Pasti (in psihopatija) nudizma – II. del

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2018-07-25 ob 09:37:14

Odločil sem se, da se o NUDIZMU, njegovi škodljivosti, razpišem malce bolj detajlno, v nekaj nadaljevanjih  zato, ker se premalo govori o tem. Naj se ponovim: nudizem je v resnici simptom premalo sublimirane pohote – pobudniki (klasičnega) nudizma so načeloma vselej moški (s šibkim Nadjazom).  Ženskam včasih paše in razgalijo svoje oprsje – kar tudi ni ravno OK (ženski Nadjaz je tako ali tako v povprečju šibkejši kot moški) … Ženska ne bi smela kar tako svojega oprsja (po)kazati. Normalna ženska zna svoje čare »unovčiti«. Libidinalna kalkulacija normalne ženske se glasi: »Tisti, ki hoče moje gole joške videti, mora biti najmanj car, velik frejer – za užitek, ki mu ga nudim s svojim oprsjem (ki/ko ga gleda), mora tudi plačati! …/…/… Tisti pa, ki je takšen car/frajer in mi nudi tudi luksus – beri: (vedno) plačuje, ko gleda mojo lepoto – pa lahko moje joške tudi šlata, jih liže in počne z menoj, kar mu paše – samo car/frajer z veliko (pošteno zasluženega) denarja, (naravne) pameti, (pristnega) znanja in faličnosti naj bo …«

Brezplačno kazanje jošk na nudističnih ali celo navadnih plažah je hud libidinalni zdrs mnogih žensk, ki ne morejo zdržati, ne da bi uživale, ko nastavljajo svoje joške na vpogled moškim (in hkrati svarijo svoje konkurente).

V muslimanski logiki pokrivanja in skrivanja žensk v raznorazne burke/nikabe je veliko psihoanalitične oz. libidinalne logike, ki ima seveda moško oz. mačistično poreklo. V osnovi gre pri muslimanih za (nezavedno, če ne celo psihotično) projekcijo moškega ljubosumja, ki se je preko preroka Mohameda in/oz. Korana ter šeriatskega prava vtkala v celoten muslimanski svet (islam). Ženske pa so se v pokrivanju/skrivanju svojega telesa – beri: svoje lepote/čarov – »dobro« (libidinalno) znašle. Mnoge muslimanke znajo nenavadno uživati, ko/ker svoje čara moškim skrivajo, potem pa pokažejo svoje (lepo) telo izbranemu/svojemu moškemu in pri tem neizmerno uživajo (ko spoznajo, kakšno moč imajo s tem, ko moškemu pokažejo svoje čare, lepoto svojega telesa in obraza). Reklo bi se lahko, da so nezavedno zapopadle simbolno strukturo skrivanja čarov svoje telesno-obrazne lepote.

Mimo tega, da so nudistične plaže projekcija premalo sublimirane moške pohote, je mogoče nudizem (kot koncept) kritizirati tudi zato, ker se iz psihoanalize ve, da otroci ne smejo biti soočeni z genitalno goloto odraslih – še posebej ne svojih staršev.  Že pred leti sem ljudi svaril pred škodljivimi vplivi (na otroke) videne odrasle genitalne golote. Za portal »bibaleze.si« sem leta 2011 dal odmeven intervju na to temo – torej na temo (psihične) škodljivosti nudizma oz. videne genitalne golote za otroke. Nudistov takrat nisem posebej napadal – sem pa uvodoma povedal, da so problematični moški pobudniki nudizma, ki imajo v svojih psihičnih strukturah prešibek Nadjaz. To pomeni, da infantilno doživeti ojdipski oče v njihov Nadjaz ni naselil dovolj moralne razsodnosti in sramu, ki bi ga v odraslosti morali čutiti, ko/če nudistično razkazujejo svoj »privesek«. Namesto tega bolj uživajo, ko gledajo žensko goloto, ko bi vendarle moral sram premagati skušnjavo gledanja ženske golote. Moški nudisti so celo tako psihopatski, da svoje žene (in otroke, vključno s hčerami) prepričujejo, naj se še oni genitalno razgaljajo in paradirajo po nudističnih plažah in kampih.

Naj pa se v tem poletnem času vendarle malo povzamem in razložim, zakaj je golota staršev (pred otrokovimi očmi) – npr. na nudistični plaži – škodljiva. Tudi preprosto uzrtje odraslih genitalij je že samo po sebi za otroka lahko travmatično, torej škodljivo. Dojenčki so seveda izvzeti, ker pač njihova pamet/misel ni dovolj kompleksna/»pametna«. Ko v diskurz vpeljemo še spol – dečke in deklice ter očete/moke in matere/ženske – postane teorija za odtenek še bolj zapletena.

Viden erektiran moški spolni organ, še posebej, če je to očetov penis, je lahko za deklico/hči bistveno bolj (in na drugačen način) travmatičo, kot za dečka/sina. Podivjani »miselni odtis«, ki si ga – deček na svoj, deklica pa na svoj način – ustvari, ko/če vidi erektiran moški penis (še posebno zagaten je očetov penis), je lahko fatalen za razvoj določenih segmentov seksualnosti in celo spolne identitete in želje. Na nudističnih plažah se to prav lahko zgodi, saj tam lahko latentni ekshibicionizem dobi krila in se – »dopingiran« z alkoholom – celo manifestira.

Še posebej je nevaren (viden) seks – oz. katerokoli iz registra odraslih spolnih praks. Otroka lahko to še bolj zaznamuje, saj lahko učinkuje celo kot spolna zloraba, če otrok videne spolne prakse dlje časa (libidinalno hiperinvestirano) premleva. Pomembno je tudi, s kakšnimi spolnimi praksami je soočen – beri: kaj vse seksualno-šokantnega vidi. Če dojenček vidi (in sliši) seks med staršema, se ga to ne dotakne na fatalen način (kot spolna zloraba), ker videno – četudi je zelo šokantno – (še) ne razume, torej ne »sprocesira« tako, da bi to pustilo v njegovih potlačitvah pomembno mesto (v negativnem smislu). V tem kontekstu se splača spomniti na Freudovo  interpretacijo t. i. Volčjega človeka, v kateri je Freud izpostavil, da je njegov odrasli pacient (Sergej Pankejeff – »Volčji človek«) pri dveh letih videl (in »slišal«) »coitus a tergo« med staršema, kar predstavlja izvorni moment/vir njegovih sedanjih psihičnih težav.

Preden se neposredno dotaknem škodljivosti nudizma za otroke, naj povem, da je spolna zloraba (doživeta v otroštvu) ena najhujših stvari, ki se jih lahko zgodijo človeku. Spolne zlorabe najbolj zaznamujejo duševno zdravje, torej človekovo psiho. Če otrok doživi nudizem mu lahko to doživetje – ni pa to povsem nujno – zapusti neizbrisljiv pečat v njegovih infantilnih (potlačitvenih) depojih; to pa bo v odraslosti (začenši že v puberteti) botrovalo nadležnim specifikam (tesnoba, anksioznost, morda panični napadi ali celo depresija), ki jih je navadno treba zdraviti z globinsko psihoterapijo (ali celo s tableti).

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2018-07-25 09:37:14 (Jul 25, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Prvi spol - knjižnica Jožeta Mazovca
Greta, njeni »gretofili« in »greteni«
Šport in seksualnost - 4. del
Seks pred tekmo – da ali ne? - 3. del
Psihoanalitični transfer v razumevanju odnosa trener/ka-športni/k/ca – 2. del
Tabu tema: seksualnost in šport (mladih) - 1. del
Pokvarjeni odvetniki
Sebastien Abramov (Colarič), Sara, Julija in odžagana roka
Absurdna blokada – za 1 dan, za 1 mesec, za …
Šola in institucionalna (pre)vzgoja
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(17)
LGBT
(16)
ZZZDR
(13)
CSD
(5)
RAAM
(5)
eu
(4)
geji
(4)
1968
(4)
MOM
(3)
Film
(3)
WC
(2)
FDV
(2)
RKC
(1)
FF
(1)
sex
(1)
OKS
(1)
NOB
(1)
LMŠ
(1)
sd
(1)
oče
(1)
ONA
(1)
DUTB
(1)
SURS
(1)
gurs
(1)
RTH
(1)
seks
(1)
mati
(1)
self
(1)
FSD
(1)
SKZP
(1)
tek
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

7372.) twilight - stephenie meyer , knjiga je v anj jeziku

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

1659.) ata je spet pijan - dušan čater ,  knjiga je nova

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5247.) na mrzlem severu - ritchie calder

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5668.) parnik trobi nji - boris pahor

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

4304.) poletje v zgodbi v.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 8.99 €

3595.) operni spev - besedila najlepših opernih arij - smiljan samec

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 12.99 €

4628.) svetovna književnost 1 in 2 knjiga cena je za kos

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

2168.) mary anne - daphne du maurier

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj