Članek

Prvo veliko soočenje

Referendum 2.TIR - TVSLO na 1. programu ob 20.00 - prvo veliko soočenje glede koruptivnega zakona 2TDK
Objavljeno Sep 11, 2017

RTV SLO 1. program ob 20.00 - prvo veliko soočenje

PRVO VELIKO SOOČENJE ob referendumu 2017 bo v ponedeljek 11.09.207 na RTVSLO 1 ob 20 h

Informativni program Televizije Slovenija na prvem programu pripravlja prvo veliko soočenje pred referendumom o zakonu o drugem tiru v ponedeljek, 11. septembra ob 20.00 uri

V oddaji bodo argumenta za in proti zakonu predstavili vsi tisti uradni organizatorji kampanje, ki so se prijavili skladno z javno objavljenimi pravili za izrabo programskega časa v času referendumske kampanje.

Voditeljica soočenja je Vida Petrovčič.

Pripis: RTVSLO se je zelo potrudil, da bo na voljo minimalno število oddaj, kjer bi se lahko učinkovito državljanom predstavili argumenti, zakaj je zakon o 2TDK koruptiven. 

Zato vas vljudno vabimo k ogledu oddaje, ker bo prva in predzadnja v tej kampanji. 

Sem gledal en del. Zmedenost zagovornikov proti je bila očitna, nimajo poenotenega stališča. Vladna stran je dosti bolj usmerjena v cilj in ve kaj hoče. Referendum? Že nekaj let se ne udeležujem cirkuških in volilnih prireditev. Nihče me več ne zna prepričati v dobronamernost, ko nas "pumpajo" z nepreverljivimi podatki.

Iz soočenja 11.9. 2017: Ali je župan Boris Popovič lažnivec, ko je povedal, da so zakon o drugem tiru spremenili in ga zato zdaj podpira? Kot veliko spremembo je navedel za 1% večji lastniški delež Slovenije, kar je smešno. Komu verjeti, saj so podporniki referenduma povedali, da se zakon ni spremenil prav nič? V prispevku RTV so povedali, da bo proga 45 let v lastništvu družbe TDK 2. Kdo pa so lastniki te družbe, ki bodo lastniki naše skupne lastnine, kar infrastruktura države tudi je in bodo dobičke te donosne proge spravili v svoje žepe?? Pohvala poslancu Andreju Čušu (in stranki Zelenih), ki je jasno povedal, da je proti PRIVATIZACIJI državne infrastrukture. Sramota za Jureta Lebena iz SMC, da si upa javno govoriti, da bodo lastniški delež imele tuje države in da bo s tem preprečena korupcija pri gradnji. To so spretne manipulacije. Vsekakor bom šla na referendum in glasovala: PROTI zakonu o drugem tiru, po katerem bo Slovenija lastnica proge na svojem ozemlju šele čez 45 let.