Članek
Vrnitev odpisanih - saj ni res, pa je!
Objavljeno Jun 15, 2014

Odprem TV za ogled dnevnikov in glej ga vraga. Kaj se dogaja, na ekranu obrazi odpisanih, Kocjančič, Ribičič, Potrč, Kučan. Kaj se je zgodilo, je kdo od njih umrl? Židan je bil sicer v rdečem, ostali okoli njega tudi, torej ne gre za Matildin poseg na našo pregreto politično sceno, nekaj drugega se je moralo zgoditi. Ko tako malo, kot običajno v tem času, preklapljam med programi, ujamem - Židan ustanavlja svet modrecev! Kaj, sem prav slišal.? Svet modrecev? Pa saj smo enkrat s tem že poskušali, kajne brata Podobnik in podobni. Ni uspelo, izpadlo je bedno, izdajniško, primitivno, nevredno sodobnih politikov in politike.

In danes to ponovno predlaga človek, novodobni rdeče grebenasti petelin na kupu političnega gnoja, ki je strice v ozadju enkrat že pozval, češ, če se želite vtikati v politiko, ustanovite svojo stranko in vstopite v politiko aktivno. Točno to se je izgleda zgodilo, ampak v drugačni obliki. V obliki, ki so jo zrežirali, zdiktirali in realizirali oni sami ter na svoj način. Židan je tako iz predlagatelja ideje postal izvajalec pozvanih. Strici so že pred časom pač določili novega bodočega vodjo SD-ja, rezultat volitev je bil pri tem samo povod za realizacijo njihove odločitve, ne pa tudi vzrok tega dejanja.

In v čem naj bi bila modrost predlaganih?

V čem pa je moder Kocjančič? Morda v tem, kako se nekaj osvoji, še bolj pa v tem, kako se to obdrži. Saj se razumemo, mar ne? Kaj je tega je že obdržal, kar je v daljnji preteklosti osvojil. Aja, olimpijska zadeva in vse koristi v zvezi s tem. Za ostalo vprašajte B.M.Turka.

In v čem je modrost Ribičiča?, To, da je bil nekaj časa na čelu kompartije, kakorkoli se je že imenovala takrat. Morda to, da je bil ustavni sodnik? Je mar tak pravni strokovnjak ali pa je bil v US-u samo kot "delegat" partije.

Pa modrijanstvo Potrča? Morda izkušnje, kako obračaš besede in poteze v državnem zboru, kako kontriraš naprednim idejam drugače mislečih poslancev, njihovim predlogom ter zavračanjem sodelovanja opozicije v za državo pomembni zakonskih odločitvah.

In na koncu - v čem pa je modrijanstvo Kučana, razen v njegovih očeh? Je to mar to, da lasten narod pahneš v dolgoletno nesrečo, ko mu sprevrženo serviraš in obljubljaš neko resnico, ki se je sam načrtovano sploh ne držiš, narod pa je tudi nikoli ne doživi? No, saj  v tem je itak bistvo vseh socialističnih idej in obljub njenih protagonistov. Kdaj so jih že spoznali svetovni klasiki ekonomije, liberalizma, sociologije in nobelovci iz raznih področij. Morda pa je to, kako Kučan manipulira z javnostjo in mediji le plod njegove modrosti? Židan in kompartija že verjetno mislita tako.

Svet modrecev, da te kap! Pa kaj vse bomo v tej slovenski politični in medijski štali še doživeli. Komu smo se tako zamerili, da moramo biti toliko časa in tako kaznovani. Mar je Slovenija res postala Never ending story svojega propadanja?

Dajte, odgovirite še drugi kaj na to norost, ki po mojem niti Židanova ni.

P.S. - Uf, v naglici, da bom aktualen, sem spregledal še enega modreca - Pahorja. Ampak toliko moder sem pa tudi sam, da o njem glede njegove modrosti raje nič ne porečem.