Članek
Je bolje biti krut in neizprosen, kot ljubezniv in OBČUTLJIV?
Objavljeno Oct 02, 2016

Vse je odvisno od tega, v čemu posameznik bolj uživa, mnoge izpolnjuje biti krut in neizprosen, obstajamo pa tudi občutljivi in ljubeznivi, le to pa ne more biti vsak. Vse je odvisno od genov človeka, od vzgoje in od druženja z ljudmi, ki mu ugajajo, predvsem pa je odvisno od družbe kot celote v kateri živi.

Vedno je bilo na tem svetu tako in drugače ne more biti, vse dokler, se tudi družba kot celota ne bo pričela spreminjati v duhovni rasti. To pa traja več generacij, prične pa se pri vzgoji malega človeka, otroka v odraščanju pri starših, v šolah in v duhovno bogati družbi, kjer se bo miselnost družbe precej razlikovala od današnje, ki je pokvarjena.

Za tak uspeh pa so potrebni koraki skozi generacije in družbene spremembe, te se sedaj izrazito odražajo, tudi v tem obstoječem sistemu, katerega trenutno živimo, vsi pa dobro vemo, da nas je zatajil-razočaral in iz nas naredil pokvarjeno in ne zdravo družbo. Preusmeril je veliko ljudi, za veliko korakov k nazadovanju in ne prispeval k napredku zdrave in duhovno bogate družbe, kot smo pričakovali in upali!

Živali nam na vsakem koraku kažejo, kako je zdravo živeti, kaj je ljubezen, biti dober, ljubezniv, le da veliko ljudi temu ne posveča pozornosti. Ljudje bi se lahko veliko naučili prav od njih, to opozorilo pa je mnogim v posmeh in ga ne jemlje resno. Ni veliko upanja, da bi se na svetu kaj spremenilo, še veliko generacij ne, če sploh kdaj, upanje pa umre zadnje, kajne???