Bavčarja ubijajo, mar ne?

Objavil/a Rak stari, dne 2015-02-03 ob 12:55:33

Jože Podržaj: Pri Bavčarju ne moremo ukrepati, to lahko stori le sodišče (video)

Neverjetno gnusno gonjo proti Bavčarju in njegovi zdravnici so uprizorili nekateri mediji, funkcionarji ter celo predstavniki pravosodnih institucij, ki še kar traja in se neprestano reproducira z novimi medijskimi insuniacijami, pompoznimi naslovi novic o tem primeru ter očitno (čigavo?) namero javne deskreditacije obeh glavnih akterjev, Bavčarja in njegove lečeče zdravnice. Kot da ne gre za subjekta, kakršnihkoli očitanih, nedokazanih ali dokazanih ter pravnomočno obsojenih dejanj že, ampak da gre za predmet napote. Četudi gre  za najmanjšo nevarnost poslabšanja njegovega zdravja, menim, da je trenutno potrebno dati prednost pacientu pred odhodom v zapor ter čimprej dejansko ugotoviti najnovejšo stopnjo realne nevarnosti bolezenskega stanja ali poslabšanja njegovega zdravja in šele nato ukrepati glede upravičenosti ali neupravičenosti takojšnjega nastopa odsluženja pravnomočno dosojene kazni, ne pa za vsako ceno stremeti k zadoščanju izpolnjevanja zakonskih določil, ki pa trenutno dopuščajo različna enakovredna tolmačenja.

Kaj pa če bi pacientu nenadoma od vseh teh fizičnih in psihičnih naporov zaradi medijskega stampeda odpovedalo srce in bi nastopile katastrofalne zdravstvene posledice za pacienta ali, bognedaj, celo smrt? Kdo bi bil v takem primeru spet kriv, se bi spet ponovil znani nedavni primer ravnatelja, ki pritiskov javnomedijskega linča ni vzdržal, nato pa so sledila medsebojna obtoževanja in pilatovsko umivanje rok sodelujočih v tem medijskem umoru? Bavčar je sicer močnejšega značaja, ampak pri njem gre po izjavi njegove zdravnice za resno bolezen srca, kar sploh ni za podcenjevati. Tisti, ki imate podobne težave ali pa jih imajo vaši svojci, že veste kako nadležno in nevarno je to bolezensko stanje. In ko nekdo zaradi teh težav nepričakovano umre, svojci kasneje kaj radi iščejo vzrok v tem, da zdravnik ni pravočasno ali pravilno ukrepal.

In v primeru Bavčarja ravno njegova lečeča zdravnica neprestano razlaga in trdi, da se v tem primeru ne gre igrati. To pa je za medijske voditelje - sploh znani partnerski osebi na POP-u in Planetu - kot prilivanje bencina na ogenj, ne odnehajo in ne odnehajo. Javno se na medijskih soočenjih zdravnici očita, da gre v tem primeru za ščitenje njenega pacienta iz njenih osebnih razlogov, ne pa zaradi zdravstvenih. Ne pomaga nobena njena razlaga, zdravstvena dokumentacija, trditev ali zanikanje, njeni argumenti zaradi potrebe medijskega linča enostavno ne štejejo. Žalostno je tudi to, da predstavniki pravosodja v javnih soočanjih zagovarjajo svoja stališča glede prednostnega spoštovanja zakonodaje, stanje pacienta jim je v drugem planu.

Nagnusno do konca!.

Nekaj medijskih naslovov in linkov na to temo:

http://www.siol.net/planet-tv/arhiv.aspx?caID=13&zaID=0&sort=1&cid=78318   od 17 minute naprej

http://www.24ur.com/novice/slovenija/od-milicnika-do-zapornika-kdo-sciti-bavcarja-bo-sploh-sel-v-zapor.html

http://www.24ur.com/novice/slovenija/kdo-sploh-lahko-se-prestaja-kazen.html

http://www.pozareport.si/?Id=crna_kronika&View=novica&novicaID=21118&type=tags

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-dnevnik/174316984

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-odmevi/174317029

in še se bi našlo kaj in še bo trajalo ...

P.S. - tega mnenja nisem zapisal zaradi znane osebe, temveč zaradi življenskega primera kot takega, ki lahko prizadene vsakogar od nas.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
17
babica
0
Feb 06, 2015
Kako verodostojno je zagotavljanje Podržaja, gleda zdravstvene oskrbe in o splošnih razmerah v zaporu pa preberita v priloženem.
Niti palice niso dovolili bolnemu starčku.

http://www.casnik.si/index.php/2015/02/05/p-koder-za-demokracijo-niso-preboleli-zavrzenih-obtozb-v-primeru-elana/

P. Koder za Demokracijo: »Niso preboleli zavrženih obtožb v primeru Elana« - Časnik

Sorodni prispevki: P. Frankl, Finance: Ta žalostni dan ali Janša v zaporu Za marsikoga je ta petek srečen in pravičen da
#17
štulič ;)
2
Feb 04, 2015
Kaj je Slovenci? Katerih 50 milijonofff?

Medota poznam in je 24 ur izgoreval za "firmo" zdaj, ko ga ne rabite več pa kruha in iger? Ej ... pa ne bo šlo!

Fruktal, Droga, Merkator itd, je v pravih rokah in, ko Vam je rdeča tehnokracija razfukavala državo, kjer ste bili omembe vredni, ste se obračali h bohkovem kotku in iskali mesijo?!

Čehi, Poljaki, Srbi in Hrvatje in vsi bratski narodi do Albancev, se končno nahajajo na svobodnem trgu kjer vlada Kapital, no!!!!!!

(njemu zamerim, da je kot libertarec, zapustil politiko in se ni pravočasno in filtriral, vsaj do Luxemburga ;)

https://www.youtube.com/watch?v=lhdRTRM3jIA

Lacni Franz - Zdravljica - YouTube

Lacni Franz - Zdravljica TAGS: republika Slovenija RS Slovenia 1991 Slovenstvo Slovenci Slovenke kozolec prekmurska giba
#16
P. J.
1
Feb 04, 2015
Rak je zadevo dobro zastavil, se bom pa malo obregnil ob dopolnitev @zlobnega o #mrhovinarjih... #mrhovina je razkrajajoce se truplo, ki ga je uplenil #krvolok.

Ce ze cloveske postave ne veljajo, se bozjim ne gre izogniti. Ce smo torej uspeli identificirati #mrhovinarje, se nam (vsaj meni) se vedno zatika pri #krvolokih.
#15
Nataša
1
Feb 04, 2015
Močno upam in držim pesti, da se Bavčar pozdravi. Ampak samo zato, da bo lahko odsedel tistih precej premalo let zapora. Sicer pa niso vsi novinarji mrhovinarji. Primorske novice so o Bavčarju zelo korektno poročale. Kot je rekel Dare: daleč od čutil povprečneža, ki vidi samo naslovnico slovenskih novic in kanal a.
#14
Rak stari
1
Feb 04, 2015
@Azra - samo tisti, ki kaj takega doživi na lastni koži, ve kako neživljensko je včasih življenje, urejano po paragrafih, kjer so celo rahla ali upravičena odstopanja od njih sankcionirana po strogih birokratskih načelih.
#13
Otožni deček
2
Feb 04, 2015
Sam sem razmišljal v isti smeri.

Kdo je bil kriv, ko je pred kratkim ravnatelj storil samomor?
Kdo bo kriv, če gospoda Bavčarja zares stisne?

To ni pomembno. Važno je samo to, da lahko spremljamo dober show.
#12
Azra .
0
Feb 03, 2015
Naj bi bili pred zakonom vsi enaki.
Pred leti sem zaradi bolezni (s potrdilom specialista) zamudila s plačilom sodne takse 2 dni. Taksa ni bila omembe vredna (nekaj 100 eurov), toda jaz je nisem mogla plačati tisti dan in še naslednji, ker sem bila nepokretna. Sodišče mi tega ni priznalo in sem izgubila 35.000 eur (zaradi nepravočasno plačane takse).
Vse po Zakonu.
So rekli, da bi lahko plačal odvetnik, če jaz nisem mogla. Odvetnik pa jim je dokazal, da je bil takrat v Ameriki.
Žal, sodba pravnomočna. Če nisi pravočasno plačal sodne takse, si izgubil.
#11
Dare Likar
0
Feb 03, 2015
Rak, verjetno resni novinarji vedno obdelajo stvari, vendar ostajajo v resnih medijih, daleč od čutil povprečneža, ki informacijo dobi na naslovnici slovenskih novic in na kanalu A. No, vsaj tako si jaz predstavljam.
#10
Rak stari
0
Feb 03, 2015
@ - Zlobni, m... kot mrhovinarji? Sam dostikrat izražam za nekatere novinarje, da se obnašajo kot mrhovinarji, če trupla ni, se ga pač naredi.
#9
Rak stari
1
Feb 03, 2015
@Dare - veš kaj me pa najbolj moti pri medijskih obdelavah takih in podobnih primerih, čemu se ob tem bolj množično in udarno ne oglašajo tista novinarska peresa in usta, ki ostajajo strogo v profesionalnih okvirih meril in načel zahodnega objektivnega in odgovornega pristopa ter takega mrhovinarskega načina komuniciranja ne odobravajo. No, pa saj isto velja tudi za pravosodne organe. Pa o tem bi se dalo še razpravljati, ampak nisem dovolj kompetenten za to
#8
Zlobni
2
Feb 03, 2015
Poznam eno besedo, ki bo ostala pri meni, (opisuje pa novinarsko srenjo v naravnem okolju, kjer vlada zakon močnejšega nad šibkejšim), začne se pa z črko m........ :-)
Tako imenovani čistilci, pokončajo žrtev, ko začutijo svoj trenutek, za pravi. :-(
Pri človeku je malo drugače, naredijo tudi po naročilu, ali po lastnem navdihu, da ugajajo.
#7
Dare Likar
3
Feb 03, 2015
Rak stari,to o medijih ti lahko dam delno prav, drugače pa ... ja, bom kar ponovil približno, kot sem že nekje povedal. Če bom kdaj v življenju imel jajca toliko pokrasti in nagrabiti, se tudi pred enim usranim Dobom ne bom polulal kot pička. Majkemi!
#6
Rak stari
2
Feb 03, 2015
@Dajana, hvala!
@Mentalna sirota - znana je relacija ponudbe in povpraševanja, enako tudi obratno. Ja, ob takih medijskih igricah ljudstvo sploh ne opazi, da pada že mimo drugega nadstropja ...
#5
Rak stari
2
Feb 03, 2015
@Stoyan - jaz osebno tega ne vidim tako. Za storjeno in dosojeno naj gre Bavčar v zapor, enako kot ostali, ampak jaz govorim o medijskem linču in o tem, da ima včasih kakšna stvar začasno pač prednost pred drugo, čisto iz človeškega vidika, zdravniško mnenje vsekakor pred sodnim. Pa tudi o možnih in dejanskih zlorabah obojih si ne zatiskam oči. Ampak za odkrivanja tega je časa še vedno dovolj.
#4
Mentalna sirota
1
Feb 03, 2015
Mediji so v tem primeru gnusni do konca, a izgleda da ljudstvo v večini to zahteva. In ob tem uživa. In "dolžnost" medijev je, da ljudstvu ustrežejo (to prinaša denar).
In glede na zadnje podatke o tem, da so specialisti že pred časom podali mnenje o gospodovi bolezni, a sodišče to ignorira, se dobiva občutek, da želi tudi sodišče ugajati ljudstvu ("Pogine naj, pes")
#3
Stoyan Svet
1
Feb 03, 2015
lepo je, da so na publishu tudi podporniki prihvatizacije
res "bogi, bogi, biti v zaporu samo zato,
ker imaš na otočjih kakih 50 milijonov evrov nezakonito pridobljenega premoženja res ni lepo"
jaz vidim cel ta cirkus samo kot pripravo na časarjev scenarij,
#2
Dajana Babič
1
Feb 03, 2015
Se strinjam s tem! Delim na FB! :)
#1
Rak stari
Rak stari
Objavil/a 2015-02-03 12:55:33 (Feb 03, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Se vračamo nazaj v socializem?
Vrnitev državnih arhivov Republike Sovenije iz Beograda
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Dileme ob beračenju
Prazniki so tu ....
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Da te kap ... le doklej še?
Živel prihajajoči 1.maj - praznik (ne?)dela
Hoteli smo ...... zdaj pa imamo
Saj ni res, pa je - moje velikonočno darilo naivnim in nepoučenim Slovencem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
December 2017
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

poslovanja s kriptovalutami se je najlažje lotiti tako, da si preberete nekaj člankov na to temo. najbolje, da začnete povsem na začetku in sicer pri člankih: kako kupiti bitcoin ali druge kriptovalute?

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima poslovanje s kriptovalutami, pa ne veste, kako se tega lotiti in kje začeti? potem preberite navodila v članku: kako kupiti bitcoin? tam boste dejansko izvedeli, kaj in kako morate storite, da boste uspešno opravili nakup te kriptovalute. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če vas zanima kako kupiti bitcoin in poslovati z kriptovalutami lahko za nakup bitcoina preberete članek kjer so zadeve malenkost bolj razjasnjene.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kriptovalute trgovanje? potem si lahko več o tem preberte na povezavi in se sami prepričajte o možnostih poslovanja in dobička. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če bi želeli izvedeti kaj več o kriptovalutah in o tem kako kupiti bitcoin in druge valute si lahko na naši povezavi preberete vse kar vas zanima.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor se zanimate kako kupiti bitcoin kovanec si lahko vse o trgovanju s kriptovalutami preberete na naši povezavi. veliko informacij o delovanju kriptovalut na enem mestu.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

videonadzorna mini hd ip kamera foscam c1 je namanjši model foscam kamer. slogan te kamere je "majhna in pametna".nadzorna kamera c1 je namenjena za videonadzor, oz. spremljanje dogajanja od kjerkoli in kadarkoli z vašim pametnim telefonom, tabličnim računalnikom ali osebnim računalnikom. nadzorna kamera c1 ima vgrajen tudi mikrofon in zvočnik , tako da lahko tudi slišimo dogajanje na lokaciji, kjer je kamera montirana. ločljivost ip kamere kamere c1 je 720p in je opremljena z objektivom 1.0m slikovnih pik. funcija ezlink  tej ip varnostni kameri omogoča enostavno namestitev v samo 3 korakih (plug & play), enostavo skeniranje qr kode na kameri z pametnim telefonom) posebno infrardeči pir senoz za zaznavanje telesno temperaturo preprečuje lažne alarme. vgrajen ima senzor za samodejni vklop ir led diod za delovanje v dnevnem ali nočnem načinu. http://foscam.si/spletna-trgovina/ip-kamere/cube-kamere/product/74-foscam-c1-mini-ip-nadzorna-kamera

Kategorija: Ostala oprema

Cena: 74.9 €

foscam r2 je 1080p vrtljiva, "plug & play" ip video nadzorna kamera z možnostjo preprostega povezovanja na omrežje s pomočjo pametnega telefona, tako da z foscam aplikacijo preprosto skenirate qr kodo na spodnji strani kamere. visoka kakovost hd 1080p video slike v kombinaciji z izboljšanimi funkcija strojne in programske opreme, kot so h.264 kompresija za gladke prenose videa in manjših velikosti datotek, ter samodejnim ir-cut filtriranjem za natančnost barv. http://foscam.si/spletna-trgovina/ip-kamere/vrtljive-ip-kamere/product/91-ip-nadzorna-kamera-foscam-r2

Kategorija: Dom in Gradnje

Cena: 159 €

foscam fi9901ep (h264 + 4,0 milijona slikovnih pik) je integrirana ip nadzorna kamera  za uporabo na prostem s 6x digitalno povečavo! združuje visoko kakovostno digitalno video kamero z omrežno povezljivostjo in zmogljiv spletni strežnik, ki zagotavlja ostro video sliko  na namizju računalnika, tabličnem računalniku ali pametnem telefonu od kjerkoli v vašem lokalnem omrežju ali preko interneta.  vgrajen ima poe vmesnik, ki ji omnogoča napajanje preko utp omrežnega kabla. video slika visoke kakovosti se prenaša preko lan omrežja s hitrostjo do 30 sličic na sekundo in  uporabljajo h264 tehnologijo strojne kompresije. ločljivost slike je (2560 × 1440) (4m točk). foscam fi9901ep kamera temelji na standardu tcp / ip. vsebuje spletni strežnik, ki podpira internet explorer. kot rezultat tega  je upravljanje in vzdrževanje kamere na preprost način z uporabo omrežja, ki omogočajo daljinsko konfiguracijo, zagon in nadgradnjo strojne programske opreme. foscam fi9901ep se lahko uporabljajo za spremljanje – nadzor na  področjih, kot so nadzor vašega doma, parkirišča, skladišča, pisarne .... http://foscam.si/spletna-trgovina/ip-kamere/bullet-ip-kamere/product/94-foscam-fi9901ep-zunanja-ultra-hd-poe-ip-kamera-1440p

Kategorija: Dom in Gradnje

Cena: 176.9 €

7687.) auschwitz birkenau

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7686.) dachau

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

825.) slovar simbolov

Kategorija: Družboslovje

Cena: 49.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj