Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!

Objavil/a Rak stari, dne 2016-10-27 ob 10:40:14

Foto Nova 24TV

Navajam citat mojega komentarja na enem od spletnih medijev, glede možnega kandidata za mesto viceguvernerja Banke Slovenije:

"Ni kaj za ugibat, kontinuiteta rabi na tem položaju še nekaj časa pokvarjenca, ve pa se že dolgo, kdo na finančnem področju to je. Pa še nekaj mednarodnih izkušenj si je med zadnjo službo v tujini nabral."

Na finance se kaj dosti, pravzaprav nič ne spoznam, ampak zadnja navajanja možnih kandidatov za to mesto, med katerimi s strani levi sferi naklonjenih medijev vedno bolj poudarjano in vedno bolj forsirano pojavlja ime Milan M Cvikel, mi dajo misliti, da bo prav on tisti, ki ga bo predsednik vlade predlagal v potrditev Državnemu zboru. Da bo tam soglasno potrjen s strani trenutne vladne koalicije, dvoma ni. Po mojem je razlogov za to več:

-  nova, že druga nagrada za njegovo opravljeno umazano delo pri odstranjevanju iz političnega prostora levici in zadnje čase tudi delu desnice osovraženega g. Janše, s pomočjo zadeve Patria. Spomnite se samo v ta namen ustanovljene zloglasne državnozborske preiskovalne komisije, ki jo je vodil,

- strah leve politične sfere in vseh sodelujočih akterjev v zrežirani aferi Patria, da v primeru neizbora obelodani nekatere neprijetne umazanosti vpletenih najvišjih političnih in pravosodnih organov ter medijev,

- za levo politično sfero je to idealna oseba za izvrševanje in prikrivanje bodočih finančnih spletk in nakan kontinuitetnikov ter njim pripadajočih omrežij in somišljenikov,

- je idealna oseba za "strokovno" prikrivanje umazanih poslov istih skupin in posameznikov v preteklosti, je oseba, ki zna s svojim besednjakom in retoriko odločilno prepričati tiste, ki jih je potrebno prepričati, kot one, ki nič ne vedo, a zlahka verjamejo samo besedam,

- to bo tudi s kontinuitetne strani načrtovano usposabljanje na tem odgovornem mestu za eventualni prevzem stopničke višje, če se Jazbecu kaj "zalomi" pri opravljanju njegovega sedanjega poslanstva.

In še bi se kaj našlo, treba je samo malo pobrskati po pisanju drugih, levici ne podrejenih medijev v preteklosti, ali pa prebrati kakšno knjigo, recimo Kalohovo Od partije do Patrije.

No, strokovne podkovanosti na področju financ mu ne odrekam, odrekam pa mu potrebno integriteto  za to delovno mesto, zame je zaradi njegovih preteklih dejanj na političnem parketu in javnosti znanem ravnanju v svojih družinskih zadevah, absolutni nemoralnež.

Seveda pa bodo vplivneži, ki v Sloveniji iz ozadja spet obvladujejo  vse pore našega življenja, storili vse in to na znan prefinjen način, da bo predsednik države Pahor (prod prisilo?) Državnemu zboru v potrditev predlagal prav njega. Prav tako bodo storili vse, da ob eventualni ponovni kandidaturi onemogočijo dosedanjo viceguvernerko Meiro Festić, ki zadnje čase politiki in sami BS postaja nekako nadležna s svojimi dejavnostmi in izjavami.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
13
babica
1
Nov 29, 2016
HA,HA Cvikel, pa so te le ODCVIKALI !!!

Zim Zelen, jaz o izvržbi vem samo to kar sem prebrala v časopisih; Cvikel menda gradi vilo v Ljubljani, pa mu je zmanjkalo " keša", ostal je dolžan graditeljem in oni sedaj pošiljajo izvršitelje nadenj.
Saj veš, banke so zaprle "štacune" dokler se malo ne poleže vihar okoli "lukenj".
Če bi tega ne bilo bi tak sposobni "poštenjak", kot je Cvikel, lahko dobil denar po potrebi !!!
#13
Zim Zelen
0
Nov 26, 2016
http://www.primorske.si/Novice/Slovenija/Pahor-za-novega-viceguvernerja-predlaga-Jozefa-Bra

Pahor za novega viceguvernerja predlaga Jožefa Bradeška - Primorske Novice

Predsednik republike Borut Pahor je kot najprimernejšega med enajstimi prijavljenimi kandidati za novega viceguvernerja
#12
Zim Zelen
0
Nov 26, 2016
Ups! Moja škodoželjnost mi ne da miru. O kakšnih izvršbah se govori.....?
#11
Rado K.
0
Nov 26, 2016
"Samo še eno vprašanje Rado, kako se lahko tako sposoben človek, kot je Cvikel, tako zelo "zacvika", da mu grozijo izvržbe"

Ta pomislek je utemeljen. To bi tudi mene zanimalo. Le kje bi lahko prišel do širše slike?
#10
babica
2
Oct 28, 2016
Rado K.
1) Bila je pravomočna sodba, ki se je kasneje spremenila v krivosodbo in bila razveljavljena !

2) Tisto gotovinsko plačevanje naj se dokaže in človeka pokliče na odgovornost in ga kaznuje !

Vse to in še marsikaj drugega sem prebrala, vendar razmišljam logično in s kmečko pametjo (sem namreč upokojena kmetica), zato ne glej name tako ponižujoče, prav nič še nisem dementna!

Samo še eno vprašanje Rado, kako se lahko tako sposoben človek, kot je Cvikel, tako zelo "zacvika", da mu grozijo izvržbe ???????????????
#9
Rado K.
0
Oct 28, 2016
"odrekam mu kredibilnost zaradi njegovih drugih dejanj in naprezanj."

Druga dejanja in odrekanja so zgolj Cviklova prizadevanja, da lopove spravi za zapahe. Ničesar drugega si Cvikl ni prizadeval. A mu ni uspelo, ker se je Jelinčič (sicer Janšev dolgoletni nasprotnik) leta 2008 prodal Janši in blokiral sprejem izsledkov Cviklove parlamentarne komisije.
Desna koalicija je med leti 2005 do 2008 sistematično škropila z gnojnico po Cviklu, tako niti ti Rak, niti drugi desničarji ne vedo več bistva.
Bistvo pa so Janševa koruptivna dela in ne Cviklova. Slednji se z ničemer ni protipravno okoristil, niti ni tega osumljen.
#8
Rak stari
2
Oct 28, 2016
@Rado - ne vem čemu voziš veleslalom med slalomskimi vratci. V članku Cviklu ne odrekam nobene strokovne sposobnosti, odrekam mu kredibilnost zaradi njegovih drugih dejanj in naprezanj. Te pa čisto razumem, kot zadrt levičar pač takoj dobiš ošpice in vročino, če se nekdo dotakne tvojih.
O Janši pa ne bi tukaj kaj dosti razpravljal, morda samo to, da v našem pravosodju in main stream medijih zanj pač veljajo druga, strožja, predvsem pa trenutnim političnim potrebam prilagojena pravila in svojevoljno tolmačenje zakonov. Ko bo z njega odstranjen ves politični, pravosodni in medijski "drek", bomo spet dobili odličnega politika, ki pa eni polovici državljanov, tako kot danes stojijo stvari, še vedno ne bo všeč. Lep dan!
#7
Rado K.
0
Oct 28, 2016
Sodišče, da ni dokazalo?
1. Bila je pravnomočna obsodba in človek je sedel. Kaj se sprenevedaš babica!

2. Najbolj elektronsko - računalniško podkovan minister (internetne finance) plačuje na desetine tisoč evrov težke posle z gotovino iz žepa.
Le čemu babica?

Vsa obremenjujoča dejstva se odbijajo od tebe, kadar gre za človeka ki ga imaš rada. Kot mati, ki trdi, da njen otrok že ne krade in ne jemlje mamil.

Si kliknila na povezavo, kjer je info o tem, kako se je SDS valjala v denarju?
Ali raje ne bereš, ker bi te resnica prehudo udarila?!
#6
babica
4
Oct 28, 2016
Zakaj sodišče vsega navedenega ni moglo dokazati in je PATRIJA popolnoma pogorela????????????????
#5
Rado K.
0
Oct 28, 2016
Kaj je počel Cvikl?

Podkupovalna dejstva je skup vlekel. To je vse!

Je Slovenija preplačala Patrijo? Je!
Si je Patrija rezervila 21 milijonov evrov za "lokalne običaje"? Ja!
Je denar tekel iz Finske? Je!
Je prihajal v Slovenijo? Je!
Je prvi minister najodgovornejša oseba v vladi? Je!
Ali riba smrdi pri glavi? Ja!

Za goraj našteta dejstva Cvikl pač ni kriv!
#4
babica
3
Oct 28, 2016
Na tej točki se bo dokazovala Pahorjeva kredibilnost, če bo tako pogumen, da bo šel "mimo" Cvikla in predlagal kogarkoli drugega, bo zame vreden še enega glasu na prihodnjih predsedniških volitvah, če pa bo klonil bo znak, da je ostal samo lutkica !!!

No Cvikel se bo pa že "ozoril", kljub bajni evropski plači je na robu bankrota, zato se tudi tako grebe za to službo.

Rado, za "drek" je pa Cvikel poskrbel kar sam, z svojimi dejanji. Pri človeški personi je pa poštenje zmeraj pred strokovnostjo.
Pozdrav.
#3
Rado K.
0
Oct 28, 2016
Po čem se spominjaš Cvikla stari?
Po količini dreka, ki ga je desnica med procesom zmetala vanj.
Če to količino dreka odstraniš iz Cvikla dobiš vrhunskega bančnega strokovnjaka!

Janša, da ni kriv?
Zaljubljenci v svojega vodjo imate slepo pego. V določenem zornem kotu svojih oči ne vidite ničesar.
1 Dejstvo je, da je bil Janša izredno oblasten in natančen premier***. Vse je hotel imeti pod kontrolo. Na četrtkovih sejah vlade se je le še glasovalo. Vsebinsko je bilo na relaciji resorni minister - premier, vse vsklajeno že pred četrkom. Da Janša ni o četrtmilijardnem poslu vedel čisto vsega, je vsled tega NEMOGOČE.
2 Dejstvo je, da je Janševa vlada sklenila za Slovenijo slab posel: Za 21 milijonov evrov je Patrije preplačala. /ravno toliko, kolikor je Patria namenila za "provizije"/.
3. V sodnem postopku v Avstriji je bilo ugotovljeno, da je 14 milijonov (od teh 21), prišlo v Avstrijo. Nekaj milijonov se je obesilo na Riedla in Wolfa, razlika je šla v Slovenijo - Janši, SDSu, Cekuti, Crnkoviču, . . .
Zapis o tem, kako se je SDS vljala v denarju:
http://rado.blog.siol.net/2013/04/10/prispevek-k-nepreglednosti-financ-stranke-sds/

*** Imam znanca, ki je bil zelo blizu Demosovi vladi (1990) Takratna ministra Janša in Bavčar, sta bila edina, ki sta na seje vlade prihajala povsem pripravljena. Imela sta jasne koncepte, kako vladati in kako se vsebinsko opredeljevati (drugi ministri so večinoma tavali v količini podatkov)- Janša in Bavčar sta tudi bila edina, ki sta takrat že obvladala delo z računalnikom.

http://rado.blog.siol.net/files/2013/04/Dokument-o-financah-SDS.pdf

Cvikl ni govoril v prazno!
#2
abram1b2 Cej
2
Oct 27, 2016
Prava analiza in upravičen dvom.
#1
Rak stari
Rak stari
Objavil/a 2016-10-27 10:40:14 (Oct 27, 2016)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Se vračamo nazaj v socializem?
Vrnitev državnih arhivov Republike Sovenije iz Beograda
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Dileme ob beračenju
Prazniki so tu ....
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Da te kap ... le doklej še?
Živel prihajajoči 1.maj - praznik (ne?)dela
Hoteli smo ...... zdaj pa imamo
Saj ni res, pa je - moje velikonočno darilo naivnim in nepoučenim Slovencem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Oglasi

7734.) evropski roman - dušan pirjevec

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 19.99 €

6692.) filozofija umetnosti - hippolyte taine

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5440.) ime rože - umberto eco

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2215.) golobje in jastrebi - grazia deledda

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1520.) kritični spisi - josip stritar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5965.) grad iz peska - iris murdoch

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7171.) črni tulipan 1 in 2 - aleksander dumas

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7390.) spomini na dovje - france voga

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

384.) zgodbice o znanih slovencih  -  igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

714.) janez milčinski - leta za pet drugih

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7581.) zveza mora ostati - neža maurer

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 14.99 €

141.) henri coulonges - bregovi iravadija

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj