Članek
Naš Karel
Objavljeno Mar 04, 2014


 

Strašen je ta naš Karel, ničesar se ne ustraši, nič mu ne uide, nobeden mu ne more do živega, na koncu katerekoli koalicijske dileme ali sestave vladne koalicije vedno on odloči, kam se bo nagnila politična tehtnica. Politik, kot ga naša dežela še ni imela. Tako malo za šalo, malo zares.

Karel karierist

Poznam ga že dolgo, saj sva iz istega gorenjskega okolja. Ne poznam ga seveda čisto osebno, a nekaj o njem le vem še iz delegatskih časov Skupščine občine Kranj,  jaz takrat nekakšen delegat iz velikega podjetja, on pa še pomemben uradnik, kot mi je bilo takrat poznano, v javnosti politično še neopredeljen. Jaz se potlej po izteku mandata javno nisem več udejstvoval, čeprav so me še dvakrat vabili, raje sem se posvetil delu v podjetju, kjer sem dočakal upokojitev po polni delovni dobi.

Karla sem potlej zasledil kot sodelavca pri takratnemu varuhu človekovih pravic RS, kasnejšemu notranjemu ministru Bizjaku, od koder je napredoval do državnega sekretarja. Uveljavljal se je v kar več strankah, najprej v SKD-ju pa v SKD+SLS, po razpadu te stranke v SLS-u, kjer ga izgleda niso preveč šmirglali, zato je stranko zapustil in se pridružil LDS-u, kjer pa se mu ni godilo nič drugače, zato je iz stranke hitro odšel in dokončno pristal v Desusu, kjer se je