Članek
Povežimo se in sodelujmo za skupno dobro!!!
Objavljeno Aug 19, 2016

Resnica je tudi pregovor, da od viška ne boli glava. Glava pa zelo boli od neumnosti-primanjkljaja uma, poniževanja, revščine  in izkoriščanja. Pravljica, da  je Slovenija plačno najbolj stisnjena-dohodkovno izenačena in s tem pravična, ne omogoča dostojnega življenja vsaj pol milijona ljudem, bodisi nezaposlenim, ter revnim zaposlenim in upokojencem. Sedanjost in prihodnost žal mladi v preveliki meri rešujejo z delom in selitvijo iz Slovenije v države, ki so politično in zato gospodarsko neprimerno bolj napredne-učinkovitejše. Veliko mladih upravičeno ne vidi več rešitve v svojem naravnem okolju-domovini.

To dogajanje pomeni propad države in seveda odmik od trajnostnega življenja Slovencev na rodni zemlji, kar povzroča bolečine tako njim kot njihovim staršem, ker ne živijo v naravno sklenjenem sorodstvenem krogu. Nastaja skupnost državljanov, ki nimajo dovolj skupne kulture, potrebne za ohranitev naroda, kasneje pa tudi države ne. Spremembe v družbi so več kot zaželjene, vendar morajo prinašati s seboj dodano vrednost-varnost in nato tudi srečo.

 

Pri nas se oblastna mafija in njihovi pomagači bogatijo na račun vse bolj revnih in vse več revnih. Pot jim je v obstoječem sistemu tlakovana z nasiljem, strahom je izkustveni zgodovinski recept za katastrofo. Pravice so namenjene vsem, zato je izobraževanje o človekovih pravicah tistih,  ki se ali se imajo željo ukvarjati s politiko biti tako temeljno, kot je poštevanka in abeceda. Tragično dejstvo je, da cel niz državnih institucij( varuh človekovih pravic, predsednik države, poslanci., novinarji...) kljub množici pozivov da se naj nemudoma konča ne demokracija v Sloveniji. Vsa politična mafija sodelujejo pri nadaljevanju in izvajanju političnega genocida nad lastnim narodom! To dokazuje tudi dejstvo, da je število samomorov Slovencev v samem svetovnem vrhu! Za rešitev vseh problemov sledimo resnici o demokraciji, katera nas vse peha v sam propad, pokvarjene izbrance pa bogati.

 

SISTEMATIČNE, MNOŽIČNE IN SISTEMSKE KRŠITVE DRŽAVLJANSKIH IN POLITIČNIH PRAVIC

 

Mednarodni pakt o državljanskih in političnih pravicah veljaven od leta 1976 niti z eno besedo ne omenja pojma politična stranka, slovenska volilna zakonodaja pa v nasprotju z določili tega pakta povsem odriva in na rob postavlja politično pravico posameznika in v popolno politično dominacijo postavi  (parlamentarno )politično stranko, praktično ostane samo teoretična možnost, da bo nekdo izven politične stranke izvoljen za poslanca.

 

Vsa demokracija sloni na svobodnemu človeku, na njegovi politični in državljanski svobodi. Na pravici, da se njegove pravice dosegljive brez nepotrebnih omejitev. Pravica posameznika je, da enakopravno politično kandidira na celotnem ozemlju Slovenije, kot to lahko politične stranke. Bistvo vsakega demokratičnega političnega sistema je zamenljivost izvoljenega politika. Za ohranjanje  nedemokratičnega političnega monopola, slovenski zakonodajalci po letu 1989 vse bolj ožijo politične in državljanske pravice z enim samim ciljem: obdržati oblast, z vsemi nepoštenimi sredstvi!

 

Dejstvo, da  Slovenija ni demokratična država, posledično tudi ne socialna in ne pravna država, pritrjuje v javnem mnenju kar 87% vprašanih. Več kot polovica volivcev se volitev ne udeleži ali ne voli sedanje parlamentarne stranke. Zelo jih moti, da ni izvoljen tisti, ki dobi največ glasov in da nobenega izvoljenega politika volivci ne morejo odstaviti-razrešiti. Za vladanje zadošča že 46 poslancev, kar pomeni, da vlado in zakonodajo lahko tvori večina  volivcev, ki so se udeležili volitev. Najpomembnejše za rešitev Slovenije je večja volilna udeležba od sedanje, kar pogojuje tudi pravico volivcev, da lahko kadarkoli razrešijo-izrečejo nezaupnico politiku in ga nadomestijo z tistim, ki dobi več glasov kot interpretiran politik. Še celo Ustavno sodišče RS je pred več kot petimi leti naložilo poslancem, da popravijo volilno zakonodajo tako, da bo imel volivec odločujoč vpliv na izbiro. Svoboda je naša priložnost in je ne prepustiti drugim brez odgovornosti!

 

POVEŽIMO SE!

NIČ NI TEŽKO, ČE SE HOČE, LE PREVZEMITE VAŠE PRAVICE V PRAKSO IN POTRUDITR SE TOLIKO, DA S SKUPNIMI MOČMI NAREDIMO TO DRŽAVO SPET VARNO IN PRAVNO 

 

Nekateri se spominjate učnega predmeta «samoupravljanje s temelji marksizma-STM«, ki je večino šolajočih vzpodbujal, kako se soupravlja in upravlja v političnem sistemu, kako državljani postanejo aktivni državljani, ki je takrat dominiral. Novi družben sistem Bio-hmanizem, ki ga želimo uveljaviti v družbeno ureditev je le nadgradnja samoupravljanja. Danes, ko se razglaša tudi preko javnih trobil, da je Slovenija demokratična država, pa niti en učitelj, novinar, policist, odvetnik, notar, voljen politik... v celotni Sloveniji ne zna definirati še manj pa je pripravljen in usposobljen, da aktivira politično zavest množic in posameznika o za Slovenijo mednarodno zavezujočih določb demokracije.

 

Politična enakopravnost vseh,  je temelj demokracije. Ta pomeni pravico posameznika da svobodno odloča o nedotakljivi pravici svobodne volilne izbire, le tega pa se ne upošteva, vključno z svobodo voliti in biti voljen in sočasne pravice, da soupravlja z javnimi zadevami. Zato je sklep poslancev Državnega zbora izpred dveh let (2014), da volivci ne smemo izvajati referendumov o državnem proračunu v popolnem nasprotju z mednarodnim paktom o državljanskih in političnih pravicah, ki izrecno poudarja državljansko pravico do soupravljanja z javnimi zadevami! Mar ni državni proračun javna dobrina! Stoletja se je človeški rod trudil, da je izoblikoval mednarodno obvezujočo zakonodajo o temeljih demokracije-ali Ustavo o demokraciji, da bi se preprečilo nasilno prevzemanje oblasti in zloraba politične moči.

 

V vseh  državah, v katerih so bile ali potekajo državljanske vojne ali politično nasilje manjšine, nimajo demokracije niti za vzorec. V državi kot je tudi Slovenija, pa je posledica nedemokratičnega ustavnega političnega in volilnega sistema, huda nezaposlenost, revščina in pravniška zaščita oblastnega kriminala,...kurjim tatovom pa natikajo lisice. Izrazita funkcionalna nepismenost prebivalstva o demokraciji-aktivno državljanstvo je imelo, ima in bo imelo usodne posledice za večino poštenih Slovencev, ki smo v izumiranju.

 

Volivci imamo zelo veliko priložnosti, da na vsakih volitvah, ko se volijo  poslanci, župani, občinski svetniki...uveljavimo neposredno svoje politične pravice. Tako kot imajo poslanci (koalicijska –vladna večina poslancev-46) pravico in dolžnost izvoliti in kadarkoli odstaviti ministre, vlado, zamenjati-razveljaviti, spremeniti star ali sprejeti nov zakon, tako imamo volivci pravico da volimo in smo voljeni in seveda tudi uveljaviti enako pravico do odpoklica izvoljenega politika kadarkoli! Pravica enakopravnosti volivca-politika z izvoljenim volivcem-politikom je dvosmerna demokracija.

 

Sedaj je v veljavi le delna enosmerna ali delna demokracija, ko imamo pravico voliti, ne pa pravico do odpoklica-razrešitve politika kadarkoli! In kar je najhujša kršitev mednarodnega prava, ki določa temeljna pravila demokracije, da za uvrstitev na volilno kandidatno listo ne zadošča le naša pravica biti voljen, temveč je ta pravica pogojena z politično voljo-pisno podporo drugih. Ta pogojna pravica, pa popolnoma izniči pravico posameznega volivca do svobodne izbire in do pravice biti voljen-brezpogojno. Pravica da voliš nima v naši sedanji volilni zakonodaji nobenega pogoja. Pravica biti voljen pa je pogojena!  Pravica je tisto, kar lahko uveljavljaš brez pogojevanja!

 

Kaj nam je storiti v dobro vseh, da uveljavimo SVOJE PRAVICE v neposredni demokraciji in v Sloveniji! Za demokratično-strankarske volitve je že leta vsem jasno, da ne potekajo po volji ljudstva, temveč po volji, katero so zapisale politične stranke in temu je že skrajni čas narediti kraj! Dovolj so vsa ta leta tlačili po nas državljanih, nam odvzeli skoraj vse pravice o samo odločanju. Čas je za spremembe, za novodobni sistem in da že končno, oblast v tej državi prevzame ljudstvo, vsaj za čas do sestave nove vlade ljudstva in kjer ne bo prostora za sovraštvo, prezir, ponižanja, kjer bomo vsi enaki, srečni, ne glede na pripadnost in razlike. Vse to pa lahko dosežemo, če se bomo znali združiti, da bomo enotni, povezovalni, si znali tudi dobro prisluhniti, imeli in zaživeli za enake cilje v prihodnosti.

 

1)      Ne voliti nobenega političnega kandidata, ne da bi na volišču prejeli original svoje volilne odločitve, kopijo volilne odločitve pa odložimo v volilno skrinjo na volišču.

 

2)       Ko smo seznanjeni z razpisom volitev istočasno lahko  uveljavljamo pravico biti voljen in  to  svojo pravico z  zahtevo da smo voljeni osebno  seznanimo volilno komisijo , ki vas mora uvrstiti  na kandidatno listo za volitve.

 

3)      Kot volivec imamo pravico zahtevati notarsko overovljeno izjavo kandidata, da se odpoveduje ustavni pravici, da ni vezan pri svojem političnem odločanju na nobena navodila in da bo izvajal politični program, s katerim je nagovarjal volivce v času volilne kampanje. Istočasno s tem   dokumentom potrjuje, da ima vsak njegov volivec pravico takoj sprožiti postopek njegovega odpoklica, če danih obljub ne uresničuje v času po izvolitvi!

 

Slovenija,11.8.2016 inf. Jožef Jarh, sedajda@gmail.com 041 699285! Kaj je temeljna človekova pravica? Da se ima pravico odpovedati katerikoli pravici! Prosim vas, da fotokopirate ali skenirate to listino in posredujete vsem, ki so jim mar človekove pravice!

 

Povežimo se in sodelujmo za skupno dobro!!!

 

Kaj nam je storiti v dobro vseh, da uveljavimo SVOJE PRAVICE v neposredni demokraciji in v Sloveniji! Za demokratično-strankarske volitve je že leta vsem jasno, da ne potekajo po volji ljudstva, temveč po volji, katero so zapisale politične stranke in temu je že skrajni čas narediti kraj! Dovolj so vsa ta leta tlačili po nas državljanih, nam odvzeli skoraj vse pravice o samo odločanju. Čas je za spremembe, za novodobni sistem in da že končno, oblast v tej državi prevzame ljudstvo, vsaj za čas do sestave nove vlade ljudstva in kjer ne bo prostora za sovraštvo, prezir, ponižanja, kjer bomo vsi enaki, srečni, ne glede na pripadnost in razlike.

 

Vse to pa lahko dosežemo, če se bomo znali združiti, da bomo enotni, povezovalni, si znali tudi dobro prisluhniti, imeli in zaživeli za enake cilje v prihodnosti.

Prav vsi se lahko prijavite, kot člani delavne skupine za spremembo volilne zakonodaje, za uveljavitev novega sistema Bio-humanizma in nove ustave. Iskani in dobrodošli vsi, ki imate znanje na področju prave, novinarstva, gospodarstva ali katerakoli druga usmeritev izobrazbe. Dobrodošli tudi vsi ostali državljani, ki ste željni sprememb, ne zaposleni, obubožani in vsi ljudje dobre volje in kateri ne mislite slabo, temveč z zanimanjem strmite v lepši jutri, kajti to je pravica nas vseh do slehernega državljana.

 

Le zakoni ki jih oblikuje in sprejme ljudstvo v neposredni demokraciji veljajo, vsi drugi nimajo instituta legitimnosti in posledično legalnosti, torej pravne veljave. Za veljavnost kateregakoli zakona se zahteva oba instituta legitimnost se veže na voljo ljudstva ali od ljudstva pooblaščen organ in legalnost veže na postopek sprejema zakona v skladu javno sprejetimi pravili in normami s katerimi se ne krši pravice kogarkoli!

 

Potrebujemo se združevati in ne deliti, da bi bili močnejši in ustvarjalnejši, vedite, da razdeljeni in odtujeni propadamo. Da pa bomo bolje živeli, potrebujemo spremembe v tej družbi in ne nove stranke, te bodo še vedno delale po že utečenem kopitu. Zavedajte se, da bo v sedanjem sistemu težko tudi naprej, če se ne bo kaj kmalu zrušil sam od sebe. Mi Slovenci ne spadamo med hijene kapitalistov, ker smo že po mentaliteti miroljuben narod.

 

Bio-humanizem je naša nova pot, zanj se je lepo boriti in truditi. Je pot vseh tistih ljudi, ki v glavi dobro mislijo in s srcem dobro delajo. Vendar ne le zase, temveč tudi za vse nas vas, za vse ljudi, za sočloveka in vsa bitja na zemlji s katerimi želijo živeti v miru- sožitju, z ljubeznijo in to je naša srečna prihodnost.

 

Vsem, ki si želite sodelovanja pri naši iniciativi, novih ljudskih poslancev, se lahko na nas obrnete z raznimi dopolnili in predlogi pri IZHODIŠČIH ZA NOV VOLILNI SISTEM IN DEMOKRATIČNE VOLITVE, KAKOR TUDI PRI SAMEM RAZVOJU PRI DOSEGANJU CILJEV ZA UVELJAVITEV NOVEGA SISTEMA IN USTAVE.  

(KONTAKT NA SKUPINI V KOMENTARJU ALI NA ZASEBCU PRI MENI IN SREČKU PRISLANU!)