Nekaj (psiho)analize povojnih pobojev – I. del

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2018-12-06 ob 14:36:22

Upal sem, da mi nikoli ne bo treba tematizirati povojnih pobojev, pa jih – zaradi kanonade na Twitterju (in filma »Rudar«) – očitno moram. T. i. »ljubitelji povojnih pobojev« ala Jože Dežman ne morejo brez tega svojega simptomatskega – oprostite izrazu – »mešanja dreka«. Iz psihoanalize je znano, da »pacient ljubi svoj simptom bolj kot samega sebe« – in ta »ljubezen do simptoma« je seveda NEZAVEDNA. Dežmanu bi se sesul svet in jedro njegove identitete, če ne bi smel več »mešati dreka«, torej tematizirati povojnih grobov/pobojev … O Dežmanu in njegovem spodletelem intervjuju z Možino sem svoje povedal – jasno, skozi psihoanalizo.

http://www.publishwall.si/roman.vodeb/post/407792/dezman-in-njegovo-nezavedno

Pri nas v Trbovljah imamo enega najbolj zagrizenih titoistov (beri: ljubiteljev Tita). Uganite, kdo je (posledično) v Trbovljah največji janšist?! Jasno: njegov sin! In ta sin dotičnega titoista se nezavedno maščuje očetu – bog-ve-zakaj – in navija za Janšo/SDS natančno zato, da (nezavedno) poračunava z očetom, da ga jezi, sam pa pri tem sadistično uživa. O politiki (o Janši/SDS, desnici-levici) seveda nima pojma! Nekaj podobnega se dogaja Dežmanu (in še komu).

Obujanje kalvarije okrog povojnih pobojev v teh časih, ko je minilo že več kot tri četrt stoletja od nesrečnih dogodkov, je popolnoma iracionalno in nesmiselno – po svoje nelogično. (Logika seveda obstaja, a ima nezavedno ozadje, ki ga bom skušal razkriti v nadaljevanju). To desno »mešanje dreka« v resnici nikomur ne koristi; najbolj pa so v celi zgodbi usrani tisti, ki drek mešajo. Pa vendar to počnejo še naprej, še z večjo sadistično (morda celo sadomazohistično) vnemo kot pred 30-imi leti. In »mešanje dreka« je simptom, ki je vreden interpretacije. Psihoanaliza je edina, ki je sposobna nekaj interpretativnega na to temo povedati.

Zagotovo je to »mešanje dreka« (beri: tematiziranje povojnih pobojev) nezavedno motivirano. To pomeni, da obstaja nek nezavedni vzrok (ali pa več njih), okrog katerega se strukturira ves ta desni fanatizem. Zagotovo igra pomembno vlogo pri tem »mešanju dreka« svojevrsten sadizem, ki je uperjen proti levici. Kronična politična poraženost slovenske desnice je zanje očitno tako boleča (po svoje tudi upravičena), da niso sposobni skloniti glave in se umakniti (v opozicijo) ter se politično truditi še naprej.  Bolečina je toliko večja, ker je jasno, da je komunizem/socializem propadel – desnica pa ima iluzijo, da se bo prebila do korita moči in oblasti, ta preobrat pa se nikakor ne zgodi. Frustracija je toliko večja, ker se ve, da je sedanji levi režim naslednik totalitarnega režima v »železnih časih«, in tudi metode, ki se jih še vedno polašča aktualna levica, smrdijo po totalitarnosti oz. brezopozicijskem enoumju. Desnica pa se v svoji politični stiski afektivno (in čustveno ter popolnoma iracionalno) oklepa vsakega (domnevnega) aduta – in v tej svoji politični agoniji se nespametno oklepa tudi povojnih pobojev, ki so bili – tako je bilo pred leti videti – kot tema že zdavnaj »pase« (preživeto).

V svojem nespametnem prizadevanju jih je zavedla tudi ponesrečena in medijsko ter politično prenapihnjena izjava bivšega predsednika Danila Türka o povojnih pobojih v Hudi jami kot »drugorazredni temi«.

Desnica ima kot politična opcija bistveno več adutov, s katerimi lahko premaga aktualno levico, le hierarhično pravilno se jih mora zavedati. V svoji politični borbi (za oblast) pa mora tudi dojeti, da povojni poboji niso tema, s katero se lahko politično okoristijo – le dušo si lajšajo. Še več: tovrstno »mešanje dreka« bo sedanjo – tako profilirano – desnico pahnilo povsem na margino. Zato bi aktualna desnica – zato, da bi politično zaživela in bila konkurenčna za sestavo vladne koalicije – rabila temeljito transformacijo. Ideološka fiksacija na povojnih pobojih bo desnico dokončno ohromila, narod pa medsebojno skregala na smrt.

Zakaj je treba opustiti tematiziranje povojnih pobojev, osebno ne vidim le v tem, da bo narod še bolj medsebojno sprt, pač pa v nezavedni podstati (nezavednem vzroku) mešanj tega dreka. Dejstvo je, da »kosti« – npr. tiste, ki so zakopane v Hudi jami (rov Barbara pri Laškem) niso tiste – ki bi klicale po »prekopavanju« in »urejanju« (grobišča). Glavni protagonist odkopavanja Hude jame so živi ljudje – bolje rečeno: desno opredeljeni politiki (in njihovi volivci). Ti si lajšajo dušo in si dajejo sadističnega (morda celo sadomazohističnega) duška.

Jože Dežman, ki sem ga psihoanalitično že seciral/razgalil in fingiral na nezavedno jedro tega njegovega simptomatskega početja (odkopavanja kosti in urejanja grobišča). Vse to sedanje »prekopavanje kosti« je torej »težava«/pobuda živih (sedaj živečih) ljudi, nikakor pa ne samih žrtev povojnih pobojev. Banalno rečeno: žrtve niso tiste, ki bi zahtevale svoj pokop; verjetno tudi nobena žrtev, ki je bila likvidirana pred več kot 75 leti, ni svoji zadnj poti od svojih likvidatorjev zahteva dostojnega pogreba/pokopa. Problematično nergavi so torej živi – oni imajo problem s kostmi; oni se morajo pomiriti. In če bi šlo za nekakšne moraliste ali celo modrece (problematične znajo v teh kontekstih biti tudi bolestno sočutne ženske), bi bil apel po dostojnem pokopu (po 75 letih) še nekako logičen. Tako pa so glavni pobudniki »dostojnega pokopa« politiki (v tem primeru desni). Skupni imenovalec, ki je v največji korelaciji z zahtevo po »dostojnem pokopu« je torej desna politična opredeljenost. V celotni kalvariji povojnih pobojev je perverzno ravno to, da protagonisti iščejo politične koristi od svojih zahtev po »dostojnem pokopu«. (Ostalo olepševalno natolcevanje je krinka/fasada/kamuflaža!) Svojci žrtev – ki bi si za nameček hoteli še oprati krivdo s svoje rodbine – so seveda tudi motivirani za »dostojni pokop« (vendar je tudi njihova motivacija predvsem nezavedno koncipirana).  Desnim protagonistom v resnici ni mar za žrtve in za tri-četrt stoletja stare kosti – muči jih »nekaj nezavednega«. Kaj vse se gomili v nezavednem političnega protagonista – beri: (simptomatskega) »ljubitelja povojnih pobojev« – je težko (dokončno) reči.  Zdi se, da je pomembno tudi (po)tunkanje – in to v greznico – svojih političnih nasprotnikov. Desničarji bi radi skozi tematiziranje povojnih pobojev »umazali« svoje leve politične nasprotnike in se na ta način (na volitvah) prebili do koalicijskih koritov/stolčkov moči in oblasti … (A so se zakalkulirali/ušteli.) V ortodoksni psihoanalizi bi se dalo reči, da gre pri tematiziranju povojnih pobojev za (klasičen) upor proti očetu – v smislu: "Oče nas je kaznoval, sedaj se mu bomo uprli!" Če bi desnica prišla na oblast, bi morda v trenutku prekinila s tematiziranjem povojnih pobojev, razen če bi skušala dokončno simbolno kastrirati svoje (leve) politične nasprotnike.

Pri desnici je v njenem političnem besu zaznati tudi (nezavedno) »dopovedovanje«, da se je v Sloveniji po II. svetovni vojni slabo živelo ZATO, ker se je med NOB zgodila (še) socialistična revolucija. In ne nazadnje: rehabilitirali bi radi svoje politične predhodnike, torej domobrance in kler/RKC oz. konservativce … Zato je po svoje zelo legitimna teza nekaterih – predvsem tistih iz borčevske organizacije – da v resnici ne bi smelo biti nobene (povojne) SPRAVE, med levimi in desnimi oz. domobranci in partizani. S spravo so desnici zrasli apetiti; kar čez noč bi radi domobrance (in RKC) oprali kolaboracijske krivde. To pa ne gre – tudi zato ne, ker cel svet ve, kdo je bil v II. svetovni vojni na strani dobrega in kdo na strani zla. Domobranci (in RKC) so bili – kljub temu da so prestopili na stran okupatorja (zgolj) zato, ker so se bali socialistične revolucije – na strani zla! In tega dejstva se ne da pozabiti in kar izbrisati iz zgodovinskega spomina.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
27
mark
0
pred 4 urami
apmmb2 je tipičen primer skritega 'šiškota', ki se skriva na vsakem portalu čim se omenja partizane in nemce ter seveda njegovo priljubljeno cerkev.

za takšne paciente bi lahko roman tudi zapisal kakšno besedo, da ostali vemo s kakšnimi potlačenimi morami teh ljudi imamo opravka, ki zase menijo da združujejo 'slovence', v resnici pa samo drek mešajo za tistih par sadistov, ki jim te tematike koristijo za lasten napuh in lažji pogled v ogledalo...
#27
abram1b2 Cej
0
pred 7 urami
APMMB2
Včasih res udariš mimo. Slovenci nimamo svoje zgodovine? Zgodovino imamo ,resnica je,da je ta diktirana po sosednjih narodih in jugovičih.Že samo naše geografsko področje,kjer smo rojeni in živimo nam daje naš akumuliran brezčasen genski spomin-slovensko dušo.Tega nam nihče ne more vzeti.Problem je,da te slovenske duše še nismo sposobni ozavestiti -mi sami.,Lp :)*
#26
Zim Zelen
0
pred 7 urami
*APMMB2 -
Povej torej o naši zgodovini nekaj kar bi ta narod določilo in postavilo v prostor v katerem živimo.
Ali bi nas priključil Hrvaški in njeni zgodovini kot "severne Hrvate? :-(
To bi bila res junaška in ponosna misel domoljuba!
Bok

(Zakaj zavračaš prepoznavo naroda in njegovo preživetje na način, ki mu je preživetje omogočilo?)
#25
APMMB2
0
pred 11 urami
Očitno je Romanu pošla sapa in ni več pripravljen v polemiki razčistiti traumo Slovencev glede zločinov, ki so jih povzročili revolucionarni boljševiki , potem ko so zasedli oblast in se maščevali pred vsem svojim ideološkim nasprotnikom in vse skupaj zavili v celofan NOB.
Ali je takšna razprava potrebna, ali ne, ni vprašljivo, saj je le kamenček v mozaiku, ki naj sestavi objektivno zgodovino Slovencev in Slovenije.
Zgodovina je nujna, saj predstavja temelj človeške družbe. V tem primeru Slovencev in Slovenije.
Omeniil sem že, pa naj ponovim, da Slovenci še vedno nimamo svoje zgodovne in prav zato, ker je nimamo počnemo s svojo državo, pa tudi narodom, kot svinja s kurbusom.
Če smo pred tridesetimi leti zmogli osamosvojitev, dvomim, da bi nam danes to uspelo in ni daleč čas, ko bodo edini Slovenci na svetu živeli v Avstriji na Koroškem in enklava v Argetini.
Žal je vse manj in manj Slovencev, ki jim Slovenija pomeni domovno. To pa je posledica nespametne revolucije, ki se še ni končala in kaže na to, da bo dokončno uničila slovenstvo.
#24
abram1b2 Cej
0
pred 1 dnevi
Roman,če si psihoterapevt,bi moral vedeti,da so takšni izpadi nesprejemljivi za širšo javnost.Parkrat si udaril močno mimo-žal. Priznati pa je potrebno ,da Aljuš tudi ni bil na nivoju teme.Dino je svoje izvajanje znal argumentirati.
#23
Roman Vodeb
0
pred 1 dnevi
V Faktorju sem pač moral nastopiti, čeprav je tam vse izmaličeno. Važno, kaj sem jaz elaboriral v teh dveh tekstih: http://www.publishwall.si/roman.vodeb/post/439486/psihoanaliza-povojnih-pobojev-ii-del

(Psiho)Analiza povojnih pobojev – II. del

Glede na to, da sem kritiziral film »Rudar« (v povezavi z dogodki, ki so se zgodili leta 2009), ki se je zgolj posredno
#22
mark
1
pred 1 dnevi
strokovni odgovori in analize so vse prej kaj drugega kot besedni dvoboji ''kaj komu hitreje pade na pamet'', ''kdo ima bolj namazan jezik'' ipd ala reperski dvoboji ipd...

če to pričakujete od takih oddaj potem verjetno res, po mojem imate prav.
verjetno je to tudi največji intelektualni domet takih oddaj in predvsem publike.

ampak osebno močno dvomim da je tak princip dela in nastopanja romanov interes.
ker gledalčev očitno je...
#21
abram1b2 Cej
0
pred 1 dnevi
mark:)
Tole si oglej!
https://youtu.be/-53P7ieLV-0

FAKTOR #214: ŠE PREMALO SMO JIH (mag. Roman VODEB, Tino MAMIĆ) - YouTube

Faktor je pogovorna oddaja o politiki, gospodarstvu, medijih, šovbiznisu in športu, na slovenski televiziji TV3. IZJAVA
#20
Komentar izbrisal uporabnik
abram1b2 Cej
0
pred 1 dnevi
mark:)*
Ti si zdrav? Ni videti!Ti žaluj sam nad sabo in sodi samega sebe. Vodeb je včeraj v Faktorju imel izpade,ki jih ne zmore opravičiti niti njegovo sklicevanje na Freuda.Dino se mu je smejal in ga s svojimi argumenti totalno potolkel.
#18
mark
0
pred 1 dnevi
''Sloveci pa smo podlegli''

žal ti morem sporočiti da ti nisi slovenec, ki bi pozitivno prispeval k razvoju države in družbe.
#17
mark
0
pred 1 dnevi
vidim da v nulo poznate 2. sv. vojno.
očitno vam v življenju ni preostalo drugega kot obujanje kosti in širjenje neumnosti.

vodeb bi tudi moral malo psihoanalize zapisat za takšne paciente, ki so zaciklani v svoji bolezni sovraštva in bebavosti !
#16
abram1b2 Cej
0
pred 1 dnevi
APMMB2 :)***
Resnično je včerj Vodep deloval, kot motena oseba.Totalno destruktivno.Njegovo sklicevanje na Freuda je bilo porazno.Njegovi argumenti brez glave in repa. Pokazal je,da zadev sploh ne razume.Dino ga je povozil na celotni črti.
#15
APMMB2
0
pred 1 dnevi
Menil sem, da ni tako hudo. Po sinočnji oddaji VVFaktor pa ugotavljam, da si Roman Vodeb pravi psihopat, potreben zdravljanjja. Sicer nisem iz tvoje stroke, pa vendar mi znaki kažejo da imaš resne težave.
Naj te spomnim le na majhen za poslušalce skorajda nepomemben detajl. Omenil si, da sta dva tvoja strica padla kot nemška vojaka. Zato jih preziraš. V kolikor ne bi bil žrtev boljševistično komunistične potvorejene zgodovine, bi bil do njiju zelo spoštljiv.
Nemški okupator si je prisvojil okupirani del Slovenije in vsi za vojsko sposobni Slovenci so postali vojaški obvezniki. V kolikor se vpoklicu niso odzvali, so sledile drakonske kazni. Vsaj enega člana družine, običajno očeta so aretirali in v zaporu je bil talec, ki so ga lahko kadarkoli ustrelili, ali pa ga transportirali v eno od uničevalnih taborišč. Ostale člane družine pa so pregnali na prisilno delo v Nemčijo, kjer je bila njihova usoda prav tako negotova. Mnogi se od tam niso vrnili. Oba strica sta se torej žrtvovala za očeta, mamo in preostale člane. Torej tudi za tvojega očeta. Če se ne bi žrtvovala, najverjtenej tebe ne bi bilo, saj bi lahko tudi tvoj oče postal žrtev tam nekje v daljni Nemčiji. Torej prezirati dva plemenita človeka, ki sta se žrtvovala za starše za brate, za sestre je nekaj zelo, zelo zavržnega. In to ti počneš v imenu propadle ideologije. Je to normalno?
Ob tej priložnosti naj te spomnim na Frankolovske žrtve. Kot veš so tam partizani iz zasede ubili gauleiterja. Pred ubojem so točno vedeli, kakšne represalije bodo sledile in da bo ubitih vsaj 100 talcev, ki so jih Nemci vedno imeli v Starem piskru. Pri uboju gauleiterja torej ni šlo za junaško dejanje, temveč za uboj 100 nedolžnih Slovencev.
Kakšen smisel je imelo to neumno dejanje? Ali je bila pri tem prizadeta moč nemške uničevalne mašinerije? Se je to poznalo kaj na frontah? Je zaradi tega umora bil osvobojen kakšen delček Slovenije?
Pa grem še naprej: Kot Trbovc verjetno veš, da so komunisti poleti 1941 izvedli diverzijo in uničili neko napravo v rudniku. Sledilo je grozovito maščevanje. Nemci so celotno izmeno, 270 ljudi aretirali in jih s transportom poslali v Mauthausen. Uničevalno taborišče. Tam jih je polovica od naporov, pomankanja in nečloveških razmer pomrlo.
Ali se je diverzija izplačala? Ali so bile žrtve upravičene? Verjetno se ve, kdo je izdal povelje za diverzijo?
Ali ima v Trbovljah spomenik? Ali se po njem imenuje kakšna šola? Vrtec?
Kljub temu pa je zaradi nespametnosti umrlo v strahotnih razmerah 140 ljudi. Sprašujem te, ali se ti zdijo takšne žrtve simselne?
Naj ti omenim še izjavo narodne herojine Slave Kalvore, ki so jo kot talko sicer ubili Nemci. Izjavila je: pravi komunist ne pozna družine, ne očeta, ne matere, ne bratov ne sester. Pravi komnist nima družine. Pravi komunist se bori za komunizem. To je njegov svet, to je on sam. Ali se ti ne zdi v tej izjavi nekaj patološkega? In ta patolgija prevladuje še danes. Žal se razrašča.Okrog tebe j vse več moškinj,ki jih preziraš.
V tem, ko so ostale komunistične države komunizem opustile in se razvijajo, večina od nijh Sloveniji dohiteva, nekatere pa celo prehitevajo, mi še vedno tičimo v ideološki merži boljševizma in nam ideologi mečejo pesek v oči in ideološko zatrupljajo ljudi, ki praktično z revolucijo ne bi smeli meti nikakršne zveze. Kot recimo ti, ki si v celoti povojno dete in veš o predvojnem zatiranju in izkoriščanju le iz dogmatsko prirejene zgodoine. Prav tako pa so te ideološko pohabli, tako da nisi sposoben sam oceniti, kaj se je med vojno in po vojni dogajalo v Sloveniji.
Zakaj resnica tako počai prodira v zavest Slovencev?
Mimo grede pa te naj opozorim na članek Tineta Hribarja v zadnji Sobotni rilogi, ki se je lotil Marxa in Lenina.
Prečitaj, kaj jima očita ikonoma slovenski komunistov.
Potem se vprašaj, zakaj si psihopat?
#14
abram1b2 Cej
0
pred 2 dnevi
APMMB2 :)* 12#
Z napisanim se popolnoma strinjam !
#13
APMMB2
0
pred 2 dnevi
abram1b2 Cej
Najpre tebi:
Sicer je polemika zasšla na stranski tir, kljub temu pa ti moram sporočiti, da je zašla tudi Slovenja. Ko je kazalo, da je revolucija premagana in da bo Slovenija zaživela normalno demokratično življenje, se je ponovno pojavila in sedaj smo praktično točno tam, od koder smo žeželi oditi.
Imamo praktično enopartiijski sistem. V popolnosti nam vladajo levičarji različnih frakcij, razporejeni v strankah, ki se praktično ne razlikujejo.
Tudi Balkana se nismo znebili. Še več, vedno več ga je in vedno bolj vsiljiv postaja. Sedaj nam že takšni Savići in Slapšakove ukazujejo, kaj smemo in kaj ne, govoriti.
Sloveci pa smo podlegli in se spremenili v navadne tatove, ki kradejo svojo državo in uničujejo svojo narodno zavest.
To je vse posledica revolucije, ki je na silo uvedla v Slovenijo internacionalizem, ki ga je prodajala Moskva kot razodetje človeštva. Po svetu so to maniro že opustili, v Slovenije pa ideološke tovarne delajo s polno paro in proizvajajo boljševike po tekočem traku.
#12
mark
1
pred 2 dnevi
prihodnosti predvsem nimajo idioti, ki vsepovsod kjer koli morejo, 'propagirajo' bolševistično revolucijo in kako bi se morali še nič krivi otroci 'skesati' (seveda v cerkvi) :D
no, pa saj točno o takih okostnjakih in zablodah piše vodeb, le da se koristni idioti nikoli tega ne bodo zavedali...

pa še radijo ognjišče mora vsak dan nameniti par minut boljševistični revoluciji, da ljudje slučajno ne bi pozabili na pretekle travme...
#11
abram1b2 Cej
0
pred 2 dnevi
APMMB2 :)*
Vprašaj se iskreno,kaj lahko pohvališ v današnji samostojni Sloveniji? Kaj je tisti presežek,ki te navdihuje danes? Koga braniš? Povej po pravici,da je današnji sistem samo podaljšek bivšega-,samo še v slabši obliki. Nenačelne in nemoralne svinje tam in še večje sedaj. Ne mečite biserov svinjam.
#10
APMMB2
0
pred 2 dnevi
Kot ščurki lezete na plano.
Naj ponovim še enkrat: v Sloveniji je bila najprej revolucija, in podrejeno NOB. Revolucija pa vemo, kaj pomeni. To je borba proti nasprotnikom lastnega naroda za ideološko prevlado.
Da bo še blj razumljivo, boljšvistični komunisti, so se borili za prevlado nad ostalimi Slovenci, zalasti klerom, obrtniki, posestniki, industruialci in meščani.
Po vojni je zmagala revolucija, ki pa se še ni končala, saj revolucija traja, menijo komunisti.
Za dokončno zmago je bilo potrebno pobiti še dodatne tisoče judi, jih prestrašiti z dolgoletnim zapornimi kaznimi in jih razlastiti.
Vse to so revolucionarji naredili tako, kot sta jim to narekovala veliki Karl Marx in Vladimr Iljič Lenin,
Ta zmaga pa je bila kljub velikim žrtvam in nasilju pirova, saj je Slovenija bankrotirala, če ravno je imela na čelu Milana Kučana in centralni komite, imela je v oblasti udbo in imela je skoraj 10% članstva v partiji, ki je v popolnosti obvladovalo praktično vse vzvode v Sloveniji, od financ, gospodarstva,šolstva, sodstva, medijev in celo filatelistov in rejcev malih živali.
Zmaga se je torej sfižila, saj bankrotirana država ni mogla več naprej in komunisti so morali prepustiti oblast drugim.
To, kar vam pišem niso nikakršne pravljice, nikakršni klerofašistični izlivi ali demagoško slepljenje, to je realnost, ki ste jo verjetno doživeli tudi vi pisuni, saj predpostavljam, da ste ob bankrotu bili že toliko stari, da ste ga zavestno doživeli.
Za razpravo, ki jo je Vodeb načel, pa je pomembno pred vsem revolucionarno nasilje.
Iz psihoanalize vemo, da se skorajda vsi nasilniki začno prej ali slej kesati. Tlači jih mora, zločini jih preganjajo. Postajajo zakompleksirani. alkoholiki, psihopati.i
Zdravilo za takšne je zavestno prevzeta kazen, spoved in oprostitev žrtvam. Tega krvavi boljševiki in revolucionarji niso naredili. Nočejo to narediti niti njihovi potomci in nasledniki, zato postaja Slovenija narod pisopatov. Kam to vodi si lahko ogledamo, ko se ozremo okoli sebe. Vznikajo novi in novi marksisti, ki vzpostavljajo novo diktaturo in mislijo, da bodo prikrili zločine svojih prednikov.
Postajmo podobno kot Srbi božji narod, ki živi od svojih bajk in se hoče nenehno dokazovati pred svojimi sosedi, saj verjame, da je silen in lahko premaga vse, kar se mu postavi pred oči.
Slovenci se tako še vedno borimo proti izdajalcem, proti kleru, proti kapitalistom proti fašistom, proti ustažem, proti jodlarjem, proti makaronarjem. Skratka borimo se po načelu, da revolucija še traja in skomine po pogromu nasprotnikov postajajo vse večje.
Mar niso fantazme o sovražnem govoru prav to? Mar ni sataniziranje Janeza Janše tudi to ? Mar ni anatemziranje opozicije prav to?
Mar niso vaše replike tudi to?
Mar niste prav vi dostojni nasledniki krvavih boljševikov, ki zdravite nihove komplekse z neokusnimi napadi?
Takšna Slovenija, s takšnimi revolucionarji nima prihodnosti in bo še enkra bankrotirala.
Zapomnite pa si rek, ki drži, tudi za vas: osel gre samo enkrat na led!
#9
Gost
0
pred 3 dnevi
APMMB2, zgodovina samostojne Slovenije. Napisana s slovensko roko.


https://www.mimovrste.com/zgodovinski-romani/webhiddenbrand-matej-surc-blaz-zgaga-v-imenu-drzave-i-iii

Matej Šurc, Blaž Zgaga: V imenu države I-III | mimovrste=)

(trilogija) V prvem delu trilogije s podnaslovom »Odprodaja« je preiskovanje osredotočeno na prodajo orožja in streliv
#8
Pokaži več komentarjev
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2018-12-06 14:36:22 (Dec 06, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
(Psiho)Analiza povojnih pobojev – II. del
Nekaj (psiho)analize povojnih pobojev – I. del
Generalmajorka in psihoanaliza
Kdo je tukaj nor?! – ali: film »Rudar« (II. del)
Film »Rudar« – I. del
Dream team
Panel: Svoboda govor, sovražni govor, lažne novice
Sam proti vsem?!
Vodeb je zmagal - ker dobro vedno zmaga!
Estrogenski SD/Židan
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
LGBT
(13)
ZZZDR
(13)
ŠPORT
(13)
RAAM
(5)
CSD
(5)
1968
(4)
geji
(4)
Film
(3)
eu
(2)
self
(1)
NOB
(1)
FSD
(1)
SURS
(1)
OKS
(1)
tek
(1)
SKZP
(1)
mati
(1)
gurs
(1)
FF
(1)
ONA
(1)
RTH
(1)
sd
(1)
oče
(1)
DUTB
(1)
IŠČI PO ARHIVU
December 2018
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Oglasi

7450.) živalstvo slovenije

Kategorija: Družboslovje

Cena: 39.99 €

7603.) filmski almanah 95 - marcel štefančič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7159.)  filmski almanah 98 - marcel štefančič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

6396.) zbogom sramežljivost - jean ann stevens

Kategorija: Leposlovje

Cena: 12.99 €

2063.) novi ogledi in pogledi - aleš breger

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1524.) sodobni ples v sloveniji - uršula teržan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

992.) steze smučišča in skale - marijan lipovšek

Kategorija: Družboslovje

Cena: 15 €

7466.) leto potopa mojstrovina in oporoka vizionarke - margaret atwood

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

6821.) tri miške klepetulje - mira voglar in helena giacomelli

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5717.) pompeji - robert harris

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 10.99 €

4616.) radiestezija - mirela mahne

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 15 €

4033.) kako si pridobiš prijatelje ? - dale garnegie

Kategorija: Družboslovje

Cena: 12.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj