Članek

Saj ni res, pa je!

Cerarjeva vlada je tožila občino Bistrica ob Sotli, ker so zgradili cesto za samo 300.000€ namesto prej predvidenih 600.000€
Objavljeno Oct 20, 2017

SVETEL ŽAREK IZ MALE OBČINE ZA ZGLED LJUBLJANI IN CERARJU – državljani primimo se za denarnice !

V Bistrici ob Sotli se je zgodilo nekaj strašnega, čeprav zelo pozitivnega in poučnega za vso Slovenijo ! Zgodba spominja na »2TDK«-vladni drugi (zlati) tir.

Država-vlada, je danes izgubila tožbo proti občini Bistrica ob Sotli, ki je izvedla investicijo v cestno infrastrukturo za polovico manj denarja kot je to zahtevalo ministrstvo.

Namesto za 600.000 so v občini investicijo uspešno končali za dobrih 300.000 eur. Zgodba je tipična: občina je izbrala poštenega izvajalca in zadeva je bila pol cenejša. Država-vlada pa jim je očitala nepreglednost in zlorabe in je občino tožila. Vladna stran je namreč prek sodišča hotela dokazati nasprotno - korupcijo občini, a dokazi so bili neizprosni v obratni smeri: niti ene obtožbe vlada ni mogla dokazati. Na srečo so se našli pošten župan in izvajalec in na koncu neodvisen sodnik.

Problem se je začel leta 2015, ko je prišla na oblast »etična vlada«, ki je neposlušni občini za kazen pričela samovoljno odtegovati prispevek – glavarino. Na občini zdaj upajo, da bodo tudi ta denar dobili povrnjen. Gre za cca 150.000 eur, kar je za tako majhno občino zelo veliko. Počivalšek se upira, čeprav so absolutno upravičeni do povračila.

Čestitamo županu Franju Debeljaku in ekipi k uspešnemu razpletu te zgodbe. Zanimivo pa je, da te zgodbe slovenski mediji skoraj niso opazili, razen na radiu Slovenija v drugi jutranji kroniki – potem pa vse tiho je bilo.

Primer sem poslal tudi Cerarju, ki se pritožuje, da v javnosti krožijo samo negativne novice. Primer bomo še spremljali, kajti minister Počivalšek je trmast človek !

http://4d.rtvslo.si/arhiv/jutranja-kronika/174497710%20

od 13:40 dalje

Vili Kovačič, državljan K.

DavkoPlacevalciSeNeDamo

https://youtu.be/eWhpLjQw4c8?list=RDiCFBef0NhDY