Članek
Tomaževo slovo
Objavljeno Apr 16, 2016

Velik človek, z velikim srcem, darom in nadihom za umetnost-film in še za mnoge stvari, to si bil ti Tomaž!...Znal si biti topel človek in iskren prijatelj mnogim, ki smo te tudi osebno poznali, spoštovali, cenili in imeli radi, le kdo te ne bi mogel imeti rad, takih ni bilo.

Mnogo prezgodaj zapuščaš ta svet, ki ti nudil je veliko lepega, nudil ti je dar za ustvarjalnost-umetnost, lepote čistega in iskrenega duha, da si s svojim velikim srcem znal povezovati ljudi širom sveta. Ni ti pa naklonil dolgega življenja in to je tista bolečina, ki nas mori. Morda še kam, na drugi svet si bil poklican, da širiš te lepote, duše tvoje in srca, ki z njimi osvojil si ves svet, naj duša bo ti mirna in lahka zemlja, ki krila tvoj bo zadnji dom, tega sveta.

Tvojim najbližjim pa iskreno sožalje…

Nekaj dni pred premiero v Križankah je igralec Igor Samobor v vlogi Fausta pogledal v potemnelo nočno nebo in rekel: O, Bog! V tistem trenutku se je zabliskalo in ulilo. »Tako je, ko Faust nagovori Naturo, sile nad nami,« mi je pozneje povedal režiser predstave Tomaž Pandur. Kajti udarec strele, fascinacija, tesnoba in sanje naj bi bile prvotno ista stvar – ne podoba in tudi še ne zrak.