DUBT - kdo bo koga?

Objavil/a Rak stari, dne 2015-10-03 ob 14:53:39

Vojna kontinuitetnih sil in njihovih protagonistov ter prisklednikov - od režimskih medijev do "podložnih" politikov - proti DUBT-u se je trenutno medijsko in politično močno razvnela, celo tako, da smo trenutno celo pozabili na "nesrečne begunce". Kontinuitetni strategi ugotavljajo, da z konkretnimi operativnimi ukrepi DUBT-a izgubljajo bitko za bitko in da s temi ukrepi ter prodajo večinoma podcenjenih ali propadlih državnih podjetij tujcem, izgubljajo bojna polja in črpališča neizmernih možnosti svojega plenilskega bogatenja mimo lastnega dela ter ustvarjanja. Črpališča torej, ki so v pravnih subjektih v slabi banki sploh še na voljo in kjer se zaslužki zlahka ustvarjajo zgolj s finančnimi manipulacijami in izčrpavanjem finančnih zalog ter ob ustrezni politični podpori.

In kaj je spet značilno v tej, zame še dolgo nedokončani zgodbi? Pred pričakovanim razpletom se je spet zgodil, na že znan način organiziran, medijsko orkestriran linč proti tistim, ki so trenutno napoti kontinuitetnim omrežjem z "old boysi" na čelu, ker pač dokaj učinkovito razbijajo državne jasli in nanje prisesne pijavke. Medijsko in politično so bila enostransko podajana nekatera dejstva ter tudi zlonamerne insuniacije proti DUBT-u in v njem zaposlenim tujim strokovnjakom, z zahtevkom po takojšnji odstranitvi teh ljudi z njihovih vodilnih položajev, ki pa naj bi jih nato nadomestili domači, z "dobrim" poznavanjem problematike in nižjimi prejemki za svoje strokovno delo. Prosto po Židanu, a žal že videno in doživeto.

In spet sledi dobro uigrano ali pa izigrano politično ravnanje. Pred pričakovanim razpletom, kot je to že običajno oziroma obvezno, koalicijsko pristavljanje svojih piskrčkov preračunljivega Erjavca in gostobesedneža ter larpularista  Židana, potem, ko je bilo s strani zmanipulirane javnosti do vlade jasno zahtevano in s strani premierja kasneje potrjeno, da je, če navajana dejstva s strani medijev držijo, v zvezi s slabo banko in njenimi akterji vendar nekaj treba takoj storiti. In je naslednji dan to tudi storil finančni minister Mramor, ki je pred tem dejanjem, tako pač imam vtis, po nojevsko zatiskal oči pred obtožbami medijev in dogajanji v samem DUBT-u ter javnosti in medijem kalimerovsko pojasneval, da mu s strani DUBT-a pač ne dostavijo ustreznih podatkov za njegovo ustrezno ukrepanje. Čisto po slovensko pač, kot da oblast lahko samo prosi, ne pa tudi ukrepa! Le čemu potlej sploh potrebujemo zakone, oblast in ministre. Mar ga je končno pod pritiskom javnosti le "pritisnil" sam premier, ali pa so bile kaplje čez rob tudi neposredne obtožbe in predlogi za ukrepanje zoper domnevnih nepravilnosti vodilnih v slabi banki, s strani znane časopisne novinarke in urednice časopisa Finance, v zadnji oddaji Tarča.

Mimogrede, ne pozabimo ob vsem tem dogajanju tudi pred časom dane izjave za medije, enega od najetih vodilnih tujih strokovnjakov v slabi banki, - žal se imena ne spomnim več -  o njegovem spoznavanju, kako in na kak način se v Sloveniji finančne stvari dogajajo in odvijajo ter da se tudi oni hitro učijo. In ker ti tujci neumni res niso, so se izgleda res hitro naučili nekatere stvari urejati tako čisto po slovensko, glede nagrajevanja in plačilu zunanjih uslug namreč, s tem da so vsotam pač dodali še eno ničlo zadaj ali pa krepko zvišali prvo številko v vsoti. Stvar za organe pregona pač, če to ni bilo v skladu z zakoni, predpisi in vladnimi pooblastili.

Finančni minister za zdaj trdi, da finančnih stroškov z odpovedjo predsedniku Upravnega odbora slabe banke ne bo, a vrag si ga vedi, kaj tiči v skrivnih določilih medsebojnih pogodb. To bo še dela in zasoljenega zaslužka pravnikov najvišjega ranga in tarif. Zanimivo bi bilo tudi vedeti, kdo, kdaj, kako in s kakšnimi bonitetami stoji s slovenske strani za podpisanimi pogodbami in kaj vse je v njih navedeno, kaj pa samo obljubljeno in dogovorjeno. 

In koncu, da se povrnem k naslovu prispevka - "DUBT - kdo bo koga" - bomo spet skupaj ugotavljali, kako se je tudi v tem primeru tresla gora, rodila pa miš - po slovensko spet!. A nekaj je sigurno, vse stroške v zvezi z izgubljenim denarjem, podarjenimi in/ali (ne)zasluženimi prejemki vseh akterjev v te sagi, bo plačal slovenski davkoplačevalec. In plačeval bo še dolgo, skupaj s svojimi vnuki, morda celo pravnuki. Tudi že videno in doživeto.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
Rak stari
0
Oct 04, 2015
Ni kaj Dare, grozljivo je to kar se nam dogaja. Brez pravih in korektnih informacij je javnost nemočna. Ampak kako javnosti take informacije zagotoviti, ko pa imajo ta kontinuitetna in mafijska združenja večino glavnih medijev lastniško v svojih rokah ali pa jih obvladujejo z dotokom denarja od oglaševanja s strani državno lastniških podjetij, tako da poročajo le o tem, kar jim je dovoljeno oziroma naročeno. Da pa o povezanosti teh struktur s pravosodjem in organi pregona sploh ne govorim.
#2
Dare Likar
0
Oct 04, 2015
Sploh ne znam komentirati. Očitno je to s slabo banko še en poligon(ček) za tatove. Pa ne mislim (samo) Mansona ipd. Očitno imajo tudi naši zdaj tako nedolžni in pošteni politiki svojo računico zraven. Zaboga namreč nihče ne pojasni kaj se dogaja, Nikakršnih podatkov nam ne dajo kaj je strašna banka dobrega naredila oziroma zakaj je dobro, da jo imamo. Po informacijah, ki jih dobivamo po raznih neuradnih poteh DUBZ dela zelo počasi, včasih popolnoma ignorantsko, posebno do manjših podjetnikov. Očitno želi predvsem podaljšati razloge za svoj obstoj. Kar nas seveda ne čudi niti najmanj. Šele ob zadnjih fascinantnih številkah so se politiki zganili, da si ne zapravijo preveč podpore javnosti. In zdaj bodo nekaj časa tekmovali, kdo bo bolj odločen in strog. Foj, gravž nemaren!!
#1
Rak stari
Rak stari
Objavil/a 2015-10-03 14:53:39 (Oct 03, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Se vračamo nazaj v socializem?
Vrnitev državnih arhivov Republike Sovenije iz Beograda
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Dileme ob beračenju
Prazniki so tu ....
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Da te kap ... le doklej še?
Živel prihajajoči 1.maj - praznik (ne?)dela
Hoteli smo ...... zdaj pa imamo
Saj ni res, pa je - moje velikonočno darilo naivnim in nepoučenim Slovencem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

7372.) twilight - stephenie meyer , knjiga je v anj jeziku

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

1659.) ata je spet pijan - dušan čater ,  knjiga je nova

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5247.) na mrzlem severu - ritchie calder

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5668.) parnik trobi nji - boris pahor

Kategorija: Humanistika

Cena: 14.99 €

4304.) poletje v zgodbi v.

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 8.99 €

3595.) operni spev - besedila najlepših opernih arij - smiljan samec

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 12.99 €

4628.) svetovna književnost 1 in 2 knjiga cena je za kos

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

2168.) mary anne - daphne du maurier

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj