Članek
Zoran Janković: Če bi bil leta 2012 predsednik vlade, bi bilo danes drugače, boljše!
Objavljeno May 08, 2017

V intervjuju za Ozadja tudi o tem, da na volitvah ne bo podprl nobenega, ki dela škodo v Ljubljani.

Zoran Janković: Največja krivica mi je bila storjena takrat, ko me je KPK dal v isti čoln z Janšo, pri čemer je sam v javnosti rekel, da sem kolateralna žrtev.

»Nekdanji predsednik KPK Goran Klemenčič, Uroš Grošelj s Fursa, ki je v službi že napredoval, Darko Majhenič, direktor NPU, in Blanka Žgajnar, vrhovna državna tožilka, to je družba, ki me poskuša obsoditi v javnosti, strokovnost jih ne zanima«, je prepričan ljubljanski župan Zoran Janković. Obširen intervju z njim lahko preberete v ponedeljkovih Ozadjih DELO.si

Res je, veliko slabih stvari so mu nameščali in ga pošiljali po sodiščih, dokazati mu pa niso mogli do sedaj skoraj nič. Ne bom rekel, da nima nič masla na glavi, ja kdo ga pa nima na takem položaju, povejte mi enega, ki je toliko dobrega ustvaril za mesto in prej za mercator pa, da je šlo vse po regelcih, neumen bi bil, če ne bi delno poskrbel tudi za sebe.

Koliko jih je, ki samo kradejo pri nas, spomnite se samo bančnikov in raznih politikov, tajkunov ki so mahali pri bančnikih z praznimi žepi in kradli vsi, komu mislite, nam vsem dragi moji, nam, državljanom in danes?...Lahko danes vidimo in slišimo, koliko so pokradli, v zaporu pa nobeden od teh kradljivih hijen. Kako je Mercator cvetel, ko ga je imel v roki Janković in kaj je nastalo, ko ga je politična drhal odstavila, pričeli so se nabirati razni pufi, Merkator zadolževali v nedogled in kdo mislite, da je to počel, ja naši vrli politiki.

Ko pa je bil tam Jankovič, jim ni dal, da bi se zadolževali in okoriščali na račun Mercatorja in zato so ga odstavili in mu kasneje tudi nagajali, ko je želel sestaviti vlado, to so naredili znani politični obrazi in jih vsi prav dobro poznate. Janković je moral spokati, da je živina lahko svobodno kradla in tega trgovca spravila na sam kant. Ne zavedate se eni, koliko nam je škodila že naša politična mafija in kje vse se je zadolževala…. Ja zakaj pa mislite, da so propadala naša zelo donosna in uveljavljena podjetja, spomnite se samo Litostroja, znanega po vsem svetu in vse so okradli in spravili v stečaj, zakaj, ker so jih le tako imeli moč okrasti in namerno uničiti. Veliko te politične drhali se še danes šopiri po parlamentu in takim mi državljani še vedno dovolimo, da nam vodijo to državo.

Vas bo končno že enkrat izučilo in da boste spregledali na čas volitev ali vas bodo ponovno premamile njihove pravljice za lahko noč?..., pazite, kaj boste počeli na čas volitev in pred tem, ko bo potekala propaganda za volitve, o tem bomo še veliko pisali. Končno nam in sebi že zaupajte!..., vse, tistim in nam, ki se borimo rešiti to deželo in nas vse. Ne stremite ponovno za temi oderuhi, ki so nas skozi vsa leta samo okradli in vedno peljali žejne skozi vodo, poskušajte že končno uporabljati svojo glavo in ne nasedati.

Strankarstvo in ta oderuški sistem so že davno tega preživeti, uničili so vse, zato se moramo sedaj mi, državljani izboriti, da se uveljavi novi sistem Bio-Humanizem, ki je nadgradnja samoupravljanja, potrebujemo pa spremeniti tudi zakon volitev, ta je še važnejši, če želimo sprovesti vse zahteve in speljati spremembe po mirni poti!...sebi pa zagotoviti varnost in da bomo imeli delo, plače in pokojnine tako, kot se spodobi za vsakega državljana in da ne bomo sužnji svoje države in politikov, za kar nas imajo danes...

Da se ponovno dotaknem še Jankovića, vedite spoštovana družba, tudi on ga je po malo sračkal, da je spravil vse na tak nivo, kot je danes Ljubljana, na katero so ponosni vsi meščani, mi državljani pa na naše glavno mesto, nekaj je šlo pa tudi narobe, samo ne glejmo pri takih zorganiziranih in dobro podkovanih ljudeh samo napake, na vse dobro pa pozabljamo. Poglejte Koprskega Popovića, tudi pri njemu ne gre vse gladko in ga kar naprej vodijo po sodiščih, naredil je pa za mesto toliko, da v vseh povojnih letih nihče, pa tudi, ko bo odšel, bo mesto obstalo, o tem se že dolgo časa govori.

Sedaj mesto živi, diha, iz tega Kopra je naredil močno turistično mesto, zakaj, kaj menite?..., zato, ker je dober gospodarstvenik, dober maneger in vse te vrline kot jih ima Popko, lahko pripišemo tudi gospodu Jankoviću, tudi za njega bi lahko naštel enake kvalitete kot Popović. Ne pozabite, koliko projektov je bilo dokončanih, ne samo speljanih na pol in opuščenih v mestu Ljubljana, delalo in obnavljalo, dograjevalo se je tako kot v Kopru, le egoizmu in žlehnobnim lobijem, pa se ni bilo vedno moč upirati.

To sta dva zelo sposobna človeka, zapomnite, ker vesta, kako je potrebno voditi gospodarstvo in ne tako, kot naši vsi politiki z predsedniki, ki ne vedo, kje se jih drži rit in veljajo za največje barabe, so oderuhi nas državljanov, uničevalci podjetij, države in državljanov, zato moramo, moramo poskrbeti, da jim damo ostav na čas volitev in naj se že vsi spokajo tam, kjer jim je mesto, veliko njih tudi za rešeta, če bo potreba...

*******************************************************

Tudi taki članki se najdejo, zakar pa se ne da kriviti samo župana, saj se ne more raztegniti na vse strani Ljubljane. Poznam Cesto dveh cesarjev in velikokrat sem se peljal po njej, ker mi je tam živela teta, zato mi je poznan ta predel Ljubljane.

Cesta je resnično v slabem stanju in ni pločnikov v naselbini, kar tudi ni v redu, samo ne da se vse in plan za obnove ne dela sam ŽUPAN, saj ima zato sodelavce, ki planirajo, kaj se bo naredilo v tekočem letu. Tudi sam ima besedo vsdno pa tudi ne in ni vedno tako, kot želi on sam. Žalosten dogodek, za kar pa ga ne moremo pripisati njemu in ga kriviti za nesrečo te družinice, je tako?... http://www.zurnal24.si/zupan-umrl-je-oce-mojih-otrok-bo...

Lahko prisluhnete spotu iz današnje objave,
Ozadjih DELO.si

Zoran Janković: Če bi bil leta 2012 premier, bi bilo drugače, bolje

Ljubljanski župan o sebi pravi, da je sicer zelo razumski človek, toda odločitve vedno sprejema intuitivno.

Kakor kdo, le jaz žal še zdaleč nisem plačanec, še manj, da za njega delam reklamo, kot navajaš ti Stoyan. Je le zapis na prispevek iz DELO.si in nič drugega. Državljani imamo različne poglede na delo župana Jankovića, mi gre pa na smeh ta tvoja izjava o plačilu, res smešno!..., vprašaj ga, koliko mi je plačal, heeeee. Mene ne zanimajo njegova mafijska posla ob vsem, kar je naredil za mesto Ljubljana. Kot sem napisal že v samem prispevku, ga določeni gledate samo preko tega, koliko ima na glavi masla, nihče pa ne o vsem kar je uspel narediti v teh letih za naše glavno mesto Ljubljano. Sicer pa je tako, sam pišem, kakor sam gledam na tega gospoda župana, mnenje vas drugih pa je odvisno od vas samih in nikomur ne mislim oporekati na pripombe mojega pisanja, tudi tebi ne Stoyan...

človek, ki podpira Jankoviča je bodisi od njega plačan za delati mu reklamo, ali pa mu o mafijaški politiki nič ni jasno.