Članek
Naša dolžnost je, da razmišljamo, presojamo, čutimo in ravnamo svobodno
Objavljeno Jan 28, 2015

Od nekdaj je bilo treba imeti pogum, da si videl stvari drugače, kakor ga "družbenim konvencijam" rišejo "gospodarji". Danes je to nemara še težje kot nekoč, saj smo malone utopljeni v svet sugestij, s katerimi upravljajo drugi.

Vendar je naša dolžnost, da razmišljamo in presojamo in čutimo in ravnamo svobodno. Da svobodno presojamo in preverjamo dejstva in se pri tem kar najmanj opiramo na "stvarnost", ki nam jo "prodajajo" (neredko jo prodajajo dobesedno - čudoviti svet reklam) tisti, ki danes upravljajo s svetom sugestij.

Nikoli si nisem, da bomo prav res dočakali stvarnost, v kakršno smo potopljeni danes - čeprav so prav nanjo kar se da odločno in jasno opozarjali veliki pisatelji, od Orwella, Huxleya, do Vonneguta in številnih drugih. Še pomnite? Vojna je mir. Sovraštvo je ljubezen. Itd.

Pomen politike je danes do kraja zlorabljen: ne gre za nobeno politiko, ki bi dopuščala ali odpirala prostor dialoga in s tem izpolnila šele temeljni pogoj za refleksijo resnice, ampak narobe, danes politika v celoti brezsramno zapade instrumentariju propagande, pri kateri vselej "resnica" skozi ta instrumentarij služi politiki in nikoli obratno. Četudi imam tudi sam odpor že do izraza "iluminati", ki naj označeval skupino ljudi, ki globalno povezano delujejo za prevlado na svetu, pa to ne pomeni, da - kot nekdo, ki si prizadeva za resnico - imam pravico zapirati oči pred celo vrsto dejstev in okoliščin, ki nastopajo v kontekstu tega poimenovanja. Narobe, oči je treba imeti široko odprte, in obenem dejstva in okoliščine preveriti skozi lastno raziskavo in spoznavni proces.

Vzpodbudno je to, da sta si ZDA in Rusija danes v laseh, tako, da imamo po dolgem času priložnost slišati misli, ki so se še včeraj zdele nezaslišane. Russia Today je, denimo, nedavno objavila oddajo, ki nedvoumno pokaže na odgovorne za sesutje dvojčkov. Če pomisliš, da še zdaleč ni izključeno, da so isti ljudje zadolžili Slovenijo s svojim več kot umazanim denarjem, ti postane slabo.

Maloprej me je na tale video ruskega znanstvenika opozorila Sabrina Miklavcic, s komentarjem ...

".. sicer tole mogoce ne spada ravno v k temu delu, je pa dobra podlaga za razsiritev obzorja....Vsekakor tale svet ni taksen kot je za vecino prikazan......in dejanska zgodovina je popolnoma drugacna kot nas ucijo......saj zgodovino zmeraj pisejo tisti ki so ostali na oblasti....in naj vas ne zmede naslov videa, in ce vas se zanima zakaj tega ne objavijo vecje TV in ostale press hise, ZATO, ker ne smejo, ni v interesu njihovih lastnikov......sem pa tja se zgodi kaksna pomota, in tisti ki se je zmotil je takoj odslovljen, oz. naredi na hitro samomor."

-------
Nezavisni analitičar Sergej Albertovič Sallj, doktor fizičko-matematičkih nauka, docent, sekretar Sankt Peterburbuškog dijela "Ruskog društva fizičara"i pomoćnik predsjednika "Ruskog društva fizičara" podijelio je jedinstvene informacije o dostignućima sovjetske nauke i svjetskog monopola nad znanjem.

Zašto se nauka u SSSR aktivno razvijala samo 15 godina? Zašto hladnu nuklearnu fuziju, pronalazak fizičara Ivana Filimonenka, nijesu mogli koristiti Koroljev, Kurčatov i Gluškov? Šta stoji iza misterionih smrti ovih velikih naučnika? Zašto je program hladne nuklearne fuzije u Sovjetskom Savezu proglašen pseudonaučnim? Zašto su širom svijeta, uključujući i Sjedinjene Američke Države ubijeni izvanredni naučnici? Šta se desilo sa glavnim projektantom peterbuške kompanije koja se bavila proizvodnjom motora na osnovu hladne nuklearne fuzije? Čime se zapravo bavi "Komisija suzbijanje pseudonauke"? Zašto Japanci nijesu u mogućnosti da sprovedu u svojoj industriji alternativnu tehnologiju? Kakvu je istinu otkrio bivši ministar ekonomije Japana - Heizō Takenaka? Šta se krije iza tragedije Fukushima? Da li postoji geo-fizičko oružje?