Članek
Idrija - kraj nesrečnega imena
Objavljeno Mar 14, 2019
3. oktobra 2015 sem v Filmskem gledališču Idrija prvič gostoval z mojo predstavo »Lepotica in psihoanalitična zver« (s soigralko Moniko Jekler v vlogi Monice Bikinsky). Že takrat je lezbična aktivistka, torej feministka Tea Hvala nekaj dni pred predstavo »skakala do stropa« in klicarila ne vse možne inštitucije … Predstavo so odpovedali – »mož odločitve« pa je bila direktorica –, in to samo za nekaj uro, ker potem se je dotična direktorica »streznila«, se premislila in predstava se je potem odigrala in bila razprodana (kar precej ljudi je ostalo zunaj!). Sedaj, ko gostujem z »Razočarano gospodinjo pri seksologu« spet v Idriji (to gostovanje je zaradi izjemnega zanimanja že drugo), se zgodba ponavlja. Ker ima moj King Kong Teater podpisano pogodbo z upravljalcem Filmskega gledališčaMestno knjižnico in čitalnico Idrija – pogodbo, predstave ne morejo odpovedati (sledila bi velika odškodninska tožba).
Se mi je pa zgodilo nekaj drugega: direktorica Milanka Trušnovec je vendarle na nek način podlegla Tei Hvala v toliko, da mi je odpovedala promocijo knjige »Prvi spol«,ki je bila t. r. že dogovorjena (!) za konec aprila. Meni na misel na pride, da bi klicaril v Idrijo in se pritoževal, naj se odpove gostovanje lezbični aktivistki, feministke in pisateljici (moji sošolki iz enega od mojih treh podiplomskih študijev) Suzani Tratnik (ex »Ime mi je Damjan«), kljub temu, da imam negativno mnenje od Suzaninem spodletelem LeGeBiTrovskem aktivizmu. http://www.publishwall.si/roman.vodeb/post/161537
Tea Hvala je s »svojo« Suzano Tratnik - Damjan (včeraj, v sredo 13. marca) v tej isti knjižnici vodila razgovor/pogovor:
No direktorica Milanka Trušnovec je vendarle podlegla pritisku Tee Hvala: »Sramota za Filmsko gledališče Idrija in njegovega upravljalca, Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, da v svojih - javnih, ne zasebnih! - prostorih gosti predstavo človeka, ki na vsakem koraku izkazuje prezir do žensk, spolnost pa reducira na zbirko stereotipov in gostilniških dovtipov.«
Idrijčani pa to dovolite – vključno z županom Tomažem Vencljem … Meni se to zdi sramotno. In ne mi utrujati s floskulami: »Promocijo knjige smo zgolj prestavili na jesen!« Dogovorjeni smo bili sta bila dva datuma – aprilski in (rezervni) majski … Kaj mi te feministke in njeni pajdaši LeGeBiTrovci delajo, je doslej (z grozo) opazil le Branko Gradišnik (https://fokuspokus.si/article/3629?=neunicljiva-norma-bedov-ali-ultraseksistke-na-lovu-na-carovnika). Ampak se ne dam! »Prfuknjenci« me pač ne bodo »zjebali«! Moj revanšizem je zdaj zgolj in samo še večji! Po pički jim bom dal, da se bo kadilo! (Ampak, po ovinkih!)
PS1: Naročilo knjige "Prvi spol": http://www.romanvodeb.com/aktualno/
PS2: Petek, 15. marca ob 20h - v Idriji: "Razočarana gospodinja pri seksologu"!