Bavčarja ubijajo, mar ne?

Objavil/a Rak stari, dne 2015-02-03 ob 12:55:33

Jože Podržaj: Pri Bavčarju ne moremo ukrepati, to lahko stori le sodišče (video)

Neverjetno gnusno gonjo proti Bavčarju in njegovi zdravnici so uprizorili nekateri mediji, funkcionarji ter celo predstavniki pravosodnih institucij, ki še kar traja in se neprestano reproducira z novimi medijskimi insuniacijami, pompoznimi naslovi novic o tem primeru ter očitno (čigavo?) namero javne deskreditacije obeh glavnih akterjev, Bavčarja in njegove lečeče zdravnice. Kot da ne gre za subjekta, kakršnihkoli očitanih, nedokazanih ali dokazanih ter pravnomočno obsojenih dejanj že, ampak da gre za predmet napote. Četudi gre  za najmanjšo nevarnost poslabšanja njegovega zdravja, menim, da je trenutno potrebno dati prednost pacientu pred odhodom v zapor ter čimprej dejansko ugotoviti najnovejšo stopnjo realne nevarnosti bolezenskega stanja ali poslabšanja njegovega zdravja in šele nato ukrepati glede upravičenosti ali neupravičenosti takojšnjega nastopa odsluženja pravnomočno dosojene kazni, ne pa za vsako ceno stremeti k zadoščanju izpolnjevanja zakonskih določil, ki pa trenutno dopuščajo različna enakovredna tolmačenja.

Kaj pa če bi pacientu nenadoma od vseh teh fizičnih in psihičnih naporov zaradi medijskega stampeda odpovedalo srce in bi nastopile katastrofalne zdravstvene posledice za pacienta ali, bognedaj, celo smrt? Kdo bi bil v takem primeru spet kriv, se bi spet ponovil znani nedavni primer ravnatelja, ki pritiskov javnomedijskega linča ni vzdržal, nato pa so sledila medsebojna obtoževanja in pilatovsko umivanje rok sodelujočih v tem medijskem umoru? Bavčar je sicer močnejšega značaja, ampak pri njem gre po izjavi njegove zdravnice za resno bolezen srca, kar sploh ni za podcenjevati. Tisti, ki imate podobne težave ali pa jih imajo vaši svojci, že veste kako nadležno in nevarno je to bolezensko stanje. In ko nekdo zaradi teh težav nepričakovano umre, svojci kasneje kaj radi iščejo vzrok v tem, da zdravnik ni pravočasno ali pravilno ukrepal.

In v primeru Bavčarja ravno njegova lečeča zdravnica neprestano razlaga in trdi, da se v tem primeru ne gre igrati. To pa je za medijske voditelje - sploh znani partnerski osebi na POP-u in Planetu - kot prilivanje bencina na ogenj, ne odnehajo in ne odnehajo. Javno se na medijskih soočenjih zdravnici očita, da gre v tem primeru za ščitenje njenega pacienta iz njenih osebnih razlogov, ne pa zaradi zdravstvenih. Ne pomaga nobena njena razlaga, zdravstvena dokumentacija, trditev ali zanikanje, njeni argumenti zaradi potrebe medijskega linča enostavno ne štejejo. Žalostno je tudi to, da predstavniki pravosodja v javnih soočanjih zagovarjajo svoja stališča glede prednostnega spoštovanja zakonodaje, stanje pacienta jim je v drugem planu.

Nagnusno do konca!.

Nekaj medijskih naslovov in linkov na to temo:

http://www.siol.net/planet-tv/arhiv.aspx?caID=13&zaID=0&sort=1&cid=78318   od 17 minute naprej

http://www.24ur.com/novice/slovenija/od-milicnika-do-zapornika-kdo-sciti-bavcarja-bo-sploh-sel-v-zapor.html

http://www.24ur.com/novice/slovenija/kdo-sploh-lahko-se-prestaja-kazen.html

http://www.pozareport.si/?Id=crna_kronika&View=novica&novicaID=21118&type=tags

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-dnevnik/174316984

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-odmevi/174317029

in še se bi našlo kaj in še bo trajalo ...

P.S. - tega mnenja nisem zapisal zaradi znane osebe, temveč zaradi življenskega primera kot takega, ki lahko prizadene vsakogar od nas.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
17
babica
0
Feb 06, 2015
Kako verodostojno je zagotavljanje Podržaja, gleda zdravstvene oskrbe in o splošnih razmerah v zaporu pa preberita v priloženem.
Niti palice niso dovolili bolnemu starčku.

http://www.casnik.si/index.php/2015/02/05/p-koder-za-demokracijo-niso-preboleli-zavrzenih-obtozb-v-primeru-elana/

P. Koder za Demokracijo: »Niso preboleli zavrženih obtožb v primeru Elana« - Časnik

Sorodni prispevki: P. Frankl, Finance: Ta žalostni dan ali Janša v zaporu Za marsikoga je ta petek srečen in pravičen da
#17
štulič ;)
2
Feb 04, 2015
Kaj je Slovenci? Katerih 50 milijonofff?

Medota poznam in je 24 ur izgoreval za "firmo" zdaj, ko ga ne rabite več pa kruha in iger? Ej ... pa ne bo šlo!

Fruktal, Droga, Merkator itd, je v pravih rokah in, ko Vam je rdeča tehnokracija razfukavala državo, kjer ste bili omembe vredni, ste se obračali h bohkovem kotku in iskali mesijo?!

Čehi, Poljaki, Srbi in Hrvatje in vsi bratski narodi do Albancev, se končno nahajajo na svobodnem trgu kjer vlada Kapital, no!!!!!!

(njemu zamerim, da je kot libertarec, zapustil politiko in se ni pravočasno in filtriral, vsaj do Luxemburga ;)

https://www.youtube.com/watch?v=lhdRTRM3jIA

Lacni Franz - Zdravljica - YouTube

Lacni Franz - Zdravljica TAGS: republika Slovenija RS Slovenia 1991 Slovenstvo Slovenci Slovenke kozolec prekmurska giba
#16
P. J.
1
Feb 04, 2015
Rak je zadevo dobro zastavil, se bom pa malo obregnil ob dopolnitev @zlobnega o #mrhovinarjih... #mrhovina je razkrajajoce se truplo, ki ga je uplenil #krvolok.

Ce ze cloveske postave ne veljajo, se bozjim ne gre izogniti. Ce smo torej uspeli identificirati #mrhovinarje, se nam (vsaj meni) se vedno zatika pri #krvolokih.
#15
Nataša
1
Feb 04, 2015
Močno upam in držim pesti, da se Bavčar pozdravi. Ampak samo zato, da bo lahko odsedel tistih precej premalo let zapora. Sicer pa niso vsi novinarji mrhovinarji. Primorske novice so o Bavčarju zelo korektno poročale. Kot je rekel Dare: daleč od čutil povprečneža, ki vidi samo naslovnico slovenskih novic in kanal a.
#14
Rak stari
1
Feb 04, 2015
@Azra - samo tisti, ki kaj takega doživi na lastni koži, ve kako neživljensko je včasih življenje, urejano po paragrafih, kjer so celo rahla ali upravičena odstopanja od njih sankcionirana po strogih birokratskih načelih.
#13
naprimer Janez
2
Feb 04, 2015
Sam sem razmišljal v isti smeri.

Kdo je bil kriv, ko je pred kratkim ravnatelj storil samomor?
Kdo bo kriv, če gospoda Bavčarja zares stisne?

To ni pomembno. Važno je samo to, da lahko spremljamo dober show.
#12
Azra .
0
Feb 03, 2015
Naj bi bili pred zakonom vsi enaki.
Pred leti sem zaradi bolezni (s potrdilom specialista) zamudila s plačilom sodne takse 2 dni. Taksa ni bila omembe vredna (nekaj 100 eurov), toda jaz je nisem mogla plačati tisti dan in še naslednji, ker sem bila nepokretna. Sodišče mi tega ni priznalo in sem izgubila 35.000 eur (zaradi nepravočasno plačane takse).
Vse po Zakonu.
So rekli, da bi lahko plačal odvetnik, če jaz nisem mogla. Odvetnik pa jim je dokazal, da je bil takrat v Ameriki.
Žal, sodba pravnomočna. Če nisi pravočasno plačal sodne takse, si izgubil.
#11
Dare Likar
0
Feb 03, 2015
Rak, verjetno resni novinarji vedno obdelajo stvari, vendar ostajajo v resnih medijih, daleč od čutil povprečneža, ki informacijo dobi na naslovnici slovenskih novic in na kanalu A. No, vsaj tako si jaz predstavljam.
#10
Rak stari
0
Feb 03, 2015
@ - Zlobni, m... kot mrhovinarji? Sam dostikrat izražam za nekatere novinarje, da se obnašajo kot mrhovinarji, če trupla ni, se ga pač naredi.
#9
Rak stari
1
Feb 03, 2015
@Dare - veš kaj me pa najbolj moti pri medijskih obdelavah takih in podobnih primerih, čemu se ob tem bolj množično in udarno ne oglašajo tista novinarska peresa in usta, ki ostajajo strogo v profesionalnih okvirih meril in načel zahodnega objektivnega in odgovornega pristopa ter takega mrhovinarskega načina komuniciranja ne odobravajo. No, pa saj isto velja tudi za pravosodne organe. Pa o tem bi se dalo še razpravljati, ampak nisem dovolj kompetenten za to
#8
Zlobni
2
Feb 03, 2015
Poznam eno besedo, ki bo ostala pri meni, (opisuje pa novinarsko srenjo v naravnem okolju, kjer vlada zakon močnejšega nad šibkejšim), začne se pa z črko m........ :-)
Tako imenovani čistilci, pokončajo žrtev, ko začutijo svoj trenutek, za pravi. :-(
Pri človeku je malo drugače, naredijo tudi po naročilu, ali po lastnem navdihu, da ugajajo.
#7
Dare Likar
3
Feb 03, 2015
Rak stari,to o medijih ti lahko dam delno prav, drugače pa ... ja, bom kar ponovil približno, kot sem že nekje povedal. Če bom kdaj v življenju imel jajca toliko pokrasti in nagrabiti, se tudi pred enim usranim Dobom ne bom polulal kot pička. Majkemi!
#6
Rak stari
2
Feb 03, 2015
@Dajana, hvala!
@Mentalna sirota - znana je relacija ponudbe in povpraševanja, enako tudi obratno. Ja, ob takih medijskih igricah ljudstvo sploh ne opazi, da pada že mimo drugega nadstropja ...
#5
Rak stari
2
Feb 03, 2015
@Stoyan - jaz osebno tega ne vidim tako. Za storjeno in dosojeno naj gre Bavčar v zapor, enako kot ostali, ampak jaz govorim o medijskem linču in o tem, da ima včasih kakšna stvar začasno pač prednost pred drugo, čisto iz človeškega vidika, zdravniško mnenje vsekakor pred sodnim. Pa tudi o možnih in dejanskih zlorabah obojih si ne zatiskam oči. Ampak za odkrivanja tega je časa še vedno dovolj.
#4
Mentalna sirota
1
Feb 03, 2015
Mediji so v tem primeru gnusni do konca, a izgleda da ljudstvo v večini to zahteva. In ob tem uživa. In "dolžnost" medijev je, da ljudstvu ustrežejo (to prinaša denar).
In glede na zadnje podatke o tem, da so specialisti že pred časom podali mnenje o gospodovi bolezni, a sodišče to ignorira, se dobiva občutek, da želi tudi sodišče ugajati ljudstvu ("Pogine naj, pes")
#3
Stoyan Svet
1
Feb 03, 2015
lepo je, da so na publishu tudi podporniki prihvatizacije
res "bogi, bogi, biti v zaporu samo zato,
ker imaš na otočjih kakih 50 milijonov evrov nezakonito pridobljenega premoženja res ni lepo"
jaz vidim cel ta cirkus samo kot pripravo na časarjev scenarij,
#2
Dajana Babič
1
Feb 03, 2015
Se strinjam s tem! Delim na FB! :)
#1
Rak stari
Rak stari
Objavil/a 2015-02-03 12:55:33 (Feb 03, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Se vračamo nazaj v socializem?
Vrnitev državnih arhivov Republike Sovenije iz Beograda
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Dileme ob beračenju
Prazniki so tu ....
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Da te kap ... le doklej še?
Živel prihajajoči 1.maj - praznik (ne?)dela
Hoteli smo ...... zdaj pa imamo
Saj ni res, pa je - moje velikonočno darilo naivnim in nepoučenim Slovencem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

pri izbiri mobilnega operaterja je pomembno tudi pokritost njegovega omrežja. omrežje podjetja a1 je danes sigurno boljše, kot je bilo v preteklosti. za več informacij obiščite njihovo spletno stran: https://www.a1.si/omrezje/o-omrezju.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7216.) prešuštvo - darko žlebnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6968.) vsega po dvoje - babette cole

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 19.99 €

dober kontroling je pomemben za vsako podjetje, saj pomaga določati in spremljati poslovne cilje. moje računovodstvo vam ponuja kakovosten kontroling in redno pomoč - https://www.moje-racunovodstvo.si/kontroling

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

probiotiki so prehransko dopolnilo, ki pomagajo uravnavati črevesno mikrofloro in učinkujejo tudi na prebavo. več o samih lastnostih probiotikov: https://www.malinca.si/probiotiki-v-kapsulah.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 24 €

pegasti badelj se uporablja predvsem kot dopolnilna prehrana za boljše delovanje in čiščenje jeter. uporabimo ga lahko pri izdelavi smutijev. več o njegovem pozitivnem učinku in delovanju : https://www.malinca.si/pegasti-badelj-semena-150g.html

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 7 €

estrihi ali storjni tlaki se uporabijo pri izravnavi tal, hkrati pa nudijo tudi požatno zaščito in poskrbijo za izolacijo zvoka. gre za zahtevna gradbena dela, zato je potrebno, da delo izvedejo strokovnjaki. več informacij: https://www.hotenjka.si/estrihi-strojni-tlaki

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

2250.) mitološki slovarček gričar bajt koren ud domen 1986

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 9.99 €

5994.) reka mura v sloveniji - franc - franc

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

1374.) kresnikovanje - ivan mermolja

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15 €

6289.) zgodbe minulega leta - rudi čačinovič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7426.) kopitarjev zbornik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj