Borut, njegove »miške« in opravičilo

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2015-05-30 ob 13:45:12

Ko že ne vem o čem bi tokrat pisal/blogal in govoril (v radijskem komentarju za radio Europa 05) - evtanazijo in »afero Radana« sem namreč že nekako obdelal – na sceno uleti (spet) Borut Pahor s svojimi »miškami« in oprevičilom. In evo - zgodi se maturantska četvorka, tema tedna, o kateri je treba nekaj reči, je rojena. Zakaj?! Zato, da bodo oslovska ušesa, ki rastejo našemu (legitimno izvoljenemu) predsedniku, bolj vidna – predvsem levim ovčicam.

Kljub temu, da je Borči »ljudski človek«, kot o sebi razmišlja, si ne bi smel privoščiti takšnih ekscesnih izpadov/izjav, kot je bil ta zadnji, na tej skupinski maturantski četvorki. Ko 51-letni t. r. ex-pohotnež – ki je v svoji volilni kampanji kot »glumeči« gozdar, kot se je sam izrazil »podiral drevesa tako, kot nekoč babe« – govori o 18-letnih »miškah«, seveda izkazuje svoje »še živečo«, latentno pohoto, spolno željo. Res je – če te pohote ne bi čutil, bi bil »bolan«. Vendarle pa si, kot predsednik države, ne bi sme privoščiti takšnih javnih besed, ki jih je izrekel na tej skupinski maturantski četvorki. Problematična je torej njegova izjavljalna pozicija; on je vendarle predsednik, in bi moral uradno biti precej bolj aseksualen – moral bi se bontonizirati. Pri Pahorju pa se zdi, kot da se trudi spremeniti poslovni/protokolarni bonton; očitno se je preveč vživel v Tita (ta pa je res sprminjal bonton). Resnici na ljubo: Pahor ni edini, ki ima tovrstne zdrse. Predsednik Evropske komisije, sicer Luksemburžan Jean-Claude Juncker je podoben »gelipter«. Ravno Juncker se na protokolarnih sprejemih obnaša kot ostareli rocker, ki malo »po domače« pozdravlja svoje prijatelje. Berlusconi je, kar se tiče neolikanosti še večji neotesanec, da ne rečem bedak; no, tudi Putin dosti ne zaostaja za Berlusconijem. Bush (mlajši) tudi ni bil biser, kar se tiče nastopanja v javnosti. Da ne bo pomote, tudi Tito ni točno vedel, kaj je to poslovni oz. protokolarni bonton, nekaj filinga pa je vendarle imel. Z angleško kraljico Elizabetho II pa je nekoč plesal kot bi bil na veselici (2-krat zaporedoma) – tukaj ga je zaneslo.

Tile top-politiki oz. predsedniki, ki imajo toliko narcistične želje po slavi in seveda tudi moči in oblasti, se pogosto ne znajdejo v javnosti (imajo zdrse) – ker pač pogosto igrajo samega sebe (pristnosti ne premorejo) zato, da sploh dobijo volilne glasove, in da so izvoljeni. Gre pač za tipično narcistično patologijo, ki obvladuje domala vse (top)politike. Zato v končni fazi ne moremo kriviti Pahorja, da dela neumnosti – ker: tak pač je. Bedaki so v resnici volivci, ki so ga izvolili.

Namreč: v tem kontekstu – potem ko se je opravičil, torej, ko so mu svetovali, da se naj javno opraviči za izrečene besede, in ta »narcistični neotesanec« se je res opravičil – je (spet) doživel javni aplavz svojih/nekaterih (levih) privržencev.  Če pogledate pozitivne komentarje, torej komplimente, ki jih »leve ovčice« – do svoji/levičarjev sem pač lahko kritičen, ker sem vendarle v osnovi (res) levičar (oz. vsaj skušam biti) – delijo Pahorjevemu naknadnemu opravičilu za te »miške« (na FB), je groza lahko popolna. Tole so nekatere »kratke in sladke«: »Bravo!« »Čestitam!« »Fajn.« »Lepa gesta.« »Zelo lepo.« »Respect.« »Kralj!« »Pahor je car!« »Nič narobe.« »Spoštujem.« »Najboljši ste.« »Vsa čast.« »Najboljši in najjači.«

Moj komentar na FB se je ob opravičilu seveda glasi: »Torej to sedaj v resnici pomeni, da bo g. predsednik do naslednjič svojo vlogo "dobrega predsednika" bolje odigral?! Država ne rabi predsednika, ki dobro igra samega sebe, pač pa, da predsednik je, to kar v resnici je. Toda, če bi naš predsednik bil, to kar v resnici je, ne bi bil izvoljen.«

Pahor je, kakršen pač je ... Grozljivo je bolj to, da je bil izvoljen – in grozljivo je, da mnogi njegovi privrženci v »miškah«, niti v opravičilu, ne vidijo nič spornega. No, nevaren pa tale Pahorček pač ni.

Ena od pomembnih nalog predsednika pa vendarle je, da skrije svojo pohoto. Pahorju to ne uspeva. (Nekoč je prihod Katarine Kresal v politiko pospremil s precej seksualnimi komentarji.) Ne upam se vprašati, kako na te zdrse gleda njegova partnerica Tanja Pečar. Rekel bi le: naj trpi, ker, če je bila tako neumna, da je izbrala takšnega oplojevalca za svojega sina. Oz.: naloga vsake žene je, da svojega moža (u)kroti in v red spravi. Pahorjevi Tanji pa to ni uspelo – no, konec koncev, saj ni žena, saj je samo partnerica, ki (konec koncev) niti z njim ni živela pod isto streho – ko je Borut rabil »svoj mir«. (In ne sprašujte me sedaj, da naj vam psihoanalitično razložim, zakaj moški rabi svoj »(ne)mir« v času, ko je uradno v partnerski zvezi, in ko že ima sina, ki bi mu moral očetovati.)

 

Naj v tej zvezi izrečem še neko značilnost: mnogi »ščajmani« levičarji znajo biti kritični do svojega predsednika, v tem primeru do Pahorja. Desnica pa načeloma ne zna kritično misliti »svojega« Janše – občasno si drzne kaj kritičnega (o Janši) izreči kdo iz NSi. Še (celo) več: levica vendarle premore nekaj zdravorazumskih intelektualcev, ki znajo biti (vsaj po tihem) kritična tudi/celo do »svoje« (sedanje) LGBT ideologije in spremembe novele ZZZDR (pa ne mislim sebe) – le naglas (še) ne upajo spregovoriti, ker jim to pač (še) ne koristi. O Pahorjevih zdrsih in njegovi lažni »karizmi« pa vendarle upajo spregovoriti naglas.

Anekdota – dogodila se je nedavno – se na to temo glasi: nek 80-letnik je moral iti na zdravniški pregled, da mu podaljšajo izpit za avto. Ko ga je naposled še psihologinja povprašala – preverjala je njegovo morebitno dementnost – kdo je predsednik države, je dotični 80-letnik kot iz topa izstrelil: »Klovn!« In psihologinja je temu 80-letniku izdala žegenj/potrdilo, da je tudi psihično normalen.

Toliko dobrega bi predsednik države lahko naredil svojemu narodu – kljub temu, da nima posebnih kompetenc –, pa po eni strani tega na zna, po drugi strani pa »futra«/»pita« svoj narcistični ego z zdrsi, ki si jih doslej ni privoščil še nihče. Ampak, takšnega predsednika si zaslužimo! Ko nas bo družno srečala pamet, tudi takšni predsedniški kandidati kot je Pahor, na volitvah ne bodo zmagovali.

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
9
Borat ni edini
0
Nov 11, 2015
Na portalu Najdeno pod dvignjenimi kamni#
#9
Borat ni edini
0
Nov 11, 2015
Vsi našteti so isti in iz iste loze, zato podobni kot jajce jajcu. Vsi so brezgrešno zaplojeni, brezmadežno spočeti od iste strani, v rejo pa dani drugemu očimu, ki jim nudi tudi nekakšno identiteto, lik očeta pa prav zagotovo ne. Vsi (in tudi ostali polbratje in polsestrice) se najdejo na portalu Nsjdeno pod skritimi kamni.
Desna in leva politična opcija pa služita le zato, da se lahko menjajo, ko pride do nevarnosti, da jih 'raja prokuži'.
Da so vse življenje protežirani in vzgajani že v naprej z določenim namenom, ni slučaj. O njihovi 'sposobnosti ter posledično vzgojenosti' pa so le mokre sanje bogvekoga, oni igrajo sami zase, oni so oder sami sebi.
Da se z leti izrojujejo, kot so se incestualno davno prej že njihovi pradedi, se jasno vidi.
#8
Alexio Dickson
0
Jun 03, 2015
Ma kaj ta Simona Muršec je lezba? Bi jo polil s 100litri sperme jao, ko je dosadna oprana glava.
#7
Stoyan Svet
0
May 31, 2015
pahor je bil maneken pod znanim imenom barbika,
barbika je kot vemo lutka,
od lutke pričakovati kaj več kot nekaj samovšečnih fraz
je skregano z zdravo pametjo,
še posebej po tem, ko je tako kriminalno kot predsednik vlade vodil državo.
Ampak, če ne bi imel podpore murgeljskega palčka,
bi bil lahko samo brezposelni maneken.
Ta človek nam dela tudi neverjetno sramoto na mednarodnem področju,
na kar sem opozoril v mojem članku.
Škoda, da mu na maturantskem plesu ni kaka najstnica snela lasulje,
me zanima kako bi potlej kaj bilo z njegovo; miška, to mi deli ;)
#6
Disem ču
0
May 31, 2015
Pahor že ni nevaren, je pa nevarno ali vsaj škodljivo za državo, da ima njega za predsednika.
Težko je gledati nekoga, ki tako zelo uživa v pogledu.
Lahko da motiv morda sploh ni bila pohota, ampak je pač le hotel izpasti
huda faca.
Kam z njim? Ko je bil izvoljen za prezidenta, so rekli, da zdaj vsaj škode ne bo delal. Pa temu ni tako.
Mislim, da bi bilo zanj idealno, če bi kot eksponat dobil službo v muzeju voščenih lutk, okoli vratu pa bi mu moralo viseti opozorilo, da obiskovalce lahko ugrizne, če se mimo Njega sprehodijo brez občudujočih pogledov.
#5
Rak stari
0
May 31, 2015
Bravo! Kaj več dodajati v mojem komentarju nima smisla, razen tega, da čakam na nov kiks tega prepotentnega narciska.
#4
rastko plohl
0
May 31, 2015
Izza umetno ustvarjenih avtorativnih mask "zrelih" voditeljev, se kaže narava povprečnega človeka, kot smo mi.
O tem kakšni bi naj voditelji izgledali in kar nam vcepljajo so le izmišljeni in lažni kulti o nadljudskosti voditeljev in naši inferiornosti, da nas slepijo in manipulirajo - vodijo.
Padajo maske lažnih avtoritet in spoznavamo, da so enaki nam in da niso nekaj več kot mi.

Pahorjeva zgodba o miškah je bilo nujno potrebno dejanje, saj je Pahor zrušil lažni mit o nezmotljivih avtoritetah in naši inferiornosti,
lažeh in posledično omogočil začetek ljudskega osvobajanja tiranije oblasti...v smislu, da so nosilci oblasti to je državnosti nekaj več kot mi....
#3
Alexio Dickson
2
May 31, 2015
Ahahahahaha končno sem se nasmejal na temle blogu. :)
Patološki narcis in njegova mamka, ki ga je uboga sama gor spravljala, evo ti rezultat: Klovn!

Pri sebi opažam podobne ekscese, moram pa rečt, da sublimiram precej zadev, s pomočjo tvojih blogov Roman! Ti si car! :)
#2
vanjo trentelj
0
May 30, 2015
Za predsednika države smo tudi v preteklosti imeli klovne (Kučan, Drnovšek, Turk), pa se nikakor ne morem odločiti kateri je bil večji.
#1
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2015-05-30 13:45:12 (May 30, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Simič Vs. Vodeb - 2. del
Prvi spol - knjižnica Jožeta Mazovca
Greta, njeni »gretofili« in »greteni«
Šport in seksualnost - 4. del
Seks pred tekmo – da ali ne? - 3. del
Psihoanalitični transfer v razumevanju odnosa trener/ka-športni/k/ca – 2. del
Tabu tema: seksualnost in šport (mladih) - 1. del
Pokvarjeni odvetniki
Sebastien Abramov (Colarič), Sara, Julija in odžagana roka
Absurdna blokada – za 1 dan, za 1 mesec, za …
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(17)
LGBT
(16)
ZZZDR
(13)
CSD
(5)
RAAM
(5)
eu
(4)
geji
(4)
1968
(4)
MOM
(3)
Film
(3)
FDV
(2)
WC
(2)
RKC
(1)
FF
(1)
sex
(1)
OKS
(1)
NOB
(1)
LMŠ
(1)
sd
(1)
tek
(1)
gurs
(1)
SURS
(1)
ONA
(1)
DUTB
(1)
RTH
(1)
seks
(1)
mati
(1)
self
(1)
oče
(1)
FSD
(1)
SKZP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
November 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

bi radi imeli rjuhe v takih barvah, ki se ujemajo s prevlekami za odeje in vzglavnike? kupite jih lahko pri https://minu.si/collections/rjuhe. še lažje pa je, če pri njih naročite kar celotno posteljnino. preverite njihovo ponudbo.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima, kje lahko prespite v okolici bohinjskega jezera, je najbolje, da preberete ta članek: camping bohinj - https://www.altitude-activities.com/all-you-need-to-know-about-camping-bohinj.  

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

iphone, running ios 13. earpods with lightning connector. lightning to usb cable. 5w usb power adapter. documentation.   contact name: henry gustavo email: h.gustavo@outlook.com gmail: henrygustavo209@gmail.com skype: enquiry-musicalstore whatsapp: +1(825) 994-3253    

Kategorija: IP telefoni

Cena: 1000 €

potrebujete novo odejo za vašo posteljo? na minu: https://minu.si/collections/odeje so vam na voljo različne prešite odeje, rjuhe in moderne posteljnine. preverite njihovo ponudbo še danes.  

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj