, ŠE POSEBNO UPOKOJENCEM!
Objavljeno Sep 26, 2017

 V imenu LJUDSKE INICIATIVE ZA RAZVOJNE SOPREMEMBE, še enkrat objavljam zapis za novo peticijo!

Za ta korak se že zelo dolgo pripravljamo!..., VLJUDNO VAS PROSIM IN ŽELIM, da si jo tudi vi vsi, še enkrat zelo dobro preberite, istočasno pa še posebno prosim upokojence, predlagate še kak dodatek k tej peticiji in da nas boste v celoti podpirali, ko bo peticija v teku!..., bo šlo?

Sedaj vas sprašujem, da ne bo kasneje kakih problemov in oporekanj. Prosim, da se izjasnite, vsak nekaj napišete in ne samo všečkate. Čeprav so tudi všećki pomembni pri tem zapisu, prosim!..., všečkajte in napišite vsaj nekaj besed, le tako bom začutil, da nas podpirate in resno stojite za nami in za to peticijo, katero bomo kasneje javno objavili. Morda boste zasledili kake napake v zapisu, naj vas ne motijo, ker bom tako še nekajkrat pregledal ta zapis in tudi precej skrajšal, predno ga bom objavil.

NASLOV PETICIJE

Državljani zahtevamo od države, da prične vračati izropan denar v pokojninsko blagajno!

Peticijo utemeljujemo z več kot očitnimi razlogi, ki sledijo v zapisu:

Blagajna je bila izropana v Peterletovi vladi in to z trditvijo in dano obljubo, da je to posojilo državi za dokončanje karavanškega predora in da se bo denar vračal vsako leto postopoma iz letnega proračuna. Po 25-tih letih tišine, ne moremo več govoriti o posojilu, temveč prej o ropu, kaj menite spoštovani državljani? Blagajno se je vsa leta samo še dodatno črpalo, denar pa nikoli vračal in do danes se tudi ne ve, kje vse je končal ves ta znesek v milijonih, kar bo verjetno zelo težko tudi dokazati, o novem črpanju pa bolje, da ne govorimo. V vseh teh dolgih letih ni bilo nobenega pojasnila od nobenih oblastnikov, pa čeprav se je zamenjalo že kar nekaj vlad desnih in levih. Ne vem pa, če ima spoh še smisel omenjati levico, ker je že nekaj let ni čutiti v duhu države in ne v parlamentu. Zanima nas tudi, kakšno pravico ima država, da drži roko nad denarjem upokojencev, ker se vsa leta jasno vidi, da denar le ponika, pa se ne ve, kam vse. Nad pokojninsko blagajno bi morala skrbeti: (Zveza upokojencev Slovenije!)..., ne pa država in nje oblast, kateri ni moč zaupati prav nič, že vsa ta dolga leta!

Kasneje je bil izropan tudi pokojninski sklad, krivci pa do danes še neznani, čeprav je bilo nekaj njih zaslišanih pred korupcijsko komisijo, sodno pa jih nihče ne preganja. Državljani zahtevamo, da država prevzame vso odgovornost, ki jo je ob praznjenju blagajne dala upokojencem in državljanom!..., prične naj vračati posojilo, kot so takrat navajali, obljubljali in da se najde tiste prave krivce za izropan-propadli sklad, le to je mogoče, če bo prava volja državnikov, tožilcev in sodišča. Istočasno pa tudi zahtevamo, da se potrudite in vseeno poskušate ugotoviti, kje vse je končal ta denar iz pokojninske blagajne, katerega ni bilo malo, le šušljalo se je, da se je takrat na veliko vozili v nemške in avstrijske banke. Državne oblasti molčijo že vsa ta dolga leta, upokojenci pa hiramo in se težko prebijamo skozi vsaki mesec. Res nam ni potrebno tega, da se težko preživljamo, mnogi izmed nas, pa stikajo celo po kantah za smeti, da preživijo!..., je to ta obljubljena Peterletova Švica, ki nam jo je obljubljal, spraznil pa je le blagajno in nas pustil vsestransko na cedilu.

Poleg zgoraj omenjenega oškodovanja pokojninske blagajne in sklada, se je upokojencem iz namena varčevanja pri veliki finančni krizi iz leta 2008/2009 znižala realna kupna moč za več kot 13%; to je največ od vseh generacij. Navkljub gospodarski rasti preko 2,5% se upokojencem ni ustrezno izplačevala po zakonu določena revalorizacijska stopnja, ki pa je žal kombinacija rasti plač in stopnje inflacije, ki pa ima pri nas negativni porast, tako znova pada realna kupna moč upokojencev v primerjavi z generacijami, ki dobivajo plače. Tudi indeks vrednosti rasti pokojnin je po zakonu določen tako, da ne sledi realnemu povečanju kupne moči prebivalcev, ki dobivajo plače, to skupaj z realnim znižanjem za 13% zahteva novo zakonsko določeno revalorizacijsko rast pokojnin, ki bo presegla realno rast generacij, ki dobivajo plače, da bodo upokojenci dosegli izgubo realne vrednosti kupne moči pokojnin.

Čas je, da se konča vsa ta norija čakanja, neposlušnost nas državljanov in da nas prenehate obravnavati kot odvečne tepce v državi!...zahtevamo, da nam država vrne, kar je naše in kot prvo: (» Blagajno mora prevzeti združenje upokojencev Slovenije, nad blagajno in skladi ne more držati roko država in nje vlada!«)... Če imate, da sebi dvigujete plače in za vse traparije, potovanja z dragim avijonom, prestižne večerje in prenočišča, boste v stanju poskrbeti tudi za vračilo milijonov, ki ste nam jih dolžni že dolga leta. Dovolj imamo vašega molka o vašem dolgu do nas upokojencev, ki smo si krvavo prislužili penzijo, ki naj bi bila dostojna človeku-upokojencu v oneoglih letih. Dobivamo polovične zneske in nad tem ubogim zneskom, se vsak mesec lahko le zjočemo. Pred od prilike dvemi meseci, je sodni inšpektorat ugotovil, vsaj tako so javno poročali, da so že dolgo nepravilnosti pri izplačilih pokojnin!..., o tem se nadaljuje le TIŠINA o teh nepravilnostih in koliko je bilo do sedaj že zamolčanih! Ja pa kaj se za vraga gredo upravne službe?..., verjetno pa se je odveč spraševati, kam ponika denar nas upokojencev. Ko boste uredili vse to, za kar vas prosimo, vam tudi pokojninske reforme ne bo težko speljati. Zahtevamo pa, da opozorilo vzamete zelo resno, ker bomo v nasprotnem prisiljeni ukrepati pri EU sodišču v Strasbourgu.

Zapis lahko tudi delite, če imate to željo!

**************************************************

Želel pa bi vas opomniti še na zelo važne detajle, spoštovani državljani!..., to kar se je naredilo v naši državi, da so okradli milijarde upokojencem, se ni naredilo še nikjer v svetu, le nekaj malega v Grčiji pred dvemi, tremi leti, se zavedate tega?... Pokojninske blagajne se ne bi smel dotakniti ni sam Bog, pa naj bi bila država še toliko v malori. To je bilo proti Ustavno in noben zakon te lopovske hudiče, ki so to naredili, ne more zaščititi-opravdati. Očitno si eni državljani tega sploh ne zavedate, kaj so počele vse te vlade, odkar smo samostojni.

Blagajna se ves čas izkorišča tudi za druge namene v državi, črpa se vsa podjetja, zato so plače toliko mizerne po celi državi. Zamislite, da morajo v marsikaterem podjetju delodajalci na črno izplačevati del plačila, da delavec dobi nekaj več od zajamčenega dohodka plače!..., to se dogaja v veliko podjetjih, ker drugače jih izčrpa država za svoj žep. Tako pa sta delavec in delavec zadovoljna. Država že tako klesti povsod, kjer se jim zahoče.

Čemu tako mizerne pokojnine, čemu ljudje božji, malo pomislite!..., zato, kjer denar potuje tudi v druge kanale, kradejo ves čas, to je ugotovil tudi inšpektorat, samo je od takrat tišina, čista tišina! Še en podatek, če bi bila blagajna in skladi upokojencev ne dotaknjeni ali nedotakljivi, kot bi dejansko moralo biti, bi vsak upokojenec danes dobil čez tisoč Eur pokojnine, najnižja bi bila lahko 900.oo eur. Tako bi bilo lahko polnih deset let, pa če bi se v Sloveniji kaj delalo ali popolnoma nič, da ne bi bilo nobenih dotokov v pokojninsko blagajno. Tek po teh desetih letih pa bi bilo že dobro, da bi se nekaj premaknilo, če bi hoteli še naprej prejemati take pokojnine.

Za vse to so nas prikrajšale vse te vlade, zapomnite!..., najhujši rop se je zgodil takoj po osamosvojitvi in to v Peterletovi vladi. Takrat so vozili milijarde v razne banke po Nemčiji in po Avstriji. Kasneje se je še ropalo, uničili so sklade, v sodelovanju vrlih bančnikov v današnjih propadlih bankah in danes nihče nič kriv a povsod so imele prste zraven tudi naše oblasti. In kaj se danes dogaja v slabi banki, o tem bolje, da ne pišem!..., lahko pa si samo mislite, saj se je že veliko pisalo, sankcij pa nobenih. In kdo jim je dal še več pooblastil, kot so jih že imeli, sam Cerar!..., se morda kaj čudite, jaz nič!

Morda pa le velja omeniti še to žalost!..., da so vsi tisti, ki so okradli pokojninsko blagajno, nekaj njih nas še danes krade, pa se svobodno sprehajajo po ulicah, nekaj njih pa so že končali na tem svet, še bolj žalostno pa je, da imajo še vedno roke pri koritih in kaj je pa najbolj žalostno, da nam prav te nesnage še danes krojijo naša življenja, to je pa absurd za državo, sramota za našo kriminalistiko, edina ki dobro opravlja svoje delo, ne protestira pa pri tožilcih, kjer ogromno primerov konča pod preprogami.
Če pa je šlo že kaj naprej, da bi dobilo epilog na sodišču, so zamučkali sodniki, včasih premetavali obtožnice, celo do zastaranja!...O Ustavnem sodišču, pa bolje da se vzdržim, morda le to, da se prav tu dogaja največ nepravilnosti in tudi zakoni se pri Ustavnem sodišču najbolj kršijo. Le kdo od vas še v tej državi pričakuje pravico po tožilstvu in po sodiščih, pa naj bodo taka ali drugačna, povsod je sam kažin.

Zato vas prosim vse državljane in sprašujem vas, kaj moramo še požreti, da se boste spravili k pameti, se povezali z ljudsko iniciativo za razvojne spremembe in da se v tej državi naredi že končno red, kdaj? Povežite se z nami! ... https://www.facebook.com/groups/1522147691378119/

*********************************************************

V vednost, morda eni ne veste še, da ta objava o peticiji objavljena na vseh možnih spletnih straneh in povem vam!..., da so se upokojenci kar dobro prebudili, vsaj tako je videti, heeeee!... Veseli me tudi, da ni med komentarji veliko nasprotnikov ali tistih, ki imajo velike koristi, da se stvari ne bi premaknile na boljše!..., med temi so tudi upokojenci, priskledniki, to so tisti, ki zastopajo razna upokojenska društva in IGRAJO DVOJNO IGRO, IMAJO PA TUDI DVA OBRAZA, enega za Korlna in drugega, da se vam nasmihajo. Oglejte si komentarje še na fb. skupini pri Upokojencih, ki šteje preko 5000 članov, na tej povezavi! Brali pa boste lahko, če ste njihov član skupine... https://www.facebook.com/.../permalink/1045103408925943/... - KLIKNI NA POVEZAVO!

Ja Mojca iz Koroške, te povsem razumem, da si ogorčena na to roparsko stanje, ki se izvaja po podjetjih. Plače že tako slabe in z njimi ni moč danes preživeti, kar pa mislim, da se bo končalo, če nam le uspe speljati novo družbeno ureditev v državi. Zato vse ljudi dobre volje in razočarane nad tem roparskim sistemom vabim, da se povežete z nami. Berite moje zapise in zapise Srečka Prislana. Lahko pa se priključite tudi naši skupini na fb. tam boste izvedeli vse o nas. Povezavo imate pod tem zapisom nad zvezdicami..

Radmila, kot prvo te moram pohvaliti pri tvojem komentarju, opažam, da si zelo pozorna na moje zapise in vedno voljna napisati nekaj besed. Mi že dve leti aktivno delujemo na terenu in k naši ljudski iniciativi se je povezlo že kar veliko državljanov!..., največ mladih in starejših...Pogrešamo pa ljudi srednjih let, kateri so trenutno najbolj dejavni in v največjem zagonu delavnosti. Jih je pa za razumeti, ker se vsi borijo za preživetje in imajo skrbi zaprežene na področju dela, kako uspeti. Ne povezujemo se s strankami, njih preziramo in se borimo prav na področju strankokracije in te družbene ureditve, ki nas uničuje. Ta roparski sistem je kriv vsega, kar se že vsa ta leta dogaja v naši družbi in tega se moramo rešiti, če želimo, da bo prišlo do sprememb. Smo civilna ljudska iniciativa, ki teži k spremembam v državi. Ne povezujemo se z strankami, še najmanj z DESUS-om ali Korelnom, ki je veliko kriv, da se z upokojenci dela tako kot se. Pri nas je dobrodošel vsak razumen državljan, ne glede na pripadnost, to nas ne zanima!..., zanima nas, da si želi sprememb in da zavestno podpira naša jasna stališča...

Romano, res se trudiš in vlagaš veliko energije, časa in pozornosti problemom v družbi, kot je ta, ki si ga opisal v tej objavi. Na žalost večina ljudi ni zainteresirana za bolj aktivno sodelovanje pri čemurkoli, kar presega okvir njihovega vsakdanjika. To je pokazala tudi nizka udeležba na referendumu o drugem tiru ali pa naš primer, kjer ljudje nočejo podpisati peticije, za umik Kemisa iz Vrhnike ( v našem bloku s 15 stanovanji sva peticijo podpisala le dva, čeprav je to naš skupni interes). Ljudje so brezvoljni, in si mislijo, da itak ne morejo ničesar spremeniti (v stilu: psi lajajo, karavana gre dalje). Kljub temu je dobro, da osveščaš ljudi in jih kličeš k sodelovanju, kajti če ne bi bilo takih ljudi, kot si ti in tebi podobni, bi morda bilo vse še slabše. Zanima me, Romano, ali je vaša civilna iniciativa povezana (ali sodeluje) s poslanci stranke Desus, saj so oni izvoljeni za to, da zastopajo interese upokojencev. To je njihova primarna naloga in odgovornost. Ali ti poslanci podpirajo to iniciativo, ali o tem problemu govorijo v parlamentu in postavljajo vladi poslanska vprašanja? Lep pozdrav in hvala, da opozarjaš na nepravilnosti in se trudiš stvari spremeniti na bolje.

Zim Zelen, to se mora izpeljati še pred palamentarnimi volitvami, nekaj nudijo ja, a vse skupaj je pljunek v morje. Naj povedo, koliko že ves čas izkoriščajo to pokojninsko blagajno, ki jim je že vsa leta na dosegu. Lepo si napisala, da rabimo nekaj, kar ne bo odvisno od dnevne politike. Zelo prav imaš, država in nje oblasti bodo morali dati roke stran od te blagajne, kar pa mislim, da bo še veliko vroče krvi, da se umaknejo in prepustijo ta fond ZDUS-u

Volitve se bližajo. Nekaj malega priboljškov se obeta, naslednje leto.:-) Politika še ni enotna, kako polniti pokojninsko blagajno. Sicer primaknejo 1 dobro miljardo za penzije, ampak to ni tisto pravo, kar bi zadovoljilo prizadete. Nekaj stabilnega rabimo, kar nebo odvisno od dnevne politike!

Verjamem ti Dušanka, zahvaljujem na lepo napisanem komentarju...