Članek
Legalen rop državnih podjetij na Slovenskem, včeraj Peko, danes Alpina, kdo jutri?
Objavljeno Mar 03, 2016

Za šestmesečno svetovanje v Alpini prejeli skoraj pol milijona evrov zagotovljenega plačila. In kaj so svetovali, le da se preseli proizvodnjo. To pa je vrhunsko razmišljanje, res brihtne glavice! Naj pa ne mislijo, da smo ljudje toliko bukavi in bolani v glavah, da nismo v vseh teh letih prišli do spoznanja, kako se dobra podjetja namerno uničuje.

Potrebno se je tudi vprašati, kdo vse je pokasiral ta denar, še ena pralnica denarja in da je bilo isplačilo sprovedeno po legalni poti. Stara finta vseh vodilnih, v državi in tistih, ki so prevzeli prestrukturiranje Alpine. VSE V DOGOVORU!!!

Nekdo je v enem komentarju kot sem zasledil napisal, da direktorica škodi ugledu v Sloveniji. Direktorica Alpine ni predsednica države, da bi škodila ugledu države!..., škodi pa Alpini, Žerem in njihovi občini, dela pa v korist državnih inštitucij mafije, ki perejo denar preko podjetija, skrbi za uničevanje firme, da bi je bilo moč čimprej prodati, v tem poslu pa ni sama v Alpini.

To so cilji vodilnih po podjetjih, ki so nastavljeni le v ta namen, kako pripeljati podjetje do stečaja. Ja ljudje dragi, valjda ste se že kaj naučili v vseh teh letih, kako strukturno politiko vodijo naše oblasti, slaba banka in Banka S. Vse se dela manekensko in namensko, po že utečeni kalkulaciji, res pa ne vem in ne razumem, kaj je potrebno tukaj še toliko razglabljati, ugibati in se spraševati, kaj?

Naj olastninijo vse zaposlene in proizvodnja ne bo v nobenih težavah, le da se mnogo njih ne bi potem okoristilo in obogatilo na račun še enega podjetja, kot v tem primeru z Alpino. Tudi Peko so zjebali na ta način, nihče pa ne preiskuje razne mehanizacije poslovanja vseh nastavljenih predsednikov, direktorjev, ki so pokradli bajne vsote denarja, ki ga je država namensko vlagala, isočasno pa tudi črpala za privatne žepe.

Javnosti se v soočenjih na TV, maže samo oči, da lažje manipulirajo z denarjem in kradejo še naprej kot cigani. Dokler se ne bomo državljani pognali na ulice, zahtevali nov sistemski zakon o volitvah, strankah in dobili novo ustavo z jasnimi zakoni, se bodo še naprej igrali z nami. Na nas je, da nekaj preokrenemo, dokler nam niso razprodali še to, kar je ostalo...

Kaj več si lahko preberete iz člankov: https://www.dnevnik.si/tag/Alpina