Članek
Sramujte se predsednik vlade, gospod Cerar
Objavljeno Oct 19, 2015

Stanje s prebežniki iz Bližnjega vzhoda je res konfuzno, iz dneva v dan, iz ure v uro, celo iz minute v minuto bolj.

Prvi hohštapler Balkana, gospod/tovariš Milanović, premier sosednje "bratske" Hrvatske v TV kamere arogantno in zviška zatrjuje, da sta s premierjem Slovenije v stalnih stikih in večkratnih dnevnih pogovorih, kako reševati nastalo situacijo v zvezi z nepredvidljivimi begunci, seveda pa pri tem meritorno navrže, da njih pa že nihče ne bo zafrkaval - beri zajebaval, kako pristopati k reševanju begunske problematike.

Medtem pa naša notranja ministrica, presenetljivo za žensko za katere vemo, da nimajo jajc, z značajno odločnostjo tistih, za katere vemo, da jajca imajo in bi morali odreagirati po "moško", zatrjuje, da se Hrvati na njene telefonske pozive sploh ne odzivajo, in ji s tem onemogočajo kakršnokoli ustrezno ukrepanje za reševanje nastale begunske problematike na tleh Balkana. Pa če vanj Slovenci sodimo ali ne. Po našem obnašanju in ravnanju smo včasih bolj originalni od samih "echte" Balkancev. In zdaj še verjamete, kako obvladujemo problematiko beguncev? Seveda, obvladamo pred TV kamerami in mikrofoni, dokler so valovi beguncev še sto kilometrov južno od Beograda.

Sramujte se g.premier Cerar, da notranje ministrice sploh ne obveščate o vaših pogovorih in dogovorjenih rešitvah na najvišji ravni republike Slovenije in sosednje Hrvaške. Glede na značajske navade naših jugovzhodnih sosedov, ki na Balkan sodijo tako geografsko kot mentalitetno, še bolj pa po svojih navadah in dejanjih, se seveda tudi ne bi čudil, če do teh pogovorov v resnici sploh ni prihajalo, oziroma prišlo. Ampak zakaj se tudi dobro obveščeni in vsevedni zunanji minister Karel nezamenljivi nič ne oglaša v zvezi s temi pogovori in ne potrjuje, da bi se to v resnici dogajalo. Mar tudi njega ne obveščate? Mar ni ta stvar z begunci ravno področje in delo zunanjega ministra, dokler begunci končno ne prestopijo naše državne meje, zakonito ali nezakonito.

Spet se sramujte g. premier. To pot z njim tudi zunanji minister.

Njihov (hrvaški) notranji minister tudi potvarja dejstva v zvezi s pripravljenostjo Slovenije za nastavitev beguncev, enostavno pretvori dejstvo koliko beguncev lahko trenutno sprejme in oskrbi Slovenija - skupaj okoli 8000 - v dejstvo, da jih toliko lahko sprejme vsak dan.

Kako značilno je za naše prej omenjene sosede, da še vedno vztrajajo pri svoji premisi - govori eno, delaj drugo. Dogovori se in podpiši, a tega ne spoštuj in ravnaj tako, kot ti v danem trenutku ustreza. Če pa pri tem lahko še škoduješ svoji "najbližji in najdražji sosedi", pa to sploh  delaj z užitkom in na daljši rok. Nas pa vi, "podalpski Hrvati", že ne boste zajebavali, mi bomo ravnali tako, kot je za nas v danem trenutku pač najbolje. Boli nas k..... za počutje in zdravje prebežnikov, da se jih le čimpreje znebimo. Tipično, nezavarovana in nebranjena meja s Slovenijo je za to idealna. Kot je pred dnevi dejal prej omenjeni balkanski hohštapler za TV - begunce proti Sloveniji lahko zadrži le žična ograja ali reka, torej vemo, kam jih je treba prepeljati, kjer teh ovir ni.

Za tragedije in zaplete z "relativnimi" begunci bomo itak spet krivi drugi, sosedje pa se bodo kitili s svojo humanostjo in pomočjo prebežnikom, da čimprej dosežejo svojo Indijo koromandijo - Nemčijo, pa čeprav hrvaški politiki in oblast že prejemajo številne kritike iz EU-ja glede njihovega nekorektnega ravnanja z begunci. "Pređi što prije briga moja na drugoga", kot se glasi krilatica v njihovem jeziku. O ukrepih in dogovorih s Srbijo se doslej ne sliši še nič, kot po navadi se z njimi raje stepejo kot pa dogovarjajo in dogovorijo. No pa v tem pogledu ne ravnajo nič kaj bolj kooperativno.

Ko bo prišel čas, da se Slovenija izrazi o primernosti Hrvaške, da se tudi ta vključi v Šengenski sporazum, bomo vse skupaj spet velikodušno in naivno pozabili in poudarjali, kako se s temi sicer zoprnimi in domišljavimi sosedi doslej še nikdar nismo vojskovali in jih je zato treba pri vključevanju v Šengen podpreti. Še pomnite tovariši - Sveta Gera, .... , Savudrijska vala ..., reševanje problematike dolgov NLB, obljube pred njihovim vstopom v EU, ravnanje z arbitražo, .... V resnici bi jih bilo potreba za nekaj časa takrat blokirati, dokler ne bi v praksi dokazali, da mislijo resno in bodo dogovore in pogodbe spoštovali tudi v praksi. V tem primeru bi nam Madžari sigurno stali ob strani in nas podprli, saj so jim že zaradi ravnanja hvaške strani z begunci na madžarski meji tudi sami zagrozili z omenjeno blokado. Doslej so nam in svetu le oni pokazali in dokazali, kako se mora braniti in učinkovito ohraniti integriteto ter nedotakljivost lastne države v zakonitih okvirih EU-ja.

Res se sramujte g. premier, doslej bi pa vse te "podvale" s strani teh sosedov res že morali pravočasno spregledati in upoštevati pri komuniciranju z njimi, če pa tega niste sposobni ali pripravljeni, bi pa vam gospod Jelinčič z veseljem razsvetlil poglede na njih, o tem sem globoko prepričan.

Ker je ta saga o beguncih/emigrantih/prebežnikih/in vrinjenih tempiranih ekstremistih še v razvojni fazi, bodi za danes dovolj.

To be continued ....