Članek

Referendum #2TIR

Dr. Matej Lahovnik: gre dejansko za zlati tir, saj vsak centimeter tira stane neverjetnih 518 evrov!

Z drugimi besedami, vsakodnevno pranje možganov volivk in volivcev daje določene rezultate, čeprav še vedno dvomim, da bo večina podprla zakon, saj je glede tega projekta preveč neznank.

Objavljeno Sep 16, 2017

Dr. Matej Lahovnik: “Pri referendumu glede drugega tira preseneča tako nameravana visoka udeležba kot tudi visok delež tistih, ki nameravajo zakon podpreti. Dvomim, da bo dejanska udeležba sicer res tako visoka, saj dosedanji referendumi kažejo, da je praviloma zelo težko doseči visoko udeležbo. Očitno enostransko prepričevanje volivk in volivcev za podporo zakonu glede drugega tira daje določene rezultate, kar sicer ni presenetljivo, saj je vlada vzela 97.000 evrov iz proračunske rezerve, da pristransko predstavlja samo argumente za zakon, kar je tudi ustavno sporno, saj pobudnikom referenduma onemogoča, da bi enakopravno sodelovali pri upravljanju javnih zadev. 

Vlada je šla celo tako daleč, da je, v nasprotju z dosedanjo prakso, v kampanjo vključila tudi državna podjetja, ki v kampanji sploh ne bi smela sodelovati. Z drugimi besedami, vsakodnevno pranje možganov volivk in volivcev daje določene rezultate, čeprav še vedno dvomim, da bo večina podprla zakon, saj je glede tega projekta preveč neznank.

Že samo dejstvo, da bomo za 27 km železnice plačali 1,4 milijarde evrov, kar znese okrog 50 milijonov evrov za vsak kilometer oziroma 518 evrov za vsak centimeter tira, bi moralo volivcem dati misliti, da je cena takšna, kot da bi dejansko šlo za zlati tir.”

komentar na anketo

vir

ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI: