Članek
Pričnimo se naučiti spoštovanja, le tako bomo znali čutiti in ljubiti vse, kar nam nudi ta svet!
Objavljeno Oct 23, 2015

Zapis pod fotko, vreden branja, zareže se v dušo bralca, ki zna čutiti. Žalostno, da imamo pri nas toliko pokvarjenih novinarjev in posameznikov, ki so na visokih položajih, v njih pa pokvarjene duše. Razpihujejo laži in begajo ljudi, se dejansko zavedajo, da s tem škodujejo državi in sodržavljanom, z vnašanjem pretresljivih, montiranih posnetkov, raznih zgodb iz terena in izmišljotin vnašajo nemir med vse nas.

Čemu vsa ta natolcevanja o teh beguncih, migrantih, čemu toliko hujskaškega poročanja, kaj želite nekateri pridobiti s takim obnašanjem? Dodatno dokazovanje, koliko nestrpnosti premorejo do vseh, ki so za spoznanje drugačni od nas samih, vsi pa smo samo ljudje in nič več, nič manj. Poslani smo na to oblo, da se družimo, da se ljubimo, da smo ustvarjalni, dobrohotni in so človeški. Da spoštujemo naravo in vse ljudi, ki imajo prav tako vse pravice tlačiti to zemljo, kot jo tlačimo mi.

Priznati moramo tudi, da nas pretresajo vse te kolone beguncev, pretkani novinarji in posamezniki pa nas filajo z lažmi, da bi naša prepričanja preusmerili, da bi jih podpirali pri rušenju naš vladne struje. Veliko neresnične propagande se objavlja, na nas pa je, da razumno gledamo in sami ocenimo, kakšno je dejansko stanje in da ne nasedamo na provokacije, ki jo ne manjka v raznih občilih. Ne smemo pa tudi dovoliti tem provokatorjem, da nam vlivajo svojo voljo z lažmi.

Žal je med vsemi nami, ki nismo v taki stiski in med begunci, o katerih teče beseda o preseljevanju, so pomešani ljudje, ki niso dobri, v njih je nestrpnost in sovražnost do vsega, kar ni po njihovih načelih. Je potrebno vsega tega, je potrebno, da se narod bori za preživetje in luta po vsem svetu za boljši jutri. Ta zemlja je dovolj bogata, da nahrani vse lačne, žejne, le porazdeljeno ni pravično med vse ljudi.

Temu pa so krivi vsi, ki dovolijo, da je v svetu dovoljen prestiž, bogatenje posameznikov, ki imajo vse preveč moči, da ustvarjajo in vnašajo med narode gorje, vojne in da na novo poskrbijo za farmacevte in za neozdravljive bolezni, vse to pa počnejo, le zaradi denarja in še večji želji po bogastvu.

Prav to prispeva k temu problemu in je največji razlog vsemu nezadovoljstvu, da se ustvarja mržnja med narodi. Le čemu, le čemu se v svetu končno ne prične vzpostavljati red za pravičnost in enakopravnost, kjer ne bi bilo razlik med ljudmi in da bi vsi ljudje živeli spodobno in brez odvečnih skrbi. Tudi narava bi pričela dihati s polnimi pljuči, nas pa nagradila z dolgim in brezskrbnim življenjem.

Ljubezen, le ljubezen do vsega je tista, ki bo spremenila in premagala vse te ovire in streznila vse tiste, ki si ne zaslužijo, da bi tlačili to zemljo. Ljubezen je mati vsega lepega, srečnega in brezskrbnega, le to je potrebno najti, brez nje bo življenje vseh nas, še vedno žalostno, turobno in neznosno. Ljubiti pa se je potrebno naučiti že v mladih letih in ne ljubezen samo hliniti, kot to počne veliko ljudi, kateri so v dušah pokvarjeni in zelo škodljivi za ta svet.

Živali znajo pokazati pravo ljubezen, med sabo in do nas ljudi, le mi smo največkrat slepci, ker tega ne uvidimo, da med njimi ni sovražnosti in prevlada le ljubezen, tudi med tistimi, za katere mi smatramo, da se sovražijo, dejansko pa je prav nasprotno naši miselnosti...