Članek

Prošnja za sprejem

S O S za predsednika države

PROŠNJA ZA SPREJEM IN POGOVOR - prišel je čas ko ni več časa!

Objavljeno Feb 24, 2018

Spoštovani gospod predsednik države g. Borut Pahor,

25 let plevela je skoraj povsem  uničilo demokracijo, katere namen je neposredna ali posredna udeležba ljudi pri upravljanju države. Neposredna demokracija  ne more biti milostni dar oblasti pač pa varovalka pred njo in njenimi zlorabami. Neposredno demokracijo pa moramo seveda naredi operativno, sposobno življenja  in dosegljivo, da ne bo več zgolj drobtina z bogatinove mize, pač pa sredstvo odločanja  in vzpodbuda za kvaliteto odločanja v DZ, ki je v tem mandatu doseglo svoje zgodovinsko dno. Vzpostaviti moramo stanje,  ko se bo oblast bala državljanov in ne kot danes, ko se državljani bojimo oblasti. Toliko o načelnem izhodišču. Praktični vidik pa je konkretizacija tega izhodišča.

Zakaj gre ?

Gospod predsednik, prišel je čas ko ni več časa. Ustavno sodišče je z odločbo v referendumskem sporu, katerega pobudnik sem bil, ob pritožbi na izid referenduma o zakonu 2TIR-u, zakonodajalcu povsem jasno naložilo, da  najkasneje v 1 letu uskladi ZVRK in ZRLI z ustavo – gre za Zakon o referendumski kampanji in Zakon o referendumu in ljudski iniciativi. Analogno pa gre tudi za zakon o RTVSLO in druge skrite pasti, ki so nam jih zvito nastavili navidezni demokrati, v resnici pa skriti nasprotniki – na zunaj varuhi demokracije.  Stvari pa so povezane. Večina navedenih problemov, se namreč navezuje tudi na volitve v lokalne skupnosti in volitve v državni zbor.  

Naj povzamem. Naloga ni enostavna, kajti  premalo je delavcev v gospodovem vinogradu, zato se moramo dogovoriti in povezati vsi akterji,  ki lahko kaj pripomoremo k izboljšanju razmer. Ti pa so po mojem naslednji:   

1) Predsednik države

2) Državni svet,

3) Davkoplačevalci in

4) civilne pobude in dobro misleči posamezniki

Skratka, referendumski  spor, ki poteka pred Ustavnim in Vrhovnim sodiščen nas naravnost sili, da preidemo od besed k dejanjem, da preidemo  od načelnega h konkretnemu, da ne čakamo na sodne mline, saj je zadnja ustavna odločba o tem dovolj jasna. Nobenega opravičila ni za čakanje.   

Spoštovani gospod predsednik Borut Pahor, prosim za sprejem in poglobljen pogovor na to temo. Imam povsem konkretne predloge, vsako čakanje na razplet je voda na mlin kripto demokratom, ki govorijo o spremembah s figo v žepu, z namenom, da vse ostane isto.

V pričakovanju odgovora   vas lepo pozdravljam ,

 

Ljubljana 24.02.2018,                

Vili Kovačič, državljan K.

v ustavi bi moral biti člen, da nihče, kdor je v prostozidarskih satanističnih združbah ne more kandidirati za državnega poslanca, ali enega od vodilnih političnih položajev v državi Sloveniji.

Pahorja skrbijo njegove gube in ne narod,ki mu je dolžan služiti.

če se bo komu iz njegove administracije dalo odgovoriti bo odgovor v stilu; Obrnite se na bla, bla, bla...... Zdaj je Pahor prostozidar in sicer Malteški vitez, ki spada pod jezuite in Vatikan zato mora ubogati njegove gospodarje.

Vili:)* Brezpogojno te podpiram.Tvoj namen je dober,obrnil si se na zunaj sfizirano politično figuro,ki nima nikakršnje vsebine. Verjemi mi ! To je isto kot ,če bi šel petelina prositi,da naj ti pomaga zgraditi hišo.Pahor nima veze z realnim živjenjem ,on povsod samo igra lutko. Nima jajc za prestop k resnici in nazaj k narodu in se boriti za njegovo dobro. Želim ti uspeha ,da ga prepričaš,da pomisli na narod,ki ga zastopa. Ubij mu v glavo,da je narod suveren in njegova naloga je,da se bori in dela dobro zanj. Povej mu,da časa ni več, tako kot praviš sam. Lp:)*