Članek
Morda se je na čase dobro malo zamisliti, predvsem o sebi!
Objavljeno Oct 23, 2016

Ločili smo glavo od srca, razum od duše. Človek ni več cel, zato se ne more razvijati. Vprašajmo se česa smo se zares naučili? Ali obvladujemo strah, jezo in druga čustva?

Življenje je proces preobražanja. Kdor ima dober, plemenit značaj, je največji med vsemi. Truditi bi se morali ohranjati um čist. Slabe misli so kot okužba. O čemer razmišljam, to postanem. Ne bi smeli misliti, da je naša naloga presojati drugih, ampak spreminjati sebe. Jaz sem tisti, ki se moram spremeniti. Naš govor naj bi bil ljubezniv, saj lahko jezik zareže globlje kot meč. Ali znamo odpuščati, drugim prinašamo veselje in smo si pridobili dobre značajske lastnosti?

Znanje, ki ga imamo, je namenjeno temu, da se notranje razvijamo in skrbimo za druge. Več kot dajemo, bogatejši smo. Tako se osvobajamo ega, ki ima mnoge preobleke. Niso ljudje naši nasprotniki, temveč lažni jaz, ego.

Ne bojujmo se z drugimi, temveč s svojim egom. Ta notranji boj, o katerem govorijo modreci, nas vodi v osvoboditev. Prizadevajmo si za človečnost, ne nasilje, za življenje v sozvočju z vsemi, s celotnim stvarstvom, nositi pa moramo le odprto srce, če to premoremo, se ni bati, kako priti do vseh teh ciljev, ki se odražajo na dobroti, zavesti, biti strpen in po duhu dobro misliti, delati...

...........................................................................................................................

NEKAJ ZELO POZITIVNIH KOMENTARJEV NA TO TEMO, IZ DRUGEGA SPLETNEGA MESTA
Maja Valentina Jakubek:  Zelo dober zapis, Romano. Dovoli da dodam svoje videnje :"ko se naučimo sprejemati brez predsodkov, odpuščati brez pričakovanj smo osvobojeni in na pravi poti za višji nivo duhovne rasti"....ni težko odpustiti, če se zavedamo tega, da odpušča človek vedno zaradi sebe, kajti z bremenom zamer- sovraštev je naša pot težka, naš korak na poti duhovnosti opotekajoč.

Erika Zore: Človečnost, empatija, spoštovati sebe, kot vsakega drugega.... to imaš ali pa nimaš v sebi. Ti imaš. Lep dan ti želim.

Dragana Sadar: Romano, edini, ki se lahko spremeni na boljše smo mi, vsak posameznik........delo na spremembi zavesti in delovanje v tej smeri je edino, ki te izpolni z občutkom zadovoljstva in je edino, kar te premakne naprej.