Članek
Ljudje pripovedujejo, da se izklapljajo iz sistema mainstream obveščanja na osi TVS - POPTV
Objavljeno Feb 10, 2015

Že nekaj časa mi ljudje pripovedujejo, da se izklapljajo iz sistema mainstream obveščanja na osi TVS - POPTV. Danes so mi to sporočili celo ljudje, od katerih tega res ne bi pričakoval. Pojasnjujejo, da "ne moremo več gledati vsega bridkega, zasoljenega s pol-resnicami in pol-lažmi in dodelano nezmožnostjo ukrepanja."

Pomirja zavedanje, da je prodaji laži in nedostojanstvu na debelo - v imenu novinarstva - odklenkalo. 
Še tako bleščeči oglasi, še tako pretanjeni in z milijardami in grožnjami podprti politični pritiski - nič jim več ne povrne dostojanstva in časti, ki so ju izgubili.

Gotovo bo trajalo še nekaj časa, preden se bodo ponarejevalci novinarskega poklica ovedli, da se pogovarjajo sami s seboj, s sencami svojih gospodarjev, in praznih pričakovanj.

Mi pa ... gremo naprej v odkrivanju in so-ustvarjanju lastnih kredibilnih virov informacij.

--------- via Izak Kosir, iz včerajšnje Delove Sobotne priloge:

So novi medijski modeli že sedanjost novinarstva? Lenart J. Kučić o novih modelih medijev v slovenskem prostoru: Torek ob petih , Pod črto , Metina lista & Apparatus. "Izgubljenih varnih novinarskih služb tudi po morebitnem koncu gospodarske krize ne bo več, družbeno vlogo novinarstva pa bodo vse bolj prevzemala nova medijska podjetja. Če jih ne bodo prej zadušile protitržne zakonitosti slovenskega medijskega prostora."