Članek
Kdo pravi, da ni mogoče živeti drugače, kot nam to vsiljuje zahodna demokracija in EU birokracija!
Objavljeno Mar 27, 2016

PRED BRANJEM TEGA PRISPEVKA SI NAJPREJ OGLEJ VIDEO!

Butan, jedna od najmanjih ekonomija na svetu, je jedina zemlja na svetu koja ima Ministarstvo sreće. Pravo na sreću je upisano u član 9 njihovog ustava....

V neposredni demokraciji ni nobene razredne borbe, kajti razredi ne obstajajo in družba svobodnih posameznikov se ravna kot svobodna skupnost v kateri vsak uživa pozitivne vrednote življenja v skladu z naravnim ravnovesjem ali evolucijo razvoja... Vsakdo prevzame poleg pravic, ki mu pripadajo po naravnih zakonih, tudi dolžnosti in odgovornost za sočloveka in naravno okolje ali družbeno skupnost, kot celoto, ki omogoča univerzalno celoto bivanja in sožitja človeka s sočlovekom in svojim naravnim okoljem!

Ali preprosto rečeno svobodna skupnost v Bio-humanizmu, zasnovana na neposredni demokraciji, nima nič skupnega s strankokracijo in parlamentarno (ali kvazi) demokracijo, saj nov družben sistem odpravlja vladanje, kot istrument pririlegirane manjšine za izkoriščanje večine in uveljavlja institut upravljanja (ali soupravljanja) vseh relevantnih družbenih procesov, ki omogočajo pogoje za razvoj vsakega posameznika in svobodne družbene skupnosti, kot celote (od družine do mednarodne skupnosti)!

Prijatelj me sprašuje: »Ali je Bio humanizem že kje v praksi in uspešen«?

Zelo preprosto, na to vprašanje ima vsakdo že odgovor v sebi in povsod okoli sebe!

Zakaj?

Zato ker je Bio-humanizem vse okoli nas in »že živi« na pozitivnih vrednotah življenja in naravnih zakonitostih, ki obstajajo vsak trenutek našega življenja (le spoznati jih moramo in sprejeti ter se po njih ravnati – to je Bio-humanizem!

Preberi pozitivne vrednote v besedilu zgoraj in si odgovori na vprašanje, a se je v Planici to kar se je zgodilo (med ljudmi - pozitivna energija, veselje, sožitje medsebojno spoštovanje, pozitivne vrednote človeka, ne pa sovraštvo in nasilje) resnično zgodilo ali pa mogoče to le sanjamo!

Kdo je ustvaril to vzdušje, ta odnos – izliv pozitivne energije, sožitje in sobivanje pri skupnem dogodku – ljudje, torej vsak navzoč je ustvarjal delček celote, kar je skupaj soustvarilo dogodek in trenutek življenja, ki dejansko obstaja (in množica trenutkov tvori celo življenje).

Vsak človek v sebi nosi to pozitivno energijo življenja, zato je tudi akter in sokreator življenja v skupnosti v kateri živi. In kje je problem?

Obstoječi družben sistem (potencira negativne vrednote, kot je sebičnost,….itd ter jih nagrajuje), zato smo blokirani in občutimo dominacijo zla, ki nas straši in povzroča bolečino ali trpljenje v našem življenju!

Bio-humanizem, pa je grajen na pozitivnih vrednotah življenja (ki obstajajo v vsakem izmed nas -primer zgoraj), ki človeka nagrajujejo za njegova dobra in koristna dejanja, zato se človek osvobodi strahu in bolečine (laži, zablod, prevar,…, ki nam jih vsiljuje oblastna struktura preko ob. družbenega sistema) ter začne živeti v sožitju s svojim okoljem in sočlovekom, ki mu je sopotnik v organizirani skupnosti!

Zato spoštovana/i, ne išči dobre lastnosti pri drugih (ker jih sama nosiš v sebi) in tudi formalno uveljavljen družben sistem v svetu – Bio-humanizem, kajti vse naravne zakonitosti življenja so že del tebe in že živijo v tebi, le sprejmi jih ter jim daj v svojem srcu tisto mesto, ki jim pripadajo. Nihče ti tega ne more preprečiti, kajti to dobro in pozitivno za življenje že nosiš v sebi, zato je to tvoje največje bogastvo, ki ga vsi premalo cenimo in spoštujemo !

Bio-humanizem že živi tu med nami, le da smo, zaradi zablod, zmot, laži in formalnega družbenega sistema, ki bazira na sili in nasilju (negativnih moralno-etičnih vrednot), zaslepljeni, zasvojeni in prizadeti in zato občutimo bolečino zla ali trpljenja.

Ko bomo sprejeli vrednote Bio-humanizma (ki jih že nosimo v sebi) in jim dali mesto v vsakdanjem življenju, kot jim pripada, bomo tudi dejansko zaživeli novo življenje (spremenili svoj odnos do samega sebe in svojega okolja) v novi družbeni skupnosti!

Nihče nikogar ne more prisiliti, da v svojem srcu in vsakdanjem življenju, ne prične živeti po pozitivnih vrednotah življenja, kot jih opredeljuje nov družben sistem Bio-humanizem, kajti to je osnovna pravica vsakega posameznika, da sooblikuje družbeno skupnost sožitja vseh njenih članov v kateri živi in postane kreativno ustvarjalno bitje, ki uživa v sodelovanju z drugimi, kot se je to zgodilo letos - na primer v Planici (ni posledica nasilja, ampak sožitja)!

Torej, Bio-humanizem že živi v tebi in vsakem človeku, le odpreti mu moramo vrata, da zaživi tudi na vzven okoli tebe, kot ti veleva tvoje srce v katerem kraljuje ljubezen in ta te bo vodila po poti življenja, ki jo ustvarja Bio-humanizem, kot družben sistem zasnovan na pozitivnih (moralno etičnih) vrednotah in energiji življenja!