»Pacient K.« – ali: karma je jeba!

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2018-05-17 ob 09:47:05

Naloga tistih, ki imamo to danost, da opažamo tisto, kar drugi spregledajo, je, da pišemo, javno govorimo. Pridobil sem status kritičnega misleca ravno zato, ker sem politično neopredeljen; zaušnice talam tistim na levi in tistim na desni. Zato sem osovražen s strani levičarjev in desničarjev. Vendar se ne pustim zmesti. Če že imam to danost, ta talent, to pamet in ne nazadnje tudi znanje, je moja moralna dolžnost, da pišem in javno govorim. Prijateljev nimam – bolj ali manj se vame zaletavajo sovražniki. Ko napišem nek tekst, ki je pisan »na dušo« desničarjev, me kujejo v zvezde. Ko napišem kaj proti njim, me le-ti polivajo z gnojnico. Nič drugače ni z levičarji. V zadnjih letih – po letu 2011, ko sem feministkam in LGBT začel rušiti njihove psihotične poglede na družino – sem se bistveno bolj zameril levičarjem, ki imajo v svoje ideološko jedro vtkane prav feministke (»moškinje«) in LeGeBiTrovce.

Desničarjem pa … ni pomoči; vse dotlej, dokler ne bodo spoštovali partizanov/partizanstva, NOB, Tita, »tekovin revolucije«, »jugoslovanstva«, iskrenih namer (propadlega) socializma (in marksizma), bodo obsojeni na opozicijsko nerganje (kljub temu, da se SDSu na teh volitvah celo obeta relativna zmaga – svoje trdne (desne) koalicije, zaradi svoje politične trme in rigidnosti, ne bodo nikoli sestavili) …

Pred štirim leti sem »zajebal«: pozival sem ljudi, naj volijo Cerarja/SMC, ker (takrat) še ni bil »preverjeno slab«. (http://www.publishwall.si/roman.vodeb/post/106143/zakaj-je-cerarsmc-neizbezna-opcija) Pozneje sem se javno opravičil – in to v Državnem zboru. V svojem mandatu je Cerar svojo hibo – (takšno in drugačno) podleganje ženskam/feminizmu – dokazal. Postal je »preverjeno slab«! To kar si je privoščil z noveliranjem ZZZDR (in ukinjanjem spola), kar je dopustil ministrici Anji Kopač Mrak (tudi v kalvariji »koroških dečkov«), je – zame osebno – politično (in človeško) nagnusno. Ni pa »zajebal«, ko je npr. postavil žico na mejo (za spodobno ograjo pač ni bilo časa). Tudi v kalvariji z II. tirom s Cerarjem ni nič bistvenega narobe.

To, da se mu je zgodil »nepokorni državljan K.« je očitno (karmična) kazen za nekatere druge zdrse, ki jih je Cerar seveda imel – tudi na področju cenzure svobode govora in kritičnega mišljenja. V njegovem mandatu se je dogajala raznorazna cenzura, tudi medijska – ne samo, da se je dogajala, pač pa se je »razpasla«. Toliko cenzure, kot sem bil jaz osebno deležen ravno v času njegovega mandata, se prej ni dogajalo. Ideje svobode govora ni ne širil, niti ne ščitil. Na FF se je zaradi obetajoče se moje predavateljske prisotnosti celo odpovedala konferenca! Že posneti radijski intervjuji niso smeli v eter! (Meni se je to zgodilo na mariborski podružnici radia RTVSLO!) Kaj takega se dogaja v državah s totalitarnim režimom … Če bi se v medijih uveljavilo kritično mišljenje »Rdeče kapice«, »krjavlja« Andreja Šiška na predsedniških volitvah ne bi bilo treba cenzurirati, ker ga bi mi – kritično misleči, politični (psiho)analitiki – »požrli s kostmi vred« in pošteno bi hrustalo. Vendar kritičnega mišljenja t. r. ni – oz. je zreduciran na politično kontaminirane medijske hiše. Levi (na nacionalni RTVSLO, Dnevniku, Večeru, Delu, Mladini … – tudi PopTV/AKanal, PlanetTV in Siol so »levosučni») kritično motrijo in blatijo desne. Desni pa se refleksono in revanšistično izživljajo nad levico na svojih »punktih« (Nova24TV, Demokracija, Reporter, TV3/VV-faktor …)

Tudi »koristnega idiota« (Vilija Kovačiča), kot se je izrazil Crnkovič, bi mi, kritični misleci in »psihostrokovnjaki«, že zdavnaj požrli s kostmi vred – in (spet) bi pošteno hrustalo. To, da je se je v dveh referendumih stran vrglo 6 milijonov evrov, je v resnic kriv Cerar (in ne »pacient K.«), ker ni sistemsko pošlihtal »svoje« države, pa bi jo lahko – za malce več »jajc«, torej odločnosti, ki jo je očitno uporabil v svojem privatnem/ljubezenskem življenju.

Da ne bo pomote – in ta del mojega današnjega pisanja namenjam vsem tistim desnim sadistom, ki ste uživali, ko je »pacient K.« mrcvaril Cerarja in celo mislili, kako ima »dežurni nergač« v svoji (proti)argumentaciji prav. Ko še ni bilo cenzure drugačnega mišljenja oz. ko je bila svoboda govora kolikor toliko dovoljena – oz. »ko/ker Vodeb (takrat) še ni bil nevaren levici« – sem sem za RTVSLO/MMC profiliral »avstrijsko incestuozno pošast« Josefa Fritzla, ksenofobno-nacionalističnega norveškega psihopata Andersa Breivika (tudi pedofila Wolfganga Priklopila sem profiliral – in še koga) … Napisal sem kopico tekstov o psihopatiji, sociopatiji, psihopatokraciji –  celo o (družbeni) koristnosti psihopatov in sociopatov. »Pacient K.« in patroni kalibra »rdečekapični krajavel« so (zaradi simptomov, ki jih tako transperentno spuščajo od sebe) zreli za resno psihiatrično diagnosticiranje – in na to bi morali opozoriti kritični misleci in »psihostrokovnjaki« – ne pa da lomastijo po politiki in se v objemu svete jeze zaganjajo v družbo kot svinja v buče.

http://www.publishwall.si/roman.vodeb/post/299050/koristnost-psihopatov-in-sociopatov-iv-del

http://www.publishwall.si/roman.vodeb/post/300148/koristnost-psihopatov-in-sociopatov-v-del

Ravno zato, ker RTVSLO (ne TV, ne radio) ne znata organizirati polemičnih oddaj z različno (kritično) mislečimi gosti, se ni dostojno profiliralo ne Vilija Kovačiča, niti Andreja Šiška (niti »pojočega majorja« Troho, ne Egidija Kozjeka …). Vsi ti politični ekscesi »vaških posebnežev«, ki imajo določene osebnostne oz. psihične motnje bi se dalo v javni strokovni debati takoj razorožiti, razkrinkati – vendar je treba imeti in pogum in znanje pa še sistem mora to dovoljevati. S tako »šibkim« diskurzom, kot so ga sposobni sproducirati režimski govorci (strokovnjaki, analitiki) in FDVjevski novinarji, je pač kaj takega nemogoče. Vilija Kovačiča bi se moralo dati pod psihološko (psihiatrično, psihoanalitično) lupo, ga diagnosticirati in v trenutku bi se vedelo, da je njegovo apriorno kontriranje simptom njegove osebnosti, njegove mehke (psiho/socio)psihopatije, ne pa posledica njegove strokovnosti. (Doslej se je kot strokovnjak ponujal na kar nekaj različnih področjih.) Nobene kritične avtorefleksije ne premore, vsako subjektivno resnico si zracionalizira sebi v prid; zato bi mu ogledalo morali nastaviti strokovnjaki za duševnost (in družbo). In če bi bili mediji iskreni – ne pa politično preračunljivi (in kronično pristranski) –, bi se to zgodilo že/še pred prvim referendumom. Politični lisjaki – ala Janko Veber in Bojan Požar (in celotna desnica) – so nevrotičnega oz. histronično (latentno) narcističnega Vilija Kovačiča sedaj izkoriščali za svoje politične koristi. To je – po mojem iskrenem prepričanju – še bolj perverzno, kot je »(pristna) žlehtnoba« samega Vilija Kovačiča. Ker »nepokorni državljan Kovačič« sam sebi ne more pogledati v tilnik, v svojo slepo pego, v svoj psihični patos – in v resnici ni (sam) kriv, da ne vidi kako in na kakšen način je nor. Številne racionalizacij in nezavedno pač opravijo svoje. Na Kovačičevo norost bi v resnici morali opozoriti politično nekontaminirani (psiho)analitiki, modreci/misleci in (dobri) novinarji  … In če bi Cerar s svojimi neformalnimi apeli (in vplivi), in »strici iz ozadja« normaliziral RTVSLO in dnevno časopisje (Delo, Dnevnik, Večer), bi bil Vili Kovačič (in še kdo) že zdavnaj razkrinkan in posledično osmešen in osramočeno in – v prisporodi rečeno – »poslan na tablete/terapijo«. Tako pa …

Čaka naš politična burleska: VOLITVE! S tako slabo levico bo verjetno zmagala SDS, ampak ne bo sestavila trdne (desne) koalicije … In … čakajo nas (še ene) predčasne volitve. (To si upam že sedaj napovedati.)

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
12
resnik
1
May 22, 2018
"Hudo narodu, ki ima tako inteligenco - zabite intelektualce, ki kot Vesna Godina in Marko Crnkovič v zaščito korupcije pljuvajo po protestniku in kritiku, ki nastavlja brezglavi politiki zavore
#12
Zim Zelen
0
May 20, 2018
*Stojan S. - #10

Mi ni znano, da bi bila opravljena ustavna pesjroa :-o
#11
Stoyan Svet
0
May 20, 2018
zakon o drugem tiru je dokazano protiustaven in nezakonit.
Tisti, ki je naročil ta zakon in ga spisal bi moral iti v zapor za 45 let,
ker ta zakon uzakonjuje korupcijo in krajo davkoplačevalskega denarja,
(še posebej z deležniki iz Madžarske, katerih pogodba z njimi je tajna)

Priijatelj Egidij Kozjek lepo to objasni v tem kratkem videu; https://www.youtube.com/watch?v=HVsfdAzJ2Hc

Skratka kdor je za ta zakon o drugem tiru in podjetju 2TDK je podpornik tistih goljufov in kriminalcev, ki želijo uničiti slovenski narod.
Roman, Roman, a te res ni čisto nič sram?

ZMAJEV 2. TIR IN SLIKANICA ZA OTROKE - YouTube

2. TIR PO METODI DRAGO-JA ALI PRAVNOMAFIJSKI DRŽAVNI UDAR IN POIZKUS ZASUŽNJEVANJA SLOVENSKEGA NARODA ZA DOBO 45 LET 1.
#10
Roman Vodeb
0
May 20, 2018
Rabite tablete, v kombinaciji s psihoterapijo.
#9
APMMB2
0
May 20, 2018
Tukaj pa res ne vem več, komu ni pomoči?
Če prav državljan K na svojstven način protestira, ima popolnoma prav in ga je potrebno upoštevati, saj želi družbo obvarovati pred neumnostjo, ki jo počne vlada. Sicer razsodni Vodeb pa vidi v državljanu K manjaka, ki ga je potrebno ustaviti.
Kovačič ima prav! Popolnoma nerazumljivo pa je, da vidi Vodeb v Kovačiču samo manjaka.
Ko bo mafija Vodebu izpulila iz njagovega žepa njegov zaslužen denar, se sprašujem kdo bo potem nor?
Žal namerava mafija izpuliti denar iz žepov vseh državljanov, vsi bomo ukradeni!
#8
Roman Vodeb
0
May 19, 2018
Vili, ne delajte se norca iz nas vseh!
#7
APMMB2
1
May 19, 2018
Gospod Vodeb in kdaj bo po vaših izračunih škoda, ki jo povzroča državljan K presegla 400 mio, kolikor jih inkriminirani državljan želi prihraniti tudi vam?
#6
Roman Vodeb
1
May 19, 2018
"Državljan K." je dosegel, da je SLO vrgla 2 milijon Eur stran zaradi dveh referendumov. Zavlekel je izgradnjo drugega tira za vsaj 1 leto. To pomeni nadaljnjo izgubo v vrednosti vsaj 10 milijonov ... Da ne govorim naprej. Dela se pametnega tam kjer ni. Zaradi mene se lahko naredi drugačem predor, žičnica, viadukt. Sämo naj se že enkrat zgradi!!! Naj ima zlate šine, ali pa srebrne, samo naj se že enkrat zgradi. Vseeno je, ali 100 ljudi pri tem zasluži, ali nobeden. Samo naj se že zgradi!!! Če pa Vili K. rabi kreganje, pa naj se vpiše v krožek za prepiranje in naj se tam zdravi. Ker: Sloveniji s svojim nerganjem samo škodi in gre ljudem na živce. Izrabljajo pa ga desničarji in opozicija ... To je moralno neodgovrno! To je pokvarjano, to je psihopatsko!
#5
APMMB2
0
May 19, 2018
Zanesljivo je državljan K manjak. Toda pri 2. tiru ima prav in prav tak človek lahko razkrinka vse lumparije, ki se dogajajo ob tem veleprojektu.
Prav po njegovi zaslugi bo razkrinkana mafijska združba, ki se je zbrala okrog tega projekta. V kolikor bo manjak. državljan K uspel, bo Sloveniji prihranil denar, prepotreben na drugih področjih. V kolikor ne bo uspel, bo dakaz, da tudi gorečneži, kakršen je državljan K, ne morejo v Sloveniji nič narediti. Poznamo tudi manjaka , naj ga označim kot državljana JJ. Tudi on se bori, rine z glavo skozi zid, ima največkrat prav, pa ne uspe. Ne uspe tudi zaradi anamnez, ki jih podajajo sicer strokovno usposobljeni ljudje.
Sicer nisem na tem področju doma, vendar instinktivno slutim, da je za uspeh potrebna trma, trma, ki prerašča v manjaštvo.Ali je to deviacija? Prav gotovo je, saj odstopa od povprečja. Povprečje, mediokriteta, pa je bolezen, za katero so množično zboleli Slovenci.
Posledica te strašne epidemija je stanje v katerem se Slovenija nahaja.
Gospod Vodeb, tudi vas lahko štejem med manjake. Kljub trdnim in neomajnim stališčem, ki so , da ne bo pomote , pravilna, ste si polomili zobe. To pa kaže, da je mediokriteta hujša in zahrbtnejša bolezen kot manjaštvo.
#4
Zim Zelen
1
May 18, 2018
Karkoli mislite in dokazujete o občanu K. je pa le res, da nas gospodje tipa C. postavljajo pred končana dejstva.
Občan K. jih po malem spotika na prav nič simpatičen način, ampak elegantno uglajeni gospodje z še lepšimi govori pač ne nastopijo in argumentirano pokažejo kje g.C s kompanijo dokazljivo greši.

(Sancho Panza in mlini na veter)
#3
Roman Vodeb
1
May 18, 2018
Ne me učit! Če sem v čem dober, je to profilirajne psihopatov! "Pacient K." je "bolan". Ne zna nehati, nikoli ne zna nehati! NIKOLI! To je karakteristika psihopatov! Na Priklovem odboru sva sedela skupaj. Ko on ni dobil besede, si je dal nagobčnik na usta, jaz pa sem zgolj "skesano" sedel, pa bi imel bistveno več povedati kot on (o Družinskem zakoniku). Ko sva bila na mitingu v podporu "koroških dečkov", sem jaz govoril 3 minut, ker se več ni smelo, on pa je govori 10 minut o "II. tiru". Človek rabi terapijo, da bo ozdravljen potlačene jeze. Ne zdrži, ne da bi se kregal. Vedno bo našel fronto, da bo lahko nergal. To je patologija!!!
#2
APMMB2
3
May 18, 2018
Gospod Vodeb (Gospod z vliko začetnico)!
Kljub vsem sposštovanjem, menim, da ste ga temeljito pihnili mimo.
Vili Kovačič znan tudi kot državljan K je borec za pametne rešitve. Upam, da imate pamet radi in da jo spoštujete. Ni vsem enako dodeljana, pa tudi imamo različno pamet za različna znanja in sposobnosti.
Kovačič se pač spozna na ekonomijo in tukaj ima pameti dovolj.
Nisem politikant, zato me politične intrige prizadenejo in kdor misli, da Kovačič nima prav je lahko nevednež, ali pa politični intrigant. Dovolim si oceno in vas klasificirati za nevedneža na področju, ki ga pa Kovačič odlično obvladuje.
Dovolite pa, da vam na kratko pojasnim zablodo iz katere dela Cerar prvovrstni politikanski spektakel.
Tako čez palec lahko ocenim, da je trasa železniškega tira med Divačo in Koprom vsaj za 400 mio predraga.
Poponoma nesmiselno je graditi industrijski tir za računsko hitrost 160 km/h in s tem po nepotrebnem v traso vložoti omenjenih 400 mio več, kot je potrebno.
Ko pa ocenjujem še vse ostalo, kar spremlja to podjetje, pa se mi resno poraja sum o veliki kraji in prevari, ki bo akterjem napolnila žepe, državljani pa bomo to drago plčali.
To so dejstva. Lahko jih po točkah obrazložim, menim, pa da je to dovolj, da rehabilitiram državljana K, ki je sicer posebnež, vendar daleč od tega, da bi bil psihopat, ki bi ga lahko vi obravnavali. Prej ste dolžni zahvaliti se mu, ker ščiti tudi vas pred veleropom.
Psihopat v tem primeru je Cerar, ki kljub vsem opozorilom trmasto vztraja pri realizaciji polmije pri kateri bo potegnil zelo malo, morda celo kakšno kazen. Oni, ki pa si bodo napolnili žepe, pa se za mevžo, ki so jo izkoristili, ne bodo zmenili. Tudi zapravljeni denar za oba referendiuma sta zapitek Cerarjeve nečimrnosti , ki mu je stopla v glavo potem, ko je popolnoma nezrel postal premier vlade, ki je ni znal voditi in je prevzel štafetno palico najslabšega premiere v zgodovini samostojne Slovenije.
#1
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2018-05-17 09:47:05 (May 17, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Prvi spol - knjižnica Jožeta Mazovca
Greta, njeni »gretofili« in »greteni«
Šport in seksualnost - 4. del
Seks pred tekmo – da ali ne? - 3. del
Psihoanalitični transfer v razumevanju odnosa trener/ka-športni/k/ca – 2. del
Tabu tema: seksualnost in šport (mladih) - 1. del
Pokvarjeni odvetniki
Sebastien Abramov (Colarič), Sara, Julija in odžagana roka
Absurdna blokada – za 1 dan, za 1 mesec, za …
Šola in institucionalna (pre)vzgoja
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(17)
LGBT
(16)
ZZZDR
(13)
CSD
(5)
RAAM
(5)
eu
(4)
geji
(4)
1968
(4)
MOM
(3)
Film
(3)
WC
(2)
FDV
(2)
RKC
(1)
FF
(1)
sex
(1)
OKS
(1)
NOB
(1)
LMŠ
(1)
sd
(1)
oče
(1)
ONA
(1)
DUTB
(1)
SURS
(1)
gurs
(1)
RTH
(1)
seks
(1)
mati
(1)
self
(1)
FSD
(1)
SKZP
(1)
tek
(1)
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

6321.) vdovec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

4429.) orlovo darilo

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 25.99 €

3596.) drugo mesto

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

1967.) deklica in sončnice

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj