Članek
Rešujte levico...... zato na volitve!
Objavljeno May 21, 2014

V današnjem sončnem popoldnevu sem med vožnjo proti domu v pregretem avtomobilu pač vklopil radio in na Slo A1 naletel na začetek predvolilnega soočenja kandidatov za evropske volitve, pod vodenjem dveh novinark, katerih imen si žal nisem zapomnil.

Prvo vprašanje vsem kandidatom je bilo usmerjeno v to, kaj določenega kandidata moti in mu ni všeč pri drugemu kandidatu oziroma njegovi stranki. Krasno, kot da ni relevantno pri naši odločitvi za oddajo volilnega glasu določenemu kandidatu to, kaj on/a nam in Sloveniji v primeru izvolitve nudi, oziroma za kaj se bo zavzemal/a in boril/a, če bo izvoljen/a. Kdo da že deli slovenski narod? Je to res le Janša ali pa so to izključno dominantni mediji in njihovi prepotentni novinarji s svojim nekritičnim odnosom do realnosti v slovenskem političnem prostoru in udinjanju silam kontinuitete ter rdečega kapitala? Pretiravam?

Pred drugim krogom vprašanj novinarke sledi njen "esej" in ugotovitev, da levica v predvolilnih napovedih izgublja, ker se obeta premajhna volilna udeležba na volitvah. Torej narod, masovno na volitve, da s tem pomagamo levici ( beri: da se nič ne spremeni, oziroma, da se stanje lahko samo še poslabša). In tu vstopi njej in njeni tezi v pomoč famozni in ekonomsko vsevedni ekonomist Menciger, češ, desnica se pa stalno v veliki večini udeležuje volitev. Ojej, gospod Menciger, ne da ste samo krepko ustrelili mimo, ustrelili ste celo nazaj ....

In spet zlobno novinarkino vprašanje Peterletu - češ, gospod Peterle, vedno se radi pohvalite, kaj in koliko ste storili v evropskem parlamentu za Slovenijo, česar pa volivci ne čutijo oziroma ne poznajo - s pripombo, naj se spet ne sklicuje na medije. Pa ji le ta odgovori v svojem stilu, ja kako pa naj sicer državljani sploh zvedo kaj o delu slovenskih poslancev v evropskem parlamentu, če o tem dominantni mediji nočejo poročati.

Nadaljnjih slaboumnih, sprenevedavih in zlobnih izjav prestopnika Vajglja ter slaboumnega Lukšiča raje sploh ne navajam.

Itd., itd., ...............

Med vožnjo sem pričel razmišljati, mar tudi evropske volitve ne morejo mimo podlih podtikanj, diskreditacij in omalovaževanj posameznih kandidatov na račun drugih ter ob krepki pomoči voditeljice oddaje (ne vem, morda se je v nadaljevanju oddaje kaj spremenila, sigurno ji je kdo od kandidatov kaj oporekal), kar je že nekajletna stalna praksa "neodvisne in nacionalne" RTV Slovenija, da ostalih "POMP" medijev in njihovih kričavih ter nekaterih nerazgledanih novinarjev niti ne omenjam. Pa sem se ob tem vprašal, mar res moram ta nakladanja še naprej poslušati? Končno sem sam dopoldne predčasno že volil, ne da bi name kakorkoli in kdajkoli vplivala taka soočanja, ki to sploh niso, ampak pač imajo svoj namen in poslanstvo, ki se pa seveda zaenkrat še vedno kreirata drugje in za druge namene, ne pa zato, da volilcem - nepoznavalcem razmer - v resnični demokraciji omogočijo lažjo odločitev o tem, komu oddati svoj glas.

In sem nato med vožnjo v pregreti pločevini storil edino pametno potezo - ugasnil sem radio, kajti pozornost med vožnjo in stanje na cesti je zame le bolj pomembno, kot pa še naprej poslušati nakladanja, sprenevedanja in laži tistih, ki upajo, da se jim bo z izvolitvijo v evropski parlament tudi osebni standard močno dvignil.

Če ste drugi poslušali to oddajo do konca, pa kaj pripišite, z veseljem bom prebral in še kaj pokomentiral, seveda pa šele potlej, ko se spet po nekajdnevni odsotnosti od interneta vrnem nazaj domov. Medten bodo pa tudi rezultati volitev poznani, morda pa o tem še kaj kasneje.