Članek

Kdaj bodo odgovorni kaznovani?

Investicija v TEŠ6 še dolgo ne bo finančno zaprta! Gre za inovacijsko znanje, kako okoli prinašati državo in državljane!
Objavljeno Nov 18, 2017
Pozor: Investicija v TEŠ6 še DOLGO NE BO finančno zaprta !  
TEŠ6 in 2TDK imata vedno več skupnega !
 
RTVSLO je v bila v včerajšnjem poročanju žal spet v zamudi: TEŠ6 ni obratoval 10 dni in to  od 30.10 do 08.11.2017. Zdaj spet obratuje. Ne obratuje zaradi razpok v jeklu na pregrevalniku pare, ki je najobčutljivejši del agregata. To nas bo še stalo !  Popravila – so zelo težavna in draga.
 
Stroške bomo pokrili z izvozom know howa iz Ljudske republike Šaleška dolina.  Gre za inovacijsko znanje -  know how, kako okoli prinašati državo in državljane ! Nekoč smo peli: Sve će to narod pozlatit in Druže Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo ! Ni slučajno v Velenju  je največji kip maršalu.To je ideološki ščit, za katerim se skriva večini skrita  lokalna in nacionalna šaleška oblast.  
 
Še je živ spomin na EKK Velenje, ki nas je stal cca 2,1 milijarde eurov in vele-pralnice denarja Gorenje Koerting. Kdor pravi, da zgodovina ni pomembna se laže. Zelo je pomembna. 
O tem sem sam pisal leta 2012. Gre za jeklo, ki ne  vzdrži visokih temperatur in viskih pritiskov.  Poglejte kaj je tedaj - julija leta 2012 s tem v zvezi pisal dipl.ing metalurgije Stanislav Malovrh. Ne državni svet ne državni zbor nista o tem hotela nič slišati.  
 
Minulo je 5 let in prihaja nov problem. Na prvi peron PRIHAJA DRUGI - enojni zlati TIR in OKOLJSKA KATASTROFA! Skozi Osapsko dolino in dolino Glinščice ! Začnimo se učiti iz zgodovine !
 
Vili Kovačič, državljan K.
Pripis: 
Novembra so še razširili področje, ki velja za nevarno, od maja je omejitev veljala samo za pregrevalnik RH1. S to širitvijo namigujejo, da je lahko še kaj narobe.
 
Med novoletnimi prazniki bodo na TEŠ6 zamenjali najbolj kritični del poškodovanega elementa v dolžini 1,5 m. Za kaj več menda nimajo materiala, pa tudi časa ne. Planirajo, da bo popravilo opravljeno v 14 dneh od "Božiča do Treh kraljev", zato bodo tudi slabo plačani vzdrževalci lahko kar nekaj našparali. Enkrat ali dvakrat se ga bo še kdo lahko nažrl. Z novoletnimi počitnicami pa si ne bodo belili glav. Če se bo popravilo raztegnilo, bodo  končali ob pravoslavnem Novem letu . 
 
Vsakršno razmišljanje o tem pa bodo odložili na druge čase, ali prepustili RWE ali novi vladi .