Je to še moja Evropa?

Objavil/a Rak stari, dne 2016-02-22 ob 10:23:16

Gospod poslanec dr. Vinko Gorenak se na svojem blogu z dne 22.2.2016 pod naslovom "Je to še moja Evropa?" sprašuje in ugotavlja ....

Sam sem nekaj že pokomentiral tam, obenem pa sem se odločil da svoje razmišljanje ob tem še malo razširim in objavim na svojem, zadnje čase kar malo zapostavljenem blogu.

Evropa dejansko kleca pod težo in interesi neobvladane (neobvladljive?) migrantske krize. Tudi sam se vedno bolj vprašujem o svoji in slovenski drugorazrednosti v taki Evropi, da naše državljanske drugorazrednosti v Sloveniji sploh ne omenjam. Nam je mar ta drugorazrednost v EU-ju vsiljena, usojena ali pa jo glede na svoja ravnanja pač enostavno zaslužimo? Obstoječa in prikazana sebičnost povsod v EU-ju na vsakem koraku, nepripravljenost sodelovanja med nekaterimi državami znotraj EU-ja (Hrvaška, Višegrajci ...), ozki nacionalni interesi (Nemčija ...), vzvišenost Velike Britanije, ponos Francije, balkanski odzivi in ravnanja Grčije, neprizadetost in nezainteresiranost za resen pristop ter reševanje naraščajoče krize, itd., jo bodo ob takem razvijanju dogodkov hitro in zanesljivo razbila in porinila nazaj v sfero nepremostljivih konfliktov in na koncu v znane vojne na tem področju v bližnji preteklosti. Kot da državniki Evrope sploh niso več državniki, biti sposobni videti in vedeti več, videti mimo, čez in skozi hrib in predvideti učinke svojih odločitev in ravnanj. Pa toliko dobrih stvari in stanj se je v tem času obstoja in razvoja EU-ja zgodilo, na katere smo se navadili kot samoumevne in smo na njih lahko ponosni. Hudo bo spet, ko se bomo nekega jutra prebudili v predhodnem stanju, ko smo tako hrepeneli po tem, kar danes s takim veseljem ali pa neodgovornostjo razbijamo.

Slovenija oziroma sedanja generacija in vladajoča levosredinska elita nima jajc, namena in volje, da bi bila v EU-ju in svetu bolj prepoznavna po svojih mnenjih, stališčih in dejanjih, bolj glasna, bolj zahtevna glede svojih vitalnih interesov in bolj prepričljiva, tudi sami se vse prevečkrat nekritično postavljamo v vlogo nekakšne posebnosti, ki zahteva za nas posebno ravnanje. Razumljivo, saj v državi in celotnem javnem sektorju spet vedno bolj prevladuje stara socialistična miselnost, dejanska sociala pa vedno bolj hira, vedno bolj se spet uveljavljavljajo stari "preverjeni" politični in finančni kadri, ki skrbijo, da se postulati udobja Novega razreda obdržijo in še utrdijo, da se spet zakrijejo vse mafijsko-politično-finančne malverzacije, vse seveda na škodo navadnih državljanov in njihovega davkoplačevalskega denarja, ki še vedno z neustavljivim tokom pronica iz javnega prostora v črno luknjo zasebnih žepov Novega razreda. In tudi pranje možganov ter ponovno ustvarjanje predvolilnega enoumja preko režimskih medijev je vedno bolj prisotno in agresivno.

Ampak v deželi zgleda nekaj že vre, vsak dan kje izbruhne kakšen protest nezadovoljstva s stanjem v državi ali posledicami nepremišljenih, neučinkovitih in škodljiviih ukrepov te nenačelne vladne koalicije, ki sproti požre vse, kar je pred tem govorila in obljubljala, kjer se dnevnim političnim potrebam vedno znova postavljajo nove in nove potrebam prirejene vrednote in načela, ker vsi branijo le svoje interese, ne pa  dobrobit države, katerih državljani so jih pred časom izvolili in postavili za to, ker so jim bile njihove predvolilne obljube  všečne in vzpodbujajoče. No, že nekaj časa pa nam je kristalno jasno, da je bila vse to le dobro zrežirana in vodena politična predvolilna igra. Žal zaenkrat prevladujejo protestni državljanski vzgibi in spremembe stanja družbenega in posameznikovega duha zgolj zaradi migrantske krize. Ob vsem tem pa me seveda močno skrbi mlačnost odzivov dejanjske protilevičarske parlamentarne opozicije, o oni drugi, parazitski in že zdavnaj preživeti pa raje ne uzgubljam besed. 

Upam, da se stanje kmalu drastično spremeni in da kot družba in posamezniki končno krenemo na pot proti boljšemu in varnejšemu jutri, z več medsebojnega razumevanja in posluha, zaradi česar smo pred četrt stoletja odločili za samostojno pot in ravnali kot smo.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
2
rastko plohl
0
Feb 22, 2016
eni pravijo; obljubljali so govno pa ga sproti jedo
#2
abram1b2 Cej
0
Feb 22, 2016
EU je bila že v startu nastavljena tako,da se razširi na Slovane,kjer se dobi tržišče in uresniči agenda novodobnega suženjstva Slovanov. Tako so odliočile ZDA,Izrael in Saudska Arabija s podporo Angosaksoncev,Germanov in Romanov.Zasužniti Slovane nato Razbiti EU in dokončno osvojiti Rusijo. Nič od tega se v klapi in bandi NWO ne bo uresničilo.
#1
Rak stari
Rak stari
Objavil/a 2016-02-22 10:23:16 (Feb 22, 2016)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Se vračamo nazaj v socializem?
Vrnitev državnih arhivov Republike Sovenije iz Beograda
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Dileme ob beračenju
Prazniki so tu ....
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Da te kap ... le doklej še?
Živel prihajajoči 1.maj - praznik (ne?)dela
Hoteli smo ...... zdaj pa imamo
Saj ni res, pa je - moje velikonočno darilo naivnim in nepoučenim Slovencem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Oglasi

7734.) evropski roman - dušan pirjevec

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 19.99 €

6692.) filozofija umetnosti - hippolyte taine

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5440.) ime rože - umberto eco

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2215.) golobje in jastrebi - grazia deledda

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1520.) kritični spisi - josip stritar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5965.) grad iz peska - iris murdoch

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7171.) črni tulipan 1 in 2 - aleksander dumas

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7390.) spomini na dovje - france voga

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

384.) zgodbice o znanih slovencih  -  igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

714.) janez milčinski - leta za pet drugih

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7581.) zveza mora ostati - neža maurer

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 14.99 €

141.) henri coulonges - bregovi iravadija

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj