Policijski sadizem - 2. del

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2019-01-03 ob 12:18:57

Se mi zdi, da me bo razneslo, če tega ne napišem. Zapis bo identičen zapisu »Policijski sadizem«, ki sem ga objavil 1. maja 2017. Dogodki in kontekst so domala identični (nadaljevanje na sodišču pa ne).

Začel bom z odlomkom iz knjige »Ranjeno srce« – ameriškega strokovnjaka za spolne zloraba Dana B. Allendreja, kjer na strani 77 piše: 

»Policist, ki ga je posilil starejši bratranec, se je dobesedno tresel od pričakovanja vsakič, ko je na cesti ustavil avto, ki je prekoračil dovoljeno hitrost. Hotel je, da bi se mu ustavljeni uprl ali ga izzval, da bi se lahko spopadel s svojim sovražnikom.«

V nedeljo 30. decembra 2018 sem imel v Podvelki (pod Pohorjem) predstavo »Razočarana gospodinja pri seksologu«Zato ker se tik pred Silvestrovim nisem žele voziti v 200 km oddaljene (Leljakove) Radence, mi je menedžer namenil Podvelko (med Rušami in Radljami ob Dravi). Pot me je vodila okrog riti v varžet (torej iz Trbovelj čez Prebold in Polzelo v Velenje – v Slovenj Gradcu sem pobral soigralko – pa potem naprej v Dravograd in Podvelko). Par kilometrov pred Podvelko sem – na koncu naselja (na koncu dolge ravnine) »padel« v policijska zaseda. Naselje ima omejitev 50 km/h jaz pa sem menda peljal 80 km/h). »Hop Cefizelj, pa te imam«, je iz gozdne zasede skočil  na cesto policist Matic Velički (ki je tudi podpisan na  »Plačilni nalog« - za 500 Eur). Na cesti - na nedeljo, tik pred Silvestrovim – ni bilo žive duše, ura je bil nekaj čez 16., dobra vidljivost, ugodne vremenske razmere … Dva sadista pa sta polnila državni proračun. Oglobila sta me s 500 Eur in kaznovala s še 5 kazenskimi točkami …

Zdaj bom sam sebe citiral – tako sem zastavil že zapis iz 1. maja 2017: »Glede na to, da se ukvarjam s psihoanalizo, vam kaj poganja takšne policijske zasede. Iskanje nedolžnih žrtev, ki polnijo državni proračun, poganja latentni sadizem akterjev, torej policistov, ki je podprt s sistemom.«

Moja vrlina, na katero sem v resnic najbolj ponosen je (postkonvencionalno) moralno razsojanje (torej ne znanje in kopico talentov, ki jih imam). To pomeni, da delam tisto kar je PRAV in ne tisto, ker je »luštno« oz. meni koristi. In ravno zardi te vrline, sem »jebena stranka«. Če ima človek ta privilegij, da poskonvencionalno moralno razsoja, potem vozi po notranjem občutku varnosti in ne po prometnih predpisih/znakih, ki se jih je ena budala izmislil. Voziti na nedeljo pred Silvestrovim po neki regionalni cesti 80 km/h (o kakšnem naselju ni bilo ne duha ne sluh), ni isto, kot če bi vozil po naselju v ponedeljek ob 14. uri, ko je na cesti sto ljudi! In da te nekdo potem oglobi s 500 Eur (in 5 kazenskimi točkami), je zame izjemno travmatično. Če me v Podvelki ne bi čakala polna dvorana gledalcev, če ne bi v avtu imel soigralke, bi naredil sceno, tako kot sem jo v Litiji (policistki Alenki Čeh in pomočniku komandirja Danijelu Stanojeviću, v pričevalski kompaniji s Klavdijo Mlakar).

Kretenizmi, ki si jih Policija privošči, ko se izživlja nad nedolžnimi vozniki, so zame tako absurdni, da ne vidim več smisla, da karkoli dobrega še naredim za to družbo. Vse to nezavedno ozadje latentnega policijskega sadizma mi je znano. In če komu, se ravno meni lahko zmešalo, če politiki sistemsko ne bodo zajezil tega policijskega sadizma. Po drugi strani pa si mislim: »Sedaj, ko je šefica Policije ženske (Tatjan Bobnar), se pač takšni kretenizmi morajo dogajati.  Narod nikoli ne bo kaznovan dovolj, če ne bo kaznovan še bistveno več. Policisti naj se še naprej izživljajo nad nedolžnimi državljani/vozniki.«  In potem naj se ne čudijo, če bo tu in tam kdo ustrelil »nedolžnega« policista (Ravno to se je zgodilo na PP Litija - po načelu: »bad karma«).

Da bo farsa še večja, sem ravno v času prednovoletnega prekrška »vrednega« 500 Eur (in 5 kazenskih točk) dobil še »Sodbo v imenu ljudstva« (s podpisom sodnika Zagorjana Blaža Gune), v katerem me je PP Litija (v ozadju je Litjanka Alenka Čeh in Trboveljčan Danijel Stanojević, tipa sem učil telovadbo, ko je bil še v vrtcu, kot priča pa mu je asistiral še Klavidja Mlakar) oglobila za 500 Eur … Skupaj torej 1000 Eur! Pred vstopom v novo leto … In potem naj jaz tej državi še kaj vrnem?! V jugoslovanščini bi rekel: »Jok brate odpade!«

 

 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
12
mark
0
Jan 15, 2019
končno je apmmb2 zapisal nekaj pametnega; prometnih znakov je preveč.

pa ne zato da bi lahko policaji lovili voznike (to je posledica), ampak zato ker v sloveniji že dolgo (ali je sploh nikoli ni bilo) ni več pameti, in potem birokrati diktirajo življenje.
na vsakih par 100m je nek znak, ki označuje da je tam krtina in je treba 'prilagoditi' hitrost.
ali pa znak za kar tako, ker je kao v sloveniji preveč smrti zaradi hitrosti in potem 'umirjamo' promet...
#12
APMMB2
0
Jan 11, 2019
Naj ob koncu razprave omenim še eno anekdoto, lastno izkušnjo.
Bil sem predsednik prometne komisije v eni večjih sloveskih občin. Koimsija je imela nalogo urejevati promet in sveda postavljati prometne znake.
Vedno sem si prizadeval, da bi bilo prometnih znakov, zalsti tistih za prepoved, čim manj.
Ceste morajo biti tako sprojektirane in zgrajene, da je prometnih znakov čim manj.
Mnogo prometnih znakov je odveč in povzročajo zmedo, namesto, da bi urejali promet.
Mojemu načelu je ostro nasprotoval član iste komisije, policist z visokim činom.
Ob nenehnih razpravah o potrebnosti in nepotrebnosti gozda prometnih znakov, pa sem ga le povrašal, zakaj se zavzema za postavitev znakov?
Prostodušno mi je odgovoril: kako pa potem naj kaznujemo voznike!
#11
Milicajci
0
Jan 10, 2019
WTF? A si pravila jasna? So? Omejitev oznacena? Je?

Kaj se potem razburjate, a za vas zakoni ne veljajo?
#10
Aton EU
0
Jan 09, 2019
Še dobro, da je na svetu policija, ki zaustavi frustrirane agresivneže.
#9
APMMB2
0
Jan 08, 2019
mark, kje si pri Vodebu, policajih in njihovem obnašanju, našel mene?
In kako lahko meni naprtiš klerikalnost, mafijo in bebavost( poneumljanje?) slovenčkov( Slovenčkov?)??
Priporočam ti, da se strezniš od novletnih praznikov in da trezen vstopiš v Novo leto. Vsaj prve dni bodi trezen!
#8
mark
1
Jan 07, 2019
apmmb2 seveda ne ve da nam vladajo komunistična in klerikalna mafija, ki skupaj dobro sodeluje pri bebanju slovenčkov.

ampak ker je on samo spodnji izvrševalec idiotij v smislu pisanja o partizanih in domobrancih po spletnih portalih in za časopisje ala družina ipd, umsko ne dojame da je on najnižji kolešček v vsem tem mehanizmu tiranije in enoumja. razlgaša pa se za svetilnika svobode in idej.

žalostno res...
#7
Zim Zelen
1
Jan 06, 2019
Očitno prva kazen ni imela učinka (glej L.2017) in si je Vodeb zaželel preveriti delovanje policije še pred prazniki tega leta.
Uspelo mu je!
#6
APMMB2
0
Jan 06, 2019
Za psihoanalitika pa še malo o frustraciji.
Policaji so dobili povišico. Za kepico sladoleda, ali kavico, so dobili zraven.
Mediji so objavili o velikanskem skorajda epohalnem uspehu vlade, ki je s tolikšnim dodatkom pomirila uporne policaje, po enoletnem štrajku.
Pripomniti moram, da poicaji niso tako nori, kot jih prikazujejo vici na njihov račun. Točno vedo kaj pomeni kepica sladoleda, ali kavica v bifeju. To je prevara, pesek v oči. To je puhlica, ki jih ni zadovoljila. Še več razbesnela jih je. In Vodeb je postal žretev besa. Najverjetneje ni edini. Je pa edini, ki si je drznil napisati nekaj o tem.
V bran policajem naj povem, da niso oni krivi. Kriva je skodeljica kave, v bfeju, ne ona cankarjeva.
#5
APMMB2
0
Jan 06, 2019
Živimo v Sloveniji, deželi strahu.
Kamorkoli se ozremo, je prisoten strah, nelagodje.
V takšnih razmerah se ljudje instinktivno zatekajo pod dežnk zakonodaje. Postajajo zamorejeni in počno le to, kar jim zakon veleva, doušča, ali omogoča.
Pred vsem so tako ukorjeni državni uslužbenci. Nihče ne misli s svoj glavo, saj če, je kmalu po njem.
Tukaj se moram vprašati, kdo vodi Slovenijo?
Očitno predsednik države ne sme misliti s svojo glavo. Je trmast, a karkoli naredi "po svoje", dobi krepko porcijo kritik Te so instrumentalitzirane in vprašanje je, kdo sproža kritike, kdo ga obliva z gnojnico?
Potem lahko gremo na predsednika vlade. Ta je tako in tako lutka in ne misli s svoj glavo. Baje tudi zato, ker enstavno ne more, nima te sposobnsti. Tudi njega vodijjo in počne le to, kar mu naročijo.
Potem so tukaj ministri. Tudi ti točn vedo, kaj smejo in kaj ne. Če se samo malo odločajo sami, je laho po njih. Večinoma so nesposobni in se zavedajo, da so postavljeni samo zato, da izpolnjujejo povelja in uresničujejo želje tistih, ki so jih ustoličili in ki jim ukazujejo.
Državni sekretarji so še štufo nižje, še bolj pokorni, še bolj pohlevni. Čakajo na povelja, da jih izpolnjujejo.
Potem so tukaj še posalnci, seveda slavne koalicije in nadkoalicije. Ti tako in tako ne smejo misliti s svojo glavo. So le poceni plačana mašinerija za izglasovanje želja mafijskega podzemlja.
Nato pa sledi ogromna množica državnih uslužbencev. Ti se zavedajo, da se ne gre kregati s kruhom in v glavnem počno le to, kar jim je naročeno in pazite, kar dopuščajo zakoni. Državna raja pač ve, da jo lahko reši le zakon v primeru kakršnekoli pritožbe, pa naj bo ta podana s strani nalogodjalace, ali s streni nezadovoljne stranke.
( šolski inšpektor je odletel, ker se je pritožol Merc. Če bi se kdo drugi, bi še danes inšpektorral)
Kar je uzakonjeno, pa naj bo še takšna neumnost, je potrebno izvršiti. S tem si zaščiten in nič se ti ne more zgoditi. Ali pač? Tudi to je možno, če naleti tak aparatčik na tipa, ki je nad zakoni, nad ustavo, ki je polbog.
V takšnem primeru pa utene tudi največji birokrat strmoglaviti.
In gospod Vodeb se je srečal z realnostjo.
Naletel je na aparatčike, ki izvršujejo zakone, pa naj bdo še tako neumni. Ni važno. Važno je, da imajo aparatčiki argumente in zaslombo v zakonih.
Z zrelim samoupranim socializmm, ki se kar ne more nehati, smo prišli tako daleč, da imamo poleg ostalih potreb, ki morajo biti za vse enake, tudi enake možgane. Njihovo sposobnost urejujejo zakoni. Ti so metrum za razmišljanje državnih uslužbencev. Tem je dovoljeno dvoje: izpolnjvane zakonov in izpolnjevanje povelj.
Adijo pamet, se vse pogosteje sliši med ljudstvom.
#4
aljosa murn
2
Jan 05, 2019
Pozdravljeni.
Tudi sam sem že imel opravka s policisti, ko sem prekoračil hitrost. Razen v enem samem primeru, pa so se vedli zelo korektno. Sem tudi doživel samo opozorilo in nato brez kazni. Gotovo so v policiji ljudje s specifičnim osebnostnim profilom, vendar pa so do sedaj vedno ravnali korektno in prijazno,če sem sam tako reagiral. Seveda se mi zdi neumno, da te oglobijo, ko v resnici ne ogrožaš nikogar, tudi sebe ne. Ampak, kot je napisal mark, so pač pravila, ki se jih je potrebno držat, ker sicer se bo vsak začel izgovarjati na to, da saj drugi lahko to počnejo. Država pa je kot kadija. na nas je, da se spremenimo, potem pa se bo tudi država.
#3
mark
3
Jan 04, 2019
ne vem če se ravno strinjam s tem zapisom.

sem bolj na strani, da se je pravil in dogovorov potrebno držati in jih spoštovati.
če tega ni, je družba v kaosu in posameznik anarhist, kot ga opisuješ v svojih tekstih.

ne bomo pa zdaj o slovenskih kaznih in čemu so namenjene...
#2
abram1b2 Cej
0
Jan 03, 2019
Sem na tvoji strani in te podpiram.Žal se ne zavedaš,da ravno to kar počneš ti,počne vsaka Vlada R Slovenije- prekorači svoja zakonska pooblastila, z razliko,da ta nikomur ne odgovarja.
Ti moraš za svoje prekoračitve hitrosti sprejeti sankcije,če se ne držiš predpisov. Že takoj se opazi,da je jugović varuh Slovencev. Ta svoj zadnji stavek naslovi na jugovića,ki te je oblogil brez milosti,saj je v službi preživetega sistema Juge v Sloveniji. Še dobro,da ni mogel globe,ki ti jo je dal spravil v svoj žep.Lp :)*
#1
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2019-01-03 12:18:57 (Jan 03, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Idrija - kraj nesrečnega imena
Seksizem - 2. del
40 mučenikov – ali: SEKSIZEM (1. del)
Spol.si in Mojca Dobnikar
Afera »sendvič« – 2. del
Afera »sendvič« – 1. del
Kultura(c) – I. del
Afera Prešiček
Ogroženi moški
MOM-ovci so težki kot svinec - 3. del
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
LGBT
(13)
ŠPORT
(13)
ZZZDR
(13)
RAAM
(5)
CSD
(5)
1968
(4)
geji
(4)
Film
(3)
MOM
(3)
eu
(2)
OKS
(1)
oče
(1)
LMŠ
(1)
sd
(1)
NOB
(1)
FF
(1)
SURS
(1)
gurs
(1)
RTH
(1)
seks
(1)
mati
(1)
self
(1)
FSD
(1)
SKZP
(1)
ONA
(1)
DUTB
(1)
tek
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

si želite piti boljšo vodo in si hkrati izboljšati zdravje in počutje? vitalna voda vam omogoča namreč ravno, več si lahko preberete tudi v samem članku: thttps://www.zurnal24.si/uporabno/ali-je-lahko-ionizator-vode-vasa-bliznjica-do-vecne-mladosti-324873

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

478.) kako uspešno poslovati v rusiji -  aleš cantarutti. katja sever

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

4223.) kuharska knjiga - ivan ivačič

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

4057.) kako uspešno poslovati v turčiji - matej rogelj

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

6078.) kako uspešno poslovati na kitajskem - boštjan polajžer , nataša turk

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 19.99 €

kolekcija otroškega proizvajlca done by deer zaznamuje odličen dizajn, inovativni izdelki, ki navdušujejo različne okuse. več o samih izdelkih pa najdete v spletni trgovini hajdi.si - https://www.hajdi.si/done-by-deer.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj