Mesto žensk ali (vas) moških?

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2013-10-23 ob 20:51:30

TALE ZAPIS SO MI NA MMC RTV UMAKNILI. ZATO GA OBJAVLJAM NA TEM MESTU. NIKOGAR NE ŽALIM, SAMO KRITIČNO MISLIM FEMINIZEM, SIMONE DE BEAUVOIR (NJEN DRUGI SPOL) IN RDEČE ZORE NAD MESTOM ŽENSK.

Oktober je (v Ljubljani), kot že dolga leta, tudi letos v znamenju žensk, bolje rečeno Mesta žensk, ali še natančneje Rdeče zore nad Mestom žensk. Že devetnajst let poteka mednarodni festival sodobne umetnosti, seveda umetnic ženskega spola; moških je na tem festivalu bolj za vzorec oziroma imajo bolj obrobno in suportivno vlogo. Letošnja novost je povezava z mednarodnim feminističnim in queer oziroma lezibičnim festivalom Rdeče zore.  Celoten oktobrski projekt se torej leto Rdeča zora nad Mestom žensk. Siceršnji »osmomarčevksi« festival se je sedaj združil z Mestom žensk oziroma Mesto žensk dopolnjuje in teden (od 2. do 13. oktobra) razvleče do 26. oktobra.

Kakšne notranje boje so imele aktivistke oziroma ideologinje – sicer heteroseksualne ženske – z lezbijkami, ki gravitirajo k Rdečim zoram, verjetno ne bomo nikoli izvedeli. Dejstvo pa je, da sodobni feminizem spontano ugotavlja, da je ideologija feminizma morda res preveč kontaminirana z militantnimi lezbijkami in z njihovimi včasih res nemogočimi stališči in zavzemanji.

Program – prvi in drugi del – je oziroma bo (do 26. oktobra) tudi letos vseboval – pravijo pa (beri: želijo si), da tudi odkrival in opredeljeval – »vpliv performansa na različne segmente feminizma, teorije spolov in skušal skozi umetnice nekaj prispevati k diskurzu o sodobni politiki« torej ideologiji (obeh) spolov. Če smo malce pikri in filozofski, lahko rečemo, da festival v resnici ne bo nič odkrival, bo pa skušal ljudem predstaviti poglede, ki jih ima na koncept spola feminizem. Festival bo skušal ideološko vplivati, torej indoktrinirati udelžence in mimobežne opazovalce s (pro)feminističnimi pogledi na svet, na družbo, na razmerja med spoloma. Feministke v resnici niso tradicionalne (beri: »normalne in naravne«) ženske – pa vendarle: feministke pač niso ženske s tradicionalnimi pogledi na svoj in nasprotni spol. Večina njih ne seksa z moškimi, ali pa zalo poredko. Da bi oboževale – npr. oralno – »organ, ki njim na telesu manjka«? Se raje ubijejo! Med feministkami so tudi aseksualne ženske, ki so se jim moški skozi življenje zagravžali – večinoma (verjetno) zaradi spolnih zlorab. (Ta svoj večni problem bi sicer lahko reševale na konceptualno povsem drugačen način – s psihoterapijo.) Feministke so ženske – bolje rečeno niso ženske, najraje bi zapisal, da gre za »vaginalna bitja« –, ki čist drugače gledajo na koncept spolov kot običajne, torej normalne ženske.

Ko govorimo o feministkah in njihovo percepcijo (obeh) spolov seveda ni nepomembno kakšne spolne usmeritve so. Ne gre za to, da so mnoge ortodoksne lezbijke, druge aseksualke (ker so se jim moški zagravžali, ali pa so imele dominantno mamo ali pa jih je morda zgolj oče naslavljal kot sina, ki ga ni imel), tretje pa preprosto prakticirajo seks z obema spoloma – nekatere pa so čisto normalne, le da jim je feminizem skozi šolanje opral možgane, jih indoktriniral z ideologijo feminizma. Namreč: spolna usmerjenost – tudi heteroseksualna – vselej simptom, simptom določenih infantilnih procesov (najbolj tisti, ki so vezani na Ojdipov kompleks in kastracijo). In otroci (deklice) s specifičnim oziroma »težkim« otroštvom v primarni družini – takim, ki so ga imele mnoge feministke –, imajo pogosto problem s svojo spolno željo in spolno identiteto. To se seveda vselej pozna v njihovem vsakdanjim življenjem in v njihovih interesih tar afinitetah v mnogih življenjskih situacijah. Feministke so torej simptomatsko (pre)okupirane z ubadanjem oziroma s pozicioniranjem obeh spolov v družbi.

Medtem ko »normalne«,  bolje rečeno tradicionalne ženske, ki jim je feminizem deveta briga, blestijo v svoji koži in se povsem spodobno znajdejo v svojem življenju, še posebno takrat, ko svojo pojavnostjo – lepoto in seksapilom – briljirajo, feministke vselej dramatizirajo svojo vlogo in družbeni oziroma (med)spolni položaj. Pritožujejo se torej nad (med)spolnim položajem, da ne rečem mestom – pa ne tistim, ki ga ženska navadno zaseda v seksualnem aktu oziroma »figurah veneris« (mimogrede: tudi ta jim gre na živce), ampak položajem/mestom, ki ga zasedajo v družbi oziroma »mestu« (če le ne živijo na vasi) – odtod verjetno tudi umetniški slogan: Ustvarimo si mesto.

Če umetnost dojemamo tako, kot je predlagal Freud, torej kot simptom, v katerem se reflektirajo nezavedni procesi umetnikov, v tem primeru umetnic – tudi v primeru Mesta žensk, še bolj pa v primeru Rdečih zor (nad Mestom žensk) – lahko rečemo, da ideološko jedro obeh festivalov predstavlja nezadovoljstvo z družbenim spolom (gender) v katerega so ujete feministke. Feminizem je simptomatična ideologija, ki zadnja desetletja – vse od Simone de Beauvoir in njenega Drugega spola – predstavlja trend levoliberalnih politikov in pripadnikov anarhičnih družbenih skupin/trendov. Slovenija je v tem kontekstu naravnost obsedena s Simone de Beauvoir in njenim Drugim spolom.

Ljubljanski festival Mesto žensk je torej potekal pod geslom Ustvarimo si mesto – jasno, saj so ideologinje festivala hotele moškim nekaj sporočiti. Jedro všečnosti slogana je – tako kot vedno – v nezavednem. Ne da se sicer točno vedeti – špekulacija pa je legitimna – da so ideologinje festivala nezavedno podlegle želji oziroma apelu, da naj bi bila vas, za razliko od mesta (ki naj bi bilo žensko), prepuščena moškim. Feministke si v resnici res strašansko želijo – in to je njihov simptom – zasesti mesta moči in oblasti, in to v »mestu«, ne na »vasi«, torej na obrobju.  Feministke hočejo na vodilne družbene položaje – Alenko Bratušek že imajo, tu je še Anja Kopač Mrak, in »gospodaric (z bičem)« bi se še nekaj našlo po ministrstvih in direktoratih, da o fakultetah ne govorimo. Ve se, da feministke tarnajo, da ženske v družbi nimajo (prvega) mesta. Tudi aluzija na Simone de Beauvoir, in letošnji ponatis feministične biblije Drugi spol, je povsem legitimna. Namreč: če so v družbi na prvem mestu moški, si morajo ženske ustvariti (svoje, če že ne kar prvo) mesto – z (domnevnim) t. i. drugim mestom niso zadovoljne. Z večno žensko »drugostjo« je bila obsedena že Simone de Beauvoir. Zaradi te domnevne »drugosti« (in ne »prvosti«) je bil Drugi spol sploh napisan. To psihotično, tisoč strani obsegajočo »šephovino«, je omenjena »moškinja« pisala dve leti – in naposled izdavila: »Ženska se ne rodi, ženska se postane«.  Jasno, bi rekel Freud, in dodal, da je anatomija genitalij – moških in ženskih – usoda, pa tudi koncept koitusa (spolne združitve) je posledično natančno tak kakršen je: sado-mazohistične oziroma aktivno-pasiven, torej »dajajoče-sprejemajoč«.

Temeljni Freudov oziroma psihoanalitični atribut k mozaiku sociologije spolov je, da se moški v druži ne bi ne mogli, niti hoteli peteliniti, da ne rečem(o) »kurčiti«, če ne bi imeli penisa, torej takšnih (penetrirajočih) genitalij, kot jih imajo. In ženske po drugi strani ne bi bile ujete v moški pogled oziroma telesni narcizem, če ne bi bile »ne-cele«, torej brez tega fatalnega in za žensko fascinantnega priveska, ki lahko postane (»dajajoč«) »pristojek«. Ženska nemočnost in svojevrstna »sprejemajočost« je kompatibilna z moško »dajajočostjo«, tisto »dajajočostjo«, ki jo diktira anatomija genitalij.  

Že prve kritike Beauvoirinega Drugega spola, moške in ženske, so šle prav v smer, da ženske v družbi sploh niso druge, torej ne zasedajo drugega mesta. Ženske v družbi imajo svoje mesto, in moški natančno vemo, da je to mesto PRVO in nikakor drugo. Vse se (v resnici) vrti okrog žensk, res da lepih in feminilnih, ne pa možatih (faličnih) in – se opravičujem – grdih. Dikcija, da se svet res ne vrti okrog grdih (beri: ne dovolj lepih) žensk je seveda  neznosna in sprožila val nelagodja oziroma vihar ogorčenja. Nekatere resnice pač ne smejo biti izrečene/zapisana – v časih, ko ni več Janeza Ruglja, te resnica očitno izreka(m) samo še Roman Vodeb (ki ga feministke redno zažigajo na grmadi). Dotična (kruta) resnica pa je vendarle povsem legitimna: govoriti o prvem in drugem spolu (v človeški družbi) je hud konceptualni zdrs. Ženske v resnici (sploh) niso DRUGE, tako kot moški (sploh) niso PRVI.

Vendar – ker je tale (moj) »pogled« mnenjski, kljub temu, da se v ozadju nahaja korpus psihoanalitičnih argumentov (proti feminizmu in hkratni glorifikaciji ženske feminilnosti in lepote), je kruto nadaljevanje neizbežno.

Namreč: za Simone de Beauvoir se (neuradno) ve, da je bila mizogina lezbijka – uradno partnerstvo s Sartrom je bilo le krinka –, ki se je hudovala nad vso feminilnostjo žensk, ki so jo dotlej, večinoma pa tudi danes, pojmovali za normalno in naravno. Beauvoirina mizoginija je bila v resnici hujša, kot jo premore katerikoli moški antifeminist (npr. Freud, Weininger Rugelj ali moja malenkost). Neutrudno – na tisoč straneh – je, tako kot današnje feministke, skušala dokazati, kako je ženska neupravičeno drugi spol, moški pa prvi. Posmehovala se je iz paradigme zakonskega življenja, materinstvo je obsojala, češ da uničuje ženskam kariero – in jasno: svojih otrok ni imela. Moške semenčece je (po)imenovala/označevala kot klice, prevod bi lahko bil tudi bacili. Zarodek v materinem telesu pa parazit (zajedalec)!? Matere z veliko otroci oziroma mnogorodnice je t. r. zmerjala z izrazom matrona (vélika Mati) in celo (kura/kokoš) »nesnica«. Ženske, ki so se oziroma se neskončno zaljubljajo v moške, je obsojala. »Venerični drget«, torej orgazem, je po eni strani obsojala – ko pa je bilo treba blatiti moške, je rekla/zapisala, da se ne potrudijo dovolj za svoje ženske. Žensko hlinjenje orgazma pripisuje nesposobnim moškim, ne ve pa, da je pogosto ravno ženska glava, torej njene infantilne potlačitve, kriva za anorgazmičnost. Klasični koitus preko katerega žensk doživi orgazem, pojmuje kot akt nasilja (nad žensko), v katerem moški zmaga, saj žensko premaguje, jo penetrirajoče dominira. Moška pohota ji predstavlja nekaj najbolj obsojanja vrednega, njihov penis pa dojema kot nekaj najbolj nagnusnega, kar se je lahko pojavilo na tem svetu. Prav tako obsojanja vreden se ji zdi ženski mazohizem oziroma uživanje v njem. Frigidnost pripisuje moškim, in seveda ne ve, da največ frigidnosti, ki jo ženske občutijo v odraslosti, nastane v otroštvu. Pojav ženske psihoze pripisuje moškim in vstopu v zakonski »jarem«, in pri tem ne ve, da se gentsko predispozicionirana psihoza res pojavi med 18. in 22. letom – torej takrat, ko so s ženske v njenem času poročale. Ampak niso bili moški krivi za pojav ženske psihoze, pač pa kvečjemu ponesrečeno otroštvo in/oziroma genska predispozicija. V svojo kritikarsko držo do moških spontano in simptomatsko, torej dokaj nepazljivo projicira lastne nezavedne težave in probleme, torej potlačitve – npr.: zavidanje penisa, saj pravi, da moškem penis ženske ne bi odrezale (odstranile, kastrirale), pač pa bi ponižale njegovo (vse)mogočnost. Beauvoirjeva priznava (svojo zavist), da bi ženska »rada moškega pohabila tako, da bi mu odvzela njegovo prihodnost, projekte«.

Simone de Beauvoir, ki jo v mesecu oktobru feministke še posebej kujejo v zvezde – tudi na okrogli mizi posvečeni njej oziroma Drugemu spolu – je na vsak način hotela sesuti Freuda in njegov stebrni psihoanalitični koncept: Ojdipov kompleksa in fenomen kastracija, katere inherentni del je zloglasno (žensko) zavidanje penisa. Prav tisto zavidanje (penisa), zaradi katerega je tako specifično zapeljala svoje življenje, danes pa diktira armadi militantnih feministk. V objemu istega zavidanja se – po psihoanalitični logiki – dogaja cel fenomen družbene ideologije, ki se imenuje feminizem.

Tudi oba oktobrska festivala Mesto žensk in Rdeče zore (nad Mestom ženske) sta (simptomatsko in nezavedno) kontaminirana z logiko zavidanja (penisa) in/oziroma zgledovanja po moških. Feministke sporočajo, da niso zadovoljne s položajem svojega spola v družbi – čeravno se cel svet vrti okrog žensk. Njihovi aktivistični oziroma ideološki apeli so zadnje čase – ko so prav feministke prepoznane kot tiste, ki simbolno kastrirajo moške, kar je pogubno za družbo – usmerjenje »v bran vsakemu milimetru (do sedaj) priborjenega in javno nastopiti v imenu enakopravnosti«. Hec in hkrati žalostno pa je to, da večina žensk (sploh) ne razmišlja tako kot feministke, ampak svojega glasu pač ne povzdignejo, ker se jim zdi »brez veze«, iz feministk in njihovih zahtev pa se po drugi strani (tiho) posmehujejo.

Položaj žensk je morda res potrebno spremeniti, vendar ne po feminističnem diktatu – tako, da  ženske postanejo »moškinje« in na ta način simbolno kastrirajo moške. Položaj žensk bi bilo treba spremeniti tako, da jim v številnih življenjskih stiskah ne bi bilo treba postati oziroma igrati »moškinje«. Zato, da bi bile ženske (spet) srečne, je treba rehabilitirati (njihove) kastrirane može oziroma moške kot (populacijo) nasploh.

http://www.romanvodeb.com/

profileimage
Všeč mi je
6
Komentarji
38
Zim Zelen
1
Oct 08, 2016
Nestrpno čakam, kakšno analizo, pa ne nujno od mojstra Vodeba, o spremembah, ki nastajajo v naravi, okolju, zaradi vseh izpustov človeka. Pri tem mislim na hormonske motilce, katere obliki hrane, vode, zraka sprejemamo ljudje nazaj in se filtrirajo ter usedajo v naše telo, možgane.

Sicer pa čutim strah Vodeba, ker se pomen njegovega luleka izničuje, ki postaja vse bolj, le pipica in vnašalec semenčic, potem pa je izvržen iz družine, družbe, kot en "trot" pri čebelah.
Ženske jemljejo vajeti v roke, ne samo feministke in to je dobro.
Svet bo lepši, gre v pravo smer.

(menjaj sliki, že dolgočasita)
#38
Vodebil
1
Oct 08, 2016
Daj Vodeb crkn že enkrat, no...
#37
Tatjana Malec
0
Mar 29, 2015
Spoštovani g. Roman Vodeb, prosim, če se lahko odzovete z argumenti na to pisanje http://www.klinicna-psihologija.si/docs/uradna_izjava_druzinski_zakonik.pdf
ki je skregano tudi s kmečko pametjo.
So mar orodje politike?
#36
jurij bagone
3
Nov 19, 2013
Ženske v družbi imajo svoje mesto, in moški natančno vemo, da je to mesto PRVO in nikakor drugo.
in pa:
Ženske v resnici (sploh) niso DRUGE, tako kot moški (sploh) niso PRVI.
- izjavi, ki nakazujeta več kot samo psihoanalitično, ali freudovsko logiko ... - nekaj kar nam pomaga, da stopimo ven, prestopimo. Da ne ostanemo (v) psiho-ho-tiki. Roman, moram se soglašati, lp.
#35
STEFAN
1
Nov 09, 2013
Dobro razloženo
#34
štulič
1
Oct 30, 2013
Videl sem še pravočasno in_kreminirani video, ki je del ruralnega, v človeški podzavesti, kar je treba ponastavit', nujno into pri otrocih, seveda!

Mesto žensk, se t'ko dobr' zdi in nedložno vendar, če želimo bit' vsi sveti je treba ta "Hate" izkoreniniti, nemudoma in prec! Kot plevel... recimo. ;)

http://youtu.be/j8ASok9tBWc

Morrissey - I Have Forgiven Jesus [HD] - YouTube

Morrissey - I Have Forgiven Jesus
#33
Peter K
1
Oct 29, 2013
Oprosti pisem ti glede na to, da so ti umaknili blog. Moje mnenje je da v Sloveniji ni desnice. Ce desnico pojmujemo v tradicionalnem mescanskem pojmovanju kot razrednega boja, tega v nasi drzavi ni. V Sloveniji desnici daje predznak levica. Ta poimenuje za desno vse tisto, kar ji nasprotuje, oziroma tiste del intelektualne ali javne sfere, ki je v obstojeci inercije "samolevice" prepoznala avtoritarni in nedemokraticni refleks. Tako je ze od II vojne naprej., Pojmovni sistem politicnih predznakov je kreiran na nacin, da izraz levo samodejno pomeni "napredno" in avantgardno . Z njim se samoetiketira politicna opcija, s čimer sporoča da le njim in edino njim pripada oblast. Zato je po mojem mnenju ta država propadla saj resnične menjave oblasti vse od 1945 nismo nikoli resnično doživeli. Pa oprosti, ce sem te tako napadel na tvojem lastnem blogu.
#32
P. J.
3
Oct 29, 2013
Pljuvati čez Romana Vodeba - nova modna muha za samopoveličevanje? :-)

Hej, saj ne, da bi se v vsem strinjal, tudi ne vedno in povsem z načinom, toda ob branju Romanovih zadev sem presneto velikokrat kako reč premislil. Ne za to, ker je to napisal mag. mag. Vodeb. Kdo je kaj napisal, mi je bolj ali manj vseeno. Bistveno je, da je kar nekajkrat iz besedila nekaj potrkalo v ta ali oni tesni prostorček, v katerem so se tiščale reči, za katere sem domneval, da ne sodijo v podobo o meni.

Ali je tip narcisoiden nastopač ali mevžast mamin sinček je pri vsej zadevi popolnoma nebistveno, razen če raje kakor besedila kdo občuduje njegovo sliko. Šalo na stran - veselilo me bo brati konfrontacijo na ravni: "hej Romči, kaj pa X? Po metodi Y je bolj verjeten odgovor Z, kakor to, kar domnevaš ti, saj sem preizkusil hipotezo...". Tako bomo vsaj vsi imeli kaj od tega.

Zgolj mojih 5 centov.
#31
kostin mozeg
4
Oct 29, 2013
hahahaha. Kakšna samovšečnost.
Prišel sem ti sem utrujat?
Jaz sem tukaj že od avgusta, ker sem se z veseljem odzval vabilu uredništva in nisem semkaj pribežal z MMC-ja kot kak užaljen otročaj, kjer se že ves teden poslavljaš kot kaka nevesta. :D
S svojim odzivom pa le potrjuješ kakšen primitiven nestrokoven ništrc si, obenem pa si mi dal kompliment, ki se ga niti ne zavedaš.
Me veseli, da se ti zdim tako glup kot še šašav povrhu, ker če bi TI menil, da sem pameten, potem bi se nad seboj močno zamislil, tako pa vem, da razmišljam prav.
Pozdrav v Vodebilijo, o absolutni vladar svojega malega sveta.
#30
Alexio Dickson
0
Oct 29, 2013
https://www.youtube.com/watch?v=KvrUjDvWxDA
ahaahah

CIGAN IDE U GRAD - YouTube

cigan glup ko kurac!
#29
Roman Vodeb
4
Oct 28, 2013
A sedaj si mi pa prišel še sem utrujat?! Tvoja pamet ni kos psihoanalitičnem načinu sklepanja in niti konceptom skozi katere bi vsaj približno razumel, zakaj "bakla (nikoli) ni (samo) bakla" (seveda za človeka, tistega po 3. letu starosti). "Nije žvaka zaseljaka", bi se glasil moj komentar na tvoje komentarje - oz.: "Kad dođe seljak u grad!" Osnovnih psihoanalitičnih konceptov ne štekaš, potem pa tukaj opletaš s svojo piškavo pametjo. Potem pa še sadistično uživaš, ko (misliš, da) me žališ. Ufff, ne samo, da si glup, i šašav si!
#28
kostin mozeg
8
Oct 28, 2013
Najbrž se vsak razmišljujoč osebek, bodisi moški ali ženska, ob branju tegale errrm, ne vem niti kako bi poimenoval tole besnenje, vpraša s čim za vraga so se avtorju tako zelo zamerile neke 'moškinje', ki pač širijo svoje prepričanje, tako kot on širi svojega, čeprav je milo rečeno primitivno in nazadnjaško.
Mene bolj kot 'nežni' tipčki in 'groba' ženščeta skrbijo kimajoča drobnica, slepi/polslepi/zaslepljeni sledilci in ostala bebava sodrga, a da ostane, pri tej temi, se mi zdi gospon dupli magistar precej vase zagledan, narcisoiden jadan osebek, ki vidi grožnjo v parih brkatih lezbačah in se ima za božji dar človeštvu, hkrati pa vidi kurce povsod in se tudi teh boji.
Falusi ga s svojim očesom spremljajo povsod in mu preteče pljuvajo svojo lepljivo brozgo pod noge, da se komaj izogiba, ta pa kaže na njih. 'Lejte jih, lejte jih, povsod so!'
Olabavi čoveče ...
olimpijska štafeta je le bakla, in ne ogromen goreč kurac, krogi so le krogi, ki predstavljajo celine, ne petero požrešnih pizd. Marsikateri psiholog/terapevt /psihiater, bi ga po moje prav rad dobil mal čičat na kavč.
Tista njegova o OI je bila fakin srhljiva zadeva za brat.
#27
Rado
1
Oct 28, 2013
Pa če moški priznamo ali ne, okoli žensk se svet vrti. Kljub še vedno pretežno patrarhalni družbi, ženske de facto, ali samo podzavestno pri moških, vlečejo niti. Kljub mačizmu, smo moški zelo vodljivi in krhki. Izjeme potrjujejo pravilo.
#26
Vlatka Kozlovič
1
Oct 27, 2013
Roman,

pa saj napake niti niso pomembne, važno je, kaj vsebina sporoča.

Saj sem se ti opravičila.

Ti si "rahel" dislektik, (poznam, imamo enega takega doma), jaz pa "rahlo" škratasta.

#25
Roman Vodeb
1
Oct 27, 2013
Vselej poudarjam - sem "rahel" dislektik, in delam ogromno pravopisnih/tipkarskih napak, ki jih za seboj niti ne vidim.
#24
Laščan Zlatorog
1
Oct 26, 2013
Viva ZKL :) Podvajanje imen, titul itd. ima nek pomen, ali ne? Saj poznate oni vic o Hasanu, ki je dobil dvojčka Mujo in Mujo...
* ZKL - zdrava kmečka logika
#23
Vlatka Kozlovič
1
Oct 26, 2013
Roman,

hvala za razlago.

Sem pa vseeno mislila, da bo brez slovničnih napak! Od študiranih se to pričakuje. (Se hecam, vsi delamo napake pri tipkanju...., študirani, neštudirani, pismeni, polpismeni...)

P.S.

No, če boš doktoriral, se podpiši z dr. dr. mag. mag. Roman Roman.

(Se spet hecam, ker vidim, da si za hece.)

Podpiši se tako kot se tebi zdi najbolje.

Veš, Roman, jaz sem kmetica. (Pustimo to ob strani, da sem umetnica, pesnica, piska, aforistka, prerokinja, bioenergetičarka, radiestezistka....)

Najbolj všeč mi je, ko razmišljam kot kmetica.

Vse izhaja iz narave.Mi smo mikrokozmos v makrokozmosu.

Če ti to kaj pove?
#22
Vlatka Kozlovič
0
Oct 26, 2013
štulič,

a se ti hecaš?
#21
Roman Vodeb
0
Oct 26, 2013
Zakaj imam "mag. mag."? Zato ker se menogi dvojni magistri tako podpisujejo. Meni že deset let očitajo, da nimam izobrazbe, ker se nisme podpisoval z mag. Sedaj imam na svoji osebni speltni strani iz principa "mag. mag." Samo ne vemm kaj bi bilo, če še doktoriram? Morda "dr. mag. mag."? Še dobro, da v SLO ni človeka, ki bi mi bil mentor.
#20
Alexio Dickson
3
Oct 26, 2013
Očitno je, da če uporabiš izraze kot so lejzbijke, seks z moškim se jim gnusi in feministke niso normalne ženske, spodbujanje sovražnega govora ali celo žaljenje za admina na MMC bebavega bebca, brez jajc, ki prakticira kunilingus s tistimi feministkami.
#19
Pokaži več komentarjev
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2013-10-23 20:51:30 (Oct 23, 2013)
Novejša objava
mag. mag. Roman Vodeb | Psihoanalitik

Analiza, osebno svetovanje, priprave športnikov

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Homoseksualnost kot motnja, deviacija ali bolezen?
Zlatko Zahović kot žrtev novinarskega »hijenizma«
Razštelani kompas levice - IV. del
Razštelani kompas desnice in levice – III. del
Razštelani kompas desnice (in levice) – II. del
Razštelani kompas desnice – I. del
Mazohistični harakiri Mira Cerarja
Ogenj, rit in kače niso za igrače?!
Kaj če bi bila Simone Veil moški?!
Seksizem je pozitivna kategorija!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ZZZDR
(13)
LGBT
(12)
geji
(4)
CSD
(4)
Film
(3)
eu
(2)
self
(1)
RTH
(1)
OKS
(1)
DUTB
(1)
SKZP
(1)
SURS
(1)
ONA
(1)
tek
(1)
oče
(1)
gurs
(1)
mati
(1)
seks
(1)
FSD
(1)
IŠČI PO ARHIVU
April 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Oglasi

bi si radi uredili zdravstveno zavarovanje za tujino, pa se vam postavlja par vprašanj: kakšno vrsto zavarovanja izbrati, ter na kaj morate paziti pri izbiri. več informacij o tipih zavarovanj lahko najdete v tem članku: https://www.zurnal24.si/slovenija/zavarovanja-za-tujino-kaksno-kritje-izbrati-in-na-kaj-je-treba-biti-pozoren-265021.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ali potrebujete finančno pomoč? smo registrirani finančno podjetje in vam lahko pomagamo s katerim koli zneskom, ki ga potrebujete. danes lahko izposodite denar od mojega podjetja po 3% obrestni meri. za več informacij se obrnite na nas preko e-pošte za več informacij. e-pošta: stevenjosh001@gmail.com     hvala, g. steven  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ali potrebujete osebno ali poslovno posojilo? stopite v stik z nami preko e-pošte za več podrobnosti. nudimo garancijsko posojilo po 3% obrestni meri in naše storitve so 100% jamstvo in brez tveganja. e-pošta: stevenjosh001@gmail.com g. steven josh.  

Kategorija: Ostalo

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima 10 razlogov, zakaj si je potrebno zdravstevno zavarovanje za tujino urediti še danes. potem lahko več preberete https://siol.net/novice/slovenija/10-razlogov-zakaj-urediti-zdravstveno-zavarovanje-za-tujino-se-danes-465699

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

2016 hyundai robex 25z-9ak mini bager   znamka: hyundai model: robex 25z-9ak tip: mini bager leto: 2016 ure: 145 delovnih ur moc: 24 km delovna teža: 2580 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: dizelskim motorjem mitsubishi s3l2, 17,3 kw / 23,6 km, 3 novimi žlico za kopanje in kladivo, skupna dolžina: 4,03 m, skupna širina: 1,5 m, skupna višina: 2,5 m, 250 mm gumijaste proge, zaprta kabina s sedežem in ac ogrevanjem, 2 hitrosti, radio, vzvratno alarm, delovna teža: 2580 kg .european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 11400 €

2015 jcb 8055 rts  mini bager    znamka: jcb model: 8055rts tip: mini bager leto: 2015 ure: 862 delovnih ur moc: 48 km operativna teža: 5500 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: perkins tier 404-22c motor 3-cilski dizelski motor, 35,7 kw / 48 km, 3 kopalne in kladive žlice, skupna dolžina: 5,15 m, splošna širina: 2 m, skupna višina: 2,56 m, najvecja razdalja: 6,03 m , maksimalna globina kopanja: 3,95 m, hidravlicna hitra spojka, gumijasti trakovi: 400 mm dodatni hidravlicni sistemi, 2 x hidravlicne cevi, dodatni sprednji delovni žarometi, dve hitrosti, hitra spojka, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, radio, , delovna teža: 5500 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 112600 €

2015 jcb 85z-1 midi bager   znamka: jcb model: 85z-1 tip: midi bager leto: 2015 ure: 1753 delovnih ur moc: 61 km delovna teža: 8600 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: motorjem jcb - kdi 2504 tcr- stage iiib tier 4-valjni dizelski motor, 45,4 kw / 61 km, 3 kopalne in kladive žlice, skupna dolžina 6,50 m, skupna širina: 2,33 m, skupna višina: 2,68 m, hidravlicni sistem , maksimalna višina raztovarjanja: 4,946 m, maksimalna globina kopanja: 3,625 m, varnostni ventili, 450 mm gumijasti trakovi, kladivni sistem, varnostni ventil prelomnice, varnostni ventil - varnostni ventil, varnostni ventil prekinitvena linija za ventil - podlaket / palica, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, delovna teža: 8600 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Bager

Cena: 15400 €

2014 volvo ec55c  mini bager     znamka: volvo model: ec55c tip: mini bager leto: 2014 ure: 2338 delovnih ur moc: 47 km operativna teža: 5700 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: volvo d3.1d 4-valjni dizelski motor, 35,1 kw / 47 km, hitra spojka, 4 kopalne žlice, kladivo, gumijaste proge, širina koloteka: 400 mm, dolžina stroja: 5,87 m, širina stroja: 1,92 m , višina stroja: 2,56 m, globina izkopa: 4,05 m, hidravlicni sistem celoten nadzor moci za popolno neodvisnost vseh gibov in prevajanja, servo krmiljeni hidravlicni regulatorji, dvojna izmenjevalna crpalka za vsa delovna vezja (roka, rocica in žlica) in za prevod: najvecji pretok 2 x 57,8 l / min, maksimalni obratovalni tlak 21,6 mpa (216 barov). zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, delovna teža: 5700 kg .european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Mini bager

Cena: 12000 €

2013 jcb 3cx p21 eco bager nakladalec    znamka: jcb model: 3cx p21 eco turbo tip: bager-nakladalec leto: 2013 ure: 1310 delovnih ur moc: 92 km operativna teža: 8070 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljena z: motor: jcb 444 diesel, moc motorja: 68,6 kw / 92 km, powershift contractor pro, kontrolna kabina za upravljanje s krmilno palcko, zaprta ogrevana in opremljena z ac, dodatnim cevovodom, hidravlicnim hitrim spojlerjem, opremljen s nakladalnim nakladalnikom 4 x 1, : 1 mc, nakladalne žlice, globina kopanja: 5,97 m, višina razkladanja: 2,74 m, dolžine stroja: 5,62 m, širina stroja: 2,24 m, višina stroja: 3,61 m, rocice proti padajocim ventilom, visokohitrostni adapter, srs, opremljen z mehanskim sistemom za kompenziranje kota vedra pri dvigovanju roke. radio, obracanje alarmnega sistema. operativna teža: 8070 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Kombinirka

Cena: 20800 €

2008 cat 308c  midi bager jeklene gosenice    znamka: cat model: 308c tip: midi bager jeklene gosenice leto: 2008 ure: 3395 delovnih ur moc: 55 km delovna teža: 8040 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: mitsubishi motorjem, modelom 4m40e1 dizelskega motorja, 41 kw / 55 km, zaprto kabino s krmilno palico, ogrevano in opremljeno z a.c, 3 žlici in kladivom, pomožnim cevovodom, hidravlicnim hitrim spojlerjem, železniškimi tiri - 500 mm. stroj: b x l x h 5,83 x 2,32 x 2,61 m vodoravna roka. 7,81 m, globina kopanja 4,69 m, radio, vzvratna prestava, delovna teža: 8040 kg.european certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Bager

Cena: 12800 €

2014 manitou mt625 teleskopski nakladalec   znamka: manitou model: mt625 tip: teleskopski nakladalec leto: 2014 ure: 398 delovnih ur moc: 75 km maksimalna nosilnost: 2.500 kg najvišja višina dviga: 5,85 m delovna teža: 4710 kg garancija: 12 mesecev certifikat c.e: da stanje: uporabljeno - zelo dobro stanje   opremljen z: motor: kubota v3307-di-t-e3b, 55.4 kw / 75 km, dolžina stroja: 3,9 metra, širina stroja: 1,82 metra, višina stroja: 1,92 metra, pnevmatike: 12- 16,5 sks cl tubeless, man hitra spojka, aux cevovodi, vilice, priprava mešanice žlice, zaprta kabina z ogrevanjem sedeža in ac, dvižna zmogljivost: 2,5 t, višina dviganja: 5,85 m. delovanje: 4710 kg. stanje pnevmatik (80%), delovna teža: 4710 kg. evropski certifikat: ce. garancija, pripravljen za delo.

Kategorija: Nakladalec

Cena: 11800 €

2013 jcb 8055 rts mini baker    brand: jcb model: 8055 rts tip: mini baker year: 2013 hours: 1383 operating hours moc: 48 km operating weight: 5500 kg warranty: 12 months certifikat ce: from condition: used - very good condition   equipped with: isuzu 4le-1na tier3 diesel engine, 35.7 kw / 48 hp, quick coupler, 3 bath buckets (300 mm, 600 mm, 1200 mm) and hammer, rubber tracks, machine length: 5,15 mt, machine height: 2.56 mt, track width: 250 mm, digging depth: 3.57 mt, long arm: 3.97 mt. european certificate: ce.

Kategorija: Mini bager

Cena: 13000 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj