Članek
Ko rešitev iz stiske vidimo, le še v nasilju do jubljenih!
Objavljeno Apr 09, 2017

V zadnjem času se v javnih občilih pojavlja čedalje več takih žalostnih zgodb, kot je na primer ta, ki sem jo objavil, prosil sem vas, napišite nekaj na to temo, samo kot vidim, ne bo nihče premislil in napisal nekaj besed in s tem osveščal to našo družbo, da bi bilo potrebno nekaj ukreniti na tem področju in da ne bi v nadaljnje prihajalo do takih tragedij. Čakati na odgovorne je pri nas v naši družbi, postala že utopija.

Nihče očitno ne pomisli, da je za te tragedije kriva prav naša politika in roparski sistem v katerem živimo. Vse več ljudi se bori za svoj obstoj-preživetje in v mnogih družinah nastajajo napetosti zaradi pomanjkanja hrane in denarja, enostavno se ne da več živeti. Človeku se zamegli v glavi, ker ne najde več tistega pravega izhoda iz te velike krize, ki jo občutijo le eni državljani, katere je to stanje v državi pripeljalo v brezizhoden položaj, ki se na kraju konča tudi s smrtjo enega ali drugega družinskega člana.

Kaj botruje temu, da se nekdo prične izživljati nad ljubljeno osebo, dvigne roko in pokonča tisto, ki najbolj ljubi. Morda jaz malo drugače gledam na dogodke, ki nas spremljajo že nekaj časa v tej naši deželici in ne obsojam samo tiste, ki so bili prisiljeni dvigniti roko in niso imeli pomoči, da jih nekdo odvrne od nesprejemljivega in nasilnega dejanja. Ne pozabim pa na tiste največje grešnike, ki so človeka pripeljejo do takega dejanja.

Žalostno, zelo žalostno je, da živimo v taki družbeni ureditvi, kjer so zakoni pisani samo še za malega-delavnega človeka, za mafijo politikov in drugih, ki pa so poskrbeli za tako stanje v državi pa se ne upoštevajo. Marsikdo se bo sedaj morda vprašal, kaj se poraja v glavah takih ljudi, da postanejo nerazsodni in posežejo po takem izhodu, ki se konča z tragedijo, največkrat smrtjo. Koliko samomorov ali pred tem pokončanje še tistih, ki jih imajo radi. O tem nihče ne razmišlja in ne piše veliko, povsod naletimo le na zgražanja in na en kup vprašanj, ZAKAJ?

Ja dragi moji, saj imamo odgovor na dlani že dolga leta in iz leta v leto je več teh tragedij, kaj vam ne kane, da bi vzroke poiskali v gnili družbeni ureditvi, v odgovornih te države in ne pri ljudeh, ki sežejo po življenju? V družbenem sistemu je rešitev družba moja, tega moramo spremeniti, če si resnično želimo sprememb, tudi na tem področju, da razbremenimo mučno psihozo pri izčrpanih in obupanih naših državljanih. Vse do takrat, ko boste pričeli razmišljati treznejše, se priključili ljudski iniciativi za razvojne spremembe, lahko pričnemo postopoma reševati ta velik problem v naši družbi.

Čas je za spremembe in da končno uvidite, da tako naprej ne gre, zato glavo pokonci in prevzemite del odgovornosti tudi na sebe in za začetek pričnite vsaj trezno razmišljati. Za treznim razmislekom, pa bo prišlo še vse ostalo, da se boste znali obračati po potrebah v družbi, pričakovanjih in ne po vetru, kot to počnete sedaj...

  http://hudo.com/si/2017/04/09/sin-poskusal-ubiti-oceta/

uh

Nasilje je v vseh nas. Dokler ga nadzorujemo je vse v redu, ko pa izbruhne zaradi kakršnega koli vzroka, pa imamo kar imamo. Nekateri ga nadzorujemo zelo dobro, drugi pa manj in jim je lahko napačen pogled v gostilni dovolj za pretep tipa "Kwapa ti bulš?!!" Lahko je to tudi alkoholizem, lahko psihično nasilje šefa, soseda .. in ne nazadnje obramba s prekoračeno samoobrambo. Nasilje pripisovati samo enemu razlogu oz. stanju v državi je pa naivno, saj bi po tem "sklepanju" bilo kar nekaj držav z visokim standardom brez nasilja. Prav tako nasilja ne bi bilo med bogatimi, ki nimajo takih težav.

Romano, žal se ne morem strinjati s tabo. Živela sem 25 let z nasilnežem, ki mu ni nikoli manjkalo nobenih materialnih stvari. Ampak, po naravi je bil nasilnež-žival in bo takšen tudi ostal. To kar ti govoriš je vse res, ampak kot je rekel že Abram, nekdo ki ni nasilnež ne bo dvignil roko na svojega bližnjega, sploh pa ne zaradi neurejenih razmer v družbi. Poznam tudi drugo plat tvoje zgodbe. Kar nekaj dobrih podjetnikov poznam, ki iščejo delavce, pa jih ni. V naši ljubi državi, se kar veliko ljudem sploh ne splača delati. Razlika v dohodku med zaposlenim in nezaposlenim je zelo majhna. Težava je torej v tem, da tisti ki smo zaposleni premalo zaslužimo. Očitno bo prišlo tudi do tega, da tisti ki bomo imeli 40 let delovne dobe, ne bomo imeli nič večje penzije kot tisti, ki imajo 10 let delovne dobe, ali še manj. Vse to se dogaja v tej naši državi. Pa ti verjel ali ne, nič bolje ne bo, pa lahko izvolimo kogarkoli. Dokler ne bomo naredili drastičnih potez.

Romano:)* Sam se strinjam ,da je naša država postala smrtno nevarna za svoje državljane.V Sloveniji nič ne štima!!!! Popolnoma neurejeno okolje za bivanje. To je Slovenija. To ni mogoče zanikati. Kljub vsemu mislim,da ni potrebno da postanemo vsi živali. Tvoje pisanje je smiselno in ga razumem.Situacija je skrajno konfuzna ,nepredvidljiva in brez prave življenjske perspektive za državljane in to jih bega.Načrtovanje lastnega življenja je v resnici nemogoče v naši prelepi domovini.

Azra, Abram, nasilje prihaja zaradi neurejenih razmer v družbi, te pa so največkrat izvor, prav v družinah, kjer prične vladati nasilje, tudi nad najbližjimi, vzroki pa so največkrat pomanjkanje najosnovnejšega za preživetje, potem še mamila, alko in še marsikaj bi se dalo naštevati. Ljudje so doma, ker ni služb in v takih razmerah največ vegetirajo, v mislih postajajo neuravnovešeni, razvrednoteni, nerazumno, razdražjivi in celo nasilni. Ne bom sedaj zatrjeval, da je bilo tako, tudi v tem primeru objavljenega prispevka, spomnita se prispevka in krvarije iz prejšnjega tedna, ko je oče zadušil svojega sina, živela sta pa v velikem pomankanju. Pred nekaj leti tega ni bilo zaslediti v tako velikem obsegu, sedaj se pa vsaki teden dogajajo te družinske tragedije. Marsikaj botruje takim dejanjem, največ pa neurejenost družbe kot take, ki je pustila državljane na cedilki. Tudi žival pokonča svoj zarod, če ji preti lakota in da je ogrožena. Vem, da so še drugi dejavniki, ki pripeljejo človeka do nerazsodnosti, tukaj je vzgoja, dedni geni, samo še vseeno jaz zagovarjam mojo tezo o kateri teče ta moj zapis. Še to Abram, ti ne bi dvignil roke, pa jaz tudi ne, ne moreš pa to zatrjevati tudi za vse druge. Preveč različni smo si ljudje, žal!...

Romano :)* Zašisal si delno resnico. Država in politični sistem je velik krivec,pa vendar obstaja dejstvo,če resnično ljubiš svojega bližnjega trpiš z njim in ga ne ubiješ.Lahko bi bilo še tako hudo nikoli ne bi dvignil v / normalnem stanju/ zavesti roko na svojega bližnjega.Azra ti je povedala resnico. Nasilnež je nasilnež neodvisno od njegovega družbenega statusa. :)*.