Prijatelji (8)
Bojan Ahlin
Andrej Ban
Rastko Plohl
Moj Vrt
Branko Gaber
Ana Kos
Dajana Babič
Spremljevalci (7)
Jerneja Ksir
Jožef Kostrevc
Dajana Babič
Naprimer Janez
Mi Nelly

Kategorija: moji.komentarji

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Dileme ob beračenju
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Se vračamo nazaj v socializem?
Prvi vtis ne laže
Foto kolaž aktualne slovenske resničnosti
V glavnem - dve koklji in en petelin
Kdor ne skače, ni Slovenc
Državna proslava ob sedemdeseti obletnici osvoboditve izpod nacizma in fašizma
Aktualno
Ne gremo se vaše vojne .... ali manipulacija po slovensko
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mar pri nas obstoja politična inkvizicija moderne dobe?

Rak stari
20.08.2014 21:02 (Aug 20, 2014)

Počasi se dopolnjuje spisek izbranih "neodvisnih" pravnikov, ki naj bi setavljali "strokovno" skupino, katere stališče glede zakonitosti mandata poslanca Janeza Janše, predsednika stranke SDS ter trenutnega zapornika na Dobu, naj bi bila po mnenju iniciatorjev za ustanovitev te komisije bolj verodostojna glede tolmačenja zakonitosti mandata Janše, kot pa sam obstoječi zakon, ki kakorkoli že, ureja status oziroma mandat tako izvoljenega poslanca, ki pa je bil pravnomočno obsojen že pred svojo izvolitvijo. Predhodno mnenje obstoječe parlamentarne zakonodajno-pravne službe in na njej temelječe potrditve mandata Janše v parlamentarni mandatno-volilni komisiji, tako torej ne pomeni nič.Tisti, ki se jim je najbolj mudilo, so svoje predstavnike v komisijo že imenovali, Nsi ga sploh ne bo predlagala, SDS pa ga itak nima pravice predlagati zaradi trenutne sestave mandatno volilne komisije, kamor svojega predstavnika iz protestnih razlogov sploh niso imenovali.

Vztrajanje določenih protagonistov

Cirkus Mercator - predstave je konec!

Rak stari
03.07.2014 12:18 (Jul 03, 2014)

Vse te medijsko politične zgodbe, natolcevanja, laži in krokodilje solze okrog prodaje Mercatorja, kažejo na to, kako nezreli smo kot nacija, ker dopuščamo tak način tega dogajanja, kako pokvarjene politike in medije premoremo, kako slabe managerje imamo v podjetjih v državni lasti zaradi zgrešene kadrovske politike, ki jo vodijo vlade ter kako malo vemo, kaj v bistvu pomeni in sploh je nacionalni interes.

Ne vem na čem bi gradila del svoje predvolilne propagande še aktualna premierka Bratovškova, če ne bi neprestano ponavljala svojo po vsebini si izključujočo mantro, češ, Mercator je prodal Janša in to pod mizo ter Mercator je bil prodan prepoceni. Halo! Mar ne ve za kakšno ceno je "prodal" Janša Mercator Šrotu in Bavčarju ter čemu in kako? Kdo je pri tem izigraval in kdo je bil izigran? Mar že ni celo leto vedela, po kakšni ceni bo zdajšnji Mercator prodan Agrokorju. Te zadnje prodajne cene sigurno ni izkalkuliral Janša. Hinavsko in pokvarjeno predvolilno sprenevedanje premierke, ni

Časnik - Stockholmski sindrom

Rak stari
30.06.2014 09:01 (Jun 30, 2014)

Vredno si je prebrati - na linku

Copy paste mojega komentarja v omenjenem članku:

“Ali bo prevladala odločitev za krepko in zdravo družbeno in narodno življenje ali pa se bomo še enkrat prepustili preteklosti in želji, da bi se nič ne spremenilo?”

Tudi tokratne volitve še ne bodo prinesle zadostnega pogoja, da se v naši družbi kaj spremeni na bolje. Tudi če relativno zmaga SDS, ni šanse za pošteno, učinkovito in za ustavne ter zakonske spremembe potrebno koalicijo. Rentnikom sedanjega neosocialističnega stanja nikakršne spremembe ne ustrezajo. Tudi v primeru absolutne volilne zmage SDS-a večjih sprememb ne predvidevam, vsi ostali možni in nasprotni politični partnerji se še vse preveč bojijo za svoj politični vrtiček. Raje kot da bi ustvarjali večjo skupno njivo, bodo postavljali višje ograje okoli lastnega vrta.

V glavnem - dve koklji in en petelin

Rak stari
27.06.2014 10:50 (Jun 27, 2014)

Sinočnja soočenja na POMP TV-ju so bila pa res prava katastrofa glede zrelosti in profesionalnosti slovenskih medijev ter slovenskih politikov, pravzaprav le prepotentnih politikantov. Ko niti najvidnejših predstavnikov političnih strank ni več sram, da brezvezno, nizkotno, podlo in nesramno kokodakajo v kamere in mikrofon, lahko vidimo, kako nizko smo kot družba padli v tem poosamosvojitvenem času, v katerem nam pretežno še vedno vladajo kontinuitetne sile, če ne ravno iz ospredja, pa prevladljivo iz ozadja . Še vedno predvidljivo, kaj nas po novih parlamentarnih volitvah ponovno čaka.

Ampak v tem, za narod in državo katastrofalnem času in stanju, so pred politiki v prikazu in izvajanju nizkotnosti pri obvladovanju množic ter javnosti le še nekateri main stream mediji, in sinočnji pri tem celo prednjači. V negativnem in hujskaškem smislu namreč. Ni novice ali komentarja, ne da bi se omenjal eden ali dva od predhodnih predsednikov vlad, četudi nič kriv za dotično dejanje, ampak prilika

Vrnitev odpisanih - saj ni res, pa je!

Rak stari
15.06.2014 19:58 (Jun 15, 2014)

Odprem TV za ogled dnevnikov in glej ga vraga. Kaj se dogaja, na ekranu obrazi odpisanih, Kocjančič, Ribičič, Potrč, Kučan. Kaj se je zgodilo, je kdo od njih umrl? Židan je bil sicer v rdečem, ostali okoli njega tudi, torej ne gre za Matildin poseg na našo pregreto politično sceno, nekaj drugega se je moralo zgoditi. Ko tako malo, kot običajno v tem času, preklapljam med programi, ujamem - Židan ustanavlja svet modrecev! Kaj, sem prav slišal.? Svet modrecev? Pa saj smo enkrat s tem že poskušali, kajne brata Podobnik in podobni. Ni uspelo, izpadlo je bedno, izdajniško, primitivno, nevredno sodobnih politikov in politike.

In danes to ponovno predlaga človek, novodobni rdeče grebenasti petelin na kupu političnega gnoja, ki je strice v ozadju enkrat že pozval, češ, če se želite vtikati v politiko, ustanovite svojo stranko in vstopite v politiko aktivno. Točno to se je izgleda zgodilo, ampak v drugačni obliki. V obliki, ki so jo zrežirali, zdiktirali in realizirali oni sami ter na svoj nač

Janša v zapor?

Rak stari
13.06.2014 10:37 (Jun 13, 2014)

Vse kaže, da se ura resnice za Janšo bliža prehitro, ustavno sodišče jo je predvčerajšnjim s potrditvijo datuma volitev in odlogom odločitve o njegovi pritožbi še malo premaknilo naprej in si ob tem prav pilatovsko umilo roke. Zanimivo je današnje poročanje Požarreporta o tem. Zanimivo bi bilo tudi vedeti kakšna strategija Janše in njegovega odvetnika Matoza je bila uporabljena v ozadju, ko sta s pritožbo nad pravnomočno sodbo Višjega sodišča preskočila mimo Vrhovnega sodišča kar neposredno na Ustavno sodišče in kaj sta ob tem pričakovala. Toliko neumna, da bi s tako potezo nehote napravila napako, seveda nista. Neverjetno razklane razlage in napovedi pravnikov vseh vrst ter rangov, o nadaljnem razvoju obravnave pritožbe možnostih njunega uspeha na tem sodišču, so se odvijale ob takem dejanju. Izkazalo pa se je - ali pa se še bo - da je strokovna podkovanost njih samih prav tako vprašljiva kot obsodba Janše na osnovi nekakšnih dejstvom podobnih indicih. Ko pogledaš Požarjev članek in p

Komentar po referendumu

Rak stari
09.06.2014 08:57 (Jun 09, 2014)

Da se bo z usodo in rezultatom referenduma o noveli zakona o arhivih... zgodilo ravno, kar se včeraj je, je bilo jasno že takoj ob prerekanju na odboru državnega zbora. Kljub prvotni odločitvi ustavnega sodišča glede prvega termina  je le to s potrditvijo drugega tako usodo zacementiralo in si stem pilatovsko umilo roke. Poslanci državnega zbora, ki so zmanipulirali včerajšnji datumom referenduma, pa so dobro vedeli, kaj bo ta datum za izid referenduma pomenil. Ni kaj zadetek v polno, tako glede udeležbe, kot zaščite akterjev komunističnega nasilja in zločinov od 1941 do danes in odslej tudi še jutri.

K pisanju tega bloga me je vzpodbudilo razmišljanje pisca Aleša Maverja v članku "Nepotrebna anketa" v spletnem Časniku, posbej pa še naslednja njegova ugotovitev:

"Referendum o arhivski noveli se je namreč hočeš nočeš sprevrgel v referendum o politiki ene stranke. Seveda je res, da bi uspeh prinesel mnogo več, kot bo neuspeh odnesel, a vendar."

Ne bi si upal trditi, da je to referendum

Predvolilni politični cirkus - artisti ali klovni

Rak stari
06.06.2014 16:48 (Jun 06, 2014)

Volitve v evropski parlament so mimo, rezultati znani, za ene uspešni nad pričakovanji, za druge katastrofalni, proti pričakovanjem. A kar se je zgodilo, se je zgodilo. Pojavila se je tudi evforija predvsem na desni ter paranoična panika na levi strani politične scene. Kaj se je glede na volilne rezultate dogajalo v ozadjih, dominantni stream mediji v glavnem niso poročali, torej se v skladu s politično doktrino in tradicijo kontinuitete ni dogajalo nič!?

V moji desetdnevni odsotnosti od interneta - medtem sem se 150 kilometrov proč od doma ukvarjal s sadjarsko vrtnarskimi dejavnostmi na svojem vikendu -  nisem imel možnosti kaj zapisati o naši politični, pardon, cirkusantsko politični sceni, nevredni sadov naporov in žrtev za dosego slovenske samostojnosti pred nekaj več kot dvemi desetletji. Ob večernem in zgodnje jutranjem gledanju TV ali poslušanju radia, so bile glavne in najpomembnejše medijske teme za preživetje Slovencev in njihove danes močno škrlupaste in plesnive države na

Rešujte levico...... zato na volitve!

Rak stari
21.05.2014 18:37 (May 21, 2014)

V današnjem sončnem popoldnevu sem med vožnjo proti domu v pregretem avtomobilu pač vklopil radio in na Slo A1 naletel na začetek predvolilnega soočenja kandidatov za evropske volitve, pod vodenjem dveh novinark, katerih imen si žal nisem zapomnil.

Prvo vprašanje vsem kandidatom je bilo usmerjeno v to, kaj določenega kandidata moti in mu ni všeč pri drugemu kandidatu oziroma njegovi stranki. Krasno, kot da ni relevantno pri naši odločitvi za oddajo volilnega glasu določenemu kandidatu to, kaj on/a nam in Sloveniji v primeru izvolitve nudi, oziroma za kaj se bo zavzemal/a in boril/a, če bo izvoljen/a. Kdo da že deli slovenski narod? Je to res le Janša ali pa so to izključno dominantni mediji in njihovi prepotentni novinarji s svojim nekritičnim odnosom do realnosti v slovenskem političnem prostoru in udinjanju silam kontinuitete ter rdečega kapitala? Pretiravam?

Pred drugim krogom vprašanj novinarke sledi njen "esej" in ugotovitev, da levica v predvolilnih napovedih izgublja, ker se o

Banda četverice - še pomnite tovariši?

Rak stari
08.05.2014 16:12 (May 08, 2014)

Kitajska banda četverice

Svojevrstna je bila ta takoimenovana "banda četverice" na Kitajskem sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja, v obdobju Mao Cetunga in njegovega "Velikega skoka", ki je s svojim levičarskim radikalizmom in obvladovanjem medijev uspela zaustaviti načrtovane spremembe izboljšanja stanja v državi, uvajanje novih tehnologij v gospodarstvu in urejanje kritičnih razmer v družbi kar za nekaj časa, dokler je mesec dni po smrti Mao Cetunga septembra 1976 niso aretirali in odstranili iz političnega prostora. Po tem dogodku so se za Kitajce stvari pričele premikati na bolje. Za kaj več informacij je treba samo malo poguglati na internetu, gradiva za ta obdobje in kvarne posledice za državo Kitajsko je dovolj ....

Jugo/Slo banda četverice

Ampak tudi Slovenci smo v preteklosti imeli svojo "bando četverice", kar v svoji knjigi Zgodovina gospodarstva od planskega do premalo planiranega opisuje pisatelj Vlado Klemenčič, včasih tudi vidni slovenski politik v bivši Jugi. Kn

Spet aktualno - datum referenduma o arhivskem zakonu

Rak stari
24.04.2014 17:56 (Apr 24, 2014)

Državni zbor je s preglasovanjem poslancev aktualne koalicije ponovno spet sprejel sporno odločitev o datumu referenduma o zakonu o arhivih na dan 8. junij 2014, ne pa izvedbo skupaj z volitvami v parlament EU-ja dne 25.5.2014, kar bi bilo iz večih vidikov bolj razumno in racionalno in kar je v normalnem demokratičnem svetu nekaj povsem normalnega.

Kaj poreči k temu. Jaz pravim:

- to je nova eklatantna kršitev odloka in navodil ustavnega sodišča s strani vladne koalicije glede na predhodno vloženi zahtevek za ustavno presojo spornega prvotnega poprazničnega datuma, ki ga je sprejel državni zbor,

- to je eklatantno razkazovanje moči levice in njenih apologetov v stilu, kaj nam pa morete, mi še vedno obvladujemo politično, družbeno, finančno, pravosodno in medijsko sceno v državi,

- to je eklatantno norčevanje iz ustavnega sodišča, ki meji že na poniževalni odnos levopolitične sfere do te institucije, kadar njena odločitev ni v skladu z interesi kontinuitete in levice,

- le kdo od norm

Copy paste - in dodatek ... k odkritjem spominskih obeležij

Rak stari
17.04.2014 11:28 (Apr 17, 2014)

Spet smo sredi aktualnih prerekanj in medsebojnih obtoževanj zaradi dveh tem, ki ponovno razdvajata državljane Slovenije, državljane, ki zaradi pomanjkanja znanja in poznavanja polpretekle zgodovine nevedoč ali pa nezavedno nasedata zdaj enemu, zdaj drugemu polu. A resnica je ponavadi - ne vedno - nekje v sredini med njima.

Obe temi se dotikata odkritij spominskih obeležij tragičnim dogodkom in osebam naše polpretekle zgodovine, tolikokrat zlorabljene v politične namene, brez pomisleka in razumevanja pa za nesrečne usode navadnih ljudi, ki so bili tako ali drugače pod prisilo porinjeni v en ali drugi tabor.  Res je, da zgodovino pišejo kratkoročno vedno zmagovalci, a s tem se nikakor ne gre strinjati apriori. Prva tema glede odkritja spominskega obeležja domobrancem v Grahovem je obširno analizirana v spletnem Časniku, kjer sem tudi pustil svoj komentar, zato del naslova "copy paste", druga, ki pa se je še ne dotikam, pa je odkritje obeležja žrtvam totalitarnih ideologij in narodovi sp

Referendum o arhivih - 4. ali 25. maj - to je zdaj usodno vprašanje

Rak stari
28.03.2014 11:39 (Mar 28, 2014)

Pa smo spet pri ideoloških barierah v glavah levice in desnice, pa še nekaterih oportunistov in neodločnžev vmes. Eni bi zaradi manjših stroškov združili datum volitev v evropski parlament in napovedani referendum o arhivih na isti dan, to je 25. maj 2014, drugi tega v nobenem primeru ne sprejemajo, ve se zaradi katerih vzrokov.

 

Prvi vzrok - to bi bilo rdeče bogoskrunstvo za levake, kajti bojda ravno na ta dan, pred toliko in toliko leti , se je rodil za ene največji sin Balkana, revolucionar svetovnega slovesa, za druge pa grobar demokracije in teptalec človekovih pravic, JBT. Seveda za prve ni umestno in pietetno, da bi ta dan umazali z nekakšnim referendumom o možnostih, da končno trpeči in prizadeti osebki iz tistih svinčenih časov totalitarizma pridejo do resnice in satisfakcije iz dokumentov, ki so trenutno pač še prisotni in na razpolago, in ki so po osamosvojitvi, bolj kot ne, zaradi šlamparije ušli rdečim piromančkom.

Drugi vzrok - zaradi referenduma na ta dan bi se na voliš

Praprotnik in NLB - saj ni res, pa je!

Rak stari
27.03.2014 08:58 (Mar 27, 2014)

Da bodo jurišniku na Janšo in kapekajevcu Roku Praprotniku pred prenehanjem mandata stare KPK mehko in toplo postlali za njegove "zasluge za narod" (beri kontinuiteto), je bilo pričakovano. A da bo odslej ležal in se grel v nekakšni kvazi službi na pregrešnih dokapitalizacijskih milijonih, ki jih je kontiniutetna nomenklatura ukradla nam davkoplačevalcem,  je pa le nekaj, kar spada v rubriko - saj ni res pa je. Malo razmišljanja in izmenjave mnenj na to temo ne bo škodilo, kake večje koristi pa v kratkem tudi ne bo, morda čez desetletja.

Pa poglejmo dejstva.

Kaj bo imel od tega Praprotnik, je jasno.
Kdo ga bo za njegovo bodoče virtualno delo plačeval, je jasno.
Kdo bo spet imel od tega zunaj banke koristi, je jasno.

Kako bosta odreagirali koalicija in opozicija, je jasno.

Kako bo odreagiral predsednik države, je jasno.

Enako je tudi jasno, kaj bo dejala premierka, če sploh kaj bo.

 

Le to, kako dolgo nas bo vladajoča politika in kontinuiteta iz ozadja še brila na suho, ni jasno in še nek

Morda celo sreča v nesreči?

Rak stari
06.03.2014 10:36 (Mar 06, 2014)

Članek v spletnem Časniku - http://www.casnik.si/index.php/2014/03/06/neuporabljeno-orozje-lahko-zarjavi/  - me je tokrat vzpodbudil za tale zapis, vsebina pa je vsekakor ali pa  bo že kmalu še kako aktualna.

Avtor Mitja Steinbaher se v članku loteva analize in osvetlitve problemov, ki lahko nastanejo z eskalacijo konflikta med Rusijo in Ukrajino. Kolateralna škoda namreč že nastaja, bo pa vedno večja - gre za dobavo ruskega zemeljskega plina Evropi in posredno ali neposredno tudi Sloveniji.

 

Si predstavljate, da ob vseh gospodarskih, družbenih in političnih težavah v deželi za nedoločen čas ostanemo še brez načrtovanih, ali še huje, brez potrebnih količin plina, podobno kot v letu 2009. Težko si to sam predstavljam, ampak še težje bi to vsi skupaj doživljali. Ob že itakšnem pomanjkanju življensko potrebnih finančnih sredstev obubožanemu in hirajočemu realnemu sektorju, katerega obnovitev in razcvet nas edino lahko rešita iz krize, bi mu v omenjeni situaciji zmanjkovalo še energentov

Naš Karel

Rak stari
04.03.2014 20:48 (Mar 04, 2014)

Strašen je ta naš Karel, ničesar se ne ustraši, nič mu ne uide, nobeden mu ne more do živega, na koncu katerekoli koalicijske dileme ali sestave vladne koalicije vedno on odloči, kam se bo nagnila politična tehtnica. Politik, kot ga naša dežela še ni imela. Tako malo za šalo, malo zares.

Karel karierist

Poznam ga že dolgo, saj sva iz istega gorenjskega okolja. Ne poznam ga seveda čisto osebno, a nekaj o njem le vem še iz delegatskih časov Skupščine občine Kranj, jaz takrat nekakšen delegat iz velikega podjetja, on pa še pomemben uradnik, kot mi je bilo takrat poznano, v javnosti politično še neopredeljen. Jaz se potlej po izteku mandata javno nisem več udejstvoval, čeprav so me še dvakrat vabili, raje sem se posvetil delu v podjetju, kjer sem dočakal upokojitev po polni delovni dobi.

Karla sem potlej zasledil kot sodelavca pri takratnemu varuhu človekovih pravic RS, kasnejšemu notranjemu ministru Bizjaku, od koder je napredoval do državnega sekretarja. Uveljavljal se je v kar več stra

Naš Karel

Rak stari
04.03.2014 20:34 (Mar 04, 2014)


 

Strašen je ta naš Karel, ničesar se ne ustraši, nič mu ne uide, nobeden mu ne more do živega, na koncu katerekoli koalicijske dileme ali sestave vladne koalicije vedno on odloči, kam se bo nagnila politična tehtnica. Politik, kot ga naša dežela še ni imela. Tako malo za šalo, malo zares.

Karel karierist

Poznam ga že dolgo, saj sva iz istega gorenjskega okolja. Ne poznam ga seveda čisto osebno, a nekaj o njem le vem še iz delegatskih časov Skupščine občine Kranj,  jaz takrat nekakšen delegat iz velikega podjetja, on pa še pomemben uradnik, kot mi je bilo takrat poznano, v javnosti politično še neopredeljen. Jaz se potlej po izteku mandata javno nisem več udejstvoval, čeprav so me še dvakrat vabili, raje sem se posvetil delu v podjetju, kjer sem dočakal upokojitev po polni delovni dobi.

Karla sem potlej zasledil kot sodelavca pri takratnemu varuhu človekovih pravic RS, kasnejšemu notranjemu ministru Bizjaku, od koder je napredoval do državnega sekretarja. Uveljavljal se je v kar več s

Oglasi

želite piti boljšo in obogateno vedno? potem je smiselno, da preverite katere pozitivne učinke vam prinaša živa voda - https://www.aktivni.si/dobro-pocutje/ziva-voda-skrbno-varovana-skrivnost-vrhunskih-sportnikov/ živa voda nastane s procesom ionizacije, pri tem pa nam je v pomoč ionizator vode.

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

radi igrate športne stave? v sloveniji vam je na voljo tudi ena izmed večjih svetovnih stavnic bet at home. preizkusite svojo srečo in ob prvi registraciji prejmete bet at home bonus - http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/bet-at-home-bonus/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7734.) evropski roman - dušan pirjevec

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 19.99 €

6692.) filozofija umetnosti - hippolyte taine

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5440.) ime rože - umberto eco

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2215.) golobje in jastrebi - grazia deledda

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1520.) kritični spisi - josip stritar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5965.) grad iz peska - iris murdoch

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7171.) črni tulipan 1 in 2 - aleksander dumas

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7390.) spomini na dovje - france voga

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

384.) zgodbice o znanih slovencih  -  igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

714.) janez milčinski - leta za pet drugih

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj