Članek
Črn scenarij za Evropo, Slovenijo in svet? Razmišljanje Paula Craiga Robertsona
Objavljeno Aug 03, 2014

Dr. Paul Craig Roberts je bil "Assistant Secretary of the US Treasury for Economic Policy" v Reaganovi administraciji. Bil je zunanji urednik in kolumnist v Wall Street Journal, kolumnist za Business Week, veliko sodeluje tudi z univerzami. Je avtor številnih knjig, zadnja med njimi je "How America Was Lost: From 9/11 to the Police/Warfare State." 

--------

Nekdanji visoki predstavnik ameriške administracije v Reaganovi vladi, Paul Craig Robertson, je objavil dramatičen članek, v katerem Evropi in svetu napoveduju črn scenarij.

Združene države z Veliko Britanijo želijo Rusijo za vsako ceno podrediti, jo naredilti za vazalno državo - podobno, kakor to s finančnim izsiljevanjem in brutalno korupcijo ter razvrednotenjem države in njenih institucij prava izvajajo nad državami Evrope, vključno s Slovenijo in drugimi bivšimi republikami bivše Jugoslavije. Končni cilj je najbrže doseči razmere, v katerih bo anglo-ameriška "kultura" kapitalizma - tj. totalitarizma pohlepa - prevladala za naslednjih 100 let in naprej.

Slovenije se neposredno tiče najmanj tale Paulova misel:

"Zahod se je združil proti Rusiji, ker je do kraja skorumpiran. Premoženje elit ne temelji le na uničevanju šibkejših držav, katerih voditelje je mogoče kupiti (glede navodil, kako to izvajati, berite Izpovedi ekonomskega morilca Johna Perkinsa), temveč tudi na uničevanju lastnih državljanov."

Zato bi pozval vse, ki nas skrbi usoda Slovenije, da se ovemo procesov, ki smo jim priča, posebej pozivam ekonomiste, ki jih strategi vojne proti Sloveniji zavajajo z lažnimi številkami, lažnim in do kraja umazanim kapitalom.

Če bomo stopili skupaj, morda še vedno lahko preprečimo, da bo špekulativni kapital, ki je v veliki meri izrasel iz dobičkov, ki izhajajo iz programiranih, umazanih vojn proti človeštvu, prevzel še preostala najboljša slovenska podjetja in nato njene naravne vire.

Ljudi, ki te čase krožijo okoli sodišča, pozivam, da prenehajo pozivati k linču slovenskega politika v penziji (kadarkoli gremo mimo slišimo: "Kučana v zapor!") ter se raje osredotočijo na poslopja ameriškega, nemškega in britanskega veleposlaništva ter sedež Evropske komisije v Sloveniji. Brezd dvoma bodo bližje izviru zla, proti kateremu se borijo.

Članek si v celoti lahko preberete na straneh Foreign Policy Journal, na naslednji povezavi: 

http://www.foreignpolicyjournal.com/2014/07/31/war-is-coming/

 


				Nadroben vpogled v prikrite mehanizme velikega imperija. Resnična zgodba o vrsti dramatičnih političnih zasukov, kakor jim je dirigirala supervelesila. Kakšne vse so perfidne poti, če naj se zgodi padec iranskega šaha ali panamskega predsednika? Kako so krojili invazijo na Irak?<br>
<br>
<br>

Nadroben vpogled v prikrite mehanizme velikega imperija. Resnična zgodba o vrsti dramatičnih političnih zasukov, kakor jim je dirigirala supervelesila. Kakšne vse so perfidne poti, če naj se zgodi padec iranskega šaha ali panamskega predsednika? Kako so krojili invazijo na Irak?


"Bomba! Eden redkih primerov, ko spregovori glas globoko vkopanega v vladno, korporacijsko imperialno strukturo, da bi jasno in nedvoumno razkril načine notranjega delovanja. Delo izjemnega uvida in moralnega poguma."
- John E. Mack, Pulitzerjev nagrajenec in harvardski profesor

Več:
http://www.sanje.si/knjigarna/izpovedi-ekonomskega-morilca.html