Članek
Poglejmo že končno resnici v obraz, le ta nas bo privedla k streznitvi!
Objavljeno Mar 21, 2016

Šele pogled z druge strani nam ustvarja pogoje, da sprejmemo resnico takšno kot je!

 
Me pa res zanima, kdaj bodo ljudje vklopili tisti mali del možganov, ki jih potrebujejo, da preklopijo ali preskočijo iz nivoja papige na normalno človeško raven. Človek se prav potem najbolj razlikuje od živali, da zna aktivirati možgane in dovoli svobodni misli, da mu pokaže pot in pogled v boljšo prihodnost.
 
Vse kar se dogaja je normalno, le človeška pamet se utaplja v greznici preteklosti namesto, da zaplava v morje svobode (brez predsodkov, zablod, zasvojenost) v sožitje s sočlovekom in naravo!
 
Nihče sam sebe ne vpraša: Zakaj sem tak kot sem in zakaj so drugi takšni kot so (drugačni od nas), čeprav vsi živimo na zemlji in v marsičem delimo skupno usodo!
 
Zanimivo kako lahko tako malo ljudem uspe preskočiti barijero svojega egoizma in ustvarjati pogoje sožitja z vsem kar nas obdaja (v pozitivnem smislu) oz. ustvariti blokado za negativne pojave ter sprejeti, le tisto kar je pozitivno za vse, saj le to nikomur ne škodi!
 
Ogromna večina slepo sledi vsemu, kar se dogaja v njihovem okolju in zaradi vsiljenega tempa življenja in množice informacij, ki jih obdajajo, postajajo žrtev slepega sledenja tistemu, kar jim struktura na oblasti preko medijev in sistema vrednot, dirigira ali spretno vsiljuje v njihovo zavest.
 
To je tudi razlog, da večini zmeda v njihovi glavi onemogoča videti drugačen svet okoli sebe, da mnogo drugačnih pogledov in rešitev, kot si domišljajo sami, tudi dejansko obstaja in zato je svet ali življenje okoli njih, mnogo bolj resnično od tistega, kar imajo fiksirano (preko sistema moralno etičnih vrednot) v svoji podzavesti in posledično zavesti!
Posledice so za večino porazne, saj ta večina postaja ujetnik svojih predsodkov, napačnih predstav, zmot in zablod ter žrtev dirigiranega obnašanja, ki ga večini vsiljuje struktura na oblasti preko obstoječega družbenega sistema!
 
Da se človek lahko osvobodi okov suženjstva mora vsak sam napraviti prvi korak, se postaviti pred lastno ogledalo in se vprašati: »Kdo sem JAZ in kdo je ta oseba ali njegova podoba v ogledalu«?!
 
Ko najdemo pravi odgovor, bomo spoznali, da je vsak človek unikum (enkratno bitje) in živi vsak svoje življenje, zato si tudi svet razlaga vsak po svoje, kot mu to omogočajo njegove psiho-fizične sposobnosti in lastnosti (ali osebne lastnosti, ki jih je pridobil in oblikoval skozi vse svoje življenje)!
 
V čem se inovatorji (svobodno misleči posamezniki) razlikujejo od večine ostalih je predvsem lastnost, da dopustijo ali iščejo resnico, zato se ne zadovoljujejo s tistim kar je ali mislijo da je in si želijo življenje in svet okoli sebe pogledati tudi z drugega zornega kota, z druge perspektive, z druge strani ali s poziciji svojega nasprotja, saj šele takrat lahko vidijo resnico in življenje takšno kot resnično je!
 
Brez pogleda z druge /nasprotne/ strani nam je resnica skrita, saj brez nasprotja ni mogoče ustvariti naravnega ravnovesja, ki je potrebno, da svet resnično sprejemamo takšnega, kot resnično obstaja in nam je najbližje, brez zablod ali prevar (kot nam jih zavestno vsiljuje struktura na oblasti), da ga lahko v celoti polno zaživimo in postanemo svobodno in ustvarjalno bitje, ki ustvarja pogoje za sožitje s sočlovekom in vso naravo, ki nas obdaja.
 
Brez pogleda z druge strani ne vidimo tistega, ki prav tako resnično obstaja (vendar z druge strani), zato smo slepi za resnico, ki resnično obstaja (le v naravnem ravnovesju), a nam je zaradi enostranske vizualne predstave skrita, saj v naše možgane posredujemo le enostransko informacijo, ki odseva le pol (ne celo) resnico ali stvarnost takšno kot resnično obstaja!
 
Ko vzpostavimo komunikacijo s svojim nasprotjem šele ustvarimo naravne pogoje za ravnovesje in tudi pogoje notranjega duhovnega miru, saj se osvobodimo svojega ega, kar nam omogoča ločiti vse pojave med dobrim in zlu ter spoznavanje in sprejemanje tistega, kar nam ustvarja pogoje za sožitje in zdravo življenje za vse!
Zakaj je naravno ravnovesje temelj za evolucijo razvojnega procesa in novega družbenega sistema Bio-humanizma, je verjetno sedaj večini razumljivo, saj človeku ponovno omogoča, da najde sam sebe in svojo bit ter usmeri pogled in svoje ravnanje v lepšo in človeka vredno skupno prihodnost za vse!