Članek
Če ne pihaš z njimi v en rog, si sankcioniran in deležen pokorščine!
Objavljeno Mar 15, 2017

Že nekaj časa opažam, kako se vse stranke bojujejo in se promovirajo z raznimi objavami, da bi jim omogočile pridobiti naš glas v času volitev. Še posebno se bom v pisanju navezal na stranko SD in gospoda Vebra, ki že nekaj časa za svojo stranko promovira prav na podel način. Opaziti je, da je narcis in da ne prenese kritike, to tudi jasno in podmolklo izrazi na pritajen način, briše komentar, ker mu pač ne ugaja in te skenclja iz članstva. V sebi nima tiste prave širine, da bi lahko vodil dialog, kar pa za politika nikakor ni dobro, še manj pa, da se javno izpostavlja v obliki, ki ni primerna ne zanj, še manj za njegovo stranko. Človek, ki se eksponira na FB in podaja objave vse povsod, se obnaša kot kura, ki brska in občasno naleti na kakšno zrno.

Lepo je, da nas državljane obvešča in osvešča o raznem kriminalu v naši državi, ni pa lepo in ne humano do njegovih drugih strankarskih kolegov, ker jih osira na vse možne načine in misli, da si z tako umazano taktiko pridobiva glasove za svojo SD stranko. Tudi sami ga lahko spremljate na raznih skupinah in na njegovem fb. portalu, če vas ni že skencljal-blokiral tako, kot danes mene in zato mislim, da si zasluži posebno pohvalo preko tega zapisa, ki mislim, da mu ne bo v korist, prej nasprotno. Kako lahko piše in objavlja ves ta kriminal, ki ga je imel on in njegova stranka možnost preprečiti- uničiti, obsoditi ali se vsaj zalagati, da se tovrstne mafijske kraje preprečijo, pa niso, tudi takrat ne, ko so bili na čelu v državi?... in zakaj ne???  

Pod njegovo objavo sem ga v komentarju opomnil, prav o tej problematiki, na temo katere pišem ta prispevek in da ni fer, ko potaplja in osira druge kolege iz parlamenta, pri tem pa misli, da si z tako osladnim početjem, pridobiva glasove volivcev za svojo SD stranko, katero sem tudi sam simpatiziral, dajal svoj glas dolga leta in do ne dolgo nazaj. Kako zaupati še nekomu, ki na tako podel način skrbi za dober reiting stranke, da maže imena kolegov, ki se v parlamentu družijo že nekaj let, kako se vam zdi spoštovana družba, je še moč zaupati taki osebi in stranki? Ne pa misliti, da je edini, ki to počne, v parlamentu imamo še hujše primere.

Ne bom ozmerjal v tem pisanju samo G. Vebra, čeprav si to pohvalo še kako zasluži na današnji dan. Veliko strank je v našem parlamentu, kateri se na podoben način kreirajo in promovirajo svojo stranko. Ne mislim jih naštevati poimenično, ker že vsi prav dobro veste, kaj vse počnejo za naše glasove tudi druge stranke, desnice in levice, da bi se na čim bolj pretkan in podel način, približali nam volivcem, zapomnimo si, potrebujejo nas samo v času volitev, drugače pa za njih ne obstajamo. Opazujte jih in dobro premislite, si vse te stranke sploh še zaslužijo naše glasove in da se nam v predvolilnem času, ponovno vsiljujejo z raznimi pretkanimi promocijami, kot to počne sam gospod Veber, je to sploh sprejemljivo na vso porazno delo celotnega parlamenta, skozi ves čas, odkar smo jim zadnjikrat zaupali svoj glas?..., mislim, da je stanje v državi daleč, daleč od pričakovanega in boleče- porazno!

Dragi moji, kje je tukaj moč še zaslediti delček humanosti, kolegijalnosti, če ni med politiki-poslanci sodelovanja?..., kako naj naša družba še normalno funkcionira, če je med njimi zaznati toliko podlosti, foušije in da bi se v žlici vode potapljali med sabo. Ne, to ni delo, kakršnega si želimo mi volivc-državljani!..., to je samovolja vseh vas poslancev, koalicije in vlade, nikakor pa ne nas državljanov, ki ste nas razočarali na vsej črti. Koliko obljub ste nam trosili na čas pred zadnjimi volitvami in to počnete že vsa dolga leta.

Pa kaj za vraga mislite, da vam bomo kar naprej nasedali in poslušali vaše varljive in namišljene obljube?..., NE!..., dovolj nam je bilo vaših obljub skozi vsa leta. Eni se držite v tem ljudskem hramu že dolga leta, pa ni drugega od vas, kot, da mešate štrene tistim, ki morda le želijo pripeljati to državo do nekih sprememb, samo ne!..., mečete jim pod noge polena, še posebno SDS, ker se nikakor ne morete sprijazniti, da ni na vladanju in da so bile zadnje volitve nelegalne, ker je Janšek moral v zapor. Ja pa kdo vam naj še zaupa po vseh letih hinavskega hlinjenja in laži, kdo za vraga, ja ta, ki bi vam še dal svoj glas, vsak tak državljan, že ne more meti pospravljenega podstrešja ali pa želi sebi samo še slabše.

 

Se sploh zavedate v starih strankah, koliko gorja ste povzročili državljanom, spravili ob službe ljudi z družinami, prodali in podarjali RKC gozdove, tajkunom in tujcem pa dobro stoječa podjetja, koliko samomorov je bilo na račun vaše poželjivosti, koliko deložacij zaradi vas poželjivih bedakov, koliko razpadlih družin, zaradi pomanjkanja najosnovnejšega za preživetje, koliko jih danes trpi, ker nimajo kaj jesti in si iščejo hrano po kantah za smeti, med njimi veliko upokojencev, ki ste jim odtujili denar iz pokojninske blagajne. Vse ste zafurali v teh 25-tih letih, prej pa nam obljubljali celo Švico, kajne G. Peterle, jaz vam že takrat nisem nasedel in imam vsaj to zadoščenje, če že drugega ne.

Pa kaj vam naj naštevam še vse posledice vašega dolgoletnega ne dela, samovolje, ker se že tako vse vidi le, da nekaterim državljanom kapne le na glavo in ne v glavo, da bi si zamislili in ocenili vaše ne delo, pričeli razmišljati trezno in odgovorno, če tega že politiki ne zmorete! Nikoli ne prisluhnete državljanom in vse delate samovoljno, še zdaleč pa ne odgovorno v prid nam in državi. Z pretkanimi zvijačami nas vodite žejne skozi vodo, zavajate nas z raznimi lažmi objavami v raznem javnem obveščanju, novinarjem narekujete, kaj smejo in ne smejo pisati, pripeljali ste nas v vseh letih, na sam rob preživetja in vi bi sedaj spet naš glas, dajte no, pa kje vam je dostojanstvo, mene bi bilo sram, da bi se udrl v zemljo, vi pa kar junaško naprej, kot da je vse v najlepšem redu.

Kako vi mislite naprej, kako?..., pa imate v glavah še toliko soli in premislite, da vam državljani ne mislimo več nasedati, zamanj se trudite z vso to navlako promoviranja, ker vam ne bo v pomoč, ne boste nas državljane, ponovno uspeli pretentati, da vam bomo dali glas, pa bodite levi, desni, prefarbani ali kar koli že! Ne bomo nasedli tudi tej vladi, ker se obnašajo podlo in imajo do ljudi-državljanov, svojih volivcev, še najslabši odnos od vseh dosedanjih vlad. Ne bom si mazal jezika z njihovo hinavščino, prestižem, samovoljo, prevzvišenostjo, podrepništom in še bi lahko našteval. Naj bo dovolj o tej stranki, ki je v opoziciji in na vladi. Prav zaradi njih osebno še najbolj trpim, ker sem jim zaupal in prvič po dolgih letih, da SD ni dobila moj glas, ker sem ga dal lažnivemu Cerarju, ki nas je pripeljal tudi žejne čez vodo in to že prvem krogu, saj drugega sigurno ne dobi več.

 

Državljani vas ne spoštujemo več, ne ene in ne druge, tako, kakor se vi obnašate do nas, tako vam bomo vrnili, če prej ne, pa na čas volitev, pa da se še tako kvalitetno promovirate in lažete, kaj vse boste naredili, niste več vredni zaupanja. Trobimo vam, pišemo na vse pretege, pa nas le zasmehujete, podcenjujete, sveto pa vam je, kar vam dirigirajo strici iz EU., kajne G. Cerar?..., toliko ponižanja državljani še nismo bili deležni, kakor prav v času te sedanje vlade in dovolj nam je vsega tega vašega preseravanja, da nas imate za norca. Želite nas napraviti za tlačane, zasužniti, sami pa živeti na visoki nogi, vse to, pa ne vodi več nikamor. 

Zato pozivam tudi na novo ustanovljene stranke, čas strankarstva in tega sistema pokvarjenih neoliberalov se izteka, čas je za razvojne spremembe in novi sistem, v katerega bomo imeli zaupanje, bili enakopravni in socialno varni. Državo se uspešno gradi na zaupanju in spoštovanju državljanov in ne tako, kot to doživljamo sedaj že vsa ta leta, ko ste delali le na siromašenju preprostih ljudi, nekaj vas in tajkunov, pa se je obogatilo. Dovolj je!!!