Članek
Referendum o denacionalizaciji
Objavljeno Jan 11, 2017

V Slovenski škofovski konferenci so prepričani, da pobuda stranke Zavezništvo za razpis posvetovalnega referenduma o denacionalizaciji posredno spodbuja nestrpnosti do Cerkve.

LE KDAJ SE JE CERKEV VPRAŠALA, KOLIKO NESTRPNOSTI SO IN ŠE KAR NAPREJ SEJEJO MED DRŽAVLJANE IN JIH SPRAVLJAJO K ZGRAŽANJU IN OGORČENJU?

Skrajni čas bi že bil, da dobimo državljani pravico in da s svojo voljo odločimo do česa od nepremičnin je opravičena cerkev in do česa ne in da se cerkvi podarjajo gozdovi, ki so že davno tega bili poplačani s strani države.

Cerkev si lasti tudi parcel, ki niso bile nacionalizirane, temveč so bile v lasti države že pred tem. Da bi bila pa mera polna, še odškodninska tožba v nenormalno visoki vsoti, ki jo cerkev želi iztožiti od države, zaradi zamude v denacionalizacijskem postopku o vračanju. Pa kam vse to vodi, dragi moji, kaj nas niso že dovolj izkoristili-okradli, kaj vse jim bomo še dovolili???

»Koliko dobrin in denarja jim je še potrebno, da uničijo državo, slovenske državljane in njihove vernike, ki se ne zavedajo, kam pelje to RKC ropanje gozdov. Že tako shirano državo molzejo kot kravo molzaro, koliko jim je še potrebno, da jim bodo polne riti?« Izropali in ogoljufali so banke, državljane, našo in državno imovino in nikoli jim ni dovolj.

Eni se zelo dobro zavedamo, kaj je cilj cerkve, pa ne samo v Sloveniji, temveč v svetu bi radi prevzeli oblast v svoje roke, to je njih cilj in te lakomne ustanove. »O, da Bog!..., da vam v tem umazanem poslu tudi on ne bo v pomoč!« Ne bo jim uspelo, morda v kakem drugem stoletju, zaenkrat pa z tem njihovim podlim početjem, že nekaj časa odbijajo vernike od obiska v cerkvi. Pametni verniki Boga rajši poiščejo v svojih srcih in ne več pri teh klerih za debelimi zidovi!

Zamerim pa državnim oblastnikom, vsem v teh letih, odkar smo osamosvojeni, da klečeplazijo pred to cerkveno elito rdečekapucinov, namesto, da bi zaščitili državno premoženje in državljane, jim še pomagajo pri ropanju. Cerkev pa nas vse že doga leta spravlja ob živce, nam krade, hlini neke dobrotnike, v hrbet pa nam zasaja sulice in na veliko krade.

Kako dolgo jim bodo naši oblastniki še popuščali, ne prisluhnili pa svojim državljanom? Vsi skupaj z cerkvijo rajši izkoriščajo državljane-davkoplačevalce, zakaj je v Ustavi zapisan zakon, da je cerkev ločena od države, če pa jim država plačuje razne dajatve, namesto, da bi bilo prav obratno, tako, kot to velja za vse druge organizacije. Davek naj plačujejo tisti državljani, ki jim še vedno nasedajo, ne pa da smo za vse te dajatve obdalčeni vsi državljani.

Kako dolgo bomo še hlapci vladnih in cerkvenih hijen, zakaj se v parlamentu tudi stranke, ki so proti takemu ravnanju vlade, ne postavijo in zahtevajo spremembe v odnosu cerkev- država.

Kdaj bo ljudstvu dovolj tega izkoriščanja, da bodo tudi verniki že končno spregledali, da je cerkev manipulantska ustanova in izkoriščevalska inštitucija, še zdaleč pa ne služi namenu, za katerega se izdaja.

Pred malo več kot letom dni sem zapisal spodnji zapis, ki se nanaša tudi na neuspešno preobrazbo cerkve, ki se zlati, namesto, da bi bila majhna, skromna, reva in podložna. Mogoče je malo bizarna primerja z serijo "Game of Trones", kjer smo lahko v zadnji sezoni spremljali, kako je duhovnik vodil praktično cel dvor. Ampak povdarek je bil na tem, da je bil "duhovnik", glavi voditelj cerkve oblečen zelo ubogo, v neko staro oblačilo podobno žaklju. Hotel sem povedati to, da bi takšna morala biti cerkev oziroma voditelji cerkve, duhovniki, škofje itd, ne pa da se ženejo za bogastvom, da mora biti vse v zlatu, najboljše obleke itd itd. Skromnosti manjka tej cerkvi, ne pa da hočejo premoženje, ki so jim ga dala podložni verniki in država, potem pa to premoženje prodajajo državi nazaj....... http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/149607/vera-ii-ali-neuspeli-koncil-1965

Mike i tebi Maja, obema zahvaljujem na lepih, tehtnih kmentarjih in na branju mojega zapisa...

Bog s tem, kar počnejo te pogoltne hijene v RKC nima nič ! Nameto da bi skrbeli za duhovno življenje svojih vernikov, jim je mar le to kaj bodo še prisvojili in pokradli. S takšno institucijo nočem in ne želim imeti opravka, ki ji ni mar za človeka temveč le za materialne dobrine in zato PODPIRAM PREDLOG ZA REFERENDUM, da bomo enkrat jasno in glasno povedali tem nenasitnežem da je bilo dovolj njihovega plenjenja.....

Misliš, da bodo kdaj Abram, jaz že dolgo upam, da jih spregleda čim več, le nekaj pa je tudi takih, ki namerno to počnejo in se rajši zalizujejo z kleri, kot pa bi uklopili svoje trezne možgane, kajti tem ni pomoči in še naprej bodo živeli v iluziji. Se ti lepo zahvaljujem na lepem komentarju...

Romano :)* Odličen zapis. Kaj pomaga ,če posvetovalni referendum ne zavezuje DZ ! Strakokracije So si že zagarantirali oblast in nemoteno vladanje. Želim si,da bi Slovenci končno spregledali podle namere RKC in Vatikana.