Članek
Zgodovina se ponavlja, se pripravlja novi rajh?
Objavljeno Jan 15, 2016

Na nekaj me vse to spominja!...Merklova, kot takrat Karel Veliki, ki nam je odvzel suverenost. Tako je moralo biti takrat, ko je Evropo naganjal Arabec po Rimskem razpadu, ko se je polagoma razvil Mohamedov islam in so proglasili Karla Velikega, dediča Karla Martella In Pipina Malega, ki sta takrat gnala Arabce proč od Evrope, da preden postaneta prestara, naj bi ju on zamenjal, kot splošni vrhovni vojskovodja evropskih sil.

Bil je mlad dečko, komaj polnoleten in dovolj bister, predstavili so ga Papežu v Rimu, ko je ta gostoval en konklavij škofov, da ga proglasi vsem "znanemu svetu" , za rešitelja Evrope, deloval pa na bi v imenu Papeža in z njegovim globusom in križem. Tako je Karel Veliki zbiral zaveznike po vsej Evropi in jih združeval, v tako imenovani Prvi Rajh, kot nadaljevanje Rimskega Cesarstva, v katoliškem duhu in prisilnem pokristjanjevanju z uničevanjem tega, kar ni bilo kulturno v skladu s katolištvom. No zbiral je zaveznike dokler ni prišel sem na vzhod k našim prednikom, k Slovanom namreč in jih povprašal za vojaško sodelovanje zoper napada na Arabce.

Tukaj se je zataknilo, lahko samo zamišljamo,  kako je moglo biti, da so mu naši odgovorili, da nimajo ničesar proti Arabcem in ne vidijo razloga, da bi se jim pridružili v boju zoper njih. Tedaj je Karel Veliki odstavil našega Kneza in postavil na njegovo mesto Bavarca. Tako je naredil še pri drugih slovanskih družinah, zgubili smo našo svobodo in dobili nad sabo tuji jarem, s tem seveda pa tudi tujo vero- pisavo, tujo zgodovino. Ta tuji jarem se nas je držal, vse do konca druge svetovne vojne. Duše pa jim nismo dali vse do danes!

Sedaj vidimo na sliki Merklovo, katera ravno tako novači in nagovarja našega Kneza, cesarja, pardon- Cerarja, za sodelovanje z EU. Ni še zveza, za sodelovanje zoper Isisa in teroristom, glej vraga, ravno od istih arabskih krajin, le da naj bi bilo danes v pretvezi begunstva. Zgodovina se ponavlja, obnavlja novi Rajh, novo zavezništvo, poskrbljeno je bilo za meje z žico, da bi zajel Slovenski narod na svojo stran, te večne železne zavese. Naslednji so na vrsti Hrvatje, bo naš knez tokrat podlegel novemu nagovarjanju in jarmu novega rajha ali je že postal povsem njihov Bavarec? Se pripravlja novi jarem novega rajha?..., o tem presodite vi!

Odlomek iz knjige Četrti rajh: Zaupna pisma z nespodobnimi namigi predsednikom vlad, tajni telefonski klici z grožnjami najvišjim predstavnikom suverenih držav, pritiski vseh vrst, ki segajo daleč preko elementarnih pravil demokracije. Italjanska novinarja in vplivna urednika velikih medijev prihajata do zelo vznemirljivega sklepa: "Nemčija je v enem samem desetletju, zahvaljujoč skupni valuti in ujetosti evropskih držav v vsiljenja pravila Evropske unije, uresničila svoje stare hegemonistične sanje!"... Ne ustavita se niti pred izrazom raj - ČETRTI RAJH !! Za nemške državljane to morda pomeni novo blagostanje, delovna mesta in rast, toda vsem drugim, še posebej južno evropskim državam, pa prinaša revščino, brezposelnost in nazadovanje. Če v Evropski uniji ne pride do radikalne spremembe v razmerjih moči; če različne potrebe različnih delov Unije ne dobijo enake veljave; če bo NEMŠKA EVROPA prevladala nad evropsko Nemčijo (kot je opozarjal že Thomas Mann), potem bo Angela Merkel prišla v zgodovino kot železna gospa, ki je s finančno-ekonomskimi prijemi uresničila tisto, kar Nemčiji v prejšnjem stoletju ni uspelo v dveh svetovnih vojnah...