Članek

Glasujte PROTI zakonu

Strokovne mnenje komisije pod vodstvom prof. dr. Jožeta Duhovnika. Korupcija je, uzakoniti 1.862 mio € za projekt 961 mio €!

Mi ponujamo inovativno rešitev za 800 mio €, ki se izplača v petnajstih letih, Cerar pa preko koruptivnega zakona želi spraviti v žepe slovenskih tajkunov, brez inženirskega znanja preko 3,0 milijarde. Naš predlog omogoča izgradnjo v štirih letih, ..

Objavljeno Sep 15, 2017

SSJD je presenečena, da Vlada Mira Cerarja upa zagovarjati projekt Koper – Divača, ki je star 20 let, tehnično zastarel in danes neuporaben za resno izvedbo.


Gradbena mafija s projektanti, ki so dobili možnost z neposrednimi naročili v zadnjih dvajsetih letih zagovarjajo rešitev, ki NIKOLI ni bila resno predstavljena javni kritiki in projektant, ki je to ponujal bo moral javnosti predstaviti, zakaj ni spoštoval predpisov, ki omogočajo cenejšo in predvsem hitrejšo rešitev.  Projektant z imenom in priimkom, je bil predstavnik Slovenije v ERA (European Railway Agency) in zato dosegel nagib 17 promilov, ki je izven standardov.  Slovenske železnice so razvojno zaostale prav zaradi nespoštovanja stroke, ki jo je isti projektant sistematično gojil ter prisile gradbene mafije, ki sistematično visi na plečih davkoplačevalcev.


Igranje Fakultete za gradbeništvo, Prometnega inštituta in slovenskih železnic mora biti razkrito. Vsi ki so kupovali zemljišča na trasi Drugega tira bodo razkrinkani. Korupcija je, če zbereš 1862 milijonov EUR za projekt 961 milijonov EUR.


Mi ponujamo inovativno rešitev za 800 milijonov, ki se izplača v petnajstih letih, Cerar pa preko koruptivnega zakona želi spraviti v žepe slovenskih tajkunov, brez inženirskega znanja preko 3,0 milijarde. Naš predlog omogoča izgradnjo v štirih letih, Cerar želi graditi petnajst let.


Zaradi vsega zapisanega pozivamo državljane, da se referenduma udeležijo in glasujejo PROTI, in tako zagotovijo mladim normalno in kakovostno življenje v Sloveniji nadaljnjih 45 let, kolikor časa ta Zakon, ki je referendumu zagotavlja sistemski korupcijo.

Strokovna skupina Jože Duhovnika

ZAKAJ moramo na referendumu glasovati PROTI: