Nekaj (psiho)analize povojnih pobojev – I. del

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2018-12-06 ob 14:36:22

Upal sem, da mi nikoli ne bo treba tematizirati povojnih pobojev, pa jih – zaradi kanonade na Twitterju (in filma »Rudar«) – očitno moram. T. i. »ljubitelji povojnih pobojev« ala Jože Dežman ne morejo brez tega svojega simptomatskega – oprostite izrazu – »mešanja dreka«. Iz psihoanalize je znano, da »pacient ljubi svoj simptom bolj kot samega sebe« – in ta »ljubezen do simptoma« je seveda NEZAVEDNA. Dežmanu bi se sesul svet in jedro njegove identitete, če ne bi smel več »mešati dreka«, torej tematizirati povojnih grobov/pobojev … O Dežmanu in njegovem spodletelem intervjuju z Možino sem svoje povedal – jasno, skozi psihoanalizo.

http://www.publishwall.si/roman.vodeb/post/407792/dezman-in-njegovo-nezavedno

Pri nas v Trbovljah imamo enega najbolj zagrizenih titoistov (beri: ljubiteljev Tita). Uganite, kdo je (posledično) v Trbovljah največji janšist?! Jasno: njegov sin! In ta sin dotičnega titoista se nezavedno maščuje očetu – bog-ve-zakaj – in navija za Janšo/SDS natančno zato, da (nezavedno) poračunava z očetom, da ga jezi, sam pa pri tem sadistično uživa. O politiki (o Janši/SDS, desnici-levici) seveda nima pojma! Nekaj podobnega se dogaja Dežmanu (in še komu).

Obujanje kalvarije okrog povojnih pobojev v teh časih, ko je minilo že več kot tri četrt stoletja od nesrečnih dogodkov, je popolnoma iracionalno in nesmiselno – po svoje nelogično. (Logika seveda obstaja, a ima nezavedno ozadje, ki ga bom skušal razkriti v nadaljevanju). To desno »mešanje dreka« v resnici nikomur ne koristi; najbolj pa so v celi zgodbi usrani tisti, ki drek mešajo. Pa vendar to počnejo še naprej, še z večjo sadistično (morda celo sadomazohistično) vnemo kot pred 30-imi leti. In »mešanje dreka« je simptom, ki je vreden interpretacije. Psihoanaliza je edina, ki je sposobna nekaj interpretativnega na to temo povedati.

Zagotovo je to »mešanje dreka« (beri: tematiziranje povojnih pobojev) nezavedno motivirano. To pomeni, da obstaja nek nezavedni vzrok (ali pa več njih), okrog katerega se strukturira ves ta desni fanatizem. Zagotovo igra pomembno vlogo pri tem »mešanju dreka« svojevrsten sadizem, ki je uperjen proti levici. Kronična politična poraženost slovenske desnice je zanje očitno tako boleča (po svoje tudi upravičena), da niso sposobni skloniti glave in se umakniti (v opozicijo) ter se politično truditi še naprej.  Bolečina je toliko večja, ker je jasno, da je komunizem/socializem propadel – desnica pa ima iluzijo, da se bo prebila do korita moči in oblasti, ta preobrat pa se nikakor ne zgodi. Frustracija je toliko večja, ker se ve, da je sedanji levi režim naslednik totalitarnega režima v »železnih časih«, in tudi metode, ki se jih še vedno polašča aktualna levica, smrdijo po totalitarnosti oz. brezopozicijskem enoumju. Desnica pa se v svoji politični stiski afektivno (in čustveno ter popolnoma iracionalno) oklepa vsakega (domnevnega) aduta – in v tej svoji politični agoniji se nespametno oklepa tudi povojnih pobojev, ki so bili – tako je bilo pred leti videti – kot tema že zdavnaj »pase« (preživeto).

V svojem nespametnem prizadevanju jih je zavedla tudi ponesrečena in medijsko ter politično prenapihnjena izjava bivšega predsednika Danila Türka o povojnih pobojih v Hudi jami kot »drugorazredni temi«.

Desnica ima kot politična opcija bistveno več adutov, s katerimi lahko premaga aktualno levico, le hierarhično pravilno se jih mora zavedati. V svoji politični borbi (za oblast) pa mora tudi dojeti, da povojni poboji niso tema, s katero se lahko politično okoristijo – le dušo si lajšajo. Še več: tovrstno »mešanje dreka« bo sedanjo – tako profilirano – desnico pahnilo povsem na margino. Zato bi aktualna desnica – zato, da bi politično zaživela in bila konkurenčna za sestavo vladne koalicije – rabila temeljito transformacijo. Ideološka fiksacija na povojnih pobojih bo desnico dokončno ohromila, narod pa medsebojno skregala na smrt.

Zakaj je treba opustiti tematiziranje povojnih pobojev, osebno ne vidim le v tem, da bo narod še bolj medsebojno sprt, pač pa v nezavedni podstati (nezavednem vzroku) mešanj tega dreka. Dejstvo je, da »kosti« – npr. tiste, ki so zakopane v Hudi jami (rov Barbara pri Laškem) niso tiste – ki bi klicale po »prekopavanju« in »urejanju« (grobišča). Glavni protagonist odkopavanja Hude jame so živi ljudje – bolje rečeno: desno opredeljeni politiki (in njihovi volivci). Ti si lajšajo dušo in si dajejo sadističnega (morda celo sadomazohističnega) duška.

Jože Dežman, ki sem ga psihoanalitično že seciral/razgalil in fingiral na nezavedno jedro tega njegovega simptomatskega početja (odkopavanja kosti in urejanja grobišča). Vse to sedanje »prekopavanje kosti« je torej »težava«/pobuda živih (sedaj živečih) ljudi, nikakor pa ne samih žrtev povojnih pobojev. Banalno rečeno: žrtve niso tiste, ki bi zahtevale svoj pokop; verjetno tudi nobena žrtev, ki je bila likvidirana pred več kot 75 leti, ni svoji zadnj poti od svojih likvidatorjev zahteva dostojnega pogreba/pokopa. Problematično nergavi so torej živi – oni imajo problem s kostmi; oni se morajo pomiriti. In če bi šlo za nekakšne moraliste ali celo modrece (problematične znajo v teh kontekstih biti tudi bolestno sočutne ženske), bi bil apel po dostojnem pokopu (po 75 letih) še nekako logičen. Tako pa so glavni pobudniki »dostojnega pokopa« politiki (v tem primeru desni). Skupni imenovalec, ki je v največji korelaciji z zahtevo po »dostojnem pokopu« je torej desna politična opredeljenost. V celotni kalvariji povojnih pobojev je perverzno ravno to, da protagonisti iščejo politične koristi od svojih zahtev po »dostojnem pokopu«. (Ostalo olepševalno natolcevanje je krinka/fasada/kamuflaža!) Svojci žrtev – ki bi si za nameček hoteli še oprati krivdo s svoje rodbine – so seveda tudi motivirani za »dostojni pokop« (vendar je tudi njihova motivacija predvsem nezavedno koncipirana).  Desnim protagonistom v resnici ni mar za žrtve in za tri-četrt stoletja stare kosti – muči jih »nekaj nezavednega«. Kaj vse se gomili v nezavednem političnega protagonista – beri: (simptomatskega) »ljubitelja povojnih pobojev« – je težko (dokončno) reči.  Zdi se, da je pomembno tudi (po)tunkanje – in to v greznico – svojih političnih nasprotnikov. Desničarji bi radi skozi tematiziranje povojnih pobojev »umazali« svoje leve politične nasprotnike in se na ta način (na volitvah) prebili do koalicijskih koritov/stolčkov moči in oblasti … (A so se zakalkulirali/ušteli.) V ortodoksni psihoanalizi bi se dalo reči, da gre pri tematiziranju povojnih pobojev za (klasičen) upor proti očetu – v smislu: "Oče nas je kaznoval, sedaj se mu bomo uprli!" Če bi desnica prišla na oblast, bi morda v trenutku prekinila s tematiziranjem povojnih pobojev, razen če bi skušala dokončno simbolno kastrirati svoje (leve) politične nasprotnike.

Pri desnici je v njenem političnem besu zaznati tudi (nezavedno) »dopovedovanje«, da se je v Sloveniji po II. svetovni vojni slabo živelo ZATO, ker se je med NOB zgodila (še) socialistična revolucija. In ne nazadnje: rehabilitirali bi radi svoje politične predhodnike, torej domobrance in kler/RKC oz. konservativce … Zato je po svoje zelo legitimna teza nekaterih – predvsem tistih iz borčevske organizacije – da v resnici ne bi smelo biti nobene (povojne) SPRAVE, med levimi in desnimi oz. domobranci in partizani. S spravo so desnici zrasli apetiti; kar čez noč bi radi domobrance (in RKC) oprali kolaboracijske krivde. To pa ne gre – tudi zato ne, ker cel svet ve, kdo je bil v II. svetovni vojni na strani dobrega in kdo na strani zla. Domobranci (in RKC) so bili – kljub temu da so prestopili na stran okupatorja (zgolj) zato, ker so se bali socialistične revolucije – na strani zla! In tega dejstva se ne da pozabiti in kar izbrisati iz zgodovinskega spomina.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
44
Roman Vodeb
1
Jul 14, 2019
Kar se tiče tistih 21 lasnih/ženskih kit. Kaj če so to kite paznic v otroških koncentracijskih taboriščih: https://www.index.hr/vijesti/clanak/na-danasnji-dan-ustase-su-osnovali-logor-samo-za-djecu/2100374.aspx

Na današnji dan ustaše su osnovali logor samo za djecu - Index.hr

NA DANAŠNJI dan 1942. u Jastrebarskom je osnovan ustaški logor za djecu.
#44
Aton EU
0
Jan 09, 2019
Pa je enostavno. Samo zločin je treba prepoznati. Ne njegove barve....
#43
Mihec
0
Dec 15, 2018
Abram. Tega debila ignoriraj.
#42
abram1b2 Cej
0
Dec 15, 2018
Greg ali mark:)
Boš moral iskati kakšno drugo žrtev.Nisem pripravljen podpihovati tvoje jeznoritosti in tvoje očitno razočaranje nad samim seboj.Uživaj in svoje frustracije izživljaj kje drugje.Lp v Avstralijo :)
#41
mark
0
Dec 15, 2018
''Pri svojih letih,sem že zaradi slednjega dejstva lahko realen''

zelo težko. namreč četudi si star, to še apriori ne pomeni da si moder. prej da nisi več razsoden.

namreč slovenija tone vse globlje in globlje, pravne države ni in ni, ljudje volijo prevarante, lažnivce in lopove (odraz ljudi in ne politikov), ti pa za nameček pribiješ kako so nam tujci favš ker imamo najlepšo državo, da smo najboljši in najpametnejši, in imamo najstarejšo zgodovino...

če to ni odraz zafrustriranosti nad sedanjostjo, kar potem kompenziraš z lažmi samemu sebi, potem pa res ne vem kaj je to...

pa da ne boš menil, takih vas je vedno več, ki je v velikem razkoraku med realnostjo in željami.
ampak ne beri tega kot pljuvanje ali zaničevanje, pač pa kot spoznanje, apmmb2 bi v svoji lkeriščini dejal razodetje. kajti najslabše je da se sprijazneš s slabim stanjem, in to naj bo kot samogradnja v naprej!
#40
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2018
Res je, Zim Zelen:)* Kjer se ta pojavi ,je vedno konec debate.
#39
Zim Zelen
0
Dec 14, 2018
Saj bi se pridružil pa je "rdeča" nit izgubljena :-(
#38
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2018
mark:)
Kaj si mi povedal pomembnega? Pri svojih letih,sem že zaradi slednjega dejstva lahko realen .Verjamem,da se s temi zadevami ukvarjam blizu tvojih let.Imam pokojnino in mirno življenje v naravi.Meni ni potrebno več sanjati,ali bom v življenju uspel, si ustvaril družino, imel delo itd.Ti svoje blodnje raje zadrži zase. Mislim,da vem kdo si v resnici. Izdaja te jeza ,ljubosumje,ker te nihče ne upošteva,kljub tvojemu vztrajanju za vsako ceno na PW. Lp )**
#37
mark
0
Dec 14, 2018
domoljubje je pozitivno čustvo, ki pa ga ti (pa še marsikdo) žal zamenjuješ z blodnjami, da ti je vsakdan bolj znosen, ker ti vseeno nekje zadaj realnost pritiska na vest... razkorak med realnostjo in željami še nikoli ni bil večji.

namreč ko država in družba drvi v propad, ljudem ostanejo samo še blodnje in laži, ter v takšnih časih se na veliko poslužujejo 'čarovništva' in 'magije' v obliki verovanj, zdravilcev, jasnovidcev... in tega je v zadnjem času v sloveniji hudo hudo veliko.
#36
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2018
mark:)*
Domolubje ni izmišljotina in je stvar duše ,akumuliranega brezčasnega genskega spomina našega rodu. Slovenci imamo svoje korenine.Naš gen je sledljiv daleč nazaj v zgodovino.Ja v mnogočem jih prekašamo. Že nas jezik je nabližji vedskemu sanskrtu-sanskritu.Vede-vedeti! Slovenec- tisti,ki z besedo sporoča. Kar- gora Ant-starih-Agnijev-varuhov večnega ognja *življenja.Kar-ant-anija. Ma tri,Dha-tri Savi-tri Trimužjat-Triglav. Lahko bi še pisal,pa naj ti bo dovolj, že to je preveč zate.Ničesar ti ne zamerim.Če se da- se reši napuha.
#35
mark
0
Dec 14, 2018
''v mnogočem jih tudi prekašamo, zato smo iz njihovega ljubosumja geografsko stisnjeni v ta podalpski svet. Še vedno pa imamo najlepšo domovino na svetu. Če misliš,da nimamo zgodovine potem mi povej zakaj je bilo nekoč pol ,Evrope slovenske? Od Panonije do Švice in naprej do Severnega morja je naš rod bil naseljen.MI smo tu v Evropi že najmanj 6000 let.''

omb.
ko smo prezrti od vseh, pozabljeni od boga, še migranti nas ne marajo, pa se morajo uboge slovenske duše tolažiti s takšnimi pravljicami?
res ste pomilovanja nevredni...
#34
mark
0
Dec 14, 2018
''Mnogo teže bi ti i bilo, če bi v Sloveniji vladali Sloveci in bi terjali red in delavnot takšno, kot smo si pridobili skozi tisočletje svoje odlične, a zamočane zgodovine.Ti kot neslovenec tega pač ne moreš razumeti.''

vidim da trpiš za klasične slovenske bolezni, ki so se nakopičile skozi stoletja negativne selekcije.
imaš izredno slab stik z realnostjo kar se vidi v tem da meniš da smo slovenci delavni in pošteni ter da imamo radi red.
pa še to da druge slovence napačno označuješ za neslovence je značilnost zaplankancev, ki se jim gre samo za sovraštvo in razdore; če ne bi bilo komunistov bi pa razdore iskali drugje, recimo v stari slovenski folklori pokreganosti in favšije.
skratka podn od slovenca, ki zase meni da je del rešitve, v resnici pa je velik del problema.

btw, pogrešam da že nekaj časa nisi nič zapisal o komunistih; to je tvoja priljubljena tema in očitno edini razlog za življenje, zato nas prosim
znova razveseli!
#33
abram1b2 Cej
0
Dec 14, 2018
APMMB2
Tvoje ugotovitve ne držijo. Mediji so v službi kapitala- ne naroda. Zgodovinski spomin je živ v slehernem Slovencu- v njegovi slovenski duši.To se prenaša iz roda v rod po naravni poti življenja.Slovenci smo enakovredni vsaki naciji na svetu,v mnogočem jih tudi prekašamo, zato smo iz njihovega ljubosumja geografsko stisnjeni v ta podalpski svet. Še vedno pa imamo najlepšo domovino na svetu. Če misliš,da nimamo zgodovine potem mi povej zakaj je bilo nekoč pol ,Evrope slovenske? Od Panonije do Švice in naprej do Severnega morja je naš rod bil naseljen.MI smo tu v Evropi že najmanj 6000 let.APMMB2 vprašaj se,mogoče je tvoja slovenska duša zaspala in ti ničesar ne sporoča.Lp :)*
#32
Zim Zelen
1
Dec 14, 2018
*APMMB2
Očitno ti je v veselje zanikanje, ampak to kar si zapisal ti je zapisano tudi sicer ko brskamo in gledamo nazaj. Ti si le nekako strnil vtise, zapisana dejstva v obliko vsem nam dostopno.
V kratki obliki si zgodovino kar dobro predstavil.

Zapore si boš ogledal le na dan odprtih vrat :-))

Še malo HERVARDI - EP
GOOGLE:
Uvod v zgodovino Slovencev
#31
APMMB2
0
Dec 14, 2018
Še naprej trdim, da Slovenci nimamo svoje zgodovine To kar sem napisal je skica, ki pa ne obstoja, saj po definicii, kar ni v medijih, tega ni. Mediji takšne zgodovine ne priznavajo, ne priznavajo jo tudi vladajoče strukture, zato je ni v učbenikih. Za takšno zgodovino ni denarja, pa tudi entuziastov, ki bi se je lotili in spisali ni.
Še več, v kakšnem bolj branem blogu, bi se sprožil plaz kritik in žaljivk in izveden bi bil pogrom nad mano. Obtožen bi bil sovražnega govora in prav gotovo si me nekateri želijo strpati v zapor.
#30
Zim Zelen
1
Dec 13, 2018
*APMMB2
Z spodnjo razlago si le spravil iz sebe, da imamo "zgodovino", preteklost (sicer z ne vzgojo pozabljeno), nismo še izbrisani se pa počasi in vztrajno izbrisu bližamo.


Čas kapitala, globalizacije nam vsiljuje besedni zaklad za katerega bi moral imeti kar en popotniški slovar za razumevanj.

(Le interpretiram insinuacije na validacije ter implementacije ful kul diskusije)

Samo to sem želel povedati, da še nisem obupal nad teboj.
Včasih je vsak izmed nas nerodno iskren ✌
#29
APMMB2
0
Dec 13, 2018
Slovenski narod je definirala krščanska vera. Prvi zapiski v Slovenščini so krščanski. Sledilo je obdobje krčanskih zapisov. Tudi Trubar, kot eden največjih Slovecev, je bi kristjan, če ravno je bil protestant, je vndarle verjel v Kristusa in bil njegov občudovalec Tudi v imenu Kristusa so nastale prve slovenske knige. To je dejstvo, ki pa ga denes pod vplivom boljševizma obračamo tako, da bi najraje Trubarja in njegov protestanstki krog vpisali v komniistično partijo.
Sledili so še mnogi v kute odeti pomembni Slovenci.Bilo je mnogo plemičev. Sicer s tujimi priimki in nazivi, pa vendar so živeli tukaj v Sloveniji in trdno branili svoji domovino in svoj narod. Bili so del naroda in tudi slovensko so govorili in pisali, pa vendar jih ne priznavamo, ker pač kot plemiči niso zaželjeni. Za zgodovino jih ni. Bilo je mnogo učenih glav.Bili so celo rektorji Dunajske univerze, pa jih skorajda ne poznamo. Bili so visoki uradniki, dobri vojaki, bii so zvesti svoji deželi in narodu, pa jih ne poznamo. Za uradno zgodovino jih ni.
Eni ne ustrezajo ker so bili vdani cesarju in cesrstvu driugi niso zeželjeni, ker so nosili kute, ali talarje. Eni niso priznani, ker so bili plemiči, dugi ne, ker so bii trdni kmetje.
Edini, ki lahko hodijo po razkošnih hodnikih zgodovine so uporni kmetje, puntarji Tem smo postavili spomenike, ostale smo prezrli in jih preziramo. Niso v skladu z idelogjo. Slovenci nismo številčni narod, Nikoli nas ni bilo dosti Vedno smo bili majhni, po številu, ne pa po duhu, ne po odličnosti.
Vedno smo podpirali državo, ki je bila naša in nikoi nismo bili v njej tujci. Pa o tem vemo zelo malo.
Spremljala nas je cerkev. Ta je bila naša, saj je našim prednikom govorila v našem jeziku, da so jo razumeli. Vera nam je dala običaje, nas je učila morale, nam je dopovedovalia, da ne smemo krasti, da ne smemo lagati, da ne smemo ubijati in še marisikaj. Poslušali smo jo in postali eden njajboljših narodov. Bili smo spoštovani, kot uradniki, kot učitelji, kot vojaki.
Cesratsvo je propadlo, z nim pa tudi Slovenija.
Kljub temu, da so jo naši dedi hoteli ohraniti in so krvaveli na Soški froni in pregnali Lahe do Piave, je carstvo razpadlo in povzročilo Sloveniji eno največjih tragedij v zgodovini. Slovenci smo postai eden njaboj poraženih narodov v Evropi. Izgubili smo več kot polovico narodnega ozemja.. Za to izgubo nismo smeli niti žalovarti, saj so nas prepričevali, da smo vendarle svobodni v novi državi. Slavili so preboj Solunske fronte, nismopa smeli slaviti zmage na Soški fronti. Solunci so bili heroji, naši dedeje, ki so krvaveli za Slovenijo pa so bii izdajalci in poraženci. Še Maistra smo se morali odpovedati, saj ni prebil Slunske fronte.
V Slovenijo je prodiralo pravslavje in Vidovdan je bil praznik nad prazniki.
V Ratečah se je zablestela cirilica in v njej je bil najprej napis Rateče v cirilici, šele podrejeno pa Rateče v latinici Pa "ne nagibaj se kroz prozor" Vsi cesarji, vsi kmezi, vsi rektorji in vsi pomembneži na slovenskih tleh so bii pozabljeni in so bii pregnani v pozabo, nastopali pa so vojvode od Mišića naprej in Kraljevič Marko je nadomestil Kralja Matjaža.
Pa to še ni bilo dovoj. Prišli so tovariši in postavili novo štetje. Ne tsito po Kristusi, temveč tisto od Čebin naprej. Velikonočmo savje slovenskih komunistov s Titom na čelu je ostalo prelomnica slovenske zgodovine, ki je zasenčila vse, celotno tisočletno zgodovino. Skorajda vse velmože in tudi slovenske matere. Zgodovna se je napisala na novo in temu je sledila krvava revolicija, ki je poponoma zatolkla slovenstvo in postali smo del internacionalnega občestva, ki ga združuje internacionala. V boj zatava slave je za vedno obmolknila . Domovia je ostala brez naroda in brez vere. Oboje so boljševiki darovali na oltar velike Sovjetske zveze in bi tam ostali, če ne bi Titu začeli satlinovi brki streči po življenju in se je zato odločil za beg iz salinizma in ustvarli svoj Titoizem. V takšnih razmerah ni bilo mogoče niti pomisliti na slovenstvo na vero, na običaje na to, kje pravzaprav smo Slovenci. Manjšini v Italiji in na Koroškem sta blii ujeti v udbovske mreže in za Slovece je bilo bolje najracionalneje, da asimilirajo. Ostali so samo tisti, ki jih je udba kontrolirala in jim rezala kruh.
Obe manšini je udba zdesetkala in k sreči jih ni poponoma uničila.
Ponovno smo prodali nacionalno bit tujcu. To je internacionalizem na komunistični podlagi. Ni nič nenavadnega da nespornemu vodji Slovencev zadnjega časa ni intimna opciaj Slovenija. On je širok on j internacionalec, Raje je lakaj Beogradu , ali pitlehni sluga Rusom, kot pa da bi v Sloveniji dopustil , da se razživi narod in da postanemo Slovenci Sloveci in da se razživimo v vsej razkšnosti in podjetnisti.
Dragi Mark, vem da svobdno dihaš s tujimi škrgami v socialistični Sloveniji. Mnogo teže bi ti i bilo, če bi v Sloveniji vladali Sloveci in bi terjali red in delavnot takšno, kot smo si pridobili skozi tisočletje svoje odlične, a zamočane zgodovine.Ti kot neslovenec tega pač ne moreš razumeti.
#28
mark
0
Dec 13, 2018
apmmb2 je tipičen primer skritega 'šiškota', ki se skriva na vsakem portalu čim se omenja partizane in nemce ter seveda njegovo priljubljeno cerkev.

za takšne paciente bi lahko roman tudi zapisal kakšno besedo, da ostali vemo s kakšnimi potlačenimi morami teh ljudi imamo opravka, ki zase menijo da združujejo 'slovence', v resnici pa samo drek mešajo za tistih par sadistov, ki jim te tematike koristijo za lasten napuh in lažji pogled v ogledalo...
#27
abram1b2 Cej
0
Dec 13, 2018
APMMB2
Včasih res udariš mimo. Slovenci nimamo svoje zgodovine? Zgodovino imamo ,resnica je,da je ta diktirana po sosednjih narodih in jugovičih.Že samo naše geografsko področje,kjer smo rojeni in živimo nam daje naš akumuliran brezčasen genski spomin-slovensko dušo.Tega nam nihče ne more vzeti.Problem je,da te slovenske duše še nismo sposobni ozavestiti -mi sami.,Lp :)*
#26
Zim Zelen
0
Dec 13, 2018
*APMMB2 -
Povej torej o naši zgodovini nekaj kar bi ta narod določilo in postavilo v prostor v katerem živimo.
Ali bi nas priključil Hrvaški in njeni zgodovini kot "severne Hrvate? :-(
To bi bila res junaška in ponosna misel domoljuba!
Bok

(Zakaj zavračaš prepoznavo naroda in njegovo preživetje na način, ki mu je preživetje omogočilo?)
#25
Pokaži več komentarjev
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2018-12-06 14:36:22 (Dec 06, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
O osmanagićologiji – 8./zadnji del
Osmanagićev nateg! – ali: o osmanagićologiji – 7. del
Osmanagićevi najbolj bizarni nategi - 6. del
Osmanagićev nateg – ali: osmanagićologija (5. del)
Osmanagićologija (bosanske piramide) – 4. del
Osmanagićologija – ali: o piramidah in energijah - 3. del
Osmanagićologija - 2. del
Bosanske piramide v Visokem?! Lari fari! Osmanagićev nateg! – ali: osmanagićologija (1. del)
Financiranje zasebnega šolstva
Afera PRETEPENA SODNICA
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
LGBT
(16)
ZZZDR
(13)
ŠPORT
(13)
CSD
(5)
RAAM
(5)
eu
(4)
geji
(4)
1968
(4)
MOM
(3)
Film
(3)
FDV
(2)
WC
(2)
FF
(1)
oče
(1)
OKS
(1)
LMŠ
(1)
RKC
(1)
sd
(1)
NOB
(1)
DUTB
(1)
SURS
(1)
gurs
(1)
RTH
(1)
seks
(1)
self
(1)
mati
(1)
tek
(1)
FSD
(1)
SKZP
(1)
ONA
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2019
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

2661.) kriv - jason pinter

Kategorija: Šport

Cena: 25 €

4691.) nomadi brez oaze  -  boris pahor

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5885.) vidna tema - izpoved o depresiji - william styron

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 12.99 €

6455.) oj, hišica očetova - cilka dimec žerdin

Kategorija: Naravoslovje

Cena: 9.99 €

6983.) luč fantastike - terry pratchett

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

https://www.naravni.si/blog/filtri-za-vodo/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

dober dan,   ste v kakšni finančni krizi? ali vam je banka zavrnila posojilo? ali potrebujete posojilo? ne skrbite več, ker je podjetje, ki je tu, da vam pomaga, daje posojila tako posameznikom kot podjetjem od 2000 evrov in več, obrestna mera je dostopna. če vas zanima, se lahko s svojimi prošnjami obrnete na hopkinsonloan@outlook.com.   hvala.  

Kategorija: Storitve

Cena: 10 €

v kolikor igrate igre na srečo, spremljate športi in radi tudi stavite, imate sedaj možnost, da ob registraciji na spletni strani: https://www.betsonhand.com/sl/william-hill/william-hill-bonus/ prejmete tudi william hill bonus.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kakšna znaša pokritost lte 4g omrežja pri enem izmed večjih operaterjev v sloveniji. na njihovi spletni strani si lahko ogledate zemljevid: https://www.a1.si/omrezje/hitrost-interneta-4g-lte

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

https://www.naravni.si/tehnologija/filtri-za-vodo.html

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor razmišljate o nakupu kvalitetnega mobilnega telefona in zanj ne želite odšteti celega premoženja, je smiselno, da razmislite o nakupu samsung galaxy a7. zmogljiv telefon po ugodni ceni, ki vas bo zagotovo navdušil. več lahko najdete in preberete na naslovu: https://www.a1.si/telefoni/samsung-galaxy-a7-zlata

Kategorija: GSM telefoni

Cena: Pokličite za ceno

računalnik all in one envy velja za premium izdelek hp.  z top procesorjem in ločeno grafično kartico, nudi hitro in zmogljivo delovanje.  primeren tudi za zahtevne igerce!     

Kategorija: All-in-one računalniki

Cena: 1499 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj