Članek
S ČIM SE MI UKVARJAMO?!
Objavljeno Mar 18, 2015

Bolano....

(o smrtonosnih kemičnih svinčnikih, eksplozivnih radirkah in 300 skrivnih bunkerjih)

Danes je bila prva(!) redna seja Komisije za nadzor varnostno-obveščevalnih služb (KNOVS). To je tista sporna komisija, ki ni bila imenovana, ker je v njej hotel sedeti (takrat še zapornik) Janez Janša, da bi nadziral svoje nadzornike. Če se dobro spomnite, mu tega parlamentarna večina ni dovolila, dokler si ni (oh, kako tipično) premislil SMC in glasoval za.

Bizarnosti pa se seveda s tem šele začnejo. Danes, na prvi redni seji, je ta komisija obravnavala eno samo točko dnevnega reda z naslovom "Predaja in prevzem kemičnih in ubojnih sredstev Službe državne varnosti (SDV)". Na sejo je bil - na povabilo predsednika komisije, Branka Grimsa -, vabljen samo en gost, Roman Leljak. Če ga še niste googlali, toplo priporočam.

Gost je poslancem državnega zbora, na seji, ki je bila strogo varovana, predstavil naslednjo teorijo: v Sloveniji naj bi obstajala tristo bunkerjev s kemičnim orožjem in igračkami Jamesa Bonda (nalivna peresa s strupenimi ampulami, eksplozivne radirke itn.), ki jih je tajno hranila SDV/UDBA, po letu 1991 pa jih ni predala SOVI. Zato zdaj teh 300 bunkerjev že 25 let nadzoruje "vsi-vemo-kdo" in to predstavlja prvovrstno tveganje za državno varnost.

Svojo teorijo je podkrepil z materialnim dokazom: s sabo je prinesel nalivno pero v katerem naj bi bila igla in strupena ampula in ki naj bi služilo kot kemično/ubojno sredstvo nekdanje UDBE. Za to si je kasneje, hvala bogu, prislužil policijsko pridržanje. Obstajal je namreč utemeljen sum, da je v Državni zbor prinesel orožje. Policisti so predmet preverili in seveda takoj ugotovili, da je pač samo navaden kemični svinčnik.

A to članov komisije ni zmotilo. Na čelu z Janezom Janšo in Brankom Grimsom so z vso resnostjo razpravljali o tem "izjemnem tveganju za državno varnost".

ŠE VELIKO ZANIMIVIH PRISPEVKOV, ZGODB IN KOMENTARJEV

PRIDRUŽI SE NAM IN KLIKNI NA POVEZAVO

https://www.facebook.com/groups/1522147691378119/

Fotografija osebe Romano Rajkov.
KJE VAS ČEVELJ ŽULI  https://www.facebook.com/groups/1522147691378119/