Prvi spol - knjižnica Jožeta Mazovca

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2019-10-13 ob 20:36:18
Danes, 14. oktobra ob 19h bom imel v knjižnici Jožeta Mazovca v Ljubljani (Moste) predavanje o Ženskah. Predstaviti nameravam svojo knjigo ”Prvi spol”. Svoj ekspoze bom zastavil takole:
Knjigi Prvi spol sem vseskozi nameraval dati podnaslov »Prvi spol – ali: penis in ženska želja« … – celo napovedoval sem ta(k) naslov; vendar sem si »iz vljudnosti« premislil, kljub temu, da je opcija takšnega provokativnega naslova – zaradi vsebine knjige – povsem upravičena. Feminizem se da sesuti predvsem skozi tematiziranje seksualnosti samih feministk – tako aseksualnih »moškinj« (ki se v seksu z moškim(i) zdijo same sebi koitusno ponižane in celo »premagane« oz. poražene), kot tudi lezbijk, ki se jim penis tako ali tako gnusi. Večina njih ima penis degradiran na raven dreka – sperma pa jih asociiran na smrkelj ali gnojni izcedek (s statusom bacila/klice, strupa) ...
Antifeministični elaborat, ki vam ga ponujam v branje v obliki te šokantne knjige je poln (proti)argumentov, s katerimi bi rad ljudem – tudi (levim) politikom in akademski srenji, ne nazadnje pa tudi samim feministkam (in LeGeBiTrvocem) – dopovedal, da je kritika feminizma (kot družbene ideologije) tehtna in upravičena.
V feminizem sem interveniral skozi Freud/psihoanalizo. Psihoanaliza dejansko in povsem upravičeno feminizmu piše smrtno obsodbo. Feministke je psihoanalize strah. S psihoanalizo se feministke ubadajo vse od Simone de Beauvoir naprej. Skozi Freuda in njegovo psihoanalizo je namreč jasno, da feminizem – tak, kakršnega pri nas poznamo zadnji dve desetletji – nima v družbi kaj iskati.
1. Feminizem kot (nora) ideologija; 1.1 Začetki ženskih gibanj, sufražetstvo in feminizem; PRVI VAL FEMINIZMA (Od Mary Wolstoncraft do Freuda) DRUGI VAL (od Simone de Beauvorir do seksalne revolucije, »Globoko grlo«) TRETJI VAL (po letu 1972) 1.2 O ideologiji; 1.3 Kako (konkretno) deluje ideologija feminizma; 1.3.1 Pekinška konferenca (1995); 1.3.2 Feministke so pokvarjene lisice – ali: »Poročilo Lunacek«; RESOLUCIJA (Urlike Lunacek) – UKINJA SE SPOL (uveljvlja se GENDER!) UZAKONJANJE UMETNIH OPLODITEV SAMSKIH ŽENSK. PRAKTICIRANJE SEKSA Z ISTIM SPOLOM JE NORMALNO! 1.4 Freud, (dva) spol(a) in (njegova) psihoanaliza; 1.5 Še vedno o Ojdipu in kastraciji (tudi skozi Lacana); KLJUČNO POGLAVJE (cankarjanska mati str. 56+59) 2. Problem spoznanja – ali: je sploh kaj resnično res?; POMEMBNO! 3. Sadovi ali gnilobe feminizma?; 3.1 Feministični absurdi; 3.2 Zakon o enakih možnostih (moških in žensk); 3.2.1 Nacionalni program za enake možnosti – resolucija; 3.3 Ženske v politiki – ali: o ženskih/spolnih kvotah; 3.4 Ženske na vodilnih položajih; 3.5 Ženske v znanosti; 3.6 Alfa ženske?!; 3.7 Ženske v športu; 3.7.1 Kaj pa športnice in seks(ualnost)?!; 3.7.2 Pretepaške, predrzne in pogumne; 3.7.3 Resolucijske prisile, vsiljevanje, pranje možganov; 3.7.4 Ali bodo vrh ženskega športa v prihodnje krojile lezbijke?; 3.8 Človekove pravice in spol v športu; 3.9 Ali so lezbijke ženske?!; 3.10 Ženska seksualna ustrežljivost in libidinalno trgovanje; 3.11 55. člen Ustave in umetne oploditve samskih žensk; 3.12 14. člen Ustave; 3.13 Izpoved sina (nizozemske) feministke; 3.14 Psihopatokracija; 3.14.1 Psihopatokracija feministične in LeGeBiTrovske manjšine; 3.14.2 Homoseksualnost kot motnja, deviacija ali bolezen?; 3.14.3 Homofobija ali heterofobija?; 4. Porodniški dopust za očete?!; 4.1 Zabloda par excellence: porodniški dopust za očete; 4.2 Atentat na otroka (in materinstvo); 4.3 Mojster Donald Winnicott; 4.4 Profeministični aktivizem; 5. Erving Goffman; 5.1 Sex vs. Gender – ali: »Goffmanove pripovedke«; 5.2 Goffman in oglaševanje; 5.3 Ritualizacija podrejenosti?!; 5.4 Ritualizacija pasivnosti?!; 5.5 Ženska, deklica, mladost in staranje; 5.6 Kode moškosti/možatosti/faličnosti; 5.7 Kode ženskosti in falične ženske/»moškinje«/lezbijke; 5.8 Goffmanove zablode in njegova aseksualnost; 6. Simone de Beauvoir – Drugi spol, ki vlada; 6.1 »Ženska se ne rodi, ženska se postane«; 6.1.1 Prva knjiga/»zvezek«; 6.1.2 Druga knjiga/»zvezek«; 7. Feminizem kot zabloda; 7.1 Sado-feminizem in moška simbolna kastracija; 7.2 Dan žena – ali: Vrnite nam žen(sk)e!; 7.3 Načelo ugodja – ali: o aritmetični sredini družbene sreče; 8. Penis in ženska želja;
Ko smo nagovarjali knjižnice, da bi gostile predstavitev knjige, se je dopis glasil takole:
“Roman Vodeb, eden izmed najmarkantnejših slovenskih kritičnih mislecev (s psihoanalitično valenco), je po osmih letih izdal svojo novo (šesto) knjigo – »knjigo, kot je še ni bilo«. Knjigo, ki bo dvigovala prah, burila duhove, jezila feministke … Knjiga je v svojih delavnih verzija imel ob udarnem naslovu še podnaslov »PRVI SPOL« »… - ali: penis in ženska želja«.
Vodeb zopet – tako kot v njegova prejšnji knjigi »O spolu« (iz leta 2011) – psihoanalitično tematizira spol, bolje rečeno ženske in/oz. »moškinje«, njihovo seksualnosti in (seveda) feminizem. Tudi tokrat je Freudova psihoanaliza tisti miselni koncept, skozi katerega Vodeba skuša razložiti, zakaj sta spola različna in od kod se napaja feministična tendenca po izenačevanju moških in žensk. V precep s torej (spet) znajde feminizem kot družbena ideologija, ki ima namero izenačevanja obeh spolov. Tokrat gre za nekakšen antifeministični elaborat, skozi katerega se Vodeb t. r. zoprstavlja feministični »bibliji« francoske eksistencialistične filozofinje Simone de Beauvoir imenovane »Drugi spol«. Vodeb refleksno in elaborativno ženske ustoličuje kot »prvi spol«, zato je tak tudi naslov te njegove knjige.
Ker je ciljna publika knjige Prvi spol zelo široka (brali jo bodo profesorji, strokovnjaki in znanstveniki, kot študijsko gradivo študentje, napisana pa je tako, da bo po njej posegel tudi marsikateri naključni bralec, saj je knjiga napisana tudi z mislijo na laičnega bralca), si želimo, da bi bila knjiga dostopna v vsakem kraju po Sloveniji.”” ITD. ITD. ITD.
PS: Učinek tega dopisa je bil nikakršen. Zdaj vas pa sprašujem: KAKO NAJ SPREMENIM DRUŽBO NA BOLJE, ČE MI NIHČE NE POMAGA?!
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
5
APMMB2
1
Nov 08, 2019
Vodeb, kot psihiater, psiholog in analitik s področji psihe si dober in z večino tvojih tez se strinjam.
Ko pa si zadnjič na Faktor TV skočil iz tega okvirja in si začel filozofirati o krutem kapitalizmu, pa si se popolnma izgubil. Omsešil si se.
Življenje na zemlji ohranjajo le organizmi, ki ustvarjajo presežke.
Le tsiti se lahko ohranjajo, ostali odmirajo in izumirajo.
Pudarek je na presežku.
V kapitalizmu je to dobiček.
Dobiček je gonilna sila, ki ohranjaj vrsto, ki ohraja življenje.
Socializem dobička ne priznava.
Tako tudi posluje.
Praktično nobena socialistična država na svetu ni in ne proizvaja dovolj za preživetje.
Tudi Jugoslaviji, pa tudiSloveniji to ni uspevalo, dokler je v njiju vladal socailzem.
Primanjkljaj sta pokrivali z zadolževanjem in z gastarbajterji.
Ko je Regan ukazal ukinitii kredite socializmu, se je zsrušila Sovjetska zveza, Jugoslavija, pa tudi Slovenija.
Brez kapitalističnih dobičkov, socializem ne more preživeti.
Res pa je, da kapital ustvarja kapital. Ta se kopiči in bogati bogatijo. To pa je potrebno korigirati, ne pa preprečiti. Ko kapitalistu prepoveš dobičke, dobiš socializem ki traja tako dolgo, dokler se sam ne sesuje vase. To smo doživeli in vsaj jaz si ne želim ponovitve.
#5
Red pill
0
Oct 18, 2019
Če priznate napako narave, priznate tudi napako sistemov.
Na primer Fisherian runaway.
#4
APMMB2
1
Oct 18, 2019
Velja tudi obratno. Drugačni, v glavnem pohabljeni, saj jih je narava opeharila, ne smejo uveljavlajti svojih napak in jih kot vrline vsiljevati ostalim.
Parade ponosa niso nič drugega, kot nasilje nad normalnimi.
Še hujše pa so moškinje, sicer normalne, a lačne seksa, ki so zavistne in če same nimajo dovolj, ne privoščijo drugim in zato hujskajo druge, da se maščujejo moškim. V ta namem izkoriščajo celo znanost in svoje perverzije zavijajo v znantveni celofan.
#3
Zim Zelen
0
Oct 17, 2019
Analize gor ali dol.
Igre narave so tako raznolike, zadnje čase tudi zaradi dejavnosti človeka (razni izpusti v naravno okolje), da je vsako obsojanje in predstavljanje svojega idealnega človeka že na meji, ki je znan iz fašističnega obdobja.

Boljša smer je ta, da se sprejmemo takšne kot smo in to dopustimo tudi drugim v kolikor nas ne ogrožajo.

*Vodeb! Ali si osebno od drugačnih od sebe življenjsko ogrožen?
#2
APMMB2
0
Oct 17, 2019
Narava je narava. Ni nezmotljiva. V naravi se porajajo tudi napake. Celo pri spolu.
Ni samo razmerje moški-ženska, je lahko tudi mariskaj vmes.
To so pač napake, ki se v takšni množici, kot je človeštvo promerijo.
V industriji se takšnim napakam reče škart.
ĆČloveška družba je humana in takšnega škarta ne zavrača.
pač živi med nami.
Izprijeno pa je, če nekdo škrat poveličuje, ga postavlja za idela, ali celo prisiljuje, da morajo tudi normalni člani človeške družbe postati škart.
Dase morajo škarirati.
Spolne aktivnosti niso samoumevne. Narava je poskrbela, da se za pridobitev partnerja moraš potruditi, saj le tako lahko imajo le sposobnejši potomce.
Pri živalih je to bistveno bolj kruto, ko se samci dobesedno bojujejo za partnerico.
Tako ni samoumevno, da dobijo vse ženske partnerja po svoji želji.
Mnoge ostanejo napolpofukane, kar povzroča frustracijo, ki je niso sposobne dobesedno izraziti, zato postanejo aktivistke in se borijo za ženske pravice.
Ne borijo se za to, da bi možje prali preilo, likali, kuhali in vskrbeli za otroke. To je samo fasad, manjka jim seks, so napolpofukane in zato nervozne, frustrirane in povzročajo nered, nemir in nanaravno stanje v družbi.
#1
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2019-10-13 20:36:18 (Oct 13, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Simič Vs. Vodeb - 2. del
Prvi spol - knjižnica Jožeta Mazovca
Greta, njeni »gretofili« in »greteni«
Šport in seksualnost - 4. del
Seks pred tekmo – da ali ne? - 3. del
Psihoanalitični transfer v razumevanju odnosa trener/ka-športni/k/ca – 2. del
Tabu tema: seksualnost in šport (mladih) - 1. del
Pokvarjeni odvetniki
Sebastien Abramov (Colarič), Sara, Julija in odžagana roka
Absurdna blokada – za 1 dan, za 1 mesec, za …
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(17)
LGBT
(16)
ZZZDR
(13)
CSD
(5)
RAAM
(5)
eu
(4)
geji
(4)
1968
(4)
MOM
(3)
Film
(3)
FDV
(2)
WC
(2)
RKC
(1)
FF
(1)
sex
(1)
OKS
(1)
NOB
(1)
LMŠ
(1)
sd
(1)
tek
(1)
gurs
(1)
SURS
(1)
ONA
(1)
DUTB
(1)
RTH
(1)
seks
(1)
mati
(1)
self
(1)
oče
(1)
FSD
(1)
SKZP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

6321.) vdovec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

4429.) orlovo darilo

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 25.99 €

3596.) drugo mesto

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj