Članek
Že nekaj časa je jasno, da ima na predsedniških volitvah, moja kandidatura možnost uspeha!
Objavljeno Aug 07, 2017
Marjan Šarec

Že nekaj časa je jasno, da ima moja kandidatura možnost uspeha (hvala tistim, ki to že ves čas veste, me podpirate in spodbujate), zato so se različno lotili te teme. Nekateri so me že napadli, kar je popolnoma pričakovano, bilo je le vprašanje časa. Tega bo še veliko. Drugi me podučujejo. Nasvetov dobivam toliko, da se velikokrat vprašam, kako sem sploh lahko preživel skoraj 7 let županskega mandata. Pravijo, da bo tukaj veliko težje zdržati. Seveda ne bo lahko, zelo težko bo, a moja prva politična leta v Kamniku so bila zelo težka. Ko vstopaš na nov teritorij, tam najdeš akterje, ki se med seboj poznajo, se morda ne marajo, a so drug drugega navajeni. Vsak nov akter jih zmoti do te mere, da so se celo nasprotniki pripravljeni združiti, da le ustavijo prišleka. Tako je bilo v Kamniku, tako bo na državnem nivoju. Princip je enak, razlika je v niansah (če parafraziram neko znano pesem).

Nisem »nov obraz«, ker sem za kaj takega že predolgo v politiki. Niti ne želim biti, kajti nov obraz sam po sebi še ne pomeni upanja in rešitve. Sem pa predstavnik nove generacije, kakršnih imajo tudi stranke kar nekaj. Ljudi, ki ne vidijo črno belo, temveč vedo, da je treba sodelovati, a si tudi odločno povedati nasprotna mnenja. Predsedniška funkcija (tudi z vsemi drugimi je tako) ne pomeni, da moraš biti vsem všeč, temveč moraš povedati tudi kaj neprijetnega. Če si vsem všeč, na koncu nisi všeč nikomur, še najslabše pa je to potem za državo in njene prebivalce. Z moje strani politika ni bila, ni in tudi ne bo cirkus in show. Zame vam ni treba skrbeti. Kot sem že rekel, kdor bo v enem mojem govoru ali nastopu od 10.11.2010 (prevzem funkcije) do danes našel komedijo in cirkusantstvo, ga peljem na kosilo. Vsakemu pa privoščim vsaj en mandat vodenja kakšne večje slovenske občine.

*****************************************************   

KOMENTAR NA NJEGOVO PISANJE!

Dečko je kot pušelc, mislim, da mu ni potrebno veliko promocije, tako, kakor sedanjemu predsedniku, ki se z raznimi preprostimi deli ponovno uveljavja in želi pridobiti glasove. V primeru Pahorja, ki se bori ostati na tej funkciji, mu ne pomaga nič drugega, kakor dosedanje delo 4-rih let na tej najvišji funkciji. Kot pa večino nas ve, da ga ni opravljal na željo državljanov, temveč samovoljno in trmasto, ne poslušno!..., ni si zaslužil novega mandata, njegova dejanja so nam državljanom bila prej v sramoto-razočaranje, kot pa v ponos in taka osebnost, si ne zasluži obdržati te častljive funkcije, žal!

Predsednik države se ne potrebuje ljudem dokazovati z deli preprostih delavnih ljudi in kaj vse naj bi znal delati, temveč, kako se bo sposoben predstaviti v javnosti in se na političnem odru uveljavil kot zaupanja vreden predsednik države, kateremu ne sodijo preprosta dela, pobiralca smeti, frizerja, raznih kmečkih del in veliko bi se dalo še naštevati. Predsednik mora obdržati svoj renome, se uveljavi in pridobiti glasove skozi karizmo sočutje do svojega naroda, da mu zna prisluhniti in izpolniti svoje obljube, prinese veselje povsod, kjer se pojavi, je prijazen, dosleden, predan željam državljanov, da je uveljavljen, zaupanja vreden in bil odgovoren tudi na delu, ki ga je opravljal pred kandidaturo.

Teh delovnih navad pa ne bo potreboval Marjan, ker se že nekaj let z odliko dokazuje na področjih, ki ustrezajo tej funkciji. Odlika dela, prijaznost do ljudi, humanost, priljubljenost, karizma, zaupanje in še bi lahko naštevali, nekaj tega sem omenil že v drugem odstavku. Za funkcijo predsednika pa je najvažnejše, da slediš državljanom in izpolnjuješ njihove želje in ne želje politikov, prav tukaj pa greši naš sedanji Pahor. Skrb do državljanov bi mu morala biti prva briga, zastopati jih z vso predanostjo, le tako bi si pridobil, priljubljenost pri ljudeh, z nagovorom, ej miška ob svoji izvoljenki, res ni bilo spodobno, kaj šele v kontekstu predsedniškega protokola, katerega bi se moral držati!

V času, ko je občino Kamnik je obiskal veleposlanik Združenih držav Amerike Brent Robert Hartley.

Ja Marjan, kaj vam naj povem, veliko volje ste moral zbrati, da ste se prijavil za to funkcijo, veliko bo spotikanja, nevoščljivosti in še marsičesa med kampanijo in potem in vi ste pravi kerlc, ki boste znal vse to telorirati in se izogniti tečni drhali. Spoštujem in podpiram pa vas največ iz razlogov, ker gledate na politiko objektivno, levi, crni, rdeci, desni in ne vem kaksni so še vsi, ne delate razlik, kar za Pahorja tega ni moč reči. Imam pa še prošnjo, ne klonite raznim lobjem kapitala in če vam to uspe, boste znal zadržati na svojem obrazu nasmeh in zadovolstvo pri državljanih... Zakorakajte naprej po tej na pol trnovi poti pa bo šlo vse, kot po maslu in ne pozabite na ljudi, ki vam sedaj stojimo ob strani. Ne pozabite pa tudi na vse ostale državljane, ki jih boste moral sprejeti za svoje tako kot nas, razlik ne bo smelo biti med nami, ko se boste zavihtel na prestolu, vsaj mislim tako. Pa srečno naprej!