Članek
»Pustite zgodovini, naj najde svoje poti, mi pa poiščimo ljubezen do vseh ljudi!«
Objavljeno Jul 13, 2017

Kakor je bilo že premnogokrat napisano in izrečeno, se nima danes kdo spravljati, morda še nekaj njih malega, ki so živi, pretežno so pa prav tisti, kateri bi potrebovali spravo že dolgo mrtvi, mnogi že celo od 2. sv. vojne, med nami pa ne bi smelo dejansko prihajati do takega razkola, kaj še, da se spravljamo. Čas bi bil, da se pospravi vsa navlaka raznih spotikanj.

Apeliram še posebno na tiste, ki vspodbujajo narod k ponovnemu fašizmu, to mislim na Janšo in vse tiste, kateri z takim podlim načinom nabirajo točke. Če resnično želimo v tej državi zaživeti srečno življenje, bi morali vsi nasprotovati hujskanju in ignorirati hujskače. Kam nas vse to vodi, kdo kdaj sploh pomisli, da se tega podlega hujskaštva oprijemajo vsi tisti, ki čutijo v sebi manjvrednost in da izgubljajo biti pomemben v družbi. Vsi, prav vsi bi morali začutiti klic narave, ki kliče po miru in k sodelovanju med vsemi ljudmi ne glede na pripadnost in ne, da se že nekaj let ukvarjamo le z umazano in bolečo zgodovino.

Pustite zgodovini in zameram svoje poti, sami pa skupaj krenimo na tiste tirnice, ki peljajo narod v lepše življenje brez zamer, postanimo že končno prijatelji in ne, da kar naprej nekateri rovarijo in kujejo v žerjavici sovražnost do svojega soseda, sovaščana, someščana, na splošno do sočloveka, ki nima prav nič opraviti s svojimi nerazsodnimi predniki, bili taki ali drugačni.

Prijatelji, ustvarimo si svetlejšo prihodnost, kjer bo čutiti ljubezen in skrb do bližnjega, ne nasedajmo političnim samovšečnežem, ki nas želijo držati na razdalji in skregane. Vse to je njim v prid in ne nam ljudstvu, ki kasiramo vse grehe politikov, pa se tega nekateri ne zavedate. Pojdimo naprej in ne uhajajmo nazaj v zgodovino za sto let, čas je za spremembe v tej bolni družbi in za ljubezen med ljudmi...